ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Solrød Bibliotek og Kulturhus

Solrød Center 4
2680 Solrød Strand
Tlf: 56 18 28 00
Hjemmeside
Åbent: Man kl. 10-18, tirs kl. 10-17, ons kl. 10-15 tor kl. 10-18, fre kl. 10 - 17, lør kl. 10-14


Viser 25 events fra/efter 19. okt. 2024

Kunstudstilling
19 Okt Billedkunst

Kunstudstilling

Lørdag den 5. til torsdag den 31. oktober 2024, kl. 11:13.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
Fernisering den 5. oktober fra kl. 11.00 til 13.00. Her vil vi sørge for lidt godt til halsen og den søde tand..

Vi glæder os til at vise alle de deltagende kunstnere, der stiller op med deres allerbedste, hvad de fornår at skabe indenfor akrymaling, tryk, akvarel og kunsthåndværk
Vis kort
Teleskopet - vores øje til universet (via livestream fra Aarhus Universitet)
22 Okt Foredrag

Teleskopet - vores øje til universet (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 22. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
Teleskoperne giver os ikke bare flotte billeder, men kan også give os viden om bl.a. big bang og universets udvidelse, samt om stjerners grundstofindhold og deres exoplaneter. Hør om teleskopets historie og hvordan det er nøglen til at forstå universet..

Menneskets syn på universet blev ændret for altid, da den italienske fysiker og astronom Galileo Galilei for godt 400 år siden rettede en primitiv kikkert mod nattehimlen. For han så detaljer på himlen, som intet øje før havde set. Siden da har udviklingen af astronomiske teleskoper til stadighed flyttet grænsen for vores erkendelse af universet.

Teleskoperne giver os ikke bare flotte billeder. Ved at analysere det lys som forskellige teleskoper indfanger kan vi også få viden om bl.a. big bang og universets udvidelse, om galaksers rotation, om stjerners grundstofindhold, temperatur og opbygning - og om de har exoplaneter omkring sig.

Hør videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen fortælle om kikkertens udvikling, og hvordan den virker. De giver også eksempler på nogle af de fascinerende objekter og fænomener i universet, som vi kan se takket være vor tids avancerede teleskoper, både jordbaserede kæmpeteleskoper og James Webb-rumteleskopet.

I foredraget får du altså ikke kun historien om kikkerten men også fortællingen om hvordan den har hjulpet os til vores nuværende forståelse af universet.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Familieteater: Sallys far
25 Okt For børn

Familieteater: Sallys far

Fredag den 25. oktober 2024, kl. 16.30-17.40.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Solrød Bibliotek og Kulturhus.
Solrød Idrætscenter, Tingsryds Allé 27, Solrød Strand
Møde figurerne fra de populære bøger om "Sallys Far" i denne familieforestilling med masser af sjov, ballade og nyskrevne sange..

Sallys far er sygt pinlig. For eksempel når han får den skøre idé, at han vil være YouTuber, eller når han beslutter sig for, at han ikke gider at være voksen, så han og Sally må bytte roller. Han er også en vildt dårlig taber, og når han får mandeinfluenza, er det Sally, der må sørge for, at han får kiks og kakaomælk.
Men kedelig - DET er Sallys far ikke!

Forestillingen er fyldt med masser af sjov, ballade og nyskrevne sange komponeret af Sigurd Barrett og Eskild Dohn.

Hele familien får en masse at grine af og snakke om efter forestillingen, der er baseret på bøgerne om "Sallys Far" af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen udgivet af Forlaget Carlsen.

Du kan låne bøgerne med hjem ved samme lejlighed. Vi har indkøbt mange af dem!

Familieforestilling for børn fra 4 år og deres familier. Yngre børn anbefales ikke at deltage.

Både børn og voksne skal have billetter.
Vis kort
Repair Café
26 Okt Andet

Repair Café

Lørdag den 26. oktober 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
Gør op med brug-og-smid-væk-kulturen og få repareret dine ting, så de kan bruges igen..

Er yndlingsblusen gået i stykker? Vil kaffemaskinen ikke varme?

Kort sagt, har du noget, vi kan hjælpe dig med at reparere? I Repair Café Solrød står frivillige fixere klar til at hjælpe med at fikse tøj, elektronik, legetøj eller andre små reparationer - uden betaling. Tingene må ikke være større end, at du kan bære dem i favnen.

Vi kan ikke garantere, at vi kan fikse hvad som helst, men vi hjælper gerne med det vi kan og kommer med råd til, hvad du ellers kan gøre. Imens du får dine ting fikset, byder vi på en kop kaffe.

Kræver ingen tilmelding - bare mød op!

Do It Together: DIT Bibliotek og Kulturhus

Arrangementet er en del af Do It Together, hvor borgere har mulighed for selv at skabe arrangementer og aktiviteter på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Du kan læse meget mere om Do It Together her
Vis kort
Kristina Schou Madsen: 7 maratonløb, 7 dage, 7 kontinenter
31 Okt Foredrag

Kristina Schou Madsen: 7 maratonløb, 7 dage, 7 kontinenter

Torsdag den 31. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Solrød Bibliotek og Kulturhus.
Solrød Bio, Tjørnholmvej 10, Solrød Strand
Ultraløber Kristina Schou Madsen løber for livet..

Kristina Schou Madsen har løbet 250 km i Namibias glohede ørken, 230 km i isnende kulde nord for polarcirklen, og kan kalde sig den hurtigste nogensinde til at løbe syv maratons på syv dage på alle verdens syv kontinenter.

Kristina jagter flowet og løber efter meningen, når hun ikke løber fra det hele. Fra mændene og kvinderne, hun konkurrerer mod, og fra en opvækst med psykisk sygdom, vold, svigt og alkoholmisbrug. Hun løber også for at vinde. Og det gør hun for det meste. For at komme først over målstregen er verdens bedste følelse.

Oplev Kristina fortælle om sin vej til at opnå flere verdensrekorder inden for ekstremløb. Hør om hendes rejse fra en barsk barndom, til at hun i dag lever som professionel løber og deltager i nogle af verdens hårdeste løb.

Foruden karrieren som professionel løber har Kristina Schou Madsen deltaget i tv-programmet Korpset og er forfatter til biografien Løber for livet.

Foredraget arrangeres i samarbejde med FOF Køge Bugt
Vis kort
Fernisering: Solrød Fotoklub og Torben Bjerregaard
2 Nov Fernisering

Fernisering: Solrød Fotoklub og Torben Bjerregaard

Lørdag den 2. november 2024, kl. 11-13.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
Solrød Fotoklub udstiller de mange dejlige fotografier, som klubbens medlemmer har taget i årets løb. I montrerne ser vi spændende keramiske skulpturer af Torben Bjerregaard..

Kom til fernisering på Solrød Bibliotek og Kulturhus!

Solrød Fotoklub udstiller de mange dejlige fotografier, som klubbens medlemmer har taget i årets løb.

I montrerne ser vi spændende keramiske skulpturer af Torben Bjerregaard. Inspirationen kommer fra livet omkring ham, set gennem hjertet. Hvem der vinder kampen med leret, afgøres i ovnens varme.

Se flere billeder fra udstillingen her
Vis kort
TirsdagsToner: Fælles morgensang

TirsdagsToner: Fælles morgensang

Tirsdag den 5. november 2024, kl. 09-10.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
Sammen hylder vi den danske sangskat..

Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang.

Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er eneste forudsætninger. Der er god stemning og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Husk på, at man kan ikke være sur og synge samtidig.

Ingen tilmelding - bare mød op!
Vis kort
Tal, tilfældigheder og tipping points (via livestream fra Aarhus Universitet)
5 Nov Foredrag

Tal, tilfældigheder og tipping points (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 5. november 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik spiller også en vigtig rolle i at forstå verden omkring os. Hør om statistikkens heldige og mindre heldige historier og dyk ned i den nyeste forskning omkring tipping points i klimaet..

Når salget af cykelhjelme stiger er der flere cykelulykker. Ergo er det farligt at køre med cykelhjelm! Eller er det nu også det? Måske bliver der solgt flere cykelhjelme fordi det er blevet farligere at cykle i trafikken? Men er det nu også rigtigt? Måske bliver der bare solgt flere hjelme og der er flere ulykker fordi der er flere der cykler? En sammenhæng betyder ikke, at der også er en årsagssammenhæng. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik har spillet og spiller også en meget vigtig rolle i at forstå og afdække hvordan verden hænger sammen. Mange videnskabelige opdagelser er først blevet gjort udelukkende ved at undersøge statistiske sammenhænge - og først senere er de underliggende årsager blevet opdaget og forstået.

Kom og hør professor i statistik Susanne Ditlevsen fortælle om statistikkens heldige og mindre heldige historier - fra sømænd med skørbug, til børnedødelighed på fødselsklinikker, en teknisk fejl i en rumfærge der havde fatale konsekvenser og mulig racisme i amerikansk politi.

I foredraget vil du også dykke ned i Susannes egen forskning - fx om matematikken bag 'tipping points' og hvordan man vha. statistik kan forudsige sandsynligheden for at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Barselscafé: Babymotorik
7 Nov Baby/barsel

Barselscafé: Babymotorik

Torsdag den 7. november 2024, kl. 10.30-11.30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kultur og Fritid
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne..

Gennem de sjove lege stimuleres babys balance og kropsbevidsthed og der bygges et godt fundament for hjernens indlæring. Forskning viser, at det har stor betydning, at man som nybagte forældre hjælper sit barn til at bruge kroppen i leg og fysisk udfoldelse, så de motoriske færdigheder udvikles mest muligt. Især i det første leveår er børn helt afhængige af forældrenes hjælp til at lave motorikøvelser. Og samtidig er det super hyggeligt at være sammen med sit barn på denne måde

Baby skal være 2-3 mdr. gammel og selv kunne løfte/holde hovedet. Medbring dyne eller tæppe, som baby kan ligge på og blive svunget i

For forældre på barsel + deres baby 2-3 mdr - ca 1 år.
Kun barnet skal have en billet.
Vis kort
Sara Skaarup og Lotte Garbers: Bliv klogere på det gode parforhold
7 Nov Foredrag

Sara Skaarup og Lotte Garbers: Bliv klogere på det gode parforhold

Torsdag den 7. november 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus,
Solrød Center 4, Solrød Strand
En samtalesalon om kærlighed, parforhold og vildfarelser..

Kom med ind i maskinrummet hos parterapeuten. Romanforfatter Lotte Garbers og parterapeut og sexolog Sara Skaarup interviewer hinanden og deler ud af deres erfaringer fra terapirummet og romanerne. Vi kommer helt tæt på den vigtige relation - den til partneren.

Lotte Garbers læser op af sine fiktive sessioner, og så analyserer Sara Skaarup dem på stedet og giver også gode ideer til, hvordan man kan løse sine egne parproblemer.

I pausen får alle tilhørere mulighed for at stille anonyme spørgsmål, som besvares både af terapeuten og forfatteren.

Om foredragsholderne:
SARA SKAARUP, 49, sexolog og parterapeut med egen praksis, hvor hun vejleder singler og par om kærlighed og seksualitet. Har senest udgivet bogen 'Lyserøde Luftkasteller' om romantiske vildfarelser, og er forfatter til flere fagbøger om samliv og følelser.

LOTTE GARBERS, 56, romanforfatter, senest til romanen 'Medgift' om en parterapeut. Romanen er bygget op om fiktive terapisessioner. Garbers skriver på opfølgeren, researcher løs - og hvis det ikke var nok, så bruger hun gerne af sit eget parforhold, der nu er gået ind i sit 35. år
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

Korsangens dagKorkaravanen icon

Læs om Kor72-projektet Korsangens Dag - en årlig, landsdækkende begivenhed

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her