FanøKalender.dk
Dato
Genre
Søg
TorvehallerneKBH
Frederiksborggade 211360 København K
Tlf: 7010 6070
GPS-info: Lat 55.6843, Lon 12.5695
Torvehallerne er hele Københavns skatkammer af et spisekammer. Et madmarked, hvor det oprindelige, det nye, det godt tænkte og det langsomt tilberedte får mere end 60.000 københavnere til at flokkes hver eneste uge. Og hvor alt strutter af friskhed. Ikke mindst stadeholderne, der tripper for at byde dig velkommen
![Kultunaut](https://www.kultunaut.dk/images/nautlogo/nautlogo-989898-trans.png)
Viser 10 events
fra/efter 10. aug. 2024
![Kål & Ko-minoen: Omegn og Venner serverer dansk grønt med friskost](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent92311200x800q75image1cnt1.jpg)
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Kål & Ko-minoen: Omegn og Venner serverer dansk grønt med friskost
TorvehallerneKBH, kl. 10-19.
Som en del af Copenhagen Cookings Kål & Ko-rute, serverer Omegn & Venner en lækker kombination af sæsonens friske, danske grøntsager i skøn harmoni med friskost fra Søtofte Mejeri. Menuen kan derfor ændrer sig alt efter, hvad der er i sæson.
Menuen købes på stedet direkte hos restauranten
Udover Omegn & Venner, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Omegn & Venner er ikke en restaurant. Det er ikke en vinbar. Det er heller ikke et supermarked. Omegn & Venner er et sted, der gror på en bund af vildtvoksende glæde for mad, drikkevarer og fødevarer. Det sted, hvor du kan stille den lille eller store sult og tørst - dér hvor du går hen, når du vil gå på opdagelse i de super dedikerede små danske og nordiske fødevareproducenters udvalg af kød, mejeriprodukter, brød og drikkevarer. Dér du går hen for at få den stemning af landhandel, som mange madører jagter om sommeren og længes efter om vinteren. Dér du går hen, hvis du er kvalitets- og klimabevidst og kun vil købe det, du har brug for, mens du støtter mindre og større iværksættere. Mange gode fester er startet i køkkenet - men de kan også starte i Omegn & Venner, for vi elsker gæster.
Velkommen hos Omegn & Venner!
Instagram
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Danske Auberginer & Bønner - Friskost fra Søtofte Mejeri
Menuen købes direkte af restauranten. Det anbefales, at du bestiller bord i god tid, da der er stor efterspørgsel på pladser hos Selma
Udover Omegn & Venner, kan du også opleve en række andre restauranter som en del af Kål & Ko-minoen:
Din vært
Omegn & Venner er ikke en restaurant. Det er ikke en vinbar. Det er heller ikke et supermarked. Omegn & Venner er et sted, der gror på en bund af vildtvoksende glæde for mad, drikkevarer og fødevarer. Det sted, hvor du kan stille den lille eller store sult og tørst - dér hvor du går hen, når du vil gå på opdagelse i de super dedikerede små danske og nordiske fødevareproducenters udvalg af kød, mejeriprodukter, brød og drikkevarer. Dér du går hen for at få den stemning af landhandel, som mange madører jagter om sommeren og længes efter om vinteren. Dér du går hen, hvis du er kvalitets- og klimabevidst og kun vil købe det, du har brug for, mens du støtter mindre og større iværksættere. Mange gode fester er startet i køkkenet - men de kan også starte i Omegn & Venner, for vi elsker gæster.
Velkommen hos Omegn & Venner!
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen til indslag af 45-minutters varighed. Kokken laver mad med en sæson-råvare, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Danske Auberginer & Bønner - Friskost fra Søtofte Mejeri
Menuen købes direkte af restauranten. Det anbefales, at du bestiller bord i god tid, da der er stor efterspørgsel på pladser hos Selma
![Italiensk Køkkenskole](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent94151200x800q75image1cnt1.jpg)
22
AUG
Diverse |
Undervisning
Italiensk Køkkenskole
TorvehallerneKBH, kl. 09-12.
Er du vild med Italien og elsker italiensk mad? Så er dette madlavningskursus lige noget for dig! Her får du ikke bare mulighed for at forbedre dine madlavningsfærdigheder, men også lære lidt italiensk på en sjov og interaktiv måde.
Dine undervisere, Federica og Carolina, er to italienere, der til dagligt arbejder i TorvehallerneKBHs franske stader, Le Petit og Ma Poule. De vil guide dig gennem en kulinarisk oplevelse, hvor du vil lære at lave pasta fra bunden med udgangspunkt i nogle af de lækre italienske oste og vine, som har fundet vej til de franske stader.
Glæd dig til at lave mad, lære lidt italiensk, og nyde din hjemmelavede pasta med god vin til.
Lad os vide, hvis du har nogen allergier
BEMÆRK, at workshoppen vil blive afholdt på engelsk
Dine værter
Carolina er født og opvokset på den solrige Sardinien, men i 2012 tog hun springet og flyttede til Paris. Der tilbragte hun 10 år med at studere mad og vin. Eventyrlysten drev hende videre til København, hvor hun nu har slået sig ned og arbejder i det franske stade, Ma Poule.
Federica, med rødder i den charmerende Toscana, fandt også vej til København, hvor hun dagligt arbejder i den franske vinbar, Le Petit. Men Federicas talenter rækker ud over vinens verden; hun underviser også i italiensk med fokus på mad og det sociale samvær omkring et godt måltid.
Skæbnen førte Carolina og Federica sammen i TorvehallerneKBH. Over ost og et glas vin fandt de fælles fodslag i deres kærlighed til mad og vin, og besluttede at skabe en køkkenskole med udgangspunkt i deres italienske ophav, hvor de kan dele deres passion med andre.
Facebook Ma Poule
Instagram Ma Poule
Facebook Le Petit Vinbar
Instagram Le Petit Vinbar
Menuen inkluderer selvfølgelig jeres hjemmelavede pasta med ingredienser fra Ma Poule og dertil et glas vin fra Le Petit Vinbar
Glæd dig til at lave mad, lære lidt italiensk, og nyde din hjemmelavede pasta med god vin til.
Lad os vide, hvis du har nogen allergier
BEMÆRK, at workshoppen vil blive afholdt på engelsk
Dine værter
Carolina er født og opvokset på den solrige Sardinien, men i 2012 tog hun springet og flyttede til Paris. Der tilbragte hun 10 år med at studere mad og vin. Eventyrlysten drev hende videre til København, hvor hun nu har slået sig ned og arbejder i det franske stade, Ma Poule.
Federica, med rødder i den charmerende Toscana, fandt også vej til København, hvor hun dagligt arbejder i den franske vinbar, Le Petit. Men Federicas talenter rækker ud over vinens verden; hun underviser også i italiensk med fokus på mad og det sociale samvær omkring et godt måltid.
Skæbnen førte Carolina og Federica sammen i TorvehallerneKBH. Over ost og et glas vin fandt de fælles fodslag i deres kærlighed til mad og vin, og besluttede at skabe en køkkenskole med udgangspunkt i deres italienske ophav, hvor de kan dele deres passion med andre.
Facebook Ma Poule
Instagram Ma Poule
Facebook Le Petit Vinbar
Instagram Le Petit Vinbar
Menuen inkluderer selvfølgelig jeres hjemmelavede pasta med ingredienser fra Ma Poule og dertil et glas vin fra Le Petit Vinbar
![Tartiflette-skole med Ma Poule](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent94131200x800q75image1cnt1.jpg)
22
AUG
Diverse |
Gastronomi
Tartiflette-skole med Ma Poule
TorvehallerneKBH, kl. 11-13.
Ost, kartofler, creme fraiche og bacon samlet i en himmelsk mundfuld. Tartiflette er en traditionel fransk egnsret fra alperegionen Savoie, men nydes i dag over hele Frankrig.
Nu kan du lære at lave den skattede franske klassiker på Ma Poules Tartiflette-workshop.
Kom med i køkkenet og lær om historien, råvarerne og hvordan du selv kokkererer tartiflette. Vi tilbereder retten med autentiske og økologiske produkter fra små franske landbrug. Vi slutter af med at nyde vores hjemmelavede tartiflette i fællesskab.
Godt at vide:
Hos Ma Poule i TorvehallerneKBH, bugner disken med franske delikatesser, heriblandt friske skinker, pølser, oste, pateer fra Frankrig og meget mere. Det franske stade er drevet af en passion for fransk gastronomi og ønsket om at dele den med København
Menuen inkluderer selvfølgelig jeres egen tartiflette og dertil et glas vin eller anden drik
Kom med i køkkenet og lær om historien, råvarerne og hvordan du selv kokkererer tartiflette. Vi tilbereder retten med autentiske og økologiske produkter fra små franske landbrug. Vi slutter af med at nyde vores hjemmelavede tartiflette i fællesskab.
Godt at vide:
- Til workshoppen inddeles du i en gruppe á fire personer, hvor I sammen laver en tartiflette til deling (der er nok til alle).
- Prisen er inklusiv en drink (vin, øl eller vand)
- Deltagerne skal være min 12 år for at kunne deltage
Hos Ma Poule i TorvehallerneKBH, bugner disken med franske delikatesser, heriblandt friske skinker, pølser, oste, pateer fra Frankrig og meget mere. Det franske stade er drevet af en passion for fransk gastronomi og ønsket om at dele den med København
Menuen inkluderer selvfølgelig jeres egen tartiflette og dertil et glas vin eller anden drik
![Fransk osteskole med Ma Poule](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent94111200x800q75image1cnt1.jpg)
22
AUG
Diverse |
Gastronomi
Fransk osteskole med Ma Poule
TorvehallerneKBH, kl. 14-15 & 16-17.
Hvordan laver man ost? Hvorfor kan noget så simpelt som syrnet mælk se, dufte og smage vidt forskelligt, alt afhængigt af om det kommer fra Alperne eller Pyrenæerne? Bliv klogere på ost med Ma Poules franske osteskole.
På osteskolen vil du blive præsenteret for fire forskellige oste og få de fascinerende historier bag dem. Vi skal diskutere, hvorfor de små producenter, der har lavet ost i generationer, kæmper en hård kamp for at overleve, og har svært ved at videreføre deres håndværk i en globaliseret verden. Vi vil også trække paralleller til dansk osteproduktion og udveksle erfaringer mellem de to lande.
Og så skal vi selvfølgelig smage på ostene og lære, hvad der kendetegner de forskellige oste, og hvordan man beskriver smagen.
Dine værter
Hos Ma Poule i TorvehallerneKBH, bugner disken med franske delikatesser, heriblandt friske skinker, pølser, oste, pateer fra Frankrig og meget mere. Det franske stade er drevet af en passion for fransk gastronomi og ønsket om at dele den med København.
Facebook
Instagram
Menuen inkluderer en ostetallerken med forskellige franske oste samt et glas vin eller anden drik
Og så skal vi selvfølgelig smage på ostene og lære, hvad der kendetegner de forskellige oste, og hvordan man beskriver smagen.
Dine værter
Hos Ma Poule i TorvehallerneKBH, bugner disken med franske delikatesser, heriblandt friske skinker, pølser, oste, pateer fra Frankrig og meget mere. Det franske stade er drevet af en passion for fransk gastronomi og ønsket om at dele den med København.
Menuen inkluderer en ostetallerken med forskellige franske oste samt et glas vin eller anden drik
![Fiskemiddag med HAV](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent93051200x800q75image1cnt1.jpg)
23
AUG
Diverse |
Gastronomi
Fiskemiddag med HAV
TorvehallerneKBH, kl. 12-14 & 17-19.30.
Glæd dig til en middag med stimevis af overraskelser fra havet. HAV inviterer til en storslået fiskemiddag, og vi tør godt love, at du ikke går sulten hjem.
Fiskehandlerne har lovet at finde alt det bedste fra morgenens fiskeauktioner, og krydre det med deres egne yndlingsserveringer. Der vil både være kolde og varme anretninger.
Der bydes velkommen med et glas champagne, og øvrige drikkevarer og østers kan tilkøbes i baren.
Arrangementet foregår i et telt udenfor på torvepladsen, så klæd dig efter vejret.
Din vært
Jens Peter Moestrup, Fiskehandler og stjernekok, der har det som en fisk i vand, når han indtager et køkken, står bag
HAV. En fiskebutik i særklasse, der tilbyder både en fersk afdeling med havets bedste fangst og et åbent køkken, hvor lækre retter frister i stimer.
Facebook
Instagram
Det praktiske
Arrangementet foregår i et telt udenfor på torvepladsen, så klæd dig efter vejret
I løbet af middagen serveres der et hav af lækkerier - både kolde og varme anretninger
Der bydes velkommen med et glas champagne. Øvrige drikkevarer og østers kan tilkøbes i baren
Der bydes velkommen med et glas champagne, og øvrige drikkevarer og østers kan tilkøbes i baren.
Arrangementet foregår i et telt udenfor på torvepladsen, så klæd dig efter vejret.
Din vært
Jens Peter Moestrup, Fiskehandler og stjernekok, der har det som en fisk i vand, når han indtager et køkken, står bag
HAV. En fiskebutik i særklasse, der tilbyder både en fersk afdeling med havets bedste fangst og et åbent køkken, hvor lækre retter frister i stimer.
Det praktiske
Arrangementet foregår i et telt udenfor på torvepladsen, så klæd dig efter vejret
I løbet af middagen serveres der et hav af lækkerier - både kolde og varme anretninger
Der bydes velkommen med et glas champagne. Øvrige drikkevarer og østers kan tilkøbes i baren
![Te-cocktails med Tante T](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent93071200x800q75image1cnt1.jpg)
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
Te-cocktails med Tante T
TorvehallerneKBH
Gin, cocktails & te! Lær at lave byens bedste cocktails med te! - sådan lyder opskriften på en velskænket eftermiddag med Tante T og fantastiske bartendere bag baren.
På workshoppen bliver du introduceret til forskellige typer te-cocktails og lærer at infusere gin med lækker te. Du får fire store cocktails og en goodie-bag med hjem.
Din vært
Hos
Tante T i Torvehallerne KBH får du højkvalitets te i løsvægt. Du kan også få en kop te i tebaren, hvor vi følger de seneste trends fra teens verden.
Facebook
Instagram
I tilfælde af regn...
Vi er ude på pladsen ved Torvehallerne. I tilfælde af høj sol eller regn, er vi godt beskyttet af parasoller
Du får fire store te-cocktails og en goodie-bag med hjem
Din vært
Hos
Tante T i Torvehallerne KBH får du højkvalitets te i løsvægt. Du kan også få en kop te i tebaren, hvor vi følger de seneste trends fra teens verden.
I tilfælde af regn...
Vi er ude på pladsen ved Torvehallerne. I tilfælde af høj sol eller regn, er vi godt beskyttet af parasoller
Du får fire store te-cocktails og en goodie-bag med hjem
![Pølsemageri med Cleaver's Meat Market](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent92071200x800q75image1cnt1.jpg)
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
Pølsemageri med Cleaver's Meat Market
TorvehallerneKBH, kl. 10-12.
Slagterne fra Cleaver's Meat Market åbner deres eget pølsemageri, så du kan lave dine egne pølser derhjemme. Slagterne fylder bordet med krydderurter og krydderier til farsen, så du kan sammensætte din foretrukne smag.
Undervejs får du både tips og tricks til håndværket og en god håndfuld opskrifter, så du kan eksperimentere videre derhjemme.
Du får dagens hjemmelavede pølser med hjem til køkkenet.
Din vært:
Hos
Cleaver's Meat Market går kvalitet og smag hånd i hånd. I disken finder du så vidt muligt lokalt og økologisk kød.
Vi er dedikerede til at byde på kød af højeste kvalitet fra dyr, der har levet et godt liv, og fra producenter som vi nøje har håndplukket. Vi kan lide at have den direkte kontakt til landmanden, der nussede culotten bag ørerne, da den græssede på marken. Vi mener at kød fra dyr, der har nydt livet i marken, simpelthen bare smager bedre i munden og i samvittigheden.
Facebook
Instagram
Det praktiske:
Man inddeles i grupper af to ved ankomst
Du får dagens hjemmelavede pølser med hjem til køkkenet
Deltagere skal selv blande 20 slags fars og stoppe pølserne
Der er ca. 3-4 kg pølser pr. 2 personer
Du får dagens hjemmelavede pølser med hjem til køkkenet.
Din vært:
Hos
Cleaver's Meat Market går kvalitet og smag hånd i hånd. I disken finder du så vidt muligt lokalt og økologisk kød.
Vi er dedikerede til at byde på kød af højeste kvalitet fra dyr, der har levet et godt liv, og fra producenter som vi nøje har håndplukket. Vi kan lide at have den direkte kontakt til landmanden, der nussede culotten bag ørerne, da den græssede på marken. Vi mener at kød fra dyr, der har nydt livet i marken, simpelthen bare smager bedre i munden og i samvittigheden.
Det praktiske:
Man inddeles i grupper af to ved ankomst
Du får dagens hjemmelavede pølser med hjem til køkkenet
Deltagere skal selv blande 20 slags fars og stoppe pølserne
Der er ca. 3-4 kg pølser pr. 2 personer
![Skaldyrsmiddag med Den Grønne Kutter](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent93361200x800q75image1cnt1.jpg)
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
Skaldyrsmiddag med Den Grønne Kutter
TorvehallerneKBH, kl. 17-19.30.
Er du vild med skaldyr? Så kom med ombord på Kutteren, når fiskehandlerne inviterer til en overdådig skaldyrsmiddag. De har lovet at hale en masse lækkerier i land.
Glæd dig blandt andet til at smage hummer, krabbekløer, pil-selv-rejer, jomfruhummer, østers og meget mere - og så er der selvfølgelig vin på køl!
Det vil også være muligt at få en fisk på krogen. Sæsonens fisk kan tilkøbes, og fiskehandlerne vil så sørge for at tilberede den på OFYR-grillen for dig.
Din vært
Frisk fangst fra både nære og fjernere farvande fylder disken hos
Den Grønne Kutter. Holdet bag tæller blandt andre de to venner, Baha og Yasser. Sidstnævnte har været i fiskebranchen i et årti og har endda giftet sig ind i en lollandsk fiskerfamilie. Sammen med deres team tryller fiskehandlerne med dagens fangst, så du ud over de ferske varer kan få en hjemmelavet delikatesse eller en omgang Fish & Chips på krogen.
Instagram
Det praktiske
Arrangementet foregår i et telt udenfor på torvepladsen, så klæd dig efter vejret
Menuen består af en masse skaldyr, herunder hummer, krabbekløer, pil-selv-rejer, jomfruhummer og østers
Et glas hvidvin er inkluderet i prisen, øvrige drikkevarer kan tilkøbes i baren
Det vil også være muligt at få en fisk på krogen. Sæsonens fisk kan tilkøbes, og fiskehandlerne vil så sørge for at tilberede den på OFYR-grillen for dig.
Din vært
Frisk fangst fra både nære og fjernere farvande fylder disken hos
Den Grønne Kutter. Holdet bag tæller blandt andre de to venner, Baha og Yasser. Sidstnævnte har været i fiskebranchen i et årti og har endda giftet sig ind i en lollandsk fiskerfamilie. Sammen med deres team tryller fiskehandlerne med dagens fangst, så du ud over de ferske varer kan få en hjemmelavet delikatesse eller en omgang Fish & Chips på krogen.
Det praktiske
Arrangementet foregår i et telt udenfor på torvepladsen, så klæd dig efter vejret
Menuen består af en masse skaldyr, herunder hummer, krabbekløer, pil-selv-rejer, jomfruhummer og østers
Et glas hvidvin er inkluderet i prisen, øvrige drikkevarer kan tilkøbes i baren
![Omegn & Venner med venner](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent92431200x800q75image1cnt1.jpg)
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Omegn & Venner med venner
TorvehallerneKBH, kl. 12-15.
Hos Omegn & Venner banker hjerterne for det lokale, den høje kvalitet og madhåndværk. Det samme gør det hos deres nøje udvalgte producenter, hvis produkter vil blive præsenteret i retterne til en dejlig frokost under Copenhagen Cooking.
Dine værter
Omegn & Venner er ikke en restaurant. Det er ikke en vinbar. Det er heller ikke et supermarked. Omegn & Venner er et sted, der gror på en bund af vildtvoksende glæde for mad, drikkevarer og fødevarer. Det sted, hvor du kan stille den lille eller store sult og tørst - dér hvor du går hen, når du vil gå på opdagelse i de super dedikerede små danske og nordiske fødevareproducenters udvalg af kød, mejeriprodukter, brød og drikkevarer. Dér du går hen for at få den stemning af landhandel, som mange madører jagter om sommeren og længes efter om vinteren. Dér du går hen, hvis du er kvalitets- og klimabevidst og kun vil købe det, du har brug for, mens du støtter små iværksættere. Mange gode fester er startet i køkkenet - men de kan også starte i Omegn & Venner, for vi elsker gæster.
Facebook
Instagram
Dagens fem-retters menu laves af en håndfuld af vores yndlingskollegaer og venner fra branchen:
Emilie Qvist Kjærgaard
Hun var stifter af Medvind i Hanstholm, en nordjysk gastronomisk perle, som bød på frisk fisk på grillen, nyhøstede grøntsager fra lokale avlere og populære søndagsfrokoster. Nu er hun i et frirum af inspiration, hvor hun rejser rundt og laver pop-ups og inspirerer kommende kokke under uddannelse i deres kogekunst. I Emilies køkken skinner det rå, enkle og lokale virkelig igennem.
Lisa Ballisager
Smørrebrødsdronningen over dem af alle! Lisa finder man til daglig på den christianshavnske Restaurant Lola, hvor hun mestrer frokostkøkkenet og efter 11 år på Lumskebugten, gør hun det bestemt ikke uerfarent. Trods klassiske danske frokoster, lister hun til tider også eksotiske finesser ind i sin madlavning.
Youra Kim
Den tidligere Noma-kok Youra Kim brilliere til daglig i køkkenet på Propaganda med forskellige koreanske retter som stegte galbi-ris, kimchi mandu (koreanske dumplings) eller glasnudelkrabbesuppe. Vi glæder os til at Youra kaster sig over de lokale råvarer med hendes koreanske tilgang til kogekunst.
Alisa Larsen
Udover at være en dygtig skribent er Alisa en autodidakt stjerne i hjemmekøkkenet og mestrer virkelig at lave eminente pop up's, hvor hun gerne byder venner hjem til middage, som er så lækre, at de rygtes ude i byen. Hun elsker sæsoner og lader råvare være råvare - og er måske den bedste hjemmekok i byen.
Maria Lesi
Vores helt egen køkkenchef hos Omegn & Venner, som alle dage hylder de små lokale producenter og har masser af fokus på smag, smag og smag. Hun er desuden assisteret af vores superstjerne kokkeelev, Lulu Skov Andersen.
Glæd dig til en frokost med Omegns venner.
Det praktiske
Husk at klæde dig efter vejret, da eventen foregår udendørs under overdækning.
Det er desværre ikke muligt at tage hensyn til særlige diæter til dette event. Dog vil der være rigeligt mad, så der er mulighed for at spise udenom. Menuen anbefales ikke til vegetarer, da der ved eventet vil være fokus på at bruge indmad og andre oversete råvarer, som ofte smides ud
En håndfuld livretter med lokale sæsonvarer, hvor vi i hylder de små lokale grøntsagsproducenter og mindre mejerier heriblandt Søtofte og Copehagen Goatmilk
Frokosten nydes ved langbord i sociale rammer sammen med dine og vores venner
Omegn & Venner er ikke en restaurant. Det er ikke en vinbar. Det er heller ikke et supermarked. Omegn & Venner er et sted, der gror på en bund af vildtvoksende glæde for mad, drikkevarer og fødevarer. Det sted, hvor du kan stille den lille eller store sult og tørst - dér hvor du går hen, når du vil gå på opdagelse i de super dedikerede små danske og nordiske fødevareproducenters udvalg af kød, mejeriprodukter, brød og drikkevarer. Dér du går hen for at få den stemning af landhandel, som mange madører jagter om sommeren og længes efter om vinteren. Dér du går hen, hvis du er kvalitets- og klimabevidst og kun vil købe det, du har brug for, mens du støtter små iværksættere. Mange gode fester er startet i køkkenet - men de kan også starte i Omegn & Venner, for vi elsker gæster.
Dagens fem-retters menu laves af en håndfuld af vores yndlingskollegaer og venner fra branchen:
Emilie Qvist Kjærgaard
Hun var stifter af Medvind i Hanstholm, en nordjysk gastronomisk perle, som bød på frisk fisk på grillen, nyhøstede grøntsager fra lokale avlere og populære søndagsfrokoster. Nu er hun i et frirum af inspiration, hvor hun rejser rundt og laver pop-ups og inspirerer kommende kokke under uddannelse i deres kogekunst. I Emilies køkken skinner det rå, enkle og lokale virkelig igennem.
Lisa Ballisager
Smørrebrødsdronningen over dem af alle! Lisa finder man til daglig på den christianshavnske Restaurant Lola, hvor hun mestrer frokostkøkkenet og efter 11 år på Lumskebugten, gør hun det bestemt ikke uerfarent. Trods klassiske danske frokoster, lister hun til tider også eksotiske finesser ind i sin madlavning.
Youra Kim
Den tidligere Noma-kok Youra Kim brilliere til daglig i køkkenet på Propaganda med forskellige koreanske retter som stegte galbi-ris, kimchi mandu (koreanske dumplings) eller glasnudelkrabbesuppe. Vi glæder os til at Youra kaster sig over de lokale råvarer med hendes koreanske tilgang til kogekunst.
Alisa Larsen
Udover at være en dygtig skribent er Alisa en autodidakt stjerne i hjemmekøkkenet og mestrer virkelig at lave eminente pop up's, hvor hun gerne byder venner hjem til middage, som er så lækre, at de rygtes ude i byen. Hun elsker sæsoner og lader råvare være råvare - og er måske den bedste hjemmekok i byen.
Maria Lesi
Vores helt egen køkkenchef hos Omegn & Venner, som alle dage hylder de små lokale producenter og har masser af fokus på smag, smag og smag. Hun er desuden assisteret af vores superstjerne kokkeelev, Lulu Skov Andersen.
Glæd dig til en frokost med Omegns venner.
Det praktiske
Husk at klæde dig efter vejret, da eventen foregår udendørs under overdækning.
Det er desværre ikke muligt at tage hensyn til særlige diæter til dette event. Dog vil der være rigeligt mad, så der er mulighed for at spise udenom. Menuen anbefales ikke til vegetarer, da der ved eventet vil være fokus på at bruge indmad og andre oversete råvarer, som ofte smides ud
En håndfuld livretter med lokale sæsonvarer, hvor vi i hylder de små lokale grøntsagsproducenter og mindre mejerier heriblandt Søtofte og Copehagen Goatmilk
Frokosten nydes ved langbord i sociale rammer sammen med dine og vores venner
![Lær at lave japanske mochi med Mochi Time](https://www.kultunaut.dk/perl/images/madbillet/W160H160_eventimagesevent94801200x800q75image1cnt1.jpg)
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Lær at lave japanske mochi med Mochi Time
TorvehallerneKBH, kl. 13-14.30.
Mochi er en sød riskage fra Japan, lavet af dampet asiatisk kortkornet rismel. Nu har du mulighed for at lære at lave denne japanske delikatesse på Mochi Times' mochi-workshop.
Bliv introduceret til mochiens verden og lær, hvordan du selv kan lave dem derhjemme. Vi gennemgår sammen processen for at lave den traditionelle ichigo daifuku mochi, som består af jordbær og rød bønnepasta, indpakket i risdej. Herefter får du udleveret ingredienserne, og så skal du selv i gang med at lave din egen mochi. Vi afslutter med at nyde vores hjemmelavede mochi i fællesskab.
Under workshoppen vil du også blive introduceret til mochi-is, så du kan smage forskellen mellem denne og den traditionelle mochi.
Godt at vide
Bag disken hos
Mochi Time finder du Jessica, der er faglært kok og konditor med stor passion for det japanske køkken. Hun har specialiseret sig i mochi-is, som hun laver af dampet asiatisk kortkornet rismel, der vikles rundt om hjemmelavet is. Den japanske dessert håndlaver hun i små partier og kun med naturlige farver fra frugt og grønt.
Instagram
Facebook
I tilfælde af regn...
Workshopppen afholdes på torvet mellem de to haller i TorvehallerneKBH. Uanset om solen skinner eller regnen falder, er vi godt beskyttet af parasollerne
Menuen inkluderer jeres hjemmelavede ichigo daifuku mochi, en mochi-is fra Mochi Time og en kop japansk te
Under workshoppen vil du også blive introduceret til mochi-is, så du kan smage forskellen mellem denne og den traditionelle mochi.
Godt at vide
- Workshoppen er for alle aldre, så tag bare hele familien med.
- Det vil være muligt at få opskrifter med hjem.
Bag disken hos
Mochi Time finder du Jessica, der er faglært kok og konditor med stor passion for det japanske køkken. Hun har specialiseret sig i mochi-is, som hun laver af dampet asiatisk kortkornet rismel, der vikles rundt om hjemmelavet is. Den japanske dessert håndlaver hun i små partier og kun med naturlige farver fra frugt og grønt.
I tilfælde af regn...
Workshopppen afholdes på torvet mellem de to haller i TorvehallerneKBH. Uanset om solen skinner eller regnen falder, er vi godt beskyttet af parasollerne
Menuen inkluderer jeres hjemmelavede ichigo daifuku mochi, en mochi-is fra Mochi Time og en kop japansk te