ALLE | Nordjylland | Midtjylland | Syddanmark | Hovedstaden | Sjælland |
Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.
Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter
Remisevej 17330 Brande
Tlf: +45 97 18 09 09
Hjemmeside
I efteråret 2006 blev Brandes nyrestaurerede og storslåede Kultur- & Konferencecenter, RemisenBrande, indviet. Den rustikke og bevaringsværdige erhvervbygning med en fortid som lokomotiv værksted er efter restaureringen blevet et spændende og utraditionelt tilbud til arrangører af kurser, konferencer, møder, selskaber, modeshows, udstillinger og messer. RemisenBrande er velegnet til såvel store som små arrangementer, og centrets fleksible og moderne faciliteter er ideelle, hvis man ønsker at forene konferencer med udstillings- og messe aktiviteter. Der er gode muligheder for udstillinger og messer, da RemisenBrande har et udstillingsareal på ca. 1400 m2. RemisenBrande er også et storslået musikhus med kulturelle oplevelser og tilbud til mennesker i alle aldre. Postadresse: Remisevej 1, 7330 Brande. Email: mail@remisenbrande.dk
Viser 33 events fra/efter 29. jun. 2024
![Gratis livestream - Fortidens og fremtidens vilde](https://www.kultunaut.dk/perl/images/user/W110H110_X0ebKz50w3IAAExV400AAAAk-ZjCUVDkeleeB6MPbSYwG-AAAAEQ.jpg)
Gratis livestream - Fortidens og fremtidens vilde
![Teaterkompagniet - De Tre Musketerer](https://www.kultunaut.dk/perl/images/billetten/W110H110_imageseventadvanced220220660c44052079elarge.png)
Teaterkompagniet - De Tre Musketerer
![Fortidens og fremtidens vilde natur (via livestream fra Aarhus Universitet)](https://www.kultunaut.dk/perl/images/aarhusforedrag/W110H110_apiPublicPresentationGetFileid2270.jpg)
Fortidens og fremtidens vilde natur (via livestream fra Aarhus Universitet)
I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde - både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab - fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang.
I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen:
- Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr - blandt andet huleløver.
- Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
- Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark - både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder.
Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler - herunder de naturlige økosystemer i Danmark - da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter.
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
![Teaterkompagniet - De Tre Musketerer](https://www.kultunaut.dk/perl/images/billetten/W110H110_imageseventadvanced220220660c44052079elarge.png)
Teaterkompagniet - De Tre Musketerer
![Teaterkompagniet - De Tre Musketerer](https://www.kultunaut.dk/perl/images/billetten/W110H110_imageseventadvanced220220660c44052079elarge.png)
Teaterkompagniet - De Tre Musketerer
![Teaterkompagniet - De Tre Musketerer](https://www.kultunaut.dk/perl/images/billetten/W110H110_imageseventadvanced220220660c44052079elarge.png)
Teaterkompagniet - De Tre Musketerer
![Teaterkompagniet - De Tre Musketerer](https://www.kultunaut.dk/perl/images/billetten/W110H110_imageseventadvanced220220660c44052079elarge.png)
Teaterkompagniet - De Tre Musketerer
![Videnskaben bag øl (via livestream fra Aarhus Universitet)](https://www.kultunaut.dk/perl/images/aarhusforedrag/W110H110_apiPublicPresentationGetFileid2280.jpg)
Videnskaben bag øl (via livestream fra Aarhus Universitet)
Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl - deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og nye teknikker som også har forbedret produktionen af øl. Carlsberg Laboratorium har desuden bidraget til den grundlæggende naturvidenskab da forskere på laboratoriet har gjort flere store videnskabelige opdagelser - fx rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.
Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag kan du dykke med ned i forskningen i og udviklingen af de ingredienser som bruges til ølproduktionen. Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.
Du vil også høre om hvordan spiring af byg - dvs. maltning - kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I Carlsberg Laboratorium arbejder de også på udviklingen af nye typer af gær som ikke danner alkohol, men stadig gærer. Disse nye gærtyper kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at skulle anvende forskellige efterbehandlinger der kan påvirke smagen af øllet.
I foredraget vil du derudover få indsigt i den nyeste banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien bruges til at finde nye forbedrede egenskaber i planter som kan øge deres kvalitet eller udbytte under forskellige klimatiske forhold. Det er ikke kun forskning i nutidens planter der kan hjælpe med klimatilpasningen af fødevarer: hør om fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland som kan give indblik i hvordan fortidens planter tilpassede sig deres skiftende klima.
Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.
NB. Dette foredrag varer en halv time længere end normalt.
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
![Gratis livestream - Videnskaben bag øl](https://www.kultunaut.dk/perl/images/user/W110H110_X0ebKz50w3IAAExV400AAAAk-ZjCU2QkBFvGAcdF3p0MoAAAACw.jpg)
Gratis livestream - Videnskaben bag øl
Foredrag v. Birgitte Skadhauge, leder af Carlsbergs forskningslaboratoium og chefbrygger ved samme sted, Erik Lund, om videnskaben bag øl
![Remisens Julefrokost](https://www.kultunaut.dk/perl/images/user/W110H110_X0ebKz50w3IAAExV400AAAAk-ZaJq2E7nW-gbcyGxzyX8wAAABc.png)
Remisens Julefrokost
Julefrokosten tilkøbes, når du køber koncertbilletter. Billet(ter) til julefrokosten er derfor kun gyldig(e), når du også har koncertbillet.
Se den lækre menu på billedet.
Der er et begrænset antal pladser til julefrokosten