Flere nyheder

 
Musik
Mod mere poppede tider

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mod mere poppede tider
Ons. 15. sep. 2010



The Blue Van har i denne uge sat deres fjerde studiealbum, "Love Shot", på hylderne, og den jyske kvartet har bestemt sat nye strenge på guitaren og bevæger sig hen imod et mere poppet udtryk end tidligere hørt. Men det gør faktisk ikke skade for det ellers så rock 'n'roll-elskende firkløver, da albummet både er velskrevet og byder på melodiske lækkerier.

Albummets titelnummer har allerede floreret på P3 som ugens uundgåelige, og med en melodisk pophymne som den giver The Blue Van en god forsmag på, hvad man kan forvente sig af dette udspil. Kvartetten har dog ikke helt lagt deres gamle lyd på hylden, og de klassiske rockdyder er bestemt stadig på plads. Men der er gjort plads til at eksperimentere med udtrykket og brede sig lidt med tunge guitargange, store omkvæd og legesyge melodier, og det klæder faktisk de jyske rockhåndværkere.

The Blue Van lægger hårdt ud på albummets åbningsnummer "Mama's Boy", der uden tvivl er et af Love Shot's mest energiske numre med sin ekstremt tempofyldte instrumentering. Derefter bliver tempoet sat et par takter ned, og med blandt andet balladen "Woman of the Wrong Kind" viser kvartetten sin følsomme side frem og disker både op med hæs vokal fra frontmand Steffen Westmark og tungsindige guitarriffs, der skaber lækre harmonier og giver nummeret et sexet udtryk.

På "Teenage Runaway" demonstrerer The Blue Van virkelig deres musikalitet med kombinationen af marchklingende trommer, driftige guitar- og basgange samt endnu en fantastisk vokaldemonstration fra Westmark, hvilket også er gældende på numre som "Draw the Line" og "Hole in the Ground". The Blue Van har med dette album også sørget for mere dansable numre med blandt andet en skæring som "Fame and Glory".

Desværre efterlader albummet også én med følelsen af at have hørt noget af det før. Det er rigtig ærgerligt, da der ellers er musikalsk og tekstmæssigt stærke produktioner på Love Shot.

En anden ting, albummet også godt kunne savne, er noget af den højspændte energi, som The Blue Van så flot leverer til samtlige af deres live-optrædener. På blandt andet dette års Spot Festival blev der fyret så gevaldigt op under kedlerne, at publikum nærmest tabte pusten. Selvom energien på sin vis er til stede på Love Shot, er det som om, kedlen aldrig rigtig fløjter helt højt nok.


The Blue Van - Love Shot
udgivet af Iceberg/Playground Records