Flere nyheder

 
Teater
Hvem myrdede Regitze Rio?

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hvem myrdede Regitze Rio?
Ons. 11. nov. 2009



Jokum Rohdes nye stykke "Hvem myrdede Regitze Rio?" er en hyldest til den amerikanske burlesketradition. Frem til den 14. november kan du i Skuespilhuset opleve en underholdende og gennemført burleske i bedste 50'er-stil med afklædte piger, lumre vittigheder, sang, kostumer, sørgelige skæbner - og et mord! (Foto: Natascha Thiara Rydvald)

I hjertet af Vesterbro ligger Max Carlsens Musikalske Burleske med et væld af eksotiske skønheder (to!), lurvede tæpper, slidte jokes og et lille glimt af fordums stjernestøv. Burleskens dronning er Regitze Rio, ikke helt ung længere, men med et alvorligt stofmisbrug, der får hende til at se frygtelige syner. Hun er i hård konkurrence med den unge Lulu, der drømmer om at blive stjernen.

Når pigerne klæder om, udfyldes scenen af Max Carlsen selv og Edward Meyer, der underholder publikum med forældede vittigheder. Tilsammen giver de fire det lille teater et sørgeligt skær, der matches af det tarvelige publikum, især stamgæsten Heinrich von Klau, en nazist med klo og dansedrømme, der har forelsket sig glødende i Regitze.

Selvom titlen lægger op til et mord-mysterie, er det burlesken og ikke mordet, der er i fokus. Mordet er nærmest endnu en absurd scene i showet, der følger pigerne både on- og offstage og viser deres tragiske liv. Politimanden Strøm er selv blot en grotesk og dårlig vittighed, og som publikum føler man, at burleskens uvirkelige skær har spredt sig over resten af stykkets verden, så man ikke længere kan skelne mellem teater og virkelighed.

Hvem myrdede Regitze Rio? er særdeles gennemført, lige fra cafébordene, der udgør forreste publikumsrække, og de grønne forhæng til den gæsteoptrædende, der skifter hver dag. Pigerne er lige akkurat så tilpas amatøragtige i deres dans og komikerne så ufrivilligt morsomme, som man ville forvente, hvis man trådte ind i en burleske i 50'ernes Vesterbro.

Stor ros til de fem skuespillere: Regitze Estrup som den angstplagede Rio, Rikke Lylloff som den ambitiøse Lulu, Niels Ellegaard i dobbeltrollen som Meyer og Strøm og Jesper Hyldegaard som Max Carlsen. Det er dog Thomas Levin, der stjæler billedet som den følsomme nazist med en tvivlsom fortid og unævnelige dagdrømme - der dog heldigvis alligevel bliver udpenslet som en drømmesekvens på scenen.

Hvem myrdede Regitze Rio? spiller kun indtil den 14. november, så skynd dig opleve den helt unikke stemning. De fem gæsteoptrædende er:

10. november: Bakkesangerinde Ann Farholt
11. november: Skuespiller Rasmus Botoft
12. november: Sanger Sanne Gottlieb med danserne Simone Kamilla Karrebæk & Alexander Panton
13. november: Sanger Steen Jørgensen & digter Søren Ulrik Thomsen
14. november: Sanger Sanne Gottlieb med danserne Simone Kamilla Karrebæk & Alexander Panton

Skuespilhuset: Hvem myrdede Regitze Rio?

Se spilletider