Bent Hjorth-Hansen har været en del af Fremmedlegionen i 10 år, fra 1983 til 1993. Han gjorde tjeneste i Djibouti, i Laudun, på Tahiti, samt været udstationeret i Fransk Guyana, Central Afrika, og deltog også i Golf krigen.
I hans foredrag vil han fortælle om disciplin, hård fysik træning, uretfærdighed, nationaliteter fra mange lande og kammeratskab i Den Franske Fremmedlegion. Foredraget handler også om massivt omsorgssvigt fra barnsben, livet på børnehjem, som sømand og at møde de forkerte venner.. men heldigvis også at komme hjem efter de 10 år i legionen og endelig finde sig selv.
Foredraget varer ca. 2 timer, og det koster 175 kr. at deltage
Mød Jes Holtsø - kendt som Børge i Olsen-Banden.
De fleste husker Jes Holtsø som Børge i Olsen-Banden eller William i Huset på Christianshavn, i nutiden er han kendt som en af Danmarks bedste bluessangere.
Han fortæller i foredraget om sit liv og sin karriere, hvor han har været hele turen igennem, først som folkeeje i de gamle film, og som stofmisbruger hvor han blev erklæret død efter en overdosis, men kæmpede sig tilbage til livet. Han har nu været "clean" i over 30 år og er både ydmyg og taknemmelig over hans liv og de muligheder han har fået. Siden 2009 har han turneret landet rundt med bluesmusik i selskab med Morten Wittrock. Til foredraget bliver der også mulighed for at stille spørgsmål
Niels Helmøe-Larsen er pensioneret luftkaptajn hos Mærsk Air. Tidligere var han tekniker i flyvevåbnet på F-86D og F-104. Han vil bla. fortælle om hans oplevelser på ruteflyvning til Færøerne igennem 35 år.
Lufthavnen på Færøerne er speciel, fordi de nærliggende fjelde forhindrer direkte indflyvning. Piloten skal dreje kort før landingen, samtidig er landingsbanen forholdsvis kort. Desuden er der ofte tåge og kraftig turbulens omkring lufthavnen. Den 3. august 1996 skete der en tragisk ulykke, da forsvarets Gulfstream III-fly forulykkede under indflyvningen, alle personer ombord blev dræbt, inkl. daværende forsvarschef og hans hustru. Denne episode bliver også berørt til foredraget.
Foredraget varer cirka 2 timer, og det koster 150,- at deltage
Fritz Haber var tysk kemiker. Han modtog i 1918 Nobelprisen i kemi, for at have opfundet kunstgødning og derved sørget for at vi kan brødføde halvdelen af jordens befolkning. Under første verdenskrig var han med til at udvikle gasser til brug i krig.
Fritz Haber var tysk kemiker. Han modtog i 1918 Nobelprisen i kemi, for at have opfundet kunstgødning og derved sørget for at vi kan brødføde halvdelen af jordens befolkning. Under første verdenskrig var han med til at udvikle gasser til brug i krig, og overværede personligt det første angreb med det nye våben, som fandt sted ved Ypres den 22. april 1915. Her blev hundredevis af franskmænd dræbt af klorgas. Fritz var jøde, og døde i 1934 af hjerteproblemer, men ironisk nok var det ansatte ved hans institut, der udviklede gassen Zyklon B som blev brugt til at slå jøder ihjel i KZ-lejrene. Foredraget om Fritz Habers liv er en gribende beretning om videnskabens sejre og rædsler - og om et Tyskland, der flyttede sig fra storhedsdrømme til nazistisk barbari. Forfatter Tim Panduro er journalist og forfatter til flere bøger, samt foredragsholder. Dette foredrag varer cirka 2 timer, og det koster 150,- at deltage
Morten Jørgensen har været ansat i mere en 40 år i Forsvaret, han har været udsendt til Cypern, Kroatien, Bosnien-Herzegovina, Irak og Sudan.
Morten Jørgensen har været ansat i Forsvaret i mere end 40 år, og har gjort tjeneste på Cypern, i Kroatien, Bosnien-Herzegovina, Irak og Sudan. Han blev pensioneret med rang af major. I foredraget kommer han ind på det danske engagement i konfliktområderne, og hans egne oplevelser i disse. Han afrunder med blik på kommende danske bidrag til internationale konfliktløsninger, og lægger op til både spørgsmål og debat. Han udtaler selv: "Det bliver ikke et blankpoleret foredrag, men med kant i forhold til den offentlige mening"
Foredraget var cirka 2 timer, det koster 150,- at deltage
De fleste kender Otto Brandenburg, men ikke alle ved at han sammen med Poul Rudi, dannede den succesfulde gruppe Four Jacks, senere kom John Mogensen og Bent Werther også med. I 1958 forlod Otto gruppen, og blev erstattet af James Rasmussen.
De fleste kender Otto Brandenburg, men ikke alle ved at han sammen med Poul Rudi, dannede den succesfulde gruppe Four Jacks, senere kom John Mogensen og Bent Werther også med. I 1958 forlod Otto gruppen, og blev erstattet af James Rasmussen. Kom med til et spændende og festligt musikalsk foredrag, når Per "Rock" Mogensen finder de gamle vinylplader frem og gennemgår primært den tidlige periode hvor Otto var med. Der er garanti for god musik og godt humør. Varighed 2-3 timer, det koster 150 kr at deltage
Easy Company er kendt fra Steven Spielberg og Tom Hanks store autentiske tv-serie. Kom med på en 2-3 timers rejse hvor vi følger Easy Company fra indkaldelse, træning, kampene i Europa til hjemsendelsen og tiden efter krigen.
Foredragsholderen, Bobber Edvard Møller, har besøgt og talt med veteraner i USA, ligesom han har rejst Europa rundt for at se mindesmærker, gravsteder og slagmarker fra Easy Company.
Der vil blive fortalt personlige anekdoter fra Easy-medlemmer, som ikke indgår i tv-serien eller bøgerne. Det er ikke en forudsætning at man har set serien for at få noget ud af foredraget, men oplevelsen vil blive større hvis man kender til serien.
Foredraget er visuelt krydret med kort og autentiske billeder fra Easy.
Foredraget varer cirka 3 timer inkl. pause, det koster 150 kr. at deltage og tilmeldingen er bindende
Mikkel Thomsager har været ansat på Bilmagasinet siden magasinets start i 1991, og er for mange indbegrebet af selve Bilmagasinet. Derudover har han været fast bilekspert i Go' Morgen Danmark på TV2 samt vært på programmet "Politiradio" på Radio 24/7.
Mikkel Thomsager fortæller om sin store, livslange interesse for biler og om, hvordan hans passion med tiden også udviklede sig til at blive hans levebrød. Derudover fortæller han om etableringen og udviklingen af Bilmagasinet og underholder med sjove anekdoter fra sine mange år på redaktionen.
Det koster 100,- at deltage
Tilmeldingen er bindende
Kunstig intelligens er på alles læber, og nu kan du få et fascinerende indblik i, hvordan man genererer billeder og grafik ved hjælp af kunstig intelligens.
Grafisk designer Martin Kirchgässner har siden teknologiens gennembrud i sommeren 2022 undervist i brugen af generativ AI og han vil løfte sløret for teknologien bag de gængse tjenester. Vi kigger på eksempler på brug af kunstig intelligens i professionelt øjemed og Martin vil demonstrere live, hvordan teknologien virker. Kom med på en vild to-timers rejse i selskab med billedgeneratoren Midjourney, hvor det kun er fantasien der sætter grænser.
Foredraget varer ca. 2 timer, og det koster 150,- at deltage
Mød Benny Hansen, tidligere oberst i flyvevåbnet. Fra Danmarks hemmeligheder under Den kolde krig til Ruslands Iskander-M atommissiler i Kaliningrad i 2024.
Han vil fortælle om danske og sovjetrussiske tophemmelige koldkrigsplaner, som hidtil har været ukendte for de fleste. Hvem ville hjælpe Danmark, hvis en konflikt brød ud, hvad kunne NATO og Warszawa-pagten reelt, og hvordan ville vi konkret have oplevet kriseopbygningen af det danske forsvar ?
Har der været udstationeret atomvåben på Rigsfællesskabetsjord og hvordan spionerede østmagterne i Danmark ? Hvordan havnede han selv i Stasis arkiv i Berlin? Og er det rigtigt, at en dansk spion blev idømt 8 års fængsel for bl. a. at have anvendt en "hemmelig" postkasse i Ishøj?
Myter og fakta omkring aflytning, polske specialstyrkers likvideringsplaner, Danmarks 2 mest hemmelige regeringsbunkere samt den vigtige luftforsvars-bunker i Ejby vil også være en del af foredraget.
Han vil endvidere causere lidt om 2 egne dokumenterede danske UFO-oplevelser, sit besøg på det hemmelige og myteomspundne "Area 51" nord for Las Vegas i USA i 1990 og en deltagelse i en spændende atomøvelse i kontrolcentret i en amerikansk Minuteman-missilsilo i Missouri, USA.
Hvorfor har han været leder af 16 forsøgs-raketafskydninger på Grønland midt i 70'erne ?
Hvad er droneudviklingen - og er F35 det sidste bemandede jagerfly i Danmark?
Og hvilke sikkerhedspolitiske trusler kan vi i Danmark imødese i fremtiden, og hvordan søges de imødegået i det seneste forsvarsforlig og de seneste politiske aftaler?
Foredraget varer cirka 2 timer, og det koster 150,- at deltage