Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
1/10 2020
Medborgerhuset Damms Gård
Gråstenvej 12
6200 Aabenraa
Tlf: +45 73768080
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 54.9794, Lon 9.49743

Medborgerhus


Viser 7 events fra/efter 21. jul. 2024

Hvad er kunstig intelligens?
28 Aug Foredrag

Hvad er kunstig intelligens?

Onsdag den 28. august 2024, kl. 17.
Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Medborgerhuset Damms Gård,
Gråstenvej 12, Aabenraa
Er du nysgerrig på, hvordan kunstig intelligens forandrer vores verden?.

ChatGPT er måske et udtryk, de fleste har stiftet bekendtskab med i den seneste tid. Men hvad er det egentlig for en størrelse?

Dette oplæg giver dig et indblik i kunstig intelligens og hvordan det i stigende grad er blevet en del af vores hverdag.. Du vil høre om de mange imponerende fremskridt inden for området og hvordan disse vil skabe markante ændringer i vores teknologiske virkelighed.

Vi vil også i fællesskab diskutere de etiske overvejelser og udfordringer, der følger med kunstig intelligens, samt hvordan den bliver en integreret del af vores dagligdag i fremtiden
Vis kort
Syning - Aabenraa
4 Sep Undervisning

Syning - Aabenraa

Onsdag den 4. september til onsdag den 13. november 2024, 10 mødegange kl. 19-21.45.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Aabenraa
Medborgerhuset Damms Gård,
Gråstenvej 12, Aabenraa
Er du interesseret i at sy, men har brug for hjælp og inspiration til at komme godt i gang?. Så er muligheden der nu, for at få en masse fif og inspiration til netop dét, du gerne vil i gang med..

Du kan sy nyt tøj, forandre det gamle, eller sy nye puder til boligen.
Om du er nybegynder eller øvet betyder intet, da der undervises individuelt.
Du vil få vejledning i køb af materialer.
Du skal selv medbringe din symaskine og hvad du ellers skal bruge - tråd, nåle, saks, stof, mønster osv.

Vel mødt til nogle hyggelige og kreative aftener!

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris

Underviser: Vicky Fallesen
Hold: 9624202301
Vis kort
Floks og storkenæb
10 Sep Foredrag

Floks og storkenæb

Tirsdag den 10. september 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 50 kr for medlemmer, 100 kr for andre
Hjemmeside: Se hjemmeside
Medborgerhuset Damms Gård,
Gråstenvej 12, Aabenraa
Lysbilledforedrag med Birgitte Husted Bendtsen..

Vi besøger flokshaver i England og Tyskland, bl.a. Karl Foersters have i Potsdam, og vi møder tyske og hollandske floksforædlere. Karl Foerster, der har givet os så mange gode høstfloks, udtalte de berømte ord: "en have uden floks er ikke blot en fejltagelse, men en synd mod sommeren"! Der er floks til ethvet sted i haven, både til sol og skygge. Vi hører om bestøverne - sommerfuglene - ligesom opformering, dyrkning og pasning af floks naturligvis også er med i aftenens program.

Efter kaffen er det storkenæb med fokus på nye sorter, der er kommet efter at bogen om storkenæb udkom. Vi besøger Det Kongelige Engelske Haveselskabs have, Wisley, hvor den store afprøvning af storkenæb fandt sted i årene 2002-2006. vi ser også på navngivningen af storkenæb, som den internationale registrator, David Victor, styrer. "Er du i tvivl? - så plant en storkenæb", sagde den engelske havebogsforfatter Margery Fish. Det er et godt råd, for alle kan dyrke storkenæb, og der er storkenæb til ethvert sted i haven, også de små nuttede til stedbedet.

Du får udeleveret en planteliste over de sorter, der vises, og der vil være "markedstilbud" på Birgitte Husteds bøger samt engelske sorte planteskilte, se www.planteskilte.com.

Tilmelding senest den 8. september til Tove Bøttcher på mail tove.bottcher@icloud.com eller tlf. 23119668
Vis kort
Hører du overhovedet efter Manu? - om at leve med ADHD
16 Sep Foredrag

Hører du overhovedet efter Manu? - om at leve med ADHD

Mandag den 16. september 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Sønderborg
Medborgerhuset Damms Gård,
Gråstenvej 12, Aabenraa
For få år siden fik Manu Sareen stillet diagnosen ADHD. Det første, han tænkte, var: "Hvordan kan jeg have en børnesygdom?" Men han blev klar over, at rigtig mange voksne mennesker lever med ADHD..

Han ville ønske, at han havde kendt til sin diagnose tidligere i livet, så uroen, melankolien og det indre kaos havde fået en forklaring.

Hør Manu Sareen fortælle sin historie om at leve et liv med ADHD uden at vide det, om en grundlæggende ensomhed, der knytter sig til at føle sig anderledes, og om de enorme omkostninger, det har haft for ham at overskride sine egne grænser igen og igen uden at kunne sige nej til en udfordring. Han fortæller også om styrkerne ved ADHD - jernviljen, gåpåmodet og kreativiteten.

Manu Sareen har skabt en politisk karriere og et succesfuldt forfatterskab, men på trods af succeserne er der også en anden side. Diagnosen har kostet ham dyrt, både professionelt og privat - forliste ægteskaber og mistede jobs og venskaber. Flere gange har han truffet afgørende valg i sit liv, som bagefter har været uforklarlige for ham selv, og han har siddet tilbage dybt forundret og forvirret med et smertefuldt sind

Foredraget udbydes i samarbejde med Kulturhuse & Biblioteker Aabenraa og Damms Gårds bestyrelse

Hold: 1242025
Vis kort
Undgå at blive snydt
9 Okt Foredrag

Undgå at blive snydt

Onsdag den 9. oktober 2024, kl. 10.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Medborgerhuset Damms Gård,
Gråstenvej 12, Aabenraa
Få tips til at undgå digital svindel for dig og dine nærmeste..

Vi får besøg fra Ældre Sagen. Her kan du få gode og konkrete råd til, hvordan du undgår at blive snydt digitalt, samt hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude - både for dig og dine nærmeste
Vis kort
Håndmadder og håndbajer | Ib Spang Olsen
5 Nov Foredrag

Håndmadder og håndbajer | Ib Spang Olsen

Tirsdag den 5. november 2024, kl. 17.
Pris: Entré: Standard 70 kr Køb/bestil billet
Medborgerhuset Damms Gård,
Gråstenvej 12, Aabenraa
Tag med på opdagelse i den folkekære tegner Ib Spangs Olsens forfatterskab og liv, når vi udforsker hans bøger og illustrationer - over en håndmad og håndbajer..

Ib Spang Olsen er bedst kendt for hans mange illustrationer, blandt andet af Halfdans Rasmussens værker, men han skrev også selv børnebøger, og var aktiv miljøforkæmper.

Vær med, når vi ser på hans mange forskellige illustrationer og kampagnekunst, og lærer mere om de børnebøger og tegnefilm, han også har lavet.

Pris inkl. håndmadder og håndbajer
Vis kort
Julehygge, idéer og inspiration
25 Nov Andet

Julehygge, idéer og inspiration

Mandag den 25. november 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 50. kr for medlemmer, 100 kr for andre
Hjemmeside: Se hjemmeside
Medborgerhuset Damms Gård,
Gråstenvej 12, Aabenraa
Velkommen til en hyggelig og kreativ aften om "årstidens pynt" med Pernille Hansen..

Igen i år byder vi velkommen i hyggelige omgivelsder i Damms Gård til årets julearrangement, hvor vi sammen afslutter et dejligt haveår og får inspiration til julens dekorationer.

Pernille Hansen, ejer af Blomst og Bolig i Padborg, vil på aftenen give idéer og inspiration til årstidens pynt, herunder også hvordan man selv kan lave smukke udendørs dekorationer, f.eks. til et gravsted. Det vil være muligt at købe pynt og andet tilbehør til ens egne kreationer og Pernille giver gerne fif til sammensætning af forskellige materialer.

Så tag familien, naboen eller vennerne med til en hyggelig aften, hvor alle også er velkomne til at vise deres egne dekorationer frem til inspiration og glæde for alle.

Haveselskabet byder på æbleskiver, gløgg og kaffe, som er inkluderet i prisen.

Der vil traditionen tro blive afholdt amerikansk lotteri med mange flotte gevinster, bl.a. smukke dekorationer lavet af Pernille fra Blomst og Bolig.

Tilmelding senest den 22. november til Ingrid Clausen, ingrid.clausen@youmail.dk, mobil 29850082
Vis kort