ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland

Herregårdsparken 1
7400 Herning
Hjemmeside
Entré: Kr. 50,-

Fredet voldanlæg og bygning fra 1579 med smukke interiører, vægmalerier og klokkespil. Herningsholm Museum rummer Danmarks største museumssamling om digteren Steen Steensen Blicher


Viser 4 events fra/efter 16. jul. 2024

Rhinsten, rober & rumklang - operakostumer på Herningsholm
11 Aug Fernisering

Rhinsten, rober & rumklang - operakostumer på Herningsholm

Søndag den 11. august 2024, 14:00-15:30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herningsholm Museum, Museum Midtjylland,
Herregårdsparken 1, Herning
I forbindelse med Herning Opera Festival 2024 udstiller Museum Midtjylland i samarbejde med Herning Operafestival og Den Jyske Opera en række pompøse operakostumer..

Den Jyske Opera har venligst udlånt kostumerne, der har haft deres virke i udvalgte operaopsætninger så som Tryllefløjten, Tosca og Ravnen. Gæsterne får mulighed for at orientere sig om kostumernes ophav, design og virke.

Fernisering

Udstillingen Rhinsten, rumklang og rober åbnes officielt ved en reception på Herningsholm Museum søndag den 11. august kl. 14.00-15.30.

Herning Opera Festival har udviklet en rundvisningskoncert, hvor guitaristen Allan Sjølin og operasangerinden, mezzosopran, Nanna Bugge Rasmussen, fremfører værker, der relaterer sig til de udstillede kostumer.

Og Museum Midtjylland byder selvfølgelig på bobler og snacks. Der vil i udstillingsåbningens anledning være gratis adgang for publikum på dagen - men der er et begrænset antal pladser og tilmelding skal ske via museets hjemmeside.

Åbningstider

Udstillingen har derefter åbent torsdag til søndag kl. 12.00 - 18.00 fra og med den 15. august til og med den 8. september. Entré er kr. 50 for voksne. Børn under 18 år har gratis adgang.

Vel mødt til operastemning på den gamle herregård
Vis kort
Herregårdenes dag på Herningsholm Museum
18 Aug Historisk

Herregårdenes dag på Herningsholm Museum

Søndag den 18. august 2024, 10:00-13:00.
Pris: Entré: 50 kr for voksne / gratis entré for børn og unge under 18
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herningsholm Museum, Museum Midtjylland,
Herregårdsparken 1, Herning
Søndag den 18. august fejres Herregårdenes dag - og der er selvfølgelig også åbent på Hernings gamle herregård denne dag..

Herregårdene er en vigtig, men ofte overset del af den danske kulturarv. Derfor inviterer herregårde og slotte landet over denne dag publikum indenfor for at opleve den helt særlige herregårdsatmosfære.

På dagen vil Herningsholm Museum naturligvis også være åbent for publikum, og i år kan du opleve udstillingen Rhinsten, rumklang og rober med operakostumer på Hernings gamle herregård.

Udstillingen, der er lavet i samarbejde med Herning Operafestival og Den Jyske Opera, viser en række flotte og pompøse kostumer, der har haft deres virke i forskellige operaopsætninger. Du er også velkommen til at gå på opdagelse i de andre udstillinger på den næsten 450 år gamle herregård
Vis kort
Sæsonåbning: Træer
22 Aug Klassisk

Sæsonåbning: Træer

Torsdag den 22. august 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 50-180 kr Køb/bestil billet
Herningsholm Museum, Museum Midtjylland,
Herregårdsparken 1, Herning
Vores sæsonåbningskoncert 22.08 er i samarbejde med Herning Opera Festival i Herning og Herningsholm Museum. Her spiller vi blandt de smukke operakostumer på Herningsholm Museum, der har en særlig udstilling i forbindelse med Herning Opera Festival..

I denne sæson med titlen "Phloem - alt er forbindelser" undersøger vi den musik, som har naturen iboende. Vi lytter, mærker og føler os

forbundne.

Vores sæsonåbningskoncert 22.08 er i samarbejde med Herning Opera Festival i Herning og Herningsholm Museum. Her spiller vi blandt de smukke operakostumer på Herningsholm Museum, der har en særlig udstilling i forbindelse med Herning Opera Festival. Det er selvfølgelig også muligt at se udstillingen i forbindelse med koncerten.

Der er desuden også en sæsonåbningskoncert i Struer 21.08. Her holder vi en stor fest - naturligvis udenfor, hvor vi kan mærke naturenomkring os. Vores første koncertdag er en picnicfest i haven på Gimsinghoved. OBS: Vær opmærksom på, at i tilfælde af regnvejr afholdes koncerten i Folkets Hus i stedet for. Hold øje med emv.dk på dagen, hvis vejrguderne driller.

Vi håber meget, at I vil dele koncertoplevelserne sammen med os, og vi glæder os til et par festlige

aftener med jer. Til begge sæsonåbningskoncerter holder byens borgmester åbningstalen - henholdsvis Dorte West i Herning og Marianne Bredal i Struer.

Der skåles traditionen tro også i bobler bagefter koncerterne for at fejre, at en helt ny sæson er begyndt.

Til koncerterne opføres værker af blandt andre Sibelius, Vivaldi, Abrahamsen og Debussy.

Et rigtig godt tip: Du kan finde Ensemble MidtVests playliste "Træer" på Spotify. Her kan du lytte til de værker, som vi spiller til sæsonåbningskoncerten og på den måde være godt forberedt eller bare nyde musikken igen og igen. Vi er selv meget glade for at lytte til den liste, og her i sæsonprogrammet kan du se, hvornår vi har oprettet en playliste til en koncert
Vis kort
Sæsonåbningskoncert med Ensemble MidtVest
22 Aug Klassisk

Sæsonåbningskoncert med Ensemble MidtVest

Torsdag den 22. august 2024, kl. 19:00.
Pris: Entré: 180 kr for voksne/50 kr for børn
Hjemmeside: Se hjemmeside
Herningsholm Museum, Museum Midtjylland,
Herregårdsparken 1, Herning
Torsdag den 22. august afholder Ensemble MidtVest sæsonåbningskoncert på Herningsholm Museum i samarbejde med Herning Opera Festival og Museum Midtjylland..

I denne sæson undersøger Ensemble MidtVest den musik, som har naturen iboende. Vi lytter, mærker og føler os forbundne. Til koncerten opføres værker af blandt andre Sibelius, Vivaldi, Abrahamsen og Debussy.

Koncerten vil blive indledt med en åbningstale af borgmester Dorte West. Der skåles traditionen tro også i bobler bagefter koncerten for at fejre, at en helt ny sæson er begyndt. Det vil naturligvis også være muligt at se den helt nye udstilling Rhinsten, rumklang og rober, der viser en række pompøse operakostumer fra Den Jyske Opera.

Vi håber meget, at I vil dele koncertoplevelsen sammen med os, og vi glæder os til en festlig aften med jer.

Billetprisen er kr. 180 for voksne og kr. 50 for unge under 25 år. Billetter kan købes via Ensemble MidtVests hjemmeside.

Et rigtig godt tip: Du kan finde Ensemble MidtVests playliste "Træer" på Spotify. Her kan du lytte til de værker, som vil blive spillet til sæsonåbningskoncerten og på den måde være godt forberedt eller bare nyde musikken igen og igen
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her