Flere nyheder

 
Musik
Muse i Forum

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Muse i Forum
Fre. 26. okt. 2007

Engelske Muse gæstede onsdag den 24. oktober et udsolgt Forum i København. Med deres melodiske larm og Matthew Bellamys veldrejede stemme, lagde der sig en nærmest ubrydelig hinde af fornøjelse over forum denne efterårsaften. Muse åbnede ballet med stor intensitet med nummeret "Take A Bow", og denne intensitet forlod aldrig rummet. Muse var i storform, desværre var publikum og lyden til tider ikke på samme niveau.

Med en velanrettet sætliste, lyssøjler og fem storskærme indtog Muse scenen i Forum lidt over ni. I rødt antræk førte Bellamy an med stor inderlighed, vel akkompagneret af sine medskyldige i denne herlighed, Dominic Howard og Chris Wolstenholme. Det var afgjort et meget blandet publikum, som havde købt billet til koncerten, hvilket også betød en blandet modtagelse af de enkelte numre. Generelt for numrene fra 2007 albummet Black Holes And Revelations regnede det med applauser, hvorimod der indfandt sig en lille tøven blandt publikum når numre som "Hysteria" og "Feeling Good" nåede deres afrunding. Den blandede fanskare var tydeligt opdelt i de gamle og de nye fans, hvilket var rigtig ærgerligt, da det på tidspunkter betød, at der var en del uro i kulissen. Dog var dette ikke koncertens kendetegn, da Muse gennemgående var overbevisende. Med numre som "New Born" og det store finalenummer "Knights of Cydonia" blev alles hjerter flået ud og varmet rigtig godt.

Der er ikke noget at sige til at Muse er blevet udnævnt til årets "Live Act" af det engelske musikmagasin Q, en titel de absolut er værdige til. Med deres musik, fantasifulde visuals og ekstravagante lysshow, havde Muse sørget for et udtryk, der skulle give en helstøbt oplevelse. Desværre fjernede disse ekstra remedier til tider fokus fra det egentlige; bandet og musikken. Kun i få tilfælde fik publikum fornøjelsen af Muse og deres passionerede instrumentbehandling på storskærmene. Mere Muse, færre dansende robotter.

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at Forum lider af en god omgang tekops-akustik, og den var da heller ikke fraværende denne onsdag aften. Forum rungede hele vejen igennem koncerten, men efter et par numre syntes det en mindre gene, da Muse leverede lækkerier på stribe med energiske mellemspil, intense soloer og det ene kuldegysende nummer efter det andet. Med et hit som "Starlight" og den fængende "Time Is Running Out", kom selv de bagerste på siddepladserne på benene og Forum eksploderede. Muse fortjener at få smidt det ene rosende ord efter det andet i hovedet, men her er et der siger det hele; storslået.