Flere nyheder

 
Teater
Madlavning for singler

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Madlavning for singler
Man. 27. sep. 2010



I Teater Grobs nye forestilling, "Middag for 1", kombinerer Per Scheel-Krüger moderne singleliv og populære madlavningsprogrammer til en sød, men ufarlig romantisk komedie. Resultatet bliver ligesom de retter, kursisterne lærer at lave undervejs: gammeldags og velsmagende, men uden de store overraskelser. (Foto: Miklos Szabo)

I centrum for handlingen står Helle Dolleris, der lærer singler at lave mad med følelse, men som forsømmer sit eget ægteskab imens. Da Søren Malling med store hundeøjne fortæller, at han er blevet forladt til fordel for en yngre model og er alene med to små børn, går hun med til at oprette et ekstra hold. Her møder vi så den kølige og firkantede Maria Stokholm, en forkælet overklassetøs, spillet af Julie R. Ølgaard, og sidst men ikke mindst Thomas Levin som ubehjælpelig præst med en hel del på samvittigheden.

Både lærer og kursister bærer rundt på mere eller mindre skjulte ar på sjælen, men de tjener kun til at give små krøller på handlingen i stedet for at give karaktererne nogen nævneværdig dybde. Derfor sidder vi tilbage med fem stereotype figurer, der langt hen ad vejen handler præcist, som vi forventer, dog iblandet nogle små komiske twists fra tid til anden. Dolleris' figur er den eneste, man faktisk føler med, da det bliver hendes tur til at gå til bekendelse.

Det er en veloplagt og velspillende skuespiltrup, omend Ølgaard og Stokholm forbliver lidt anonyme i deres roller. Scenen tilhører klart Helle Dolleris, der med stædig, ukunstlet charme mikser ingredienser og kursusdeltagere, men også herrerne Malling og Levin formår at brænde igennem og skabe dynamik på scenen. Denne er i øvrigt meget enkel og består af et relativt anonymt køkken og gaden udenfor, og der skiftes let og elegant mellem scenerne.

Middag for 1 er en lidt letbenet komedie, der ikke byder på decideret krampelatter, men på god omend ufarlig underholdning i Teater Grobs, det tidligere Kaleidoskops, hyggelige lokaler. Takket være de gode skuespillere når man ikke at kede sig i de 75 minutter, stykket varer.

Teater Grob - Middag for 1
Se spilletider