FanøKalender.dk
Dato
Genre
Søg
Frederiksberg Vinhandel
Frederiksberg Alle 251820 Frederiksberg C
GPS-info: Lat 55.6734, Lon 12.5441
Viser 10 events
fra/efter 18. okt. 2024
22
OKT
Diverse |
Gastronomi
Bourgognerapporten 2021 ved Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen
Frederiksberg Vinhandel
Tirsdag den 22. oktober 2024
Pris: Entré: 650 kr
Sted:
Vi skal smage 6 vine. hvordan smager 2021 i bourgogne - det var et meget besværligt år, men vinene er fantastiske - smag med.
At Bourgogne er et enestående sted at dyrke vin kommer nok bag på de færreste, men hvorfor er det egentlig sådan? Hvad betyder klimaforandringerne, årgange, efterspørgsel/pris og alt muligt andet fra fra de gyldne bakker i midten af Frankrig for dig.
Når alt kommer til alt, ved de fleste vininteresserede det jo godt, mens andre blot har det på fornemmelsen: At Bourgogne er et af de mest sagnomspundne vindistrikter i verden, og at de bedste af vinene fra denne del af Frankrig er nogle af de få, der kan løfte vindrikkerens sind så han eller hun transcenderer til andre bevidsthedsniveauer i en helt speciel vinøs og spirituel tilstand. Flaskens ånd, kalder man dette fænomen
Niels er en af dem der virkelig kender Bourgogne til bunds, så meget at vi faktisk synes at han må betegnes som en af landets førende bourgogne specialister. Så kan man jo indvende om det er nødvendigt med en specialist når man skal drikke vin, og nej det er det ikke nødvendigvis, men -
Ingen tvivl om at vinene er lækre. De gode er ligefrem overordentligt lækre, men de knap så gode har ofte svært ved at følge med. Det har priserne til gengæld ikke, de er ligefrem skudt i vejret i en grad så det er svært for de fleste at være med, så hvordan drikke man disse skønne vine uden at blive blanket af?
Niels har taget 6 favoritter med, der skal belyse denne problematik. Det bliver underholdning til både næse, gane og intellekt, og så bliver der selvfølgelig også en masse oplysninger hvad der aktuelt sker i vindistriktet.
Det bliver en uforglemmelig lørdag i det bedste selskab
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen er en af landets førende bourgogneeksperter, og han har rejst rundt i bakkerne igennem de sidste 30 år. Han har også taget en del af sin vinuddannelse i Bourgogne og ved derfor alt hvad der er værd at vide
Når alt kommer til alt, ved de fleste vininteresserede det jo godt, mens andre blot har det på fornemmelsen: At Bourgogne er et af de mest sagnomspundne vindistrikter i verden, og at de bedste af vinene fra denne del af Frankrig er nogle af de få, der kan løfte vindrikkerens sind så han eller hun transcenderer til andre bevidsthedsniveauer i en helt speciel vinøs og spirituel tilstand. Flaskens ånd, kalder man dette fænomen
Niels er en af dem der virkelig kender Bourgogne til bunds, så meget at vi faktisk synes at han må betegnes som en af landets førende bourgogne specialister. Så kan man jo indvende om det er nødvendigt med en specialist når man skal drikke vin, og nej det er det ikke nødvendigvis, men -
Ingen tvivl om at vinene er lækre. De gode er ligefrem overordentligt lækre, men de knap så gode har ofte svært ved at følge med. Det har priserne til gengæld ikke, de er ligefrem skudt i vejret i en grad så det er svært for de fleste at være med, så hvordan drikke man disse skønne vine uden at blive blanket af?
Niels har taget 6 favoritter med, der skal belyse denne problematik. Det bliver underholdning til både næse, gane og intellekt, og så bliver der selvfølgelig også en masse oplysninger hvad der aktuelt sker i vindistriktet.
Det bliver en uforglemmelig lørdag i det bedste selskab
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen er en af landets førende bourgogneeksperter, og han har rejst rundt i bakkerne igennem de sidste 30 år. Han har også taget en del af sin vinuddannelse i Bourgogne og ved derfor alt hvad der er værd at vide
23
OKT
Diverse |
Gastronomi
Bourgognerapporten 2021 ved Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen
Frederiksberg Vinhandel
Vi skal smage 6 vine. hvordan smager 2021 i bourgogne - det var et meget besværligt år, men vinene er fantastiske - smag med.
At Bourgogne er et enestående sted at dyrke vin kommer nok bag på de færreste, men hvorfor er det egentlig sådan? Hvad betyder klimaforandringerne, årgange, efterspørgsel/pris og alt muligt andet fra fra de gyldne bakker i midten af Frankrig for dig.
Når alt kommer til alt, ved de fleste vininteresserede det jo godt, mens andre blot har det på fornemmelsen: At Bourgogne er et af de mest sagnomspundne vindistrikter i verden, og at de bedste af vinene fra denne del af Frankrig er nogle af de få, der kan løfte vindrikkerens sind så han eller hun transcenderer til andre bevidsthedsniveauer i en helt speciel vinøs og spirituel tilstand. Flaskens ånd, kalder man dette fænomen
Niels er en af dem der virkelig kender Bourgogne til bunds, så meget at vi faktisk synes at han må betegnes som en af landets førende bourgogne specialister. Så kan man jo indvende om det er nødvendigt med en specialist når man skal drikke vin, og nej det er det ikke nødvendigvis, men -
Ingen tvivl om at vinene er lækre. De gode er ligefrem overordentligt lækre, men de knap så gode har ofte svært ved at følge med. Det har priserne til gengæld ikke, de er ligefrem skudt i vejret i en grad så det er svært for de fleste at være med, så hvordan drikke man disse skønne vine uden at blive blanket af?
Niels har taget 6 favoritter med, der skal belyse denne problematik. Det bliver underholdning til både næse, gane og intellekt, og så bliver der selvfølgelig også en masse oplysninger hvad der aktuelt sker i vindistriktet.
Det bliver en uforglemmelig lørdag i det bedste selskab
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen er en af landets førende bourgogneeksperter, og han har rejst rundt i bakkerne igennem de sidste 30 år. Han har også taget en del af sin vinuddannelse i Bourgogne og ved derfor alt hvad der er værd at vide
Når alt kommer til alt, ved de fleste vininteresserede det jo godt, mens andre blot har det på fornemmelsen: At Bourgogne er et af de mest sagnomspundne vindistrikter i verden, og at de bedste af vinene fra denne del af Frankrig er nogle af de få, der kan løfte vindrikkerens sind så han eller hun transcenderer til andre bevidsthedsniveauer i en helt speciel vinøs og spirituel tilstand. Flaskens ånd, kalder man dette fænomen
Niels er en af dem der virkelig kender Bourgogne til bunds, så meget at vi faktisk synes at han må betegnes som en af landets førende bourgogne specialister. Så kan man jo indvende om det er nødvendigt med en specialist når man skal drikke vin, og nej det er det ikke nødvendigvis, men -
Ingen tvivl om at vinene er lækre. De gode er ligefrem overordentligt lækre, men de knap så gode har ofte svært ved at følge med. Det har priserne til gengæld ikke, de er ligefrem skudt i vejret i en grad så det er svært for de fleste at være med, så hvordan drikke man disse skønne vine uden at blive blanket af?
Niels har taget 6 favoritter med, der skal belyse denne problematik. Det bliver underholdning til både næse, gane og intellekt, og så bliver der selvfølgelig også en masse oplysninger hvad der aktuelt sker i vindistriktet.
Det bliver en uforglemmelig lørdag i det bedste selskab
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen
Niels Bräuner "Bourgogne" Nielsen er en af landets førende bourgogneeksperter, og han har rejst rundt i bakkerne igennem de sidste 30 år. Han har også taget en del af sin vinuddannelse i Bourgogne og ved derfor alt hvad der er værd at vide
29
OKT
Diverse |
Gastronomi
Natur(lig) vin VS såkaldt konventionel vin med Anders Selmer
Frederiksberg Vinhandel
Hvad er naturvin ?. · Adskiller naturvin sig fra økologisk og biodynamisk vin?. · Er naturvin mere bæredygtige end andre vine?. · Hvem og hvor laver man naturvin?. ·.
Er du nysgerrig på naturvin, men føler dig lidt forvirret over alle de begreber der følger med vinen når du bestiller på en af tidens mange vinbarer, så har du mulighed for at lære fra en stor Mester.
Anders Selmer satte i 2003 de første naturvine på kortet på noma og har siden på Kødbyens fiskebar sendt uendelig mange flasker af såkaldt naturvin over disken. Men hvad mener han egentlig om naturvin?
Det siges at Danmark ubetinget er det land hvor naturvinen spiller den største rolle, og det startede alt sammen da Noma i sin spæde start valgte at bruge naturlige vine som følgesvende til deres Nye Nordiske Køkken. Siden dengang har, hvad mange opfattede som et modefænomen virkelig etableret sig, især i København. Vinene der helt klart havde mange børnesygdomme, er nu også langt bedre, og nygerrigheden for disse vine er stor, også udenfor Nørrebro, der må siges at være det københavnske naturvins mekka.
Vi prøver til denne smagning at besvare nogle helt enkle spørgsmål i et univers der er meget udefineret, men lad det være sagt med det samme. Naturvin er ikke nødvendigvis Vin med klumper i. Nogle af verdens bedste vine kalder sig naturlig vin.
Anders Selmer:
Anders er en af Københavns mest erfarne somelliers. Han er direktør, konceptmager for Kødbyens Fiskebar, Musling Bistro og Mesteren & Lærlingen
Han var i sin tid med til at bære Noma frem som blandt andet restaurantchef og sommelier, ligesom han også har TyvenKokkenHansKoneOgHendesElsker i bagagen
Anders Selmer satte i 2003 de første naturvine på kortet på noma og har siden på Kødbyens fiskebar sendt uendelig mange flasker af såkaldt naturvin over disken. Men hvad mener han egentlig om naturvin?
Det siges at Danmark ubetinget er det land hvor naturvinen spiller den største rolle, og det startede alt sammen da Noma i sin spæde start valgte at bruge naturlige vine som følgesvende til deres Nye Nordiske Køkken. Siden dengang har, hvad mange opfattede som et modefænomen virkelig etableret sig, især i København. Vinene der helt klart havde mange børnesygdomme, er nu også langt bedre, og nygerrigheden for disse vine er stor, også udenfor Nørrebro, der må siges at være det københavnske naturvins mekka.
Vi prøver til denne smagning at besvare nogle helt enkle spørgsmål i et univers der er meget udefineret, men lad det være sagt med det samme. Naturvin er ikke nødvendigvis Vin med klumper i. Nogle af verdens bedste vine kalder sig naturlig vin.
Anders Selmer:
Anders er en af Københavns mest erfarne somelliers. Han er direktør, konceptmager for Kødbyens Fiskebar, Musling Bistro og Mesteren & Lærlingen
Han var i sin tid med til at bære Noma frem som blandt andet restaurantchef og sommelier, ligesom han også har TyvenKokkenHansKoneOgHendesElsker i bagagen
1
NOV
Diverse |
Gastronomi
November Pop-up
Frederiksberg Vinhandel
San Sebastián er en af de byer i Europa hvor det gastronomiske bundniveau er højest.
Det er her gastronomiske delikatesse Pintxos kommmer fra, men retterne har naturligvis bredt sig ud over den iberiske halvø til Barcelona eller andre større spanske byer.
Pinxtos er gastronomiske godbider af varierende størrelse der står på linet up bardisken hvor man ved hjælp af tjenere forsynder sig med sine egne favoritter. Det er den perfekte balance mellem den gode smag og det uhøjtidlige. Prisen er god og retterne er skabt til et rigtig godt glas vin
Kolibri ønsker at give gæsterne mulighed for at prøve dette unikke gastrokoncept som det aldrig før er lykkes at etablere i Danmark i den autentiske iberiske version.
Pintxos Udvalg
Rillette de cerdo med timian og æble
Svinerillette med timian og æble
Hortalizas en conserva y gambas rojas
Syltede grøntsager og røde rejer
Arroz cremoso de espinacas y mejillones
Cremet spinat- og muslingerisotto
Vegetales salteados con almendras
Sauterede grøntsager med mandler
Pollo al grill con polenta y demi-glace
Grillet kylling med polenta og demi-glace
Ensalada de calamar y chorizo
Blæksprutte- og chorizosalat
Tarta de queso con frutos rojos
Ostekage med røde bær
Vine
Velkomstglas: Jaume Giró i Giró, Pinot Noir, Rosado, DO Cava
Inkluderet vin: MacRobert y Canals, La Nave Tinto 2018 DO Rioja
Menuen inkluderer 4 pintxos, en dessert, som du selv kan vælge, samt to glas vin.
Hvis du ønsker mere, er du velkommen til at fortsætte med at hente pintxos ved disken, priserne varierer fra 30 kr til 50 kr pr. stk. Ekstra glas vin kan også bestilles direkte ved disken under arrangementet
Pinxtos er gastronomiske godbider af varierende størrelse der står på linet up bardisken hvor man ved hjælp af tjenere forsynder sig med sine egne favoritter. Det er den perfekte balance mellem den gode smag og det uhøjtidlige. Prisen er god og retterne er skabt til et rigtig godt glas vin
Kolibri ønsker at give gæsterne mulighed for at prøve dette unikke gastrokoncept som det aldrig før er lykkes at etablere i Danmark i den autentiske iberiske version.
Pintxos Udvalg
Rillette de cerdo med timian og æble
Svinerillette med timian og æble
Hortalizas en conserva y gambas rojas
Syltede grøntsager og røde rejer
Arroz cremoso de espinacas y mejillones
Cremet spinat- og muslingerisotto
Vegetales salteados con almendras
Sauterede grøntsager med mandler
Pollo al grill con polenta y demi-glace
Grillet kylling med polenta og demi-glace
Ensalada de calamar y chorizo
Blæksprutte- og chorizosalat
Tarta de queso con frutos rojos
Ostekage med røde bær
Vine
Velkomstglas: Jaume Giró i Giró, Pinot Noir, Rosado, DO Cava
Inkluderet vin: MacRobert y Canals, La Nave Tinto 2018 DO Rioja
Menuen inkluderer 4 pintxos, en dessert, som du selv kan vælge, samt to glas vin.
Hvis du ønsker mere, er du velkommen til at fortsætte med at hente pintxos ved disken, priserne varierer fra 30 kr til 50 kr pr. stk. Ekstra glas vin kan også bestilles direkte ved disken under arrangementet
5
NOV
Diverse |
Gastronomi
Kend din vin kvinde
Frederiksberg Vinhandel
Nana Wad, forfatter til bestselleren "Kend din vin, Kvinde" kommenterer. smagningen. Vi smager på 6 vine. Der bliver serveret godbidder til smagningen.
Har du styr på vinkortet, når du går på restaurant og vinbar? Eller flakker du
lidt hen over appellationsnavne, druer, franske betegnelser og ender ved de
vin-ord du kender, f.eks. Riesling og Chardonnay, kigger diskret på priserne og
vælger fra midten, ud fra devisen 'ikke den billigste, ej heller den dyreste'?
Eller endnu værre; rækker du blot vinkortet til din mandlige ledsager, eller
ENDNU værre, har tjeneren kun givet vinkortet til manden? Så er det på tide
at tage vinglasset i den anden hånd og få styr på din vinsmag, så du vælger den
helt rigtige vin fra kortet, fra vinhylden, til maden anledningen og mest af alt
til dig!
Til trods for, at der er mindst lige så mange vinelskende kvinder som mænd,
så hersker der stadig en ret så traditionalistisk idé om, at mænd ved mere om
vin end kvinder. Det gør de generelt ikke, men sådan kan det føles, når en eller
anden kloge Åge slynger om sig med vinøse termer og kommentarer.
Denne smagning er for kvinder. En vinsmagning der giver fif, viden og
navigation til at afkode vin, så du er klædt godt på til at finde det rigtige på
hylderne, til middagen, picnic eller på vinkortet. Vi smager på vinene, kommer
bag om deres hemmeligheder og det hele foregår usnobbet, ukrukket og al
kedsommelig snak om hektarer, gæringsprocesser og størrelsen på vinfadene
er taget ud af Kend din Vin Kvinde.
Vi smager 6 vine med fokus på drue og stilart. Du bliver klædt på med
brugbare ord du kan huske, når du f.eks. har lyst til en feminin, ungdommelig
og dansende let hvidvin eller en muskuløs børste af en kraftig rødvin.
Undervejs berører vi også kvinders plads i vinens verden
lidt hen over appellationsnavne, druer, franske betegnelser og ender ved de
vin-ord du kender, f.eks. Riesling og Chardonnay, kigger diskret på priserne og
vælger fra midten, ud fra devisen 'ikke den billigste, ej heller den dyreste'?
Eller endnu værre; rækker du blot vinkortet til din mandlige ledsager, eller
ENDNU værre, har tjeneren kun givet vinkortet til manden? Så er det på tide
at tage vinglasset i den anden hånd og få styr på din vinsmag, så du vælger den
helt rigtige vin fra kortet, fra vinhylden, til maden anledningen og mest af alt
til dig!
Til trods for, at der er mindst lige så mange vinelskende kvinder som mænd,
så hersker der stadig en ret så traditionalistisk idé om, at mænd ved mere om
vin end kvinder. Det gør de generelt ikke, men sådan kan det føles, når en eller
anden kloge Åge slynger om sig med vinøse termer og kommentarer.
Denne smagning er for kvinder. En vinsmagning der giver fif, viden og
navigation til at afkode vin, så du er klædt godt på til at finde det rigtige på
hylderne, til middagen, picnic eller på vinkortet. Vi smager på vinene, kommer
bag om deres hemmeligheder og det hele foregår usnobbet, ukrukket og al
kedsommelig snak om hektarer, gæringsprocesser og størrelsen på vinfadene
er taget ud af Kend din Vin Kvinde.
Vi smager 6 vine med fokus på drue og stilart. Du bliver klædt på med
brugbare ord du kan huske, når du f.eks. har lyst til en feminin, ungdommelig
og dansende let hvidvin eller en muskuløs børste af en kraftig rødvin.
Undervejs berører vi også kvinders plads i vinens verden
12
NOV
Diverse |
Gastronomi
Sherry - Sherryffen aka Morten Wulffs årlige tørre sherrysmagning
Frederiksberg Vinhandel
Vi smager på 7 gode Sheeri'es. der bliver serveret godbider til smagningen. Det er en stor glæde at byde til en smagning for vores venner hvor vi skal smage på de forskellige sherrytyper her i Wine Note.
Sherry er fantastisk - Det er en drik for kendere. Kunne du tænke dig at kende sherry
Hvis man tilfældigvis sidder under et halvtag i den bagende sol ved udmundningen af Guadalquivir-floden, er man lige der hvor Colombus satte af mod den nye verden. Hvis der på tallerkenen ligger en dampende friteret rejeomelet, en såkaldt Tortilla de Camaron, og i glasset er en iskold Manzanilla er der mange af livets store spørgsmål der falder på plads. Der er selvfølgelig livets store spørgsmål, men der er så sandelig også den erkendelse at Manzanilla faktisk er overjordisk lækker og læskende, ikke mindst i disse omgivelser. En verdensstjerne vil nogen påstå
Der var en gang hvor vinene fra dette distrikt tilhørte den absolutte elite på lige fod med vine fra Bordeaux og champagne. Vinmarkerne var nogle af de dyreste i verden, og så begyndte det gradvist at gå ned ad bakke
Hvad skete der da disse vine begyndte at miste deres prestige og popularitet og på det nærmeste døde ud i 1980'erne ?
Heldigvis er Sherry tilbage. Det har den været længe i London, men også københavnske og andre storbyhipsters er begyndt at smægte sig i læskende dråber fra den allersydligste plet i Europa. I gastronomiens verden er stjernesommeliers fra førende restauranter begyndt at inkludere vinene i deres menuer, og i det hele taget blæser der nye vinde om disse historiske skønheder
Hvis man tilfældigvis sidder under et halvtag i den bagende sol ved udmundningen af Guadalquivir-floden, er man lige der hvor Colombus satte af mod den nye verden. Hvis der på tallerkenen ligger en dampende friteret rejeomelet, en såkaldt Tortilla de Camaron, og i glasset er en iskold Manzanilla er der mange af livets store spørgsmål der falder på plads. Der er selvfølgelig livets store spørgsmål, men der er så sandelig også den erkendelse at Manzanilla faktisk er overjordisk lækker og læskende, ikke mindst i disse omgivelser. En verdensstjerne vil nogen påstå
Der var en gang hvor vinene fra dette distrikt tilhørte den absolutte elite på lige fod med vine fra Bordeaux og champagne. Vinmarkerne var nogle af de dyreste i verden, og så begyndte det gradvist at gå ned ad bakke
Hvad skete der da disse vine begyndte at miste deres prestige og popularitet og på det nærmeste døde ud i 1980'erne ?
Heldigvis er Sherry tilbage. Det har den været længe i London, men også københavnske og andre storbyhipsters er begyndt at smægte sig i læskende dråber fra den allersydligste plet i Europa. I gastronomiens verden er stjernesommeliers fra førende restauranter begyndt at inkludere vinene i deres menuer, og i det hele taget blæser der nye vinde om disse historiske skønheder
6
DEC
Diverse |
Gastronomi
Julefrokost på Kolibri
Frederiksberg Vinhandel
Torsdag den 14. november til fredag den 6. december 2024
Pris: Entré: 850 kr
Køb/bestil billet
Sted:
Planlæg en anderledes julefrokost hos os! Hold din julefrokost i vores smukke lokaler på Frederiksberg Allé - helt for jer selv. Private Dining.
Kolibri tilbyder Private Dining for op til 25 personer i vores elegante lokaler på hjørnet af Frederiksberg Allé og Kingosgade.
Vores Specialitet
Vi serverer autentiske Pinxtos, små delikatesser fra Baskerlandet.
Pris
850 kr. pr. person - inklusiv fri dining samt fri vin og øl.
Menu
I kan frit vælge og nyde ubegrænsede retter fra vores nøje udvalgte menu, som vil blive serveret i tidsrummet 18:00 - 21:00.
Ristet aubergine med gedeost og honning
Berenjena con queso de cabra y miel
Røde Rejer med syltet grønt
Hortalizas en conserva con gambas rojas
Risotto med spinat og muslinger
Arroz cremoso de espinacas y mejillones
Rød tuna i en honning/sennep sauce
Atun rojo con salsa de miel y mostaza
Svampe-trøffelcreme
Vaso de crema de setas y trufas
Tartelet med confiteret and og sød sherry (PX)
Tartelata de pato con Pedro Ximenes
Hjemmelavet is med olivenolie, serveret i mandarinsuppe med "Arroz Frito"
Helado de aceite de oliva, jugo de mandarina y arroz frito
Vinene er specielt udvalgt til menuen og kommer fra Nordspanien
Mellem 21 og 23:30 åbner baren og vi serverer Bobler og Cocktail til listepris
Vores Specialitet
Vi serverer autentiske Pinxtos, små delikatesser fra Baskerlandet.
Pris
850 kr. pr. person - inklusiv fri dining samt fri vin og øl.
Menu
I kan frit vælge og nyde ubegrænsede retter fra vores nøje udvalgte menu, som vil blive serveret i tidsrummet 18:00 - 21:00.
Ristet aubergine med gedeost og honning
Berenjena con queso de cabra y miel
Røde Rejer med syltet grønt
Hortalizas en conserva con gambas rojas
Risotto med spinat og muslinger
Arroz cremoso de espinacas y mejillones
Rød tuna i en honning/sennep sauce
Atun rojo con salsa de miel y mostaza
Svampe-trøffelcreme
Vaso de crema de setas y trufas
Tartelet med confiteret and og sød sherry (PX)
Tartelata de pato con Pedro Ximenes
Hjemmelavet is med olivenolie, serveret i mandarinsuppe med "Arroz Frito"
Helado de aceite de oliva, jugo de mandarina y arroz frito
Vinene er specielt udvalgt til menuen og kommer fra Nordspanien
Mellem 21 og 23:30 åbner baren og vi serverer Bobler og Cocktail til listepris
19
NOV
Diverse |
Undervisning
Blindsmagning for alle - 3 lektioner
Frederiksberg Vinhandel
Blindsmagning for Alle - Bliv en bedre vin og madsmager. BEMÆRK at denne billet er til 3 lektioner, henholdsvis 19,20 og 26 november.
Er blindsmagning ikke kun noget for vinnørder der er virkelig svært belastede af vinøse hobby?
Nej da - Bliv guidet af 2 professionelle somelliers. Nana Wad og Morten Wulff hjælper dig med at blive en skarp smager.
Hører du til dem der under et middagsselskab prøver at stikke næsen dybt i vinglasset i et forgæves forsøg på at indhalere den uendelige visdom fra vinen mens du mistroisk kigger rundt i selskabet for at se om andre fatter den dybere mening med druen, er du ikke alene. Det er faktisk fuldstændig normalt at forholde sig til smag og duft uden at skulle opøve helt specielle intellektuelle færdigheder. I virkeligheden er det vigtigste i sidste ende om du har lyst til at lære og at du er lydhør overfor dine sanser
På dette kursus giver vi den nysgerrige vindrikker et mere nuanceret forhold til vin. Vi ønsker at føre dig ind i druernes verden, vel og mærket på dine og druernes egne præmisser. Derfor styrer vi pænt uden om teoretiske facts vedrørende sydvendte skråninger og morgentåge langs Donau. I stedet tager vi udgangspunkt i din medfødte evne til at sanse. Du skal med andre ord lære at knytte dine sanseindtryk til nogle af de aromatiske fællesnævnere som man finder i alle de forskellige klassiske druesorter. Det lyder måske temmelig avanceret, men med få enkle teknikker er det faktisk muligt at lære at analysere alt fra en Bollinger-champagne til en argentinsk malbeck udfra den samme metode.
Kurset henvender sig til den nysgerrige begynder der godt kan lide et godt glas vin, eller den øvede vinsamler. Det kræver dog ingen særlige forudsætninger. Formålet er at du udfra nogle forholdsvis objektive smagekriterier bliver i stand til at højne din nydelse og dermed også bliver bedre i stand vil at vælge hvilke typer vin du sætter mest pris på.
Du skal overvejende smage på vine fra verdens klassiske druer når de udfolder sig arketypisk. Du skal også smage på hvordan de samme druer udfolder sig forskelligt alt efter hvor i verden de vokser.
Kurset består af 3 moduler af 4 timers varighed.
Del 1:
Intro til hvad er det egentlig at smage på vin
Gennemgang af Det Systematisk Smagesystem
Smagning: Vi øver os på 3 vine fremstillet på følgende druestorter:
Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz og Riesling
Del 2 og 3:
Hvilke elementer i vinmarkerne og i fremstillingsprocessen smager af noget og hvordan smager man dem.
Smagning: Vi smager på yderligere 7 druesorter:
Pinot Noir, Tempranillo, Nebiolo, Sangiovese og Chardonay, Sauvignon Blanc samt klassiske blends
PS: Der bliver smagt på flere forskellige vine i hver enkel kategori
Undervisningsmateriale bliver udleveret ved ankomst til første lektion
Del 1 - Tirsdag den 19. november fra kl. 19.00 til 22.00
Del 2 - Onsdag den 20. november fra kl. 19.00 til 22.00
Del 3 - Tirsdag den 26. november fra kl. 19.00 til 22.00
Nej da - Bliv guidet af 2 professionelle somelliers. Nana Wad og Morten Wulff hjælper dig med at blive en skarp smager.
Hører du til dem der under et middagsselskab prøver at stikke næsen dybt i vinglasset i et forgæves forsøg på at indhalere den uendelige visdom fra vinen mens du mistroisk kigger rundt i selskabet for at se om andre fatter den dybere mening med druen, er du ikke alene. Det er faktisk fuldstændig normalt at forholde sig til smag og duft uden at skulle opøve helt specielle intellektuelle færdigheder. I virkeligheden er det vigtigste i sidste ende om du har lyst til at lære og at du er lydhør overfor dine sanser
På dette kursus giver vi den nysgerrige vindrikker et mere nuanceret forhold til vin. Vi ønsker at føre dig ind i druernes verden, vel og mærket på dine og druernes egne præmisser. Derfor styrer vi pænt uden om teoretiske facts vedrørende sydvendte skråninger og morgentåge langs Donau. I stedet tager vi udgangspunkt i din medfødte evne til at sanse. Du skal med andre ord lære at knytte dine sanseindtryk til nogle af de aromatiske fællesnævnere som man finder i alle de forskellige klassiske druesorter. Det lyder måske temmelig avanceret, men med få enkle teknikker er det faktisk muligt at lære at analysere alt fra en Bollinger-champagne til en argentinsk malbeck udfra den samme metode.
Kurset henvender sig til den nysgerrige begynder der godt kan lide et godt glas vin, eller den øvede vinsamler. Det kræver dog ingen særlige forudsætninger. Formålet er at du udfra nogle forholdsvis objektive smagekriterier bliver i stand til at højne din nydelse og dermed også bliver bedre i stand vil at vælge hvilke typer vin du sætter mest pris på.
Du skal overvejende smage på vine fra verdens klassiske druer når de udfolder sig arketypisk. Du skal også smage på hvordan de samme druer udfolder sig forskelligt alt efter hvor i verden de vokser.
Kurset består af 3 moduler af 4 timers varighed.
Del 1:
Intro til hvad er det egentlig at smage på vin
Gennemgang af Det Systematisk Smagesystem
Smagning: Vi øver os på 3 vine fremstillet på følgende druestorter:
Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz og Riesling
Del 2 og 3:
Hvilke elementer i vinmarkerne og i fremstillingsprocessen smager af noget og hvordan smager man dem.
Smagning: Vi smager på yderligere 7 druesorter:
Pinot Noir, Tempranillo, Nebiolo, Sangiovese og Chardonay, Sauvignon Blanc samt klassiske blends
PS: Der bliver smagt på flere forskellige vine i hver enkel kategori
Undervisningsmateriale bliver udleveret ved ankomst til første lektion
Del 1 - Tirsdag den 19. november fra kl. 19.00 til 22.00
Del 2 - Onsdag den 20. november fra kl. 19.00 til 22.00
Del 3 - Tirsdag den 26. november fra kl. 19.00 til 22.00
3
DEC
Diverse |
Gastronomi
Vi smager på Hvid Magi fra Italien og Spanien
Frederiksberg Vinhandel
Vi smager på 8 vine. Der bliver serveret godbidder til smagningen. Der er sket det forunderlige at danskerne har fået øje på hvidvinen.
Salget boomer, og vinen der bliver født ud af grønne druer, er gået fra at være noget man nødtvunget drak til forretten inden de røde kom på bordet, til at være en vin der netop har sin egen ædle fremtoning.
Når det kommer til at vælge vine, synes det at være svært. Mange har nok et kendskab og en vis bevidsthed omkring rødvin, men de hvide koges som regel ned til nogle få vine som Chablis og Sancerre eller nogle få druer som Chardonnay og Sauvignon Blanc. Det er synd for de hvide vines univers er på det nærmeste mere mangfoldigt en de rødes.
Sandheden er at det kræver mere af druerne at lave en god hvidvin. Derfor er det også svært at finde noget der smager ordentligt i den helt billige kategori. Til gengæld hvis man gider betale lidt, så bliver man også belønnet i stor stil. Der fremstilles hvide over hele verden og ved denne smagning tager vi hul på 2 lande der måske ikke har det helt store omdømme inden for det hvide univers, men ikke desto mindre laver hvidvin i verdensklasse, nemlig Italien og Spanien
Når det kommer til at vælge vine, synes det at være svært. Mange har nok et kendskab og en vis bevidsthed omkring rødvin, men de hvide koges som regel ned til nogle få vine som Chablis og Sancerre eller nogle få druer som Chardonnay og Sauvignon Blanc. Det er synd for de hvide vines univers er på det nærmeste mere mangfoldigt en de rødes.
Sandheden er at det kræver mere af druerne at lave en god hvidvin. Derfor er det også svært at finde noget der smager ordentligt i den helt billige kategori. Til gengæld hvis man gider betale lidt, så bliver man også belønnet i stor stil. Der fremstilles hvide over hele verden og ved denne smagning tager vi hul på 2 lande der måske ikke har det helt store omdømme inden for det hvide univers, men ikke desto mindre laver hvidvin i verdensklasse, nemlig Italien og Spanien
27
DEC
Diverse |
Gastronomi
Bobler Blindt - Champagne Vs Cava
Frederiksberg Vinhandel
Smag på 7 boblende vine blindt - der er præmie ved lodtrækning til dem, der gætter rigtigt.
De fleste tænker vel, at det siger sig selv, at Champagne smager bedre end Cava, men mon denne tilsyneladende åbenlyse sandhed nu også holder stik, når du ikke ved hvad der er i glasset ? Tænker du at Champagne er en af de ultimative luksusvine, har du måske ret. Tænker du at Cava er noget, man køber, når man ikke har råd til Champagne, så tager du måske fejl.
Virkeligheden er, at begge vine kommer i mange forskellige kvaliteter nøjagtigt lige som alle andre vine. De bliver begge lavet efter den traditionelle metode, hvor hver enkelt flaske er sin egen moder til de boblende indhold. Den helt store forskel er, at hvor champagne bliver fremstillet under nordlige himmelstrøg, og derfor giver mere syre til vinen, og dermed mere smag og duft fra bærmen, mens Cava bliver fremstillet ved Middelhavet, hvor druerne udvikler masser af smag af frugten, hvorfor bærmen godt kan trænge lidt i baggrunden. Samtidig er Cava i sin traditionelle form fremstillet på nogle andre druesorter end champagne.
Hvad du bedst kan lide må komme an på en prøve, og den udfordring kan du blive en del af, når vi serverer 7 blinde vine. Smagningen bliver kommenteret af Nana Wad. Du giver naturligvis karrakter undervejs. Det er selvfølgelig bare sjov og spas og så selvfølgelig et masse godt selskab i hyggelig forårstemning.
Nu tænker du tænker du måske, at Cava er meget billigere end Champagne. Det lover vi ikke er tilfældet til denne smagning, der kun vil præsenterer topvine fra begge områder
Virkeligheden er, at begge vine kommer i mange forskellige kvaliteter nøjagtigt lige som alle andre vine. De bliver begge lavet efter den traditionelle metode, hvor hver enkelt flaske er sin egen moder til de boblende indhold. Den helt store forskel er, at hvor champagne bliver fremstillet under nordlige himmelstrøg, og derfor giver mere syre til vinen, og dermed mere smag og duft fra bærmen, mens Cava bliver fremstillet ved Middelhavet, hvor druerne udvikler masser af smag af frugten, hvorfor bærmen godt kan trænge lidt i baggrunden. Samtidig er Cava i sin traditionelle form fremstillet på nogle andre druesorter end champagne.
Hvad du bedst kan lide må komme an på en prøve, og den udfordring kan du blive en del af, når vi serverer 7 blinde vine. Smagningen bliver kommenteret af Nana Wad. Du giver naturligvis karrakter undervejs. Det er selvfølgelig bare sjov og spas og så selvfølgelig et masse godt selskab i hyggelig forårstemning.
Nu tænker du tænker du måske, at Cava er meget billigere end Champagne. Det lover vi ikke er tilfældet til denne smagning, der kun vil præsenterer topvine fra begge områder