° *. Kom med på en kulinarisk rejse i fortiden, når museumsinspektør, arkæolog og forfatter, Anne Mette Gielsager Pedersen, laver lækker mad fra sin kogebog Dansk vikingemad- fra Ulfhilds fadebur.
Ulfhild er det navn, som Anne Mette bruger, når hun dagligt fortæller børn og voksne på Fyrkat om livet i vikingetiden. Ulfhild er kone på en stormandsgård, hvor hun forestår det daglige arbejde med bagning, stegning og kogning af maden - og sørger også for, at forrådene er klar til den kolde tid. Det er derfor også Ulfhild, der bærer nøglerne til fadeburet i sit bælte sammen med nøglerne til gårdens øvrige bygninger
I kogebogen deler Ulfhild ud af sine mange opskrifter og store viden om madens tilberedning.
I uge 31 kokkererer hun alt fra lækre gryderetter, til simple fladbrød, smør og ost helt fra bunden. Mælken henter hun naturligvis fra gårdens geder, mens køkkenhaven leverer velsmagende urter - og du er inviteret til både at smage og høre om processen
Foto(s):
Nordjyske Museer.
Läs mer på webbplatsen
Ulfhild er det navn, som Anne Mette bruger, når hun dagligt fortæller børn og voksne på Fyrkat om livet i vikingetiden. Ulfhild er kone på en stormandsgård, hvor hun forestår det daglige arbejde med bagning, stegning og kogning af maden - og sørger også for, at forrådene er klar til den kolde tid. Det er derfor også Ulfhild, der bærer nøglerne til fadeburet i sit bælte sammen med nøglerne til gårdens øvrige bygninger
I kogebogen deler Ulfhild ud af sine mange opskrifter og store viden om madens tilberedning.
I uge 31 kokkererer hun alt fra lækre gryderetter, til simple fladbrød, smør og ost helt fra bunden. Mælken henter hun naturligvis fra gårdens geder, mens køkkenhaven leverer velsmagende urter - og du er inviteret til både at smage og høre om processen
Foto(s):
Nordjyske Museer.