Flere nyheder

 
Musik
Kate Nash i JazzHouse

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kate Nash i JazzHouse
Tir. 4. dec. 2007

Et udsolgt Copenhagen JazzHouse tog søndag den 2.12. imod det nyeste britiske stjernefrø; Kate Nash. I efteråret udkom den unge sangerindes roste debutalbum 'Made Of Bricks', og aftenens debut på dansk jord skal da heller ikke forbigås, hvad roser angår. Fra start til slut lykkedes det Kate Nash at skabe en aften, der bød på harmoni, veldrejet musik, særpræg og et opslugt publikum.

Under aftenens koncert blev der lagt ud med en fanfare, der fik hele scenariet til at minde om The Wizard of Oz. Et eventyragtigt stemningsbillede blev sat op og et veloplagt band hoppede på scenen. I en flydende overgang overtog nummeret "Play" højtalerne, og Kate Nash kom på scenen, akkompagneret af et stort bifald fra publikums side. Og bifaldene blev kun større i løbet af aftenen. I en time og 20 minutter fik publikum fornøjelsen af Kate Nash' sange, der hver især er deres egen lille fortælling om livet set igennem hendes øjne. Alle sangene blev formuleret med sit eget særpræg, og Kate Nash fik vist alle sider af sin stemme, der rummer både klang og kant.

Kate Nash leverede en charmerende åbning på koncerten med den spøjse "Mariella", efterfulgt af "Shit Song", hvor Kate Nash og hendes tre musikere virkelig bevægede sig ud over scenekanten, hvilket for musikernes vedkommende desværre ikke var gennemgående for koncerten. Under en del af numrene fremstod de lidt som tapet med lyd. Det var dog ikke tilfældet for "Skeleton Song", der var et af aftenens bedste. Et virkeligt intenst nummer, der kom op i et utroligt højt tempo, afsluttet med et smukt efterspil og belønnet med et stort bifald. Hittene "Mouthwash" og "Foundations" måtte publikum vente lidt på, men de blev spillet lige efter hinanden i slutningen af selve koncerten, og det var bestemt ventetiden værd. Generelt levede Kate Nash op til debutalbummet, og det er svært at tro, at nogen gik skuffede fra JazzHouse søndag aften.

Kate Nash er en ung musiker med talent og noget på hjerte. Hun leverede en koncert med en blanding af barnlig charme og en professionel ro. Koncerten var meget velsmurt udover et par udsving i lyden her og der, samt en lille pause, da sangerinden havde fået noget i øjet. Begge situationer blev dog håndteret med overskud og smil.

Kate Nash rundede aftenen af med blandt andet ekstranummeret "Birds", hvor Kate Nash indtog scenen alene og spillede et af aftenens smukkeste numre. Det er forhåbentligt ikke det sidste, vi hører til Kate Nash, for efter denne søndag aften vil man bare høre mere.