ALLE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland

Velkommen til koncertkalenderen, hvor du kan se Kor72s medlemskors koncerter over hele landet. Du kan også vælge at se koncerterne i en enkelt region; benyt menubjælken til at vælge mellem regionerne.

Koncertkalenderen er et samarbejde med KultuNaut og for at få dit kors koncerter med i kalenderen, skal du indtaste koncerten via siden her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vis huskeliste Opret arrangement

Silkeborg Medborgerhus

Bindslevs Plads 5
8600 Silkeborg
Tlf: 8970 4300
Hjemmeside

Medborgerhuset Silkeborg

Ret info Nyt event
Sidst rettet
17/12 2011

Find vej her

Viser 29 events fra/efter 18. sep. 2024

Swing Singers
18 Sep Undervisning

Swing Singers

Torsdag den 22. august til torsdag den 12. december 2024, 16 mødegange kl. 19-21.15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Har du lyst. til at synge med i et rytmisk kor med base i Silkeborg? Vi er forskellige, men. bundet sammen af glæden ved at synge. Vores repertoire indeholder alt. inden for pop, jazz, swing og gospel. Vi bliver..

Dirigeret af Anne Katrine Christensen, som også komponerer og arrangerer dele
af vores repertoire.

I løbet af året optræder vi ved forskellige arrangementer, og vi forventer
selvfølgelig, at du deltager så vidt muligt. Koret består af godt 30 medlemmer
i alle aldre fordelt på otte stemmegrupper

Der er
optagelsesprøve to gange om året. Hold øje med vores hjemmeside eller
facebookprofil

www.swingsingers.dk , eller skriv til os
info@swingsingers.dk . Prisen for at være med i koret er kr. 800,-

Hold: 7424207004
Vis kort
Courage
18 Sep Andet

Courage

Onsdag den 28. august til onsdag den 11. december 2024, 15 mødegange kl. 19-21.15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Starter den 28. august og slutter den 11. december - i alt 15 gange. Vi synger onsdag aften kl. 19 - 21 i sal B i Medborgerhuset på Bindslev Plads..

Vi synger en blanding af klassiske danske sange og rytmiske sange af nuværende sangskrivere.
Dirigent er stadig Leif Munksgaard

Hold: 7424207016
Vis kort
Udsolgt: Skraldival: mød Lærke Bagger
18 Sep Andet

Udsolgt: Skraldival: mød Lærke Bagger

Onsdag den 18. september 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50-75 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Mød Danmarks dronning af restestrik..

Tag din ven, mor og bror under armen og kom og hør Lærke Bagger i samtale med kulturformidler Anne Juul Andersen. Vi skal naturligvis tale om Lærkes lækre bøger, hendes designs og hendes proces. Og så skal vi også tale lidt om Lærkes tanker om det gode liv i en verden, hvor vi alle skal bruge ressourcerne klogt - også når vi strikker!

Lærke Bagger er kendt for sine helt unikke strikkedesigns, sin vilde personlighed og rå ærlighed. Hun er dedikeret til det uperfekte og legende og udforsker nysgerrigt håndarbejdets samlende, forløsende og kreative kraft. Og så er hun eminent til at bruge ressourcer og materialer klogt og helt. Hun strikker selv fortrinsvis i genbrugs- eller overskudsgarn og hjælper alle os andre med at gøre det samme på en smuk og personlig måde.

Udover at få Lærkes perspektiv på strikketeknikker og bæredygtighed skal vi også tale om håndarbejdets følelsesmæssigt forløsende potentiale, som Lærke selv har beskrevet i sin seneste bog, Strik 2, der blandt andet handler om hendes fars død og hendes egen komplekse proces med at bearbejde de mange følelser, det skabte i hende.

Det bliver med garanti ikke kedeligt, og der vil være masser af inspiration til at komme i gang med at bruge af alle resterne fra garnlageret.

Arrangementet er en del af Skraldival, der er en årligt tilbagevende festival i uge 38, som sætter fokus på affaldsminimering og genbrug.
Skraldival arrangeres af Silkeborg Kommune, Silkeborg Forsyning og Silkeborg Bibliotekerne
Vis kort
Samtalecafe for pårørende
24 Sep Møder

Samtalecafe for pårørende

Tirsdag den 24. september 2024, 19:00-21:00.
Pris: Fri entré
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Er du pårørende til mand, der har eller har haft prostatakræft, og har du lyst til at møde andre i samme situation, så kom til samtalecafe i Silkeborg. Der bydes på en kop kaffe undervejs. Kontakt: Lone Møller 9386 2565..
Vis kort
Kirkehøjskole
25 Sep Andet

Kirkehøjskole

Onsdag den 25. september 2024, kl. 10-12.15.
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Islands litterære mirakel v/ Erik Skyum-Nielsen, Litteraturhistoriker Foredraget tager udgangspunkt i den kolossale succes, som islandsk litteratur i disse år oplever både i Norden og ude i den endnu større verden..

Man kan bare nævne forfattere som Sjón og Jón Kalman Stefánsson, eller Auður Ava Ólafsdóttir, som i 2018 modtog Nordisk Råds Litteraturpris for romanen AR og nu senest er bogaktuel på dansk med EDEN. Romanen er oversat af Erik Skyum-Nielsen, som i 2023 desuden fordanskede digte og noveller af den sprogkræsne stilist Gyrðir Elíasson, prisvinderen fra 2011. I foredraget ser Erik Skyum-Nielsen bl.a. på, hvori det særligt islandske består og hvilken rolle saga- og edda-traditionen spiller? Alle er hjerteligt velkomne til Kirkehøjskole. Der er ingen tilmelding - kom blot! Pris: 60 kr for foredrag og kaffe (kontant eller Mobilepay) Kirkehøjskolen er tilrettelagt af Alderslyst, Mariehøj og Silkeborg sogne, og foregår i Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5 i Silkeborg. Læs mere om Kirkehøjskole og find hele efterårets program her »
Vis kort
Kirkehøjskole
25 Sep Andet

Kirkehøjskole

Onsdag den 25. september 2024, kl. 10-12.15.
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Foregår i Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5 i Silkeborg. Pris for foredrag og kaffe: 60kr. "Islands litterære mirakel" v. Erik Skyum-Nielsen, Litteraturhistoriker..
Vis kort
Senioruniversitetet - Jorden
25 Sep Foredrag

Senioruniversitetet - Jorden

Onsdag den 25. september 2024, kl. 15-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
" På små 200 år har mennesket formået at forstyrre stort set alle Jordens naturlige balancer, herunder klimaet, havmiljøet og biosfæren, mens over 100.000 miljøfremmede industrikemikalier flyder rundt i naturens kredsløb..

Hvis vi skal passe bedre på kloden og os selv, må vi forstå Jordens enorme historie, dens naturlige systemer og de såkaldt planetære grænser, som den sætter omkring vores liv i fremtiden.
Med et tilløb på 4567 millioner år gennem syv superkontinenter og livets udvikling forbi forsvundne bjergkæder og supervulkaner skal vi springe ind i fremtiden, hvor der ligger en billet til mindst 100 millioner år for menneskeheden, hvis vi træder klogt og varsomt på Jorden
Forelæsningen bygger på udgivelsen 'Jorden' i Aarhus Universitetsforlags populære bogserie 'Tænkepauser'

Underviser: Bo Holm Jacobsen
Hold: 7424211010
Vis kort
Foredrag med Özlem Cekic: Tak for kaffe - Den svære kunst at tale sammen
25 Sep Foredrag

Foredrag med Özlem Cekic: Tak for kaffe - Den svære kunst at tale sammen

Onsdag den 25. september 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 75 kr Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Kom med til et foredrag om den gode samtale, som også kan være den svære..

Tak for kaffe - Den svære kunst at tale sammen

Kom med til et foredrag om den gode samtale, som også kan være den svære.

Özlem Cekic er generalsekretær for Foreningen Brobyggerne, og hun vil i løbet af foredraget fortælle om, hvordan det er muligt at skabe gode samtaler i svære rum som fx:
  • Familiemiddagen - her spiller følelser en central rolle og uenighed kan være særligt svært i nære relationer.

  • Personalemødet - hierarkier og magtrelationer, både de officielle og uofficielle, er her et vilkår, der vanskeliggør dialogen.

  • De sociale medier - her er flokmentaliteten stærk og vi kan gemme os bag en skærm. Ofte går bølgerne højt og ord bliver misforstået, misfortolket og misbrugt.

  • Forsamlinger - her kan faktorer som kropssprog, tidspres og dét faktum, der er publikum på, blive barrierer for den gode dialog.

  • Skolen - her er vores dyrebareste på spil, nemlig vores børn. Det er samtidig her vores børn socialiseres og lærer at være i dialog.



Özlem vil præsentere konkrete og genkendelige dagligdagseksempler på, hvordan vi kan skabe konstruktive samtaler. Med afsæt i personlige erfaringer fra de nævnte fem rum fortæller Özlem, hvordan hun selv har lært at flytte fokus fra, hvad andre gør forkert, til hvad hun selv kan ændre.

Özlem har i mange år været med til at sætte mange store dagsordener. Først i arbejdet som sygeplejerske i psykiatrien, hvor hun som den første med minoritetsbaggrund blev valgt ind i Dansk Sygeplejeråds bestyrelse, og siden i rollen som folkevalgt politiker på Christiansborg, hvor hun især er kendt for at stå fast ved grundlæggende principper og værdier - også i modvind.

Hendes stemme kan ingen tage fra hende, og Özlem er af den overbevisning, at hun uden for Christiansborgs vægge, nu hvor hun har sagt farvel til partipolitik, kan gøre endnu større forskel for et mere samlet Danmark, hvor alle bliver en del af det demokratiske fællesskab.

Derudover er hun også ambassadør for Kræftens Bekæmpelse
Vis kort
Kan gode tarmbakterier og kost forbedre gigt ?
26 Sep Foredrag

Kan gode tarmbakterier og kost forbedre gigt ?

Torsdag den 26. september 2024, kl. 18.30-21.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Hvordan kan kost påvirke vores tarmbakterier og gigt ?. Maja Skov Kragsnæs er læge og forsker (posdoc) hos OUH Odense Universitetshospital - Svendborg sygehus - og her fortæller hun om koblingen mellem tarm og gigt..

Kom med til en spændende aften

Maja Skov Kragsnæs er læge og forsker (posdoc) hos OUH Odense Universitetshospital - Svendborg sygehus - og her fortæller hun om koblingen mellem tarm og gigt.
Her er tid og plads til spørgsmål, og kom med hvis du er nysgerring på forskningen ved disse spændende emner
Vis kort
Kirkehøjskole
9 Okt Andet

Kirkehøjskole

Onsdag den 9. oktober 2024, kl. 10-12.15.
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Foregår i Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5 i Silkeborg. Pris for foredrag og kaffe: 60kr..

"Grebet af Job - tre litterære vinkler på Jobs bog: Søren Kierkegaards, Karen Blixens og Joseph Roths" v. Ingrid Mejer Jensen, tidligere koordinator i KK44, forfatter mm
Vis kort
jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her