ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Observatoriet

Observator Gyldenkernes Vej 3
4340 Tølløse
Tlf: 72363900
Hjemmeside

Observatoriet i Brorfelde


Viser 19 events fra/efter 15. aug. 2024

Åbent Hus - Mød de astronomiske foreninger
1 Sep Natur

Åbent Hus - Mød de astronomiske foreninger

Søndag den 1. september 2024, 11:00-16:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Får du stjerner i øjnene, så snart det lover skyfrit? Elsker du at nørde teleskoper og udstyr, eller har du bare en lille spirende interesse for astronomi, som du vil prøve af?.

Så kig forbi til åbent hus på Observatoriet søndag 1. september. Du kan bl.a. møde de astronomiske foreninger.

TO ASTRONOMISKE FORENINGER
På Observatoriet kan du møde Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening. De holder til i et af vores huse og inviterer denne dag indenfor. Åbent hus den første søndag i september har været en tradition i mange år. Går man helt tilbage til da Observatoriet var en arbejdsplads for danske astronomer, havde man også åbent for offentligheden på udvalgte dage. Det var vigtigt at invitere indenfor i de 'mystiske' kupler.

GRATIS ENTRÉ
Observatoriet har åbent kl. 11-16 og giver i dagens anledning gratis entré. Der er ingen online billetter. Bare mød op på Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse.

Du finder de astronomiske foreninger i det næstsidste hus før kuplerne.

OPLEV
Observatoriet er en stor sciencepark med både indendørs og udendørs oplevelser. Du kan f.eks. besøge vores udstilling Få øje på at se i den store bygning med butik og café ved ankomst. Prøv også Planetstien på 1,4 km, som tager jer forbi et smukt udsigtspunkt.

I Jordens fortællinger kan du lytte til historierne om det landskab, der er omkring dig. Observatoriet ligger i et enestående istidslandskab. I Biohuset kan du se nærmere på den fantastisk almindelige natur, som omgiver os.

Se også Danmarks største stjerneteleskop, der vises frem kl. 12.00 og 14.30
Vis kort
Månedens stjerner
5 Sep Natur

Månedens stjerner

Torsdag den 5. september 2024, 20:00-22:00.
Pris: Entré: Voksne (+18): 145 kr Børn (4-17): 125 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Langt væk fra byens lys, støv og røg, i Danmarks eneste fredede nattemørke, lærer du at se på stjerner. Få fantastiske fortællinger om stjernemyter, stjernebilleder og andre himmelfænomener, når du lærer at finde vej på månedens stjernehimmel..

Arrangementet afholdes den første torsdag i månederne marts-maj samt september-december.

LÆR MÅNEDENS HIMMELOBJEKTER OG STJERNETEGN
Månedens stjerner er et introduktionskursus i stjernehimlen og i, hvordan man observerer både med og uden udstyr. Kurset er for dig, der er nysgerrig på, hvad man kan se på den aktuelle stjernehimmel. Det kan være planeter, Månen, stjernebilleder, stjernetåger og andre himmelobjekter.

Efter en gennemgang af relevante himmelfif og månedens stjernehimmel trækker vi udenfor, lægger nakken tilbage og ser på himlen. Vi vil både kigge med det blotte øje, men også gennem kikkerter og teleskoper. Hvis det er overskyet på dagen, vil stjernehimlen kommer til dig i vores oppustelige planetarium.

PROGRAM
Kl. 19.45 Dørene åbner i Velkomst-bygningen

Kl. 20.00 Velkomst og introduktion til aftenen

Kl. 20.15 Oplæg: Hvad kan vi se på himlen i løbet af måneden?

Kl. 21.00 Stjernekig: Vi bruger Observatoriets udstyr til at se nærmere på himlens objekter (kan være planeter, månen, stjernetåger og -samlinger)

Vi observerer i teleskoper, såfremt at vejret tillader det. Ved overskyet bruger vi vores planetarium.

Kl. 22.00 Tak for i aften - Butikken er åben

PRAKTISK INFO
Du bliver taget imod i Velkomst-bygningen, som er den store bygning ved siden af P-pladsen. Husk det varme tøj.

Der er mulighed for køb af drikkevarer og lidt til den søde tand ved ankomst. Du er velkommen til at medbringe madpakke til arrangementet.

Voksne (+18): 145 kr. Børn (4-17): 125 kr.

Kan kun købes online i forsalg i begrænset oplag (maks. 30 personer per gang)
Vis kort
Nat i naturen
7 Sep Natur

Nat i naturen

Lørdag den 7. september 2024, 21:00-23:00.
Pris: Entré: Voksne (+18): 145 kr Børn (4-17): 125 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
­­­Når mørket falder på, vågner en helt ny verden. Nyt liv myldrer frem, og dét skal udforskes! Bevæbnet med flagermusdetektorer, lokkelys, UV-lys og nysgerrighed går vi sammen på opdagelse i den verden, der lurer i mørket på Observatoriet..

PÅ OPDAGELSE I MØRKET
Vi følger flagermusene igennem natten, lokker natsværmere og andet kryb og kravl frem,
betragter verdenen som bl.a. insekter og rovfugle evner at se den, når vi finder frem kun ved hjælp af UV-lys.

Hvis skyerne tillader det, afslutter vi med et kort stjernekig. Her har vi også mulighed for at observere Saturn. Ved overskyet ser vi Danmarks største teleskop indendørs.

PRAKTISK INFORMATION
HUSK! Varmt tøj, da natten er kølig! Både før og efter arrangementet holder Observatoriets butik åben. I er velkommen til selv at medbringe mad/drikke. Vi mødes i bygningen ved p-pladsen.

Ved hård regn eller voldsom blæst aflyses arrangementet, da insekter og flagermus ikke går på vingerne
Vis kort
Er der liv i rummet?
11 Sep Foredrag

Er der liv i rummet?

Onsdag den 11. september 2024, 19:00-22:00.
Pris: Entré: 175 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Kan der være liv i rummet - og hvordan kan vi måske finde det? Er Jorden virkelig det eneste sted i Universet, hvor der findes liv? Hvad ved vi om forudsætningerne for liv? Findes der liv på Mars og/eller på exoplaneter, og hvordan kan vi undersøge det?.

Kom forbi Observatoriet, når professor i astrobiologi Kai Finster holder foredrag onsdag d. 11. september kl. 19-22.

Kai Finster vil komme ind på nogle af disse astrobiologiske spørgsmål, hvor besvarelsen af spørgsmålene kræver et tæt samarbejde mellem mange fagdiscipliner inkluderende biologi, molekylærbiologi, kemi og fysik. Desuden berører besvarelserne en række etiske aspekter, herunder hvad det betyder for vores syn på Jorden, som et unikt habitat. Kan vi bare ødelægge Jorden for derefter at flytte til en ny planet - og (måske) ødelægge den også?

PROGRAM
Kl. 19.00: Velkomst og præsentation

Kl. 19.15: Foredrag - del 1

Kl. 20.00: Pause

Kl. 20.15: Foredrag - del 2

Kl. 21.00: Besøg Asteroiden og se Danmarks største teleskop. Hvis vejret tillader det, vil der være observationer ved Brorfelde Astronomiske Vennekreds.

Kl. 22.00: Tak for i aften

PRAKTISK
Du bliver taget imod i Velkomst-bygningen, som er den store bygning ved siden af P-pladsen.

Der er mulighed for køb af drikkevarer og lidt til den søde tand ved ankomst. Du er velkommen til at medbringe madpakke til arrangementet.

Billetter koster 175 kr. pr. person. Medlemmer af Brorfelde Astronomiske Vennekreds får rabat på udvalgte foredrag som en del af deres medlemskab.

Arrangementet bliver til i samarbejde mellem Brorfelde Astronomiske Vennekreds, Folkeuniversitet Tølløse og Observatoriet
Vis kort
Høslæt: Prøv en le
15 Sep Natur

Høslæt: Prøv en le

Søndag den 15. september 2024, 11:00-16:00.
Pris: Entré: Voksne (+18): 125 kr Børn (4-17): 75 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Vil du prøve at slå med le? Vil du vide mere om le-slåning som naturpleje? Kom forbi Observatoriet, når vi prøver kræfter med le-slåning..

Alle kan være med, og det kræver ikke forudgående kendskab til disciplinen. Vi vejleder og instruerer undervejs. Der er både leer til voksne og børn.

På dagen møder du biolog og formidler ved Observatoriet, Jonas Storm, som vil guide dig igennem le-slåning og tekniker til at slå græs med et håndredskab.

HØSLÆT
Formålet med traditionelt høslæt er at skaffe vinterfoder til husdyrene. I dag bruger man det som en mindre invasiv og skånsom måde at naturpleje enge og overdrev. Ved høslæt fjerner man næringsstoffer fra området og gør derved området mere næringsfattigt. På den måde bliver det nemmere for nøjsomme specialister, som orkideer, at vokse, modsat almindelige generalister som græs og mælkebøtter.

AKTIVITETER
Hele dagen kl. 11-16 kan du prøve kræfter med le-slåning sammen med vores formidler, som vil stå til rådighed med vejlede med tips og tricks.

Kl. 12.00 & 14.30: Se Danmarks største teleskop, Discovery.

Le-slåning er en del af weekendåbent kl. 11-16 og koster almindelig entré
Vis kort
Hvordan verden blev til
25 Sep Natur

Hvordan verden blev til

Onsdag den 25. september 2024, 19:00-22:00.
Pris: Entré: 300 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Kom med denne aften når den verdenskendte geolog og professor, Minik Rosing, fortæller om Jordens oprindelse, og hvilke forandringer, der har gjort planeten til det, den er i dag..
Vis kort
Teleskop-Torsdag
26 Sep Natur

Teleskop-Torsdag

Torsdag den 26. september 2024, 20:00-22:00.
Pris: Entré: Voksne (+18): 145 kr Børn (4-17): 125 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Det er et mini-kursus for dig, der vil i gang med at se nærmere på stjernehimlen. Vi afholder det samme kursus den sidste torsdag i månederne februar-maj samt september-november..

Når du klikker 'Køb billet', kan du vælge, hvilken dato du ønsker at deltage.

BLIV DIN EGEN HIMMELVEJVISER
Det kræver kun nogle få tips og tricks til at komme godt i gang med stjernekiggeri. Vi giver både fif til at observere og til at komme i gang med det rigtige udstyr.

Kurset er for dig, som...
  • vil vide mere om, hvad du ser på stjernehimlen.
  • er i tvivl om, hvilket teleskop der er det rigtige for dig.
  • har et teleskop, men ønsker at bruge det mere (tag det endelig med - vi hjælper gerne).


Aftenen slutter på toppen af Observatoriebakken blandt kuplerne. Vi oplever den store kuppel, Asteroiden, som huser Danmarks største teleskop.

PROGRAM
Kl. 19.45 Dørene åbner i Velkomst-bygningen
Kl. 20.00 Velkomst og introduktion til aftenen
Kl. 20.15 Oplæg: De vigtige forberedelser til stjernekig
Kl. 20.45 Oplæg: Hvilket teleskop skal man vælge som nybegynder?
Kl. 21.30 Vi følges op på toppen af Observatoriebakken og tager et kig på Danmarks største teleskop. Vi observerer i teleskoper, såfremt at vejret tillader det.
Kl. 22.00 Tak for i aften

Bemærk! Aftenen er ikke med garanteret stjernekig. Det er primært en guide til at komme i gang med stjerneobservation.

PRAKTISK INFO
Teleskop-torsdag foregår fra kl. 20.00 til 22.00 den sidste torsdag i måneden.

Du bliver taget imod i Velkomst-bygningen, som er den store bygning ved siden af P-pladsen.

Der er mulighed for køb af drikkevarer og lidt til den søde tand ved ankomst. Du er velkommen til at medbringe madpakke til arrangementet.

Kan kun købes online i forsalg i begrænset oplag (maks. 30 personer per gang)
Vis kort
Drømmen om et observatorium
29 Sep Ekskursion

Drømmen om et observatorium

Søndag den 29. september 2024, kl. 10:12.
Pris: Entré: 240 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Hvordan får man plads til at bygge et flere tons tungt teleskop? Hvorfor er der dobbelthække rundt om vores huse? Og hvad gemmer der sig i kuplerne på toppen af bakken?.

Tag med på rundvisning og hør historien om, hvorfor Københavns Universitet byggede et observatorium i Brorfelde og om, hvilken slags forskning der er lavet herude
Vis kort
Månedens stjerner
3 Okt Natur

Månedens stjerner

Torsdag den 3. oktober 2024, 20:00-22:00.
Pris: Entré: Voksne (+18): 145 kr Børn (4-17): 125 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Langt væk fra byens lys, støv og røg, i Danmarks eneste fredede nattemørke, lærer du at se på stjerner. Få fantastiske fortællinger om stjernemyter, stjernebilleder og andre himmelfænomener, når du lærer at finde vej på månedens stjernehimmel..

Arrangementet afholdes den første torsdag i månederne marts-maj samt september-december.

LÆR MÅNEDENS HIMMELOBJEKTER OG STJERNETEGN
Månedens stjerner er et introduktionskursus i stjernehimlen og i, hvordan man observerer både med og uden udstyr. Kurset er for dig, der er nysgerrig på, hvad man kan se på den aktuelle stjernehimmel. Det kan være planeter, Månen, stjernebilleder, stjernetåger og andre himmelobjekter.

Efter en gennemgang af relevante himmelfif og månedens stjernehimmel trækker vi udenfor, lægger nakken tilbage og ser på himlen. Vi vil både kigge med det blotte øje, men også gennem kikkerter og teleskoper. Hvis det er overskyet på dagen, vil stjernehimlen kommer til dig i vores oppustelige planetarium.

PROGRAM
Kl. 19.45 Dørene åbner i Velkomst-bygningen

Kl. 20.00 Velkomst og introduktion til aftenen

Kl. 20.15 Oplæg: Hvad kan vi se på himlen i løbet af måneden?

Kl. 21.00 Stjernekig: Vi bruger Observatoriets udstyr til at se nærmere på himlens objekter (kan være planeter, månen, stjernetåger og -samlinger)

Vi observerer i teleskoper, såfremt at vejret tillader det. Ved overskyet bruger vi vores planetarium.

Kl. 22.00 Tak for i aften - Butikken er åben

PRAKTISK INFO
Du bliver taget imod i Velkomst-bygningen, som er den store bygning ved siden af P-pladsen. Husk det varme tøj.

Der er mulighed for køb af drikkevarer og lidt til den søde tand ved ankomst. Du er velkommen til at medbringe madpakke til arrangementet.

Voksne (+18): 145 kr. Børn (4-17): 125 kr.

Kan kun købes online i forsalg i begrænset oplag (maks. 30 personer per gang)
Vis kort
Bustur til Brorfelde Observatorie med rundvisning, middag og stjerneaften
8 Okt Andet

Bustur til Brorfelde Observatorie med rundvisning, middag og stjerneaften

Tirsdag den 8. oktober 2024, kl. 13.30-22.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Observatoriet,
Observator Gyldenkernes Vej 3, Tølløse
Kom med på eksklusiv tur til Observatoriet Brorfelde, der ligger i det smukkeste bakkede landskab ved Tølløse - også kaldet de sjællandske alper. Turen er inklusiv entre, foredrag, rundvisning, middag på Midtsjællands Golfklub, stjerneaften og bus..

Stå på bussen i Køge, Solrød, Greve eller Roskilde. Se tider for bussen længere nede.

Kl. 14.15: Ankomst til Brorfelde med bussen
Kl. 14.30-16.30 Oplæg og udendørs rundvisning i og ved Brorfeldes smukke område.
Kl. 17.00-18.30: Middag og kaffe i Midtsjællands Golfklub, der ligger 4 km fra Brorfelde. Vi kører derover i bussen.
Kl. 19.00-21.00 Stjerneaften i Observatoriet.
Kl. 21.15: Afgang med bussen fra Brorfelde

i Brorfelde kan du se Danmarks største observatorium og Danmarks største teleskop på bakkerne - langt fra byernes forstyrrende lys - hvor forskere har studeret himmelrummet i mere end 40 år. Denne dag kan du se og høre om Observatoriets fantastiske fortid og spændende udvikling - og ikke mindst opleve en stjerneaften i Observatoriet. Området omkring Observatoriet er et enestående istidslandskab, som er udpeget som nationalt geologisk interesseområde.

Brorfelde-observatoriet er en tidligere filial af Astronomisk Observatorium i København. Det blev oprettet i 1953, da bylyset efterhånden havde umuliggjort observationer fra det gamle observatorium på Østervold i København

Observatoriet var i perioden 1953-1996 en levende arbejdsplads for astronomer, studerende, håndværkere og andet personale. De brændte alle så meget for et fag, at de stod her nat efter nat drevet af nysgerrighed og higen efter viden om himmelrummet.

I takt med at teknologien blev digitaliseret, blev det verdenskendte kikkertbyggeri i Brorfelde mindre nødvendigt, og stedet lukkede i 1996. Anlæg og bygninger (heriblandt de fire stjernekikkertbygninger), opført 1953-64 ved arkitekten Kaj Gottlob og havearkitekten Georg Georgsen, blev fredet i 2010

I 2016 er dørene igen åbne, og et nyt opdagelsescenter med fokus på astronomi, geologi, teknik og biologi bliver hver dag udforsket af skoleelever, virksomheder, foreninger, familier og mange andre.

DANMARKS ENESTE FREDEDE NATTEMØRKE
Alle bygninger er fredede og selv mørket kan, som det eneste sted i Danmark, bestemme over lyskilderne. Leder af Brorfelde Observatorium, Julie K.L. Bouchet, siger om mørket: 'Sanserne bliver skærpet i mørket, og det vil vi rigtig gerne gå på opdagelse i. Vi er et sted, hvor man hylder mørket og alt det, man kan bruge mørket til - fx at se på stjerner og flagermus'.

Observatoriet blev landskendt som ramme om DR's julekalender 'Julestjerner' i 2012, og blev i 2013 overtaget af Holbæk Kommune. Bygningerne anvendes nu som et oplevelsescenter.

Prisen er incl. entre, foredrag, rundvisning, middag på Midtsjællands Golfklub, stjerneaften og bus. Dog er drikkevarer for egen regning til middagen.

Vi glæder os til en spændende dag og aften i hyggeligt fællesskab.

Se mere om Observatoriet Brorfelde på

https://observatoriet.dk/

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: holdtag:oplevdanmark

LOF tilbyder også workshops/weekend- og ugekurser, som er værd at køre efter. Se alle vores tilbud her: holdtag:weekendkursus

Underviser: LOF repræsentant
Hold: 40242802
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her