ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

KunstSmedjen

Bagtæppet 8
4000 Roskilde
Tlf: 21 76 92 01
Hjemmeside
Entré: Gratis adgang

Mail: mail@musiconart.dk

Musicons gamle smedeværksted fungerer i dag som kunstnerisk kulturhus.

KunstSmedjen rummer et galleri, et drop-in kunstværksted, 6 små atelier, en kunstforening og en lille scene til mindre og mere intime events. KunstSmedjens akustik gør den velegnet til koncerter, men rammerne er også velegnet til Spoken Word.

Scene og publikumsområde udlejes til arrangementer der er forenelige med kunstsmedjems øvrige aktiviteter.

Det åbne Drop-in værksted er åbent for alle der vil arbejde med kunst. Værkstedet råder over ovne til keramik og glaskunst. Det kræver medlemskab af foreningen "Kunst på Musicon" at arbejde i værkstedet.


Viser 12 events fra/efter 16. jul. 2024

Musicon Kunstfestival
2 Aug Billedkunst

Musicon Kunstfestival

Fredag den 2. til søndag den 4. august 2024, 10:00 - 16:00.
Pris: Entré: 30 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: KunstSmedjen.
Hal 9 - Eventhal på Musicon, Rabalderstræde 9, Roskilde
Mere end 50 kunstnere fra store dele af Sjælland har indtaget Musicons store rå betonhal til udstilling af billedkunst, skulptur, fotografi, tegning, keramik, glaskunst m.m..

Den store hal er fyldt og i år er der kommet en del nye kunstnere
til. Der er både skruet op for farverne og for nye kunstneriske udtryk.
Bæredygtighed er i fokus hos en del af de udstillende kunstnere, som er inspireret af den store europæiske
kunstscene, hvor Cardboard Sculpture tager afsæt i æstetisk genbrug af pap. Skulpturerne er resultatet af
en åben workshop, som har kørt i KunstSmedjen i hele juli måned.
Det er 14. år i træk, at Musicon Kunstfestivalen kører som Roskildes største kunstfestival, der tiltrækker et
stort antal besøgende fra både ind- og udland.
Det er Foreningen Kunst på Musicon, der står bag det store arrangement. Foreningen består af udøvende
kunstnere og kunstinteresserede, der siden 2009 har braget igennem den nye kreative bydel Musicon med
udstillinger og forskellige kunstneriske projekter. Til daglig holder foreningen til i Kreativ Zone, den vestlige
del af Musicon, hvor KunstSmedjen er hjertet i det brugerstyrede kulturhus med galleri, åbne værksteder,
atelier, eventsted med musik og teater, og mødested for Musicons besøgende og foreningens medlemmer.
Igen i år vil der hver dag på udstillingen være arbejdende kunstnere fra KunstSmedjens værksteder og
workshophold.
Udstillingen har åben:
Fredag 2. aug. kl. 15-18
Lørdag 3. aug. kl. 10-16
Søndag 4 aug. kl. 10-16
Samme åbningstider har KunstSmedjens Sommerudstilling i bygningen ved siden af
Vis kort
Sommerudstilling
2 Aug Billedkunst

Sommerudstilling

Fredag den 2. til torsdag den 22. august 2024, 2.8. kl 12-18, 3.og 4.8. kl 10-16. Alle andre dage kl 12-16.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
13 kunstnere udstiller maleri, skulptur, tegning, keramik, mixed media og installation. A.Schjødt, B.Ottosen, C.Persson, D.Themsen, F.Vælum, J.Riise, J.Wesselhoff, K.Lerborg, L.Livornese, L.Holde, M.Petersen, Mona Bjerg, S.Vangsgaard..

Anne Schjødt

Ideerne til min kunst finder jeg i mine omgivelser tilsat fantasi, former og farver. Jeg tilstræber at arbejde med en begrænset palet, for at opnå en sammenhæng i mine værker. Mine foretrukne medier er akrylmaling og akvarel. På udstillingen ses mindre akrylmalerier samt

glasophæng med kobber.

Birgitte Ottosen

Det meste af mit professionelle liv, har jeg arbejdet som uddannet billedkunstlærer og kunstformidler. De senere år har jeg haft den glæde at være fuldtidskunstner.

Jeg henter primært min inspiration i det nære og ofte oversete, hvor jeg går tæt på detaljer, fragmenter og spejlinger; ikke som naturalistisk gengivelse, men som noget følt og sanset. Jeg udtrykker mig hovedsageligt i akvarel, tusch, pastel og mix media på papir.

Christa Persson

Det jeg gør - gør jeg fordi jeg ikke kan lade være.

De sidste 15 år har jeg udfordret mit keramiske univers. Det er oftest organiske former der inspirerer mig til et design i min kunst. Lys og refleksion i de keramiske emners perforering er giver en ekstra dimension af form. Mørke i de lukkede former giver kontraster og rum. Jeg elsker at lege med farver, men holder lige så meget af at lade leret stå råt. Ud over keramikken, som materiale, bruger jeg foto, grafik og maleri til at fange perspektiver.

Mobil: 20688886 - Instagram: cpkunst Facebook: cpkunst

Dorthe Themsen

Jeg arbejder med collage/akryl og croquis billeder som jeg arbejder videre på gerne med cellofan og andre materialer sådan at mine croquistegninger får nyt udtryk. Jeg arbejder også med keramik og til denne her udstilling har jeg kun få keramiske værker med, da jeg er påbegyndt en ny teknik.

Frank Vælum

uddannet som skiltemaler og har arbejdet i branchen i 40 år. Bosiddende i København. Arbejder fortrinsvis med portræt og figurmaleri i akryl på lærred i en klassisk stil. Motiverne hentes især fra film, opera, ballet og musical, hvor mine bestræbelser først og fremmest har til hensigt at skabe noget smukt og samtidig afspejle de kunstneriske præferencer og den tekniske formåen. Figurer og former virkeliggøres i en eminent malemåde med udpræget brug af lys og skygge i farven, af og til med en underliggende humor. Se mere her: www.frankvaelum.dk

Jens Riise

Jeg er selvlært tegner, har løst illustrationsopgaver og skrevet og illustreret egne bøger, og en tegneserie. Udstillingsarbejder er tegninger i klassisk stil, der kan være muntre og tegneserieagtige eller dyster surrealisme.

T: 40 29 64 68 - E: jens.riise.k@gmail.com

Jørgit Wesselhoff

Kom og se giraffen.

Natur og genbrug er min store inspiration, her finder jeg materialer som blir' en del af mine værker og keramik.

Kim Lerborg

Kunst er for mig leg med former, farver, mønstre og materialer. Hvis jeg skal beskrive min kunst

kort, må det være diversitet. Det stikker i mange retninger. For det er mit humør og sindsstemning der bestemmer hvad der skal ske på lærredet. Jeg bliver inspireret af mange ting f.eks. bogomslag, billboards, plakater og andre kunstnere. Jeg holder af rene farve flader, og af en eller anden grund er der næsten altid prikker med på malerierne.

Lis Livornese

Jeg er autodidakt billedkunstner og har siden jeg var barn udtrykt mig med farver og blyanter. Min rejse med kunsten begyndte for alvor i 2000 hvor jeg begyndte at male akvarel, siden har jeg også udtrykt mig med kul og tusch og lige nu arbejder jeg med akryl på lærred og på papir. Motiverne er både figurative og abstrakte.

Lone Holde

Jeg forholder mig eksperimenterende i min billedproces og er ikke bundet i form og materiale. Jeg udtrykker mig i mange forskellige materialer og har en bred vifte af kunstværker. For mig handler det om at være legende i den kreative proces. Indholdet i mit billedunivers kredser ofte om kraften i naturen både på det fysiske og spirituelle plan. Mine billeder spænder fra det sarte lyriske til det ekspressive dynamiske.

T: +45 21 75 98 75 E: lone.holde@gmail.com - Instagram: artbyloneholde

Mogens Petersen

At udføre kunst er for mig et hjerteanliggende. Altså en følelsesmæssig besættelse. Mine materialer er meget ofte de enkle ting, vi omgiver os med i dagligdagen. Enten ting, der skal smides ud, eller ting, der kan købes billigt. Jeg arbejder helst 3-dimensionalt Og jeg giver ALTID mine værker en titel, da titlen og værket er en uadskillelig helhed.

Mona Bjerg

Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være.
Jeg maler abstrakt og naturalistisk i klare farver- mine malerier er u/titel idet jeg håber beskueren vil få lige så meget glæde af at se på dem, som jeg har haft ved at male dem.
Mobil: 61701552 - Mail: post@monabjerg.dk - Mona|artgaia.dk

Solveig Vangsgaard

Maleriet er det jeg brænder for. For tiden maler jeg med akryl. Mit inspirationsunivers i maleriet er flertydigt. Jeg interesserer mig både for mennesker og natur og hvad der ellers rører sig
Vis kort
Kunstkoncerter
9 Aug Klassisk

Kunstkoncerter

Fredag den 9. august 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
Vis kort
Kunstkoncert
16 Aug Klassisk

Kunstkoncert

Fredag den 16. august 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
Afsluttende koncert for børn og alle deres voksne..
Vis kort
Cirkel
15 Sep Børneteater

Cirkel

Søndag den 15. september 2024, kl. 10.
Pris: Entré: 110 kr Køb/bestil billet
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
I en smuk scenografi oplever Sofie Pallesen sjove og pudsige hverdagsmirakler i en nonverbal musikalsk forestilling med masser af bevægelse. Alder: 2,5-6 år..

Er en fores0lling som leger med det cirkulære og de uendelige kredsløb i naturen, i hverdagslivet og i dyr.

I en scenografi inspireret af Hilma af Klints former og farver oplever Sofie Pallesen sjove og pudsige hverdagsmirakler i en musikalsk, nonverbal forestlling med masser af bevægelse.

CIRKEL er en sjov fores0lling om, hvordan vi oplever os selv, som en del af en større sammenhæng. Historierne rummer stor enkelhed og stor kompleksitet og kan opleves på flere planer af de 2 til 6-årige. Bevægelse med musik, lys, farver og mimik vil appellere 0l de mindste, mens indsigten i kredsløbet og den store helhed, vil tale til de større børn.

Cirkelbevægelsens universelle skønhed er inspiration til fores0llingen.

Medvirkende og idè: Sofie Pallesen

Instruktion: Solveig Weinkouff

Dukkemager: Sigurd Dissing

Komponist: Thomas Dinesen

Scenografi: Camilla Lind

Lys: Gregers Kjar

Producent: Teater Baglandet i samarbejde med Masken

Alder: 2,5 -6 år

Varighed: 30 minutter
Vis kort
Malene Mortensen Trio
21 Sep Andet/Ukendt

Malene Mortensen Trio

Lørdag den 21. september 2024, kl. 20-22.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
Line up:Malene Mortensen - VokalSøren Baun - klaverMorten Ankarfeldt - bas. Som artist opfatter Malene Mortensen sig primært som jazzmusiker..

Hun kan lide jazzens farver, dens uanede muligheder og friheden i dens fraseringer, ikke mindst dens vidunderlige rum for improvisation. Men jazzen og Malene har flere ting tilfælles, især det at være undersøgende, nysgerrig og legende. Det betyder meget for Malene at spille live. Hun nyder at befinde sig i nuet med sine musikalske legekammerater og derigennem skabe den nære kontakt til publikum. Det eri samspillet med hendes musikere og publikum at Malene når sit gyldne, nærmest ubeskriveligemål - lykkefølelsen.Processen med at indspille musik i studiet står også højt på Malenes liste. "Jeg elsker simpelthen bare at vende tilbage og nyde et album som jeg har indspillet tidligere", siger Malene. "Det er ligesom en bog - man kan læse den igen og igen og stadig få nye oplevelser med den", fortsætter hun. "Jeg er virkelig fascineret af, hvordan et album bliver et aftryk af en tid, et sted og et øjeblik, jeg har befundet mig på i min karriere. Det minder mig om, at jeg ikke står stille, men at jeg er påen konstant rejse videre mod nye projekter, nye lege og ny lykke". Malenes største musikalske styrker er hendes gode ører og forståelse for musikkens former. Detskyldes til dels at hun læser noder. Hun er god til at indtage en scene men er - på trods af sit dybe engagement - en ydmyg tjener for musikken. Malenes musikalske virke er drevet af noget meget simpelt; hun kan ganske enkelt ikke lade være. Musikken bor inde i hende, og den vil hele tiden ud at lege. Trangen til at skabe, spille og synge er stor, og når den forløses giver den hende indre frihed, fred og godt humør. "Jeg elsker bare at fylde folks celler med glæde og god energi" siger hun med sit vanlige glimt i øjet.
I sin efterhånden lange karriere har Malene Mortensen sunget med mange forskellige danske og udenlandske artister. Blandt dem kan nævnes Avishai Cohen, Christian Sands, Magnus Hjort, Niels Lan Doky, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Alex Riel, Henrik Gunde og Kid Creole and the Coconuts, som hun turnerede med i et par år. Men deltagelsen i Dansk MGP i 2002 var en milepæl som hun nok aldrig glemmer. "At synge Vis Mig Hvem Du Er i den internationale konkurrence som foregik i Tallin var en stor, skør og vild oplevelse. Der var interviews, tøj, kæmpe scener, tv-optrædener og masser af hurlumhej," fortæller Malene grinende.Malenes seneste album A New Kind of Love er udgivet i oktober 2022. Albummet byder på både egne sange og jazzstandarder, som hun i samarbejde med Søren Baun har omarrangeret. "Jeg er så glad for at arbejde med Søren", siger hun. "Han er både en vidunderlig pianist, sangskriver og sanger." Albummet er endnu et eksempel på musik som sprang ud af den danske sangerinde. "Det ville udat lege" smiler hun skævt.
Diskografi
2003: Paradise2006: Date With A Dream2007: Malene2007: To All Of you(Christmas Songs)2008: Malene Live In Paris 2009: Agony & Ecstacy2010: Omfavn det mørke (EP)2011: Beautiful Italy (The Giro Start Official song)2012: Still in love with you2012: You Go To My Head2015: Can't Help It2016: You Belong to Me2019: At Elske Er At Leve (featuring Ole Kock Hansen)2022: A New Kind of Love
Vis kort
Evy Konigsberg
10 Nov Skuespil

Evy Konigsberg

Søndag den 10. november 2024, kl. 16.
Pris: Entré: Børn/Unge: 100 kr, Løssalg: 260 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Roskilde Teater
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
Musikteater for unge og voksne. Varighed: 100 min med pause..

Et musikalsk portræt af en bramfi, følsom, forskrækkelig og
helt vidunderlig kvinde - fuld af skæv humor og alle mulige
nuancer af et menneske.

Evy Konigsberg er en underholdende, humoristisk præsentation
af en vanskelig kvinde med et vanskeligt sind - og et voldsomt
sprog. En lykkelig kvinde, der drages af ulykken, en ulykkelig
kvinde, der drages af lykken. En kvinde, der stepper, når det er
nødvendigt. En kvinde, der taler som et barn, som en mand,
som en kvinde. Et moderne kvindeportræt, hvor alle køn kan
genkende sig selv

Medvirkende: Bodil Alling, Konigsberg & Søn
Vis kort
Morten Schantz Trio
23 Nov Jazz

Morten Schantz Trio

Lørdag den 23. november 2024, kl. 20-22.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
Morten Schantz - piano, Morten Ankarfeldt - kontrabas, Janus Templeton - trommer..

Morten Schantz har turneret i hele verden siden sit gennembrud med JazzKamikaze i 2005 og har høstet stor international anerkendelse med sine soloprojekter såsom RKDIA, Godspeed, Unicorn og med sin faste trio igennem 15 år
Det er i trioen med to af dansk jazz' fineste musikere, Janus Templeton på trommer og Morten Ankarfeldt på kontrabas, at Schantz har været i stand til at udvikle en helt særegen lyd. Dette har bragt dem langt ud over landets grænser i form af turnéer i så forskellige steder som Afrika, Sydamerika, Nordamerika og i Europa.
Trioen udgav i september 2022 en ny plade på April Records med titlen "Passenger", som emmer af Schantz' kompositoriske evne til at sammensmelte forskellige genrer og dermed nærmest nedbryde de begrænsede betegnelser. Det er musik, som har mange lag at dykke ned i, men med en umiddelbarhed, som inviterer lytteren med ved første møde.
Koncertoplevelsen med trioen er som at være passager rundt i eventyrlige afkroge af verden, hvor trioen leder dig igennem bjerglandskaber i Himalaya med sange som "Pokhara" og "Mountaineering", over fjerne sydlige himmelstrøg i Stillehavet "Apia" til "Hidden Island"'s hemmelige kyster.
Trioen har tidligere udgivet to plader, som bl.a. har kastet DMA Jazz-nomineringer af sig, herunder "Årets Komponist" for udgivelsen "Unicorn", som var en eventyrlig rejse på de vestafrikanske sletter og ind i de arabiske medinaer. I 2011 udgav trioen debuten, "Conveyance", som satte trioen på landkortet med deres cross-over mellem jazz, klassisk og popmusik. Begge plader er stadigt populære på DR's P8Jazz.
"... telepatisk sammenspil - løfter gruppen op i helt exceptionelle højder ... en gruppe, der virkelig skiller sig ud" JAZZWISE (UK)
"Dansk jazz har med Morten Schantz fået et navn af international klasse" POLITIKEN (DK)"
"Albummet er uhyre vellykket, formfuldendt og vedkommende." GAFFA (DK)
"Schantz evner at skabe så spændende en dramaturgi, som ofte får musikkentil at eksplodere og udfolde sigi melodiske hooks så grandiost, at de kunne gøre sig på et stadium. Godspeed er det tætteste sofistikeret jazzfusion kommer på ren popmusik" ALL ABOUT JAZZ (US)
"Morten Schantz er et navn, vi komme rtil at høre meget til på den europæiske jazz scene i mange år frem" THE GUARDIAN (UK
Vis kort
På Pletten
5 Dec Skuespil

På Pletten

Torsdag den 5. december 2024, kl. 19.30.
Pris: Entré: Børn/Unge: 75 kr, Løssalg: 180 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Roskilde Teater
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
Når radioen rykker ud. Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 12 år. Varighed: 75 min uden pause..

Vær med På Pletten! Når radioværterne, Torben og Vanja, sender formiddagsradio direkte fra det pulserende hverdagsliv i blomsterbutikken Valmuen. Her møder de et farverigt persongalleri og involveres i forviklinger og familiedrama, som kulminerer ved en dobbelt begravelse på verden sidste Store Bededag. De veloplagte sange, som høres i radioen, fremføres live af de to skuespillere. Forestillingen udfoldes af skuespillerne Winnie Kristine og Tobias Trier, der gennem 75 minutter præsenterer publikum for et miljø, som er både genkendeligt, morsomt og vanvittigt

Medvirkende: Winnie Kristine, Tobias Trier

Instruktør: Johan Klint Sandberg
Producent: Tobias Trier
Producent: Winnie Kristine
Vis kort
Signes sokker

Signes sokker

Tirsdag den 14. januar 2025, kl. 19.30.
Pris: Entré: Børn/Unge: 75 kr, Løssalg: 180 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Roskilde Teater
KunstSmedjen,
Bagtæppet 8, Roskilde
En hyldest til Halfdan Rasmussen. Aldersgruppe: Fra 15 år. Varighed: 70 min med pause..

Jeg skriver sjove digte,
jeg skriver osse triste
De første læser andre folk
Selv læser jeg de sidste

Han elskede ord og ordene elskede ham. I mange år sad han på en sten og så ud over Kattegat, sammen med sin kone. Nu var han alene.
Han skrev til sin ven, præsten Johannes:
"Jeg har taget Signes sokker på, så vi stadig kan være på god fod med hinanden og snuble over de samme rødder."

Forestillingen lader en dør stå på klem til Halfdan Rasmussens farverige og grå univers på denne tidsrejse, der starter og slutter i Saunte, men også kigger forbi barndommen på Christianshavn, De unge kunstneres klub, skilsmisse, ny forelskelse, sygdom og alderdom. Eller med Halfdan egne ord:
Alder Dom

Medvirkende: André Andersen

Instruktør: Sune Svanekier
Scenograf: Rasmus Finsen
Scenograf: Nikolaj H. Trap
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her