FanøKalender.dk
Dato
Genre
Søg
![Indtast nyt arrangement](https://www.kultunaut.dk/images/indtast.gif)
Sidst rettet
11/9 2017
LOF Øresund
Stengade 573000 Helsingør
Tlf: 49 26 02 88
LOF i Nordsjælland har et stort udbud af foredrag, ture og kurser indenfor kultur, sprog, it, musik, kunsthåndværk, praktiske fag, motion m.m. Undervisningen foregår i Fredensborg, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Allerød og Hørsholm kommuner. Alle er velkomne, uanset alder og bopæl
![Kultunaut](https://www.kultunaut.dk/images/nautlogo/nautlogo-989898-trans.png)
Viser 102 events
fra/efter 16. jul. 2024
![Eksklusiv oplevelsesorienteret italiensk madlavning med Hanne Birgitte og Anders Grøndahl](https://www.kultunaut.dk/perl/images/nynaut/W160H160_lof.jpg)
16
SEP
Diverse |
Undervisning
Eksklusiv oplevelsesorienteret italiensk madlavning med Hanne Birgitte og Anders Grøndahl
Rungsted Skole, kl. 17-22.
En luksuriøs aften med de bedste råvarer den bedste. vin og i det. bedste selskab. Maden laver deltagerne selv men under. kyndig vejledning af Hanne Birgitte og Anders, der står bag en hel del.
Inspirerende kogebøger og mange livsnyderrejser i Italien.
Anders fortæller indledningsvis om både råvarer og
vine og den inspiration, der ligger bag dagens særlige menu bestående af flere
antipasti, hovedret og dessert
Vinene hvoraf nogle stammer fra Anders private
hemmelige kælder vil komplimentere maden på bedste vis.
Endelig går vi til bords i det improviserede
trattoria og nyder i fællesskab de fremstillede retter
De bedste historier fra Italien dukker helt af sig
selv op undervejs
Aktuelle indkøbstips (vin-top-10.dk) og opskrifterne
får du med hjem
Underviser: Hanne Birgitte og Anders Grøndahl
Hold: 40460
Anders fortæller indledningsvis om både råvarer og
vine og den inspiration, der ligger bag dagens særlige menu bestående af flere
antipasti, hovedret og dessert
Vinene hvoraf nogle stammer fra Anders private
hemmelige kælder vil komplimentere maden på bedste vis.
Endelig går vi til bords i det improviserede
trattoria og nyder i fællesskab de fremstillede retter
De bedste historier fra Italien dukker helt af sig
selv op undervejs
Aktuelle indkøbstips (vin-top-10.dk) og opskrifterne
får du med hjem
Underviser: Hanne Birgitte og Anders Grøndahl
Hold: 40460
![Aktuelle udstillingsbesøg: Kvinder i kunsten](https://www.kultunaut.dk/perl/images/stedbig/W160H160_4710.jpg)
5
DEC
Udstilling |
Billedkunst
Aktuelle udstillingsbesøg: Kvinder i kunsten
Den Hirschsprungske Samling, 4 mødegange kl. 13-14.
Torsdag den 19. september til torsdag den 5. december 2024, 4 mødegange kl. 13-14.
Arrangør:
LOF Øresund.
Tag med Helene Lykke Evers på udstillingsbesøg. Alle besøg finder sted på torsdage kl. 13.00-14.00. Vi mødes i museernes billetsalg. Hvilke kunstnere, temaer og synspunkter beskæftiger kunstmuseerne sig med dette. efterår?
De seneste år har museerne haft stor fokus på kvindelige kunstnere
eller emner, der handler om kvinder i kunsten, og det er stadig et aktuelt tema i
efteråret 2024.
Torsdag 19. september kl. 13
Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 Kbh Ø
Hvordan så kvindernes moderne gennembrud ud?
Udstillingsperiode 28.08. 2024 - 12.01. 2025
En stor udstilling på Den Hirschsprungske Samling løfter sløret for et andet
moderne gennembrud. Her vises værker af et hidtil uset antal kvindelige
kunstnere, der brød igennem på kunstscenen i den skelsættende periode, hvor
verden åbnede sig, og kvinderne fik et større mulighedsrum.
Torsdag 10.oktober kl. 13
Statens Museum for Kunst (SMK), Sølvgade 48-50, 1307 Kbh K
Against All Odds - Historiske kvinder og nye
algoritmer
Udstillingsperiode 31.08. 2024 - 08.12. 2024
De brød grænser, opnåede succes og gled siden ud af
historien. Efterårets store udstilling tager dig med tilbage i tiden, hvor du
kan opleve nogle af de mest markante nordiske kvinder i kunsten fra
1870-1910
Udstillingen udforsker forholdet mellem køn og magt omkring
århundredeskiftet og forbinder kvindernes historier med vores egen tid gennem
den nyeste digitale teknologi.
Torsdag 7. november kl. 13
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 Kbh K
Francis Upritchard. The Waste
Udstillingsperiode 28.09.2024 - 16.02. 2025
Til efteråret præsenterer Kunsthal Charlottenborg en soloudstilling med Francis
Upritchard (f. 1976). Hendes værker befinder sig i et krydsfelt mellem
billedkunst, design og kunsthåndværk og tager mange forskellige former: fra
figurative skulpturer i stor skala til dekoreret keramik, delikate akvareller,
farverige masker og mundblæste glasvaser.
Torsdag 5. december kl. 13
Copenhagen Contemporary (CC), Trangravsvej 10, 1436 Kbh K
Marta Minujín. Intensify Life
Udstillingeperiode 11.10. 2024 - 21.04.2025
Efterårets store udstilling på CC bliver Europas første retrospektive
udstilling med den banebrydende argentinske popkunstner Marta Minujín (f.
1943), som er en af de mest prominente latinamerikanske pop- og
konceptkunstnere gennem tiden
Gennem de seneste 60 år har hun udviklet
happenings, performances, installationer og videoværker, som har påvirket
generationer af samtidskunstnere i Latinamerika, USA og Europa
Underviser: Helene Lykke Evers
Hold: 40044
eller emner, der handler om kvinder i kunsten, og det er stadig et aktuelt tema i
efteråret 2024.
Torsdag 19. september kl. 13
Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 Kbh Ø
Hvordan så kvindernes moderne gennembrud ud?
Udstillingsperiode 28.08. 2024 - 12.01. 2025
En stor udstilling på Den Hirschsprungske Samling løfter sløret for et andet
moderne gennembrud. Her vises værker af et hidtil uset antal kvindelige
kunstnere, der brød igennem på kunstscenen i den skelsættende periode, hvor
verden åbnede sig, og kvinderne fik et større mulighedsrum.
Torsdag 10.oktober kl. 13
Statens Museum for Kunst (SMK), Sølvgade 48-50, 1307 Kbh K
Against All Odds - Historiske kvinder og nye
algoritmer
Udstillingsperiode 31.08. 2024 - 08.12. 2024
De brød grænser, opnåede succes og gled siden ud af
historien. Efterårets store udstilling tager dig med tilbage i tiden, hvor du
kan opleve nogle af de mest markante nordiske kvinder i kunsten fra
1870-1910
Udstillingen udforsker forholdet mellem køn og magt omkring
århundredeskiftet og forbinder kvindernes historier med vores egen tid gennem
den nyeste digitale teknologi.
Torsdag 7. november kl. 13
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 Kbh K
Francis Upritchard. The Waste
Udstillingsperiode 28.09.2024 - 16.02. 2025
Til efteråret præsenterer Kunsthal Charlottenborg en soloudstilling med Francis
Upritchard (f. 1976). Hendes værker befinder sig i et krydsfelt mellem
billedkunst, design og kunsthåndværk og tager mange forskellige former: fra
figurative skulpturer i stor skala til dekoreret keramik, delikate akvareller,
farverige masker og mundblæste glasvaser.
Torsdag 5. december kl. 13
Copenhagen Contemporary (CC), Trangravsvej 10, 1436 Kbh K
Marta Minujín. Intensify Life
Udstillingeperiode 11.10. 2024 - 21.04.2025
Efterårets store udstilling på CC bliver Europas første retrospektive
udstilling med den banebrydende argentinske popkunstner Marta Minujín (f.
1943), som er en af de mest prominente latinamerikanske pop- og
konceptkunstnere gennem tiden
Gennem de seneste 60 år har hun udviklet
happenings, performances, installationer og videoværker, som har påvirket
generationer af samtidskunstnere i Latinamerika, USA og Europa
Underviser: Helene Lykke Evers
Hold: 40044
![Svampetur ved Buresø](https://www.kultunaut.dk/perl/images/nynaut/W160H160_lof.jpg)
21
SEP
Diverse |
Natur
Svampetur ved Buresø
P-plads ved Krogenlund, kl. 11-14.
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf.
De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i animalske produkter og kan være fulde af proteiner og vitaminer samt mineraler
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40406
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40406
![Linoleumstryk - Weekend](https://www.kultunaut.dk/perl/images/nynaut/W160H160_lof.jpg)
22
SEP
Diverse |
Undervisning
Linoleumstryk - Weekend
Aftenskolernes Hus, 2 mødegange kl. 10-16.
Lørdag den 21. og søndag den 22. september 2024, 2 mødegange kl. 10-16.
Arrangør:
LOF Øresund.
Sted: Aftenskolernes Hus
Linoleumstryk. Vi snitter motiver i linoleumsplader, valser tryksværte på og laver aftryk på papir. SÅ ER DU IGANG.
Processen giver dig kendskab til den grafiske kunsts grundprincipper og giver rig mulighed for at eksperimentere og lave mange variationer af samme motiv gennem farver og ved tilføjelser og forskellige papirtyper.
HVAD KAN DET BRUGES TIL
Linoleumstryk egner sig rigtig godt til tekstbilleder, men det er også godt til organiske, figurative og abstrakte billeder
De teknikker, vi gennemgår, kan du arbejde videre med derhjemme - også selvom du ikke har en grafisk trykpresse til rådighed
Underviser: Maja Gade Christensen
Hold: 40266
HVAD KAN DET BRUGES TIL
Linoleumstryk egner sig rigtig godt til tekstbilleder, men det er også godt til organiske, figurative og abstrakte billeder
De teknikker, vi gennemgår, kan du arbejde videre med derhjemme - også selvom du ikke har en grafisk trykpresse til rådighed
Underviser: Maja Gade Christensen
Hold: 40266
![Chokoladekursus - fyldt chokolade - med Nicolaj Wium fra Hyldehuset](https://www.kultunaut.dk/perl/images/nynaut/W160H160_lof.jpg)
25
SEP
Diverse |
Undervisning
Chokoladekursus - fyldt chokolade - med Nicolaj Wium fra Hyldehuset
Borupgårdskolen, kl. 17.30-21.
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.
Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk
Du støber selv chokoladen i formene, kommer fyld i og trækker over med chokolade.
På kurset laves flere forskellig typer fyld, som bruges forskelligt
Du får de lækre chokolader samt opskrifter med hjem.
Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark under holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører under holdtag:masterclasses
Underviser: Nicolaj Wium
Hold: 40466
Du støber selv chokoladen i formene, kommer fyld i og trækker over med chokolade.
På kurset laves flere forskellig typer fyld, som bruges forskelligt
Du får de lækre chokolader samt opskrifter med hjem.
Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark under holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører under holdtag:masterclasses
Underviser: Nicolaj Wium
Hold: 40466
![Papirblomster - af italiensk crepepapir - lørdag](https://www.kultunaut.dk/perl/images/user/W160H160_YvtLn5huxQwdgbH9YxwygAAACA-ZnKkWzFl0bDkca2fC0GIAAAABk.jpg)
28
SEP
Diverse |
Workshop
Papirblomster - af italiensk crepepapir - lørdag
Aftenskolernes Hus, 10:00-12:00.
Lørdag den 28. september 2024, 10:00-12:00.
Pris: Entré: 550 kr
Arrangør:
LOF Øresund.
Sted: Aftenskolernes Hus
CREPEPAPIR, STÅLTRÅD, LIMPISTOL OG SAKS er hvad der skal til for at lave skønne blomster af papir Materialerne er inkl. i prisen og det nødvendige værktøj kan du låne.
CREPEPAPIR, STÅLTRÅD, LIMPISTOL OG SAKS
er hvad der skal til for at lave skønne blomster af papir
Materialerne er inkl. i prisen og det nødvendige værktøj kan du låne.
Vi starter med en kort introduktion til materialer og udstyr, hvorefter vi er klar til at klippe, folde og forme vores papir blomster.
Der vil være forskellige skabeloner og guides at skabe ud fra, og et bredt udvalg af farver.
Under workshoppen vil du blive guidet og vejledt, når du har brug for det.
UNIKKE PAPIRBLOMSTER
1-3 blomster vil du kunne tage med hjem når workshoppen er slut. Herefter kan du på egen hånd hjemme føje flere til, ved at bruge teknikkerne du har lært.
ALLE KAN VÆRE MED
Så længe du kan klippe med en saks og er klar på at lade kreativiteten blomstre, vil du elske disse timer i vores værksted.
Tilmelding nødvendig via lofkurser.dk Holdnr.40268
er hvad der skal til for at lave skønne blomster af papir
Materialerne er inkl. i prisen og det nødvendige værktøj kan du låne.
Vi starter med en kort introduktion til materialer og udstyr, hvorefter vi er klar til at klippe, folde og forme vores papir blomster.
Der vil være forskellige skabeloner og guides at skabe ud fra, og et bredt udvalg af farver.
Under workshoppen vil du blive guidet og vejledt, når du har brug for det.
UNIKKE PAPIRBLOMSTER
1-3 blomster vil du kunne tage med hjem når workshoppen er slut. Herefter kan du på egen hånd hjemme føje flere til, ved at bruge teknikkerne du har lært.
ALLE KAN VÆRE MED
Så længe du kan klippe med en saks og er klar på at lade kreativiteten blomstre, vil du elske disse timer i vores værksted.
Tilmelding nødvendig via lofkurser.dk Holdnr.40268
![Svampetur ved Tisvilde Hegn](https://www.kultunaut.dk/perl/images/nynaut/W160H160_lof.jpg)
28
SEP
Diverse |
Natur
Svampetur ved Tisvilde Hegn
P-plads Tisvilde Hegn, kl. 11-11.45.
Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og har næsten intet fedt.
De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i animalske produkter og kan være fulde af proteiner og vitaminer samt mineraler
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40408
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40408
![Svampetur ved Rågårdshus](https://www.kultunaut.dk/perl/images/nynaut/W160H160_lof.jpg)
29
SEP
Diverse |
Natur
Svampetur ved Rågårdshus
Rågårdshus, kl. 11-14.
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf.
De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i animalske produkter og kan være fulde af proteiner og vitaminer samt mineraler
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40407
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40407
![Byvandring: I øllets fodspor - med Allan Mylius Thomsen](https://www.kultunaut.dk/perl/images/user/W160H160_YvtLn5huxQwdgbH9YxwygAAACA-ZoJ87c0azrMfUYcviYYRnQAAACU.jpg)
5
OKT
Diverse |
Ekskursion
Byvandring: I øllets fodspor - med Allan Mylius Thomsen
Gråbrødre Torv, 11:00-13:00.
Lørdag den 5. oktober 2024, 11:00-13:00.
Pris: Entré: 225 kr
Hjemmeside:
https://lofkurser.dk/oplevelser-og-foredrag/besog-og-byvandringer/besog-kulturen-og-historien
Arrangør:
LOF Øresund.
Sted: Gråbrødre Torv
Øl har mennesket kendt til i omkring 7.000 år. På Christian 4's tid var der 116 bryggerier indenfor voldene i København. Alle drak øl, fra spædbørn til oldinge.
Alle drak øl - fra vugge til grav
Øl har mennesket kendt til i omkring 7.000 år. På Christian 4's tid var der 116 bryggerier indenfor voldene i København. Alle drak øl, fra spædbørn til oldinge.
Byhistorikeren og ølskribenten Allan Mylius Thomsen tager os med på en tur gennem det gamle København i øllets fodspor. Vi hører om klostrenes munke- og nonneøl. Om hvordan kirkerne lejede bryggerudstyr ud, til bryggere, der ikke havde råd til de dyre kobberkedler. Hvordan Bryggerlauget, der bliver stiftet i 1525, bliver et af byens mest magtfulde laug.
Vi hører om de mange små bryggergårde, bryggeteknikken og også det importerede øl, der ofte var af langt bedre kvalitet. Vi kommer forbi Carlsbergs vugge og besøger det eneste bryggeri, der i dag findes indenfor den gamle voldlinje.
Turen går op i det gamle bryggerkvarter omkring Pisserenden, hvor den første pilsnerøl blev brygget i Danmark.
Tilmelding nødvendig via lofkurser.dk Holdnr.40117
Øl har mennesket kendt til i omkring 7.000 år. På Christian 4's tid var der 116 bryggerier indenfor voldene i København. Alle drak øl, fra spædbørn til oldinge.
Byhistorikeren og ølskribenten Allan Mylius Thomsen tager os med på en tur gennem det gamle København i øllets fodspor. Vi hører om klostrenes munke- og nonneøl. Om hvordan kirkerne lejede bryggerudstyr ud, til bryggere, der ikke havde råd til de dyre kobberkedler. Hvordan Bryggerlauget, der bliver stiftet i 1525, bliver et af byens mest magtfulde laug.
Vi hører om de mange små bryggergårde, bryggeteknikken og også det importerede øl, der ofte var af langt bedre kvalitet. Vi kommer forbi Carlsbergs vugge og besøger det eneste bryggeri, der i dag findes indenfor den gamle voldlinje.
Turen går op i det gamle bryggerkvarter omkring Pisserenden, hvor den første pilsnerøl blev brygget i Danmark.
Tilmelding nødvendig via lofkurser.dk Holdnr.40117
![Svampetur ved Folehaven](https://www.kultunaut.dk/perl/images/nynaut/W160H160_lof.jpg)
6
OKT
Diverse |
Natur
Svampetur ved Folehaven
Lejrplads Folehaven, kl. 11-14.
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf.
De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i animalske produkter og kan være fulde af proteiner og vitaminer samt mineraler
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40404
Svampe er formentlig sammen med insekter noget af det, der skal gøre vores kost mere bæredygtig. Svampe er typisk nedbrydere og kan derfor gro på halm, træflis sågar toiletpapir og skaldyrsrester
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre hvad vi kan forvente at finde lige her og lige nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer hvad vi finder og lærer at genkende svampene fra deres giftige forvekslinger
Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder. Og der gives generelle tips og tricks til at sanke mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe
NB Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark her holdtag:bagomsmagen
Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure
Dette arrangement hører til kategorien holdtag:naturogsanketure
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40404