FanøKalender.dk
Dato
Genre
Søg
The Caribbean Housewife
Gammeltorv 141457 København K
Smiley
Sidste
GPS-info: Lat 55.6783, Lon 12.5718
Viser 3 events
fra/efter 9. aug. 2024
10
AUG
Diverse |
Gastronomi
Housewife roast - rijsttafel
The Caribbean Housewife
Vores.
https://thecaribbeanhousewife.comhttps://thecaribbeanhousewife.comhttps://thecaribbeanhousewife.comHOUSEWIFE ROAST med naturvins-parringer fra kvindelige producenter er meget populær. Næste arrangement d. 10. august er en særlig https://thecaribbeanhousewife.comhttps://thecaribbeanhousewife.comhttps://thecaribbeanhousewife.comhttps://thecaribbeanhousewife.commiddag med hollandsk indonesisk klassikere og drinkparring! De tidligere arrangementer var udsolgt. Gå ikke glip af den her på vores nye venue!
Kampagnepris: 680 kr
Normalpris: 850 kr
Besparelse: 20 %
Book inden 31. juli og få 170 kr rabat!
Den rijsttafel (risbord) er en traditionel kombination af retter fra forskellige indonesiske madkulturer. Den består af en række perfekt harmoniserede retter. Alle hovedretter og tilbehør stilles på bordet på samme tid. Alle sammensætter sin egen menu ud fra dem. Det handler ikke kun om selve spisningen; socialt samvær og sammenhold er lige så vigtigt. Det risbord er et traditionelt element i festlige lejligheder som årlige begivenheder, genforeninger, mindesmærker og andre sammenkomster. Opskrifterne til risbordet er ofte familieopskrifter fra det tidligere Hollandsk Ostindien, givet videre af bedstemor, tante eller 'kokkie' (kokken).
Menu
SAYUR LODEH
Denne ret betyder "grøntsager kogt i kokosmælk". Det har indonesisk oprindelse fra Java. Grøntsager som babymajs, sød kartoffel og thailandske auberginer serveres med kaffir limeblade og en let kokosbouillon.
TUMIS TEMPE TAHU
Tempeh, meterbønne og kecap pedis.
SAMBAL GORENG TERONG BALADO
Ristet aubergine i en krydret tomatsauce.
GADO GADO
En solid ret, som har sine rødder i Indonesien (på indonesisk betyder det bogstaveligt "mix-mix"), Java, Sudan og også Surinam. Vores version kommer med stegt tofu, sprøde grøntsager og en dejlig krydret jordnøddedressing.
SATÉ AYAM (mulighed 1)
Kyllingesatay med spyd.
eller
GULAI NANKA (mulighed 2)
En lækker jackfruit karry i stedet for kyllingesatay.
NASI KUNING
Det vigtigste element i en rijsttafel er selvfølgelig ris. I vores tilfælde indonesisk gul ris.
Den er smagt til med kokosmælk og får sin smukke nuance fra gurkemeje.
ATJAR KETIMUN
Syltet sød og sur agurk og skalotteløg med et strejf af chili.
SERUNDENG
Ristet og revet kokos.
PISANG GORENG
Sprøde bananfritter. Den perfekte comfort food!
KROEPOEK
Cassave crackers.
Vi slutter af med dessert:
SPEKKOEK
En hollandsk-indonesisk krydderkage, også kaldet 'Thousand Layer Cake' på engelsk.
Allergener?
Bemærk venligst, at menu indeholder nødder, som ikke kan laves på anden vis.
Naturvinparring (4 glas).
Kombuchaparring
For dem der ønsker alkoholfri tilbyder vi lækre kombuchadrinks.
Historisk baggrund
I slutningen af 1500-tallet vovede hollandske handlende sig til de indonesiske øer Maluku og vendte tilbage med krydderier som nelliker, mace og muskatnød. Disse ekspeditioner var så lukrative, at øerne blev anset for "Krydderiøerne", og i begyndelsen af 1600-tallet etablerede det hollandske østindiske kompagni (VOC) en handelspost på Java, Indonesien. Den hollandske regering tildelte VOC semi-statslige beføjelser og ressourcer. Ved slutningen af 1600-tallet kontrollerede VOC regionen, der blev anset for Hollandsk Ostindien, med magt.
Hollandske kolonisatorer omfavnede det indonesiske køkken og brugte mangfoldigheden af retter til at imponere besøgende adelsmænd og købmænd. Dynger af dampende ris ville blive lagt på et bord sammen med retter fra hele øgruppen, hvilket skabte et overbærende måltid kaldet rijsttafel eller "risbord".
Hollandsk kolonisering udvidede sig til Caribien gennem 1600-tallet, især på øerne Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius, Curaçao, Saba og Aruba (nutidens hollandske Caribien). Andre caribiske øer som Saint Croix, Tobago, Tortola, Saint Thomas og Anegada havde også en hollandsk tilstedeværelse i løbet af denne tid gennem det hollandske vestindiske kompagni (WIC).
I begyndelsen af det 17. århundrede ankom indonesiske krydderier og opskrifter til Caribiens kyster, hvor de kan nydes på endnu mere unikke måder i dag.
Selvom de caribiske og indonesiske øgrupper er over 27.000 kilometre fra hinanden, er de blevet forbundet gennem en fælles historie om hollandsk kolonisering og besættelse. Hollandsk adoption af det indonesiske køkken og den indonesiske diaspora er grunden til, at du kan finde autentisk indonesisk mad i hjertet af Caribien, ofte blandet med andre smagskombinationer og madlavningsteknikker fra andre europæiske territorier.
The Caribbean Housewife i Vogue Scandinavia
Kampagnepris: 680 kr
Normalpris: 850 kr
Besparelse: 20 %
Book inden 31. juli og få 170 kr rabat!
Den rijsttafel (risbord) er en traditionel kombination af retter fra forskellige indonesiske madkulturer. Den består af en række perfekt harmoniserede retter. Alle hovedretter og tilbehør stilles på bordet på samme tid. Alle sammensætter sin egen menu ud fra dem. Det handler ikke kun om selve spisningen; socialt samvær og sammenhold er lige så vigtigt. Det risbord er et traditionelt element i festlige lejligheder som årlige begivenheder, genforeninger, mindesmærker og andre sammenkomster. Opskrifterne til risbordet er ofte familieopskrifter fra det tidligere Hollandsk Ostindien, givet videre af bedstemor, tante eller 'kokkie' (kokken).
Menu
SAYUR LODEH
Denne ret betyder "grøntsager kogt i kokosmælk". Det har indonesisk oprindelse fra Java. Grøntsager som babymajs, sød kartoffel og thailandske auberginer serveres med kaffir limeblade og en let kokosbouillon.
TUMIS TEMPE TAHU
Tempeh, meterbønne og kecap pedis.
SAMBAL GORENG TERONG BALADO
Ristet aubergine i en krydret tomatsauce.
GADO GADO
En solid ret, som har sine rødder i Indonesien (på indonesisk betyder det bogstaveligt "mix-mix"), Java, Sudan og også Surinam. Vores version kommer med stegt tofu, sprøde grøntsager og en dejlig krydret jordnøddedressing.
SATÉ AYAM (mulighed 1)
Kyllingesatay med spyd.
eller
GULAI NANKA (mulighed 2)
En lækker jackfruit karry i stedet for kyllingesatay.
NASI KUNING
Det vigtigste element i en rijsttafel er selvfølgelig ris. I vores tilfælde indonesisk gul ris.
Den er smagt til med kokosmælk og får sin smukke nuance fra gurkemeje.
ATJAR KETIMUN
Syltet sød og sur agurk og skalotteløg med et strejf af chili.
SERUNDENG
Ristet og revet kokos.
PISANG GORENG
Sprøde bananfritter. Den perfekte comfort food!
KROEPOEK
Cassave crackers.
Vi slutter af med dessert:
SPEKKOEK
En hollandsk-indonesisk krydderkage, også kaldet 'Thousand Layer Cake' på engelsk.
Allergener?
Bemærk venligst, at menu indeholder nødder, som ikke kan laves på anden vis.
Naturvinparring (4 glas).
Kombuchaparring
For dem der ønsker alkoholfri tilbyder vi lækre kombuchadrinks.
Historisk baggrund
I slutningen af 1500-tallet vovede hollandske handlende sig til de indonesiske øer Maluku og vendte tilbage med krydderier som nelliker, mace og muskatnød. Disse ekspeditioner var så lukrative, at øerne blev anset for "Krydderiøerne", og i begyndelsen af 1600-tallet etablerede det hollandske østindiske kompagni (VOC) en handelspost på Java, Indonesien. Den hollandske regering tildelte VOC semi-statslige beføjelser og ressourcer. Ved slutningen af 1600-tallet kontrollerede VOC regionen, der blev anset for Hollandsk Ostindien, med magt.
Hollandske kolonisatorer omfavnede det indonesiske køkken og brugte mangfoldigheden af retter til at imponere besøgende adelsmænd og købmænd. Dynger af dampende ris ville blive lagt på et bord sammen med retter fra hele øgruppen, hvilket skabte et overbærende måltid kaldet rijsttafel eller "risbord".
Hollandsk kolonisering udvidede sig til Caribien gennem 1600-tallet, især på øerne Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius, Curaçao, Saba og Aruba (nutidens hollandske Caribien). Andre caribiske øer som Saint Croix, Tobago, Tortola, Saint Thomas og Anegada havde også en hollandsk tilstedeværelse i løbet af denne tid gennem det hollandske vestindiske kompagni (WIC).
I begyndelsen af det 17. århundrede ankom indonesiske krydderier og opskrifter til Caribiens kyster, hvor de kan nydes på endnu mere unikke måder i dag.
Selvom de caribiske og indonesiske øgrupper er over 27.000 kilometre fra hinanden, er de blevet forbundet gennem en fælles historie om hollandsk kolonisering og besættelse. Hollandsk adoption af det indonesiske køkken og den indonesiske diaspora er grunden til, at du kan finde autentisk indonesisk mad i hjertet af Caribien, ofte blandet med andre smagskombinationer og madlavningsteknikker fra andre europæiske territorier.
The Caribbean Housewife i Vogue Scandinavia
17
AUG
Diverse |
Gastronomi
Housewife roast - summer lovin'
The Caribbean Housewife
Vores populære.
https://thecaribbeanhousewife.comHOUSEWIFE ROAST med https://thecaribbeanhousewife.comnaturvins-parringer fra kvindelige producenter i august: en særlig https://thecaribbeanhousewife.comhttps://thecaribbeanhousewife.commiddag med Housewife-klassikere og drinkparring!
Menu
Suppe
SURINAAMSE DAME
Vores øjeblikkelige klassiske og højt elskede surinamiske jordnøddesuppe med kokosnød, bønnespirer, strengbønner, lime, koriander og chili, hvis du tør .
Hoved vælg mellem
JERK CHICKEN
Den bedste jamaicanske Jerk Chicken i byen! Leveres med vores lækre plantain, saftig coleslaw, duftende jasminris og signatur hot sauce .
eller
JACK LOVE CURRY
Vores lækre jamaicanske jackfruit karry i stedet for kylling, med de samme sider .
Ekstra
MAC MUFFIN
Ovnbagt mac'n cheese ved siden af. Vegansk version tilgængelig.
Dessert
SWEETHEART
Sukkermajs passionsfrugt creme brûlée lavet med cremet kokosnød.
Naturvinparring (3 glas)
Kombuchaparring
For dem der ønsker alkoholfri tilbyder vi lækre kombuchadrinks.
The Caribbean Housewife i Vogue Scandinavia
Menu
Suppe
SURINAAMSE DAME
Vores øjeblikkelige klassiske og højt elskede surinamiske jordnøddesuppe med kokosnød, bønnespirer, strengbønner, lime, koriander og chili, hvis du tør .
Hoved vælg mellem
JERK CHICKEN
Den bedste jamaicanske Jerk Chicken i byen! Leveres med vores lækre plantain, saftig coleslaw, duftende jasminris og signatur hot sauce .
eller
JACK LOVE CURRY
Vores lækre jamaicanske jackfruit karry i stedet for kylling, med de samme sider .
Ekstra
MAC MUFFIN
Ovnbagt mac'n cheese ved siden af. Vegansk version tilgængelig.
Dessert
SWEETHEART
Sukkermajs passionsfrugt creme brûlée lavet med cremet kokosnød.
Naturvinparring (3 glas)
Kombuchaparring
For dem der ønsker alkoholfri tilbyder vi lækre kombuchadrinks.
The Caribbean Housewife i Vogue Scandinavia
23
AUG
Diverse |
Gastronomi
Heya: En caribisk-libanesisk MashUP
The Caribbean Housewife, kl. 18-22.
Under Copenhagen Cooking har du muligheden for at komme med til den populære HOUSEWIFE ROAST med naturvinparringer fra kvindelige producenter. Denne gang er fokus rettet mod Claudine Lteif og Michelle Chami fra Heya Wines (Libanon).
Caribien er ikke en monolit: Caribisk køkken omfatter mere end de fleste tror. Det er en fusion af vestafrikansk, kreolsk, amerikansk, europæisk, latinamerikansk, indisk/sydasiatisk, nordamerikansk, kinesisk og mellemøstlig indflydelse. Disse traditioner blev bragt fra forskellige lande til Caribien. Derudover har befolkningen skabt unikke regionale stilarter. På grund af koloniseringen udgør Caribien en fusion af flere indflydelser: britisk, spansk, hollandsk og fransk kolonisering bragte deres respektive køkkener, som blandede sig med vestafrikansk, amerikansk, østasiatisk, sydasiatisk og arabisk indflydelse fra slaver, kontraktarbejdere og andre arbejdere, der blev bragt til området for at arbejde på plantagerne.
Dine værter:
The Caribbean Housewife serverer 'Hot Soul Soup' og 'Slow Fast Food' i København. Restauranten blev grundlagt i 2016 af chefkokken Jamain Brigitha, som også er kunstner, kurator og kreativ iværksætter. Hendes eklektiske caribiske og latin-inspireret køkken er parret med naturlig, økologisk og biodynamisk vin fra bemærkelsesværdige kvindelige producenter. Denne unikke måde at lave mad og præsentere mad på, findes ingen andre steder i Danmark. Jamain Brigitha bringer sin kulinariske arv ind i hver ret. Sammen med den romersk-sicilianske souschef Emilano Trebbi tilbereder hun eklektiske kulinariske oplevelser, som afspejler verdens rige kulturhistorie. At præsentere kunst og samarbejde med andre kunstnere er et væsentligt element i The Caribbean Housewife. Gennem sit arbejde giver Jamain Brigitha et øjenåbnende syn på kunst og visuel kultur, identitet, diaspora, mangfoldighed og intersektionel feminisme.
Facebook
Instagram
Middagsarrangementet foregår i samarbejde med Heya Wines...
Claudine Lteif og Michelle Chami er en del af en ny generation af libanesiske vinproducenter, der producerer mirakuløst lækre vine trods vanskelige politiske og socioøkonomiske forhold. Denne nye generation fokuserer på Libanons identitet, lokale druer og genbesøger fortiden, mens de samtidig skaber en ny fremtid. I et lille land med en lang historie inden for vindyrkning, som ikke er så kendt internationalt, er der plads til at eksperimentere.
Begge producenter deler en passion for naturlig vin og antikke vindyrkningsmetoder. Navnet Heya betyder 'hun' på arabisk og repræsenterer en værdsættelse for de ofte usynlige kvinder, der arbejder hårdt i en mandsdomineret branche. Heya Wines producerer naturlige, ufiltrerede vine med minimal svovl og lav indgriben. De står for alt fra A til Z, inklusive håndmærkning og indpakning af vinene. Etiketterne viser billeder af de kvinder, de arbejder med. De ønsker, at deres flasker skal udstråle en naturlig og økologisk æstetik - ingen Photoshop, intet fancy, intet fake.
I kvindernes egne ord: "Det, der motiverede os til at lave vores egne vine, var følelsen af, at kvinder slet ikke blev værdsat. Mange af de kvinder, vi arbejder med, står op kl. 3 om morgenen, laver mad, gør rent og forbereder alt det der er brug for til deres familier, for så at forlade huset kl. 4 for at høste på markerne. De vender hjem og fortsætter med at tage sig af deres familier uden pause, og de bliver bestemt ikke værdsat. Kvinder får også mindre i løn end mænd. Derfor besluttede vi, at vi for vores vine vil betale dem det samme, som for mænd. Vi vil vise dem, at vi er taknemmelige for al deres hård arbejde. Vi vil have, at flere kvinder skal være med os på markerne og være omgivet af mennesker, der værdsætter dem. Vi lytter til deres historier, lærer om deres baggrunde og deler latter og sang sammen. Vi har udviklet stærke relationer med disse kvinder, og de griber ivrigt enhver mulighed for at være sammen med os, når vi har brug for hjælp".
Instagram
og distributør Akeed Vin
"Akeed" betyder "selvfølgelig" på arabisk. Et udtryk, som bliver flittigt brugt i Libanon, hvor intet er umuligt. Akeed Vin er en lille vinimport etableret af fire gode venner, Tina, Line, Christelle og Tue, som har mødt hinanden i Libanon, hvor de alle har boet og arbejdet.
Akeed Vin har en ambition om at bringe de allerbedste naturlige og bæredygtige libanesiske vine til Danmark og har en vision om at tegne et nuanceret billede af Libanon, som et land med et enormt potentiale, en rig kultur, kreativitet, talent og mod.
Instagram
Inspireret af Heya Wines, denne mangfoldige diasporakultur og køkken fra Caribien, tager The Caribbean Housewife dig med på en kulinarisk rejse til Libanon, hvor der laves en kreativ og dejlig plantebaseret middag, der fokuserer på arabiske indflydelser inden for det caribiske køkken
Middagen består af fem retter, der parres med fantastiske vine fra Heya
Dine værter:
The Caribbean Housewife serverer 'Hot Soul Soup' og 'Slow Fast Food' i København. Restauranten blev grundlagt i 2016 af chefkokken Jamain Brigitha, som også er kunstner, kurator og kreativ iværksætter. Hendes eklektiske caribiske og latin-inspireret køkken er parret med naturlig, økologisk og biodynamisk vin fra bemærkelsesværdige kvindelige producenter. Denne unikke måde at lave mad og præsentere mad på, findes ingen andre steder i Danmark. Jamain Brigitha bringer sin kulinariske arv ind i hver ret. Sammen med den romersk-sicilianske souschef Emilano Trebbi tilbereder hun eklektiske kulinariske oplevelser, som afspejler verdens rige kulturhistorie. At præsentere kunst og samarbejde med andre kunstnere er et væsentligt element i The Caribbean Housewife. Gennem sit arbejde giver Jamain Brigitha et øjenåbnende syn på kunst og visuel kultur, identitet, diaspora, mangfoldighed og intersektionel feminisme.
Middagsarrangementet foregår i samarbejde med Heya Wines...
Claudine Lteif og Michelle Chami er en del af en ny generation af libanesiske vinproducenter, der producerer mirakuløst lækre vine trods vanskelige politiske og socioøkonomiske forhold. Denne nye generation fokuserer på Libanons identitet, lokale druer og genbesøger fortiden, mens de samtidig skaber en ny fremtid. I et lille land med en lang historie inden for vindyrkning, som ikke er så kendt internationalt, er der plads til at eksperimentere.
Begge producenter deler en passion for naturlig vin og antikke vindyrkningsmetoder. Navnet Heya betyder 'hun' på arabisk og repræsenterer en værdsættelse for de ofte usynlige kvinder, der arbejder hårdt i en mandsdomineret branche. Heya Wines producerer naturlige, ufiltrerede vine med minimal svovl og lav indgriben. De står for alt fra A til Z, inklusive håndmærkning og indpakning af vinene. Etiketterne viser billeder af de kvinder, de arbejder med. De ønsker, at deres flasker skal udstråle en naturlig og økologisk æstetik - ingen Photoshop, intet fancy, intet fake.
I kvindernes egne ord: "Det, der motiverede os til at lave vores egne vine, var følelsen af, at kvinder slet ikke blev værdsat. Mange af de kvinder, vi arbejder med, står op kl. 3 om morgenen, laver mad, gør rent og forbereder alt det der er brug for til deres familier, for så at forlade huset kl. 4 for at høste på markerne. De vender hjem og fortsætter med at tage sig af deres familier uden pause, og de bliver bestemt ikke værdsat. Kvinder får også mindre i løn end mænd. Derfor besluttede vi, at vi for vores vine vil betale dem det samme, som for mænd. Vi vil vise dem, at vi er taknemmelige for al deres hård arbejde. Vi vil have, at flere kvinder skal være med os på markerne og være omgivet af mennesker, der værdsætter dem. Vi lytter til deres historier, lærer om deres baggrunde og deler latter og sang sammen. Vi har udviklet stærke relationer med disse kvinder, og de griber ivrigt enhver mulighed for at være sammen med os, når vi har brug for hjælp".
og distributør Akeed Vin
"Akeed" betyder "selvfølgelig" på arabisk. Et udtryk, som bliver flittigt brugt i Libanon, hvor intet er umuligt. Akeed Vin er en lille vinimport etableret af fire gode venner, Tina, Line, Christelle og Tue, som har mødt hinanden i Libanon, hvor de alle har boet og arbejdet.
Akeed Vin har en ambition om at bringe de allerbedste naturlige og bæredygtige libanesiske vine til Danmark og har en vision om at tegne et nuanceret billede af Libanon, som et land med et enormt potentiale, en rig kultur, kreativitet, talent og mod.
Inspireret af Heya Wines, denne mangfoldige diasporakultur og køkken fra Caribien, tager The Caribbean Housewife dig med på en kulinarisk rejse til Libanon, hvor der laves en kreativ og dejlig plantebaseret middag, der fokuserer på arabiske indflydelser inden for det caribiske køkken
Middagen består af fem retter, der parres med fantastiske vine fra Heya