FanøKalender.dk
Dato
Genre
Søg
Festivalpaldsen
Flæsketorvet1711 København V
Viser 11 events
fra/efter 16. aug. 2024
22
AUG
Diverse |
Gastronomi
Everybody knows New Nordic food - but what is new Nordic School Food?
Festivalpaldsen, kl. 17-17.45.
De nordiske lande har en lang fælles kulturhistorie, og for 20 år siden skabte det nye nordiske køkken overskrifter. Men på ét område er landene forskellige - skolemaden.
Finland og Sverige har 70 års historie med offentlig skolemad til alle, mens Danmark, Norge og Island ikke har sådanne traditioner
Det ser dog ud til at ændre sig. Samfundsmæssige og demografiske ændringer har gjort, at der er et stort behov for offentlige madinterventioner blandt unge i skolen. Sverige og Finland er begyndt at forny deres skolemadsordninger, og i Danmark, Norge og Island har man i mange år arbejdet innovativt med at udvikle pædagogik og indsatser, der kan lære eleverne en ny type madkompetence i det 21. århundrede
Vi vil diskutere, hvordan de nordiske lande kan drage fordel af et styrket nordisk samarbejde, hvor de stærke sider fra de forskellige lande kan udnyttes, og hvor evidensen fra forskellige indsatser kan deles. Og vi vil diskutere og skitsere en ny nordisk skolemad.
Mød panelet
Marte von Krogh er konsulent hos Matvalget i Norge og arbejder med politikudvikling inden for skolemad.
Bent Egberg Mikkelsen er professor ved Københavns Universitet og forsker i skolemad.
Ragnhildur Guðmannsdóttir er forsker ved Islands Universitet og forsker i bæredygtig kost.
Henrik Søndergaard er innovationschef ved Lunds Universitet og koordinator for Nordisk Fødevareforum.
Dorte Lange er konsulent hos Bæredygtig Uddannelse og vicepræsident i European Teachers Assoc. og vil være moderator for panelet
Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig
Det ser dog ud til at ændre sig. Samfundsmæssige og demografiske ændringer har gjort, at der er et stort behov for offentlige madinterventioner blandt unge i skolen. Sverige og Finland er begyndt at forny deres skolemadsordninger, og i Danmark, Norge og Island har man i mange år arbejdet innovativt med at udvikle pædagogik og indsatser, der kan lære eleverne en ny type madkompetence i det 21. århundrede
Vi vil diskutere, hvordan de nordiske lande kan drage fordel af et styrket nordisk samarbejde, hvor de stærke sider fra de forskellige lande kan udnyttes, og hvor evidensen fra forskellige indsatser kan deles. Og vi vil diskutere og skitsere en ny nordisk skolemad.
Mød panelet
Marte von Krogh er konsulent hos Matvalget i Norge og arbejder med politikudvikling inden for skolemad.
Bent Egberg Mikkelsen er professor ved Københavns Universitet og forsker i skolemad.
Ragnhildur Guðmannsdóttir er forsker ved Islands Universitet og forsker i bæredygtig kost.
Henrik Søndergaard er innovationschef ved Lunds Universitet og koordinator for Nordisk Fødevareforum.
Dorte Lange er konsulent hos Bæredygtig Uddannelse og vicepræsident i European Teachers Assoc. og vil være moderator for panelet
Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig
22
AUG
Diverse |
Gastronomi
Organiske House Beats med DJ MovieStarPlanet
Festivalpaldsen, kl. 18-20.
Er du klar til en aften fyldt med magiske toner og uforglemmelige rytmer?. Kom til Kål & Ko-scenen og oplev DJ MovieStarPlanet!
Fra kl. 18 vil vores DJ tænde op i pulten og fylde scenen med sprøde house beats, der får dig til at chille og føle torsdagens vibes. Nyd en iskolde drink fra baren og lad dig rive med af den magiske atmosfære.
DJ MovieStarPlanet inviterer dig på en musikalsk rejse med tracks, du sandsynligvis aldrig har hørt før.
Det er helt i orden at snige sin Shazam-app frem - musikken vil forlænger sommerens vibe og får dig til at smile.
Vi er alle stjerner på denne planet, og DJ MovieStarPlanet hylder hver og en af os med sine dynamiske sets, og vi kan ikke vente med at se dig!
Kom og vær en del af magien!
DJ MovieStarPlanet inviterer dig på en musikalsk rejse med tracks, du sandsynligvis aldrig har hørt før.
Det er helt i orden at snige sin Shazam-app frem - musikken vil forlænger sommerens vibe og får dig til at smile.
Vi er alle stjerner på denne planet, og DJ MovieStarPlanet hylder hver og en af os med sine dynamiske sets, og vi kan ikke vente med at se dig!
Kom og vær en del af magien!
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Little Oataly
Festivalpaldsen, kl. 10.
Little Oataly-pavillonen er som et torv i madtorvet, hvor folk kan hænge ud og spise fantastisk pasta lavet af APOLLO med Oatly-produkter.
Når man har spist, serveres der gratis kaffe med havre, og hvis din ven, som ikke har spist på Little Oataly, også vil have en kop, så sig, at du giver. Det er gratis, og baristaen vil ikke have noget imod det
23
AUG
Diverse |
Gastronomi
Ølkor og fællessang på Kål & Ko-scenen
Festivalpaldsen, kl. 20-20.45.
Er der noget vi trænger mere til end fællessang og øl?
Det mener vi ikke, og derfor er du inviteret til gratis ølkor og fællessang på Kål & Ko-scenen, hvor Nørrebro Bryghus' egen korleder Anne C., tager jer alle med på en usædvanlig rejse fyldt med øl og sang.
Ølkor er for alle - både dem, der elsker at synge i bilen, i badet og for dem, der mestrer Mariah Careys vokal. For de utrænede stemmer, for dem der rammer det høje C og for dem, der med lethed ligger en 2. stemme på alt.
Til ølkor synger vi de største værtshushits gennem tiden. Og skåler i øl fra Nørrebro Bryghus mellem sangene - den første øl er gratis til de første 50 gæster.
Det er helt gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.
Vi glæder os til at synge sammen med jer!
Det er gratis at deltage, og man møder op foran Kål & Ko-scenen på festivalpladsen lidt før kl. 20.
De første 50 gæster får en gratis øl fra Nørrebro Bryghus
Ølkor er for alle - både dem, der elsker at synge i bilen, i badet og for dem, der mestrer Mariah Careys vokal. For de utrænede stemmer, for dem der rammer det høje C og for dem, der med lethed ligger en 2. stemme på alt.
Til ølkor synger vi de største værtshushits gennem tiden. Og skåler i øl fra Nørrebro Bryghus mellem sangene - den første øl er gratis til de første 50 gæster.
Det er helt gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.
Vi glæder os til at synge sammen med jer!
Det er gratis at deltage, og man møder op foran Kål & Ko-scenen på festivalpladsen lidt før kl. 20.
De første 50 gæster får en gratis øl fra Nørrebro Bryghus
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
Øl, chokolade og croissanter - en fortælling i tre akter om cirkularitet
Festivalpaldsen, kl. 11-11.45.
Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed er på alles læber. Virksomheder løber om kap efter den gode gerning, og ansvarlighed er i høj kurs.
Det er ikke altid nemt at finde ud af, men ét er dog sikkert - hvis vi løber sammen og stiller os på skuldrene af hinanden, kommer vi længst.
Igennem oplevelsen vil du få serveret en kold øl og selvfølgelig også en smagsprøve på, hvordan en chokolade-croissant uden chokolade smager!
Dine værter
I denne talk kan du opleve Michael Rahbæk fra
Nørrebro Bryghus fortælle om arbejdet med øl og bæredygtighed. Og om Endless Food og Christian Alexander Møller Bach, som giver nyt liv til Nørrebro Bryghus' biprodukt, - mask, samt Mads Hermansen fra Food People, som netop har introduceret en chokolade-croissant uden chokolade til deres sortiment - alt sammen naturligvis økologisk
Du får serveret en kold øl og selvfølgelig også en smagsprøve på, hvordan en chokolade-croissant uden chokolade smager.
Reserver din gratis øl og croissant ved at hente en gratis billet. Er billetterne udsolgt, kan du stadig dukke op på dagen, hvor de resterende øl og croissanter dele ud efter først til mølle til talkens publikum
Igennem oplevelsen vil du få serveret en kold øl og selvfølgelig også en smagsprøve på, hvordan en chokolade-croissant uden chokolade smager!
Dine værter
I denne talk kan du opleve Michael Rahbæk fra
Nørrebro Bryghus fortælle om arbejdet med øl og bæredygtighed. Og om Endless Food og Christian Alexander Møller Bach, som giver nyt liv til Nørrebro Bryghus' biprodukt, - mask, samt Mads Hermansen fra Food People, som netop har introduceret en chokolade-croissant uden chokolade til deres sortiment - alt sammen naturligvis økologisk
Du får serveret en kold øl og selvfølgelig også en smagsprøve på, hvordan en chokolade-croissant uden chokolade smager.
Reserver din gratis øl og croissant ved at hente en gratis billet. Er billetterne udsolgt, kan du stadig dukke op på dagen, hvor de resterende øl og croissanter dele ud efter først til mølle til talkens publikum
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
Smørrebrødets Dag 2024
Festivalpaldsen, kl. 11.30-19.
Lørdag 24. august forvandles festivalpladsen til et sandt smørrebrødsmekka, når nogle af Danmarks mest anerkendte smørrebrødsrestauranter folder sig ud.
Kom og vær med, når vi fejrer Smørrebrødets Dag 2024 - en dag dedikeret til denne velsmagende, danske kulturarv.
Smørrebrødets evige evolution gør det til en tidløs favorit overalt i landet. På dagen vil du opleve en fascinerende blanding af tradition og nyskabende tænkning, når toppen af dansk gastronomi præsenterer deres fortolkninger af smørrebrød. Fra klassisk til moderne - Smørrebrødets Dag 2024 byder på noget for enhver smag.
Årets restauranter
Billetten inkluderer seks stykker signatursmørrebrød (NB! stykkerne er halve stykker, men store nok til at mætte) og vores egen festivaløl lavet i samarbejde med Nørrebro Bryghus og flamske De Koninck.
Det praktiske
Billetten er gældende til den specifikke seating. Hver seating varer 1,5 time.
I tilfælde af regn...
Rykker vi i ly for regnen i nærheden af festivalpladsen. Du får i så fald direkte besked.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Restaurant Lola
BBQ gris med coleslaw, syltet jalapeños og sprødt kål
Restaurant Kronborg
Karrysild med sommersalat af spidskål, æbler, radiser og syltet blomkål
Christianshavns Færgecafé
Kaptajnens oksetatar rørt med hjemmelavet æblesnaps, serveret med kimchi på bl.a. kinakål, svampemayo og sprødt grønkål på toppen
Espehus Kro
Kartoffelmad med grillet kålpesto, surkål, gammelknas og fedtegrever
Selma
Grillet spidskål, ome kosho, kantarel, hasselnød og Arla Unika Efterglød
Aamanns 1921
"Pålægschokolademad" med karameliseret rødkål, blommer, misokaramel, brioche og chokolade fra Friis-Holm Chokolade
Smørrebrødets evige evolution gør det til en tidløs favorit overalt i landet. På dagen vil du opleve en fascinerende blanding af tradition og nyskabende tænkning, når toppen af dansk gastronomi præsenterer deres fortolkninger af smørrebrød. Fra klassisk til moderne - Smørrebrødets Dag 2024 byder på noget for enhver smag.
Årets restauranter
Billetten inkluderer seks stykker signatursmørrebrød (NB! stykkerne er halve stykker, men store nok til at mætte) og vores egen festivaløl lavet i samarbejde med Nørrebro Bryghus og flamske De Koninck.
Det praktiske
Billetten er gældende til den specifikke seating. Hver seating varer 1,5 time.
I tilfælde af regn...
Rykker vi i ly for regnen i nærheden af festivalpladsen. Du får i så fald direkte besked.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Restaurant Lola
BBQ gris med coleslaw, syltet jalapeños og sprødt kål
Restaurant Kronborg
Karrysild med sommersalat af spidskål, æbler, radiser og syltet blomkål
Christianshavns Færgecafé
Kaptajnens oksetatar rørt med hjemmelavet æblesnaps, serveret med kimchi på bl.a. kinakål, svampemayo og sprødt grønkål på toppen
Espehus Kro
Kartoffelmad med grillet kålpesto, surkål, gammelknas og fedtegrever
Selma
Grillet spidskål, ome kosho, kantarel, hasselnød og Arla Unika Efterglød
Aamanns 1921
"Pålægschokolademad" med karameliseret rødkål, blommer, misokaramel, brioche og chokolade fra Friis-Holm Chokolade
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
Tour de Kartoffel - En dag dedikeret til at fejre kartoflen
Festivalpaldsen, kl. 14-14.45.
Kokken Umut Sakarya og madhistoriker Bettina Buhl, Det Grønne museum vil tage dig med på en kulinarisk rejse. Hovedrollen til denne event har så ubetinget kartoflen. Vi hylder kartoflen - en alsidig ingrediens i den danske madkultur.
Forbered dig på en dag, hvor vi dykker ned i kartoflens vidunderlige verden, fyldt med viden, humor og selvfølgelig lækre smagsprøver.
Vi starter fra kartoflens ydmyge begyndelser til dens nuværende status som en uundværlig del af global gastronomi. "Tour de Kartoffel" vil vise dig, hvorfor denne beskedne knold fortjener en hovedrolle i både vores køkkener og vores hjerter.
Forbered dig på en uforglemmelig event, hvor vi afslører kartoflens hemmeligheder, inspirerer til nye måder at tilberede denne alsidige ingrediens på, og fejrer dens betydning for bæredygtighed og ernæring.
Med en blanding af lærdom og leg, smag og bæredygtighed, lover vi en oplevelse, der vil forny din kærlighed til kartofler og måske endda revolutionere din tilgang til madlavning.
På gensyn til "Tour de Kartoffel"!
Dine værter
Umut Sakarya, kok, youtuber, kogebogsforfatter og madelsker.
Umut Sakarya er en kendt kok der blev født i Tyrkiet og er nu bosat i Danmark. Umut Sakarya er kendt fra TV. I 2015 blev han vinder af "Masterchef - Mig og min kok" sammen med René Dif fra bandet Aqua. I årene herefter åbnede Umut Sakarya flere succesrige spisesteder med klassisk dansk mad, som alle blev lukket i 2022. Umut Sakarya har en YouTube-kanal om madlavning og en Instagram-profil med mange følgere.
Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie og madkultur på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til flere bøger. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad - bl.a. er hun hyppig gæst i Go 'Morgen Danmark. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger. Endelig er hun fast klummeskribent og madanmelder på Jyllandsposten.
Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd
Eventen er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima
Se alle madevents med kålen i fokus
her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig
Vi starter fra kartoflens ydmyge begyndelser til dens nuværende status som en uundværlig del af global gastronomi. "Tour de Kartoffel" vil vise dig, hvorfor denne beskedne knold fortjener en hovedrolle i både vores køkkener og vores hjerter.
Forbered dig på en uforglemmelig event, hvor vi afslører kartoflens hemmeligheder, inspirerer til nye måder at tilberede denne alsidige ingrediens på, og fejrer dens betydning for bæredygtighed og ernæring.
Med en blanding af lærdom og leg, smag og bæredygtighed, lover vi en oplevelse, der vil forny din kærlighed til kartofler og måske endda revolutionere din tilgang til madlavning.
På gensyn til "Tour de Kartoffel"!
Dine værter
Umut Sakarya, kok, youtuber, kogebogsforfatter og madelsker.
Umut Sakarya er en kendt kok der blev født i Tyrkiet og er nu bosat i Danmark. Umut Sakarya er kendt fra TV. I 2015 blev han vinder af "Masterchef - Mig og min kok" sammen med René Dif fra bandet Aqua. I årene herefter åbnede Umut Sakarya flere succesrige spisesteder med klassisk dansk mad, som alle blev lukket i 2022. Umut Sakarya har en YouTube-kanal om madlavning og en Instagram-profil med mange følgere.
Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie og madkultur på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til flere bøger. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad - bl.a. er hun hyppig gæst i Go 'Morgen Danmark. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger. Endelig er hun fast klummeskribent og madanmelder på Jyllandsposten.
Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd
Eventen er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima
Se alle madevents med kålen i fokus
her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
School Meals as a food systems change maker - a North/South dialogue
Festivalpaldsen, kl. 15-15.45.
Lige siden FN's topmøde om fødevaresystemer i 2021 har handling blandt unge og i skolen været en af de mest debatterede og omtalte muligheder, når det gælder omlægning af fødevaresystemer. Men hvad kan landene i det globale nord og syd lære af hinanden?
Brasilien har en lang tradition for skolemad i form af PNAE (Programa Nacional de Alimentação Escolar) og står i øjeblikket sammen med Frankrig og Finland i spidsen for den højt profilerede internationale skolemadskoalition. Danmark er på den anden side anderledes og har ingen tradition for offentlig involvering. Men støtten til skolemad fra en bred vifte af interessenter er historisk høj
Derudover har Danmark en lang tradition for at udvikle nye typer af pædagogiske og undervisningsmæssige interventioner og programmer for bæredygtigt fødevareforbrug. I denne debat vil vi diskutere, hvordan madservice kan gå hånd i hånd med aktiv læring
Vi vil se på haveaktiviteter og nogle af gennembruddene i de danske madskoler og SESAM-konceptet. Vi vil også diskutere, hvordan skolemad kan gavne lokale fødevaresystemer og fremme kvinders deltagelse i lokale fødevaresystemers økonomi. Og endelig vil vi diskutere, hvordan Danmark og Brasilien kan drage fordel af at arbejde sammen om innovative tilgange til mad i skolen i det 21. århundrede.
Mød panelet
Alessandra Pereira. Alessandra er professor i ernæring ved Federal University of Rio de Janeiro, og hendes forskning handler om mad i skolen.
Betina Lauritsen. Betina er grundlægger af Cozinha da Malou og koordinator for skolehaver. Hun har indgående kendskab til det brasilianske skolemadsystem.
Andreas Hansen. Andreas er direktør i World Food Program og er involveret i arbejdet i International School Meal Coalition.
Camila Silva Leão d'Araujo Olsen, Camila er rådgiver på Brasiliens ambassade i København og følger nøje med i det brasilianske skolemadsystem.
Bent Egberg Mikkelsen. Bent er professor i Urban Food Systems Transformation ved Københavns Universitet og forsker i mad i skolen. Han vil moderere samtalen
Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig
Derudover har Danmark en lang tradition for at udvikle nye typer af pædagogiske og undervisningsmæssige interventioner og programmer for bæredygtigt fødevareforbrug. I denne debat vil vi diskutere, hvordan madservice kan gå hånd i hånd med aktiv læring
Vi vil se på haveaktiviteter og nogle af gennembruddene i de danske madskoler og SESAM-konceptet. Vi vil også diskutere, hvordan skolemad kan gavne lokale fødevaresystemer og fremme kvinders deltagelse i lokale fødevaresystemers økonomi. Og endelig vil vi diskutere, hvordan Danmark og Brasilien kan drage fordel af at arbejde sammen om innovative tilgange til mad i skolen i det 21. århundrede.
Mød panelet
Alessandra Pereira. Alessandra er professor i ernæring ved Federal University of Rio de Janeiro, og hendes forskning handler om mad i skolen.
Betina Lauritsen. Betina er grundlægger af Cozinha da Malou og koordinator for skolehaver. Hun har indgående kendskab til det brasilianske skolemadsystem.
Andreas Hansen. Andreas er direktør i World Food Program og er involveret i arbejdet i International School Meal Coalition.
Camila Silva Leão d'Araujo Olsen, Camila er rådgiver på Brasiliens ambassade i København og følger nøje med i det brasilianske skolemadsystem.
Bent Egberg Mikkelsen. Bent er professor i Urban Food Systems Transformation ved Københavns Universitet og forsker i mad i skolen. Han vil moderere samtalen
Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig
24
AUG
Diverse |
Gastronomi
Sådan laver du den perfekte meatball - demonstration af den berømte kok Wim Ballieu (Balls & Glory)
Festivalpaldsen, kl. 16-16.45.
Fra Flandern. Kom med til en eksklusiv kulinarisk oplevelse med den berømte kok Wim Ballieu fra Balls & Glory!
Opdag hemmelighederne bag den perfekte kødbolle - en, der har den ideelle konsistens og en smag, der får munden til at løbe i vand. Kokken Wim vil guide dig gennem hvert trin og dele sine eksperttips og teknikker, der gør hans kødboller legendariske
Som et særligt højdepunkt vil kødbollerne blive tilberedt i en traditionel flamsk stuvningssauce, hvilket giver et fyldigt og autentisk touch. Uanset om du er en erfaren kok eller en nybegynder i køkkenet, vil denne demonstration løfte din madlavning. Gå ikke glip af denne chance for at lære af de bedste og imponere dine venner og familie med dine nyfundne færdigheder
Din vært
Wim var bestemt til at blive "meatball-konge" lige fra starten. Hans forældre havde en slagterforretning, og hans bedsteforældre havde en traditionel blandet gård, hvor de opdrættede grise, men også dyrkede grøntsager, korn og nødder. "Da jeg flyttede til Gent, oplevede jeg for første gang byens travle energi. Jeg startede et high-end cateringfirma og lavede mad til kendte parisiske modemærker. Dengang så jeg ned på mine forældre på grund af deres erhverv. Det har taget mig ti år at indse, hvilken utrolig rigdom et sådant håndværk rummer. Nu er jeg fuld af beundring for mine forældres arbejde." I sit arbejde som kok har han et tæt samarbejde med sine forældres slagterbutik. "Hvis jeg beslutter mig for at servere vildsvinekødboller, betyder det, at min far hakker vildsvinekød hele natten. Jeg sparrer altid med ham om mine ideer. Han er min rådgiver og ledestjerne."
Når man kommer ind på en af Wims restauranter, kommer man forbi et galleri med portrætter af landmænd og leverandører. "Jeg vil gerne sætte dem i rampelyset. De fortjener anerkendelse." Hans motto er "fra stald til meatball". Hans gård-til-bord-tilgang er omfattende. "Vores grise opdrættes på en lille gård i Munkzwalm i Østflandern. Grisene der lever et stressfrit liv, og det kan man smage i kødet."
Smagprøver på lækre flamske meatballs
Som et særligt højdepunkt vil kødbollerne blive tilberedt i en traditionel flamsk stuvningssauce, hvilket giver et fyldigt og autentisk touch. Uanset om du er en erfaren kok eller en nybegynder i køkkenet, vil denne demonstration løfte din madlavning. Gå ikke glip af denne chance for at lære af de bedste og imponere dine venner og familie med dine nyfundne færdigheder
Din vært
Wim var bestemt til at blive "meatball-konge" lige fra starten. Hans forældre havde en slagterforretning, og hans bedsteforældre havde en traditionel blandet gård, hvor de opdrættede grise, men også dyrkede grøntsager, korn og nødder. "Da jeg flyttede til Gent, oplevede jeg for første gang byens travle energi. Jeg startede et high-end cateringfirma og lavede mad til kendte parisiske modemærker. Dengang så jeg ned på mine forældre på grund af deres erhverv. Det har taget mig ti år at indse, hvilken utrolig rigdom et sådant håndværk rummer. Nu er jeg fuld af beundring for mine forældres arbejde." I sit arbejde som kok har han et tæt samarbejde med sine forældres slagterbutik. "Hvis jeg beslutter mig for at servere vildsvinekødboller, betyder det, at min far hakker vildsvinekød hele natten. Jeg sparrer altid med ham om mine ideer. Han er min rådgiver og ledestjerne."
Når man kommer ind på en af Wims restauranter, kommer man forbi et galleri med portrætter af landmænd og leverandører. "Jeg vil gerne sætte dem i rampelyset. De fortjener anerkendelse." Hans motto er "fra stald til meatball". Hans gård-til-bord-tilgang er omfattende. "Vores grise opdrættes på en lille gård i Munkzwalm i Østflandern. Grisene der lever et stressfrit liv, og det kan man smage i kødet."
Smagprøver på lækre flamske meatballs
25
AUG
Diverse |
Gastronomi
Restaurant Lola severer kål med smæk på
Festivalpaldsen, kl. 12-12.45.
Vær ikke bange for at få din gode, danske, økologiske kål til at smage af verden! Vi laver kål med inspiration fra flere verdenshjørner, og med flere slags kål og dermed hylder biodiversiteten til gode for dine smagsløg!
Der er både krydderier såvel som krydderurter på menuen!
Din vært
Vores gastronomiske profil hos
Restaurant Lola er en inspiration fra alle de vidunderlige steder, vi har spist og boet rundt omkring i verden.
Det klassiske køkkenhierarki handler mest om at promovere én kendt køkkenchef som stjernen. Det kan til dels være på sin plads, men vores filosofi er, at man ikke er noget uden sit hold. Alle på Lola får ideer og skaber nye tiltag, både på mad- og drikkefronten. Men det gør sig også gældende, når det kommer kommunikationen og vores trivsel.
Kamilla Seidler er medejer, køkkenchef og en af landets mest hyldede kokke. Hun har arbejdet på europæiske Michelin-restauranter, stod i spidsen for Gustu i Bolivia, og blev i 2016 kåret til Latinamerikas bedste kvindelige kok.
Rune Toft er medejer, køkkenchef og gastronomisk catering-guru med forkærlighed for det mexicanske køkken.
Instagram
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Ristede kaletter med creme fraiche vendt med salsa macha og Lodal gedeost revet udover
Din vært
Vores gastronomiske profil hos
Restaurant Lola er en inspiration fra alle de vidunderlige steder, vi har spist og boet rundt omkring i verden.
Det klassiske køkkenhierarki handler mest om at promovere én kendt køkkenchef som stjernen. Det kan til dels være på sin plads, men vores filosofi er, at man ikke er noget uden sit hold. Alle på Lola får ideer og skaber nye tiltag, både på mad- og drikkefronten. Men det gør sig også gældende, når det kommer kommunikationen og vores trivsel.
Kamilla Seidler er medejer, køkkenchef og en af landets mest hyldede kokke. Hun har arbejdet på europæiske Michelin-restauranter, stod i spidsen for Gustu i Bolivia, og blev i 2016 kåret til Latinamerikas bedste kvindelige kok.
Rune Toft er medejer, køkkenchef og gastronomisk catering-guru med forkærlighed for det mexicanske køkken.
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Kål & Ko-projektet er støttet af 'Mælkeafgiftsfonden'.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet - og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her
Ristede kaletter med creme fraiche vendt med salsa macha og Lodal gedeost revet udover