Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/6 2021
Gevninge Bibliotek
Gevninge Bygade 19
4000 Roskilde
GPS-info: Lat 55.6434, Lon 11.9603


Viser 5 events fra/efter 27. jul. 2024

Børneteater- Didrik Drillepind i Trælleruphallen
30 Jul Børneteater

Børneteater- Didrik Drillepind i Trælleruphallen

Tirsdag den 30. juli 2024, kl. 10-10.40.
Pris: Fri entré
Arrangør: Gevninge Bibliotek.
Trælleruphallen, Herslevvej 23, Gevninge, Roskilde
Åh nej. Sille Mille Fantasille har spist drillebær og forandret sig til Didrik Drillepind..

Med tryllefjeren digter hun drilleslutninger på alle eventyr. Nu må børnene hjælpe kamme-lege-raten og Alfelulle med at digte alle eventyrene fri for drilleri. Mon børnene også kan trylle Didrik Drillepind om til Sille Mille Fantasille igen? Det må vi håbe. Velkommen til en interaktiv forestilling hvor de små publikummer hjælper deres nye kamme-lege-rat med at digte eventyrene gode igen. Her er der plads til at publikum blander sig! Til stor glæde for alle, så ender det som det skal - og alle de nye "Eventyrdigtere" får alle en magisk fjer med hjem som bevis på, at de nu er blevet eventyrdigtere. Forestillingen opføres af børneteateret André Andersen SOLO & Teaterkompagni.

Aldersgruppe
4-6 årige og deres voksne (Yngre børn vil ikke blive lukket ind)

Deltagerantal
80

Tilmelding her: Børneteater- Didrik Drillepind | Lejre Kommune (nemtilmeld.dk)

OPS: I Trælleruphallen.

Kontaktinfo
Trine Lindhardt Roux, mail: trli@lejre.dk
Vis kort
Foredrag: Arild Batzer
3 Sep Foredrag

Foredrag: Arild Batzer

Tirsdag den 3. september 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Gevninge Bibliotek,
Gevninge Bygade 19, Roskilde
Foredrag om norske forfattere, især om nobelprisvinderen Jon Fosse..

Arild Batzer startede i 1986 Roskilde Bogcafé, som i 2000 blev til forlaget BATZER & CO. På godt tyve år har 6 af forlagets forfattere fået Nobelprisen i litteratur og 4 har fået Nordisk Råds litteraturpris.

Så forlaget har - som Litteratursiden skrev - fået et ry for at alle bøger fra BATZER er gode.

Af forlagets stjerneforfattere kan nævnes: Per Petterson, Jón Kalman Stefánsson, Audur Ava Ólafsdóttir, Jon Fosse, Tarjei Vesaas, Tomas Espedal, Kjell Westö, Olga Tokarczuk, Mo Yan, Peter Handke og Imre Kertész.

I sit foredrag vil Arild Batzer fortælle om nogle af forlagets nordiske forfattere.

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med koordinationsgruppen i Gevninge, her v. Birgit Albrechtsen, som er vært.
Vis kort
Drabsefterforskning et foredrag med Arne Woythal
10 Okt Foredrag

Drabsefterforskning et foredrag med Arne Woythal

Torsdag den 10. oktober 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Arne Woythal 50 kr Køb/bestil billet
Gevninge Bibliotek,
Gevninge Bygade 19, Roskilde
Kom til et spændende foredrag om drabsefterforskning..

Hør om hvordan politiet efterforsker drab

Arne Woythal har som kriminalassistent beskæftiget sig med drabsefterforskning i mere end 25 år. Han har været ansat i Gladsaxe Politis afd. A, Rejseholdets Drabssektion og i tiden fra 2007 til sin pensionering i 2021 i Københavns Vestegns Politis afdeling for Personfarlig Kriminalitet.

I foredraget tager Arne Woythal udgangspunkt i sine kriminalromaner og kommer ind på politiets efterforskningsarbejde, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalteknik og ikke mindst DNA-registrering.

Arne Woythal fortæller levende om sin karriere og tager dig med ind i forbrydelsens verden, hvor du får et indblik i det minutiøse arbejde, der ligger bag drabsefterforskning
Vis kort
Foredrag: Margrethe Brun Hansen
30 Okt Foredrag

Foredrag: Margrethe Brun Hansen

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Gevninge Bibliotek,
Gevninge Bygade 19, Roskilde
På vore børn skal vi kendes. Frit skal de vokse og gro!.

Kom til et foredrag med Margrethe Brun Hansen:

"Den måde, vi kan kende vores børn på, er en fortælling om, det samfund, den kultur, pædagogik og tidsalder, der var herskende, da børnene voksede op. Vi er hinandens verden og skæbne og derfor gensidigt afhængige.

At vi altid har været urolige for den kommende generation - om den ville udvikle sig godt og positivt - kan man f.eks. se i det gamle Athen, hvor filosoffen Sokrates i et ofte citeret citat siger: "Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. Den modsiger deres forældre, skryder op i selskab, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne".

Siden Sokrates' tid har ældregenerationerne med fortvivlelse og stor usikkerhed talt om, hvordan det dog alt sammen skal gå, når de unge bliver voksne. Også i vores tidsalder - 2024 - er der også stor bekymring i samfundet generelt og hos forældrene.

Der er skarpe analyser fra socialpsykologer om, hvad de seneste 25 års digitalisering har gjort ved børnenes og de unges liv, og hovedpointen er, at smartphones og sociale medier har skadet børn og unge og er årsag til mistrivsel.

Der er flere psykiske lidelser. Unge mistrives. Psykiatrifonden melder, at 15% af alle under 18 år bliver diagnosticeret med psykiske lidelser som angst og livssorg. Pædagoger og lærere klager over manglende disciplin, uro, skolefobi og stress hos børnene. Og bedsteforældrene taler om børnenes spisevaner, bordskik osv.

Det er virkelig alvorlige signaler, vi ser i de unges adfærd og liv i dag. I foredraget vil vi tale om, hvad årsagen er til at børnene - mange af dem - får problemer. For modsat Sokrates, så tror vi i dag ikke på, at det er børnene, der har ansvaret for deres adfærd. Det er ikke børnene, der er problemet. Men at det i stedet et det samfund, de voksne og den barndom, vi byder barnet, der er årsagen. Derfor er der også håb om, at vi kan ændre børnenes mistrivsel. Det er op til os voksne."

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med koordinationsgruppen i Gevninge, her v. Birgit Albrechtsen, som er vært
Vis kort
Foredrag om maleren LA Ring
12 Nov Foredrag

Foredrag om maleren LA Ring

Tirsdag den 12. november 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Gevninge Bibliotek,
Gevninge Bygade 19, Roskilde
Kom og oplev Jes Nysten fortælle!.

Jes Nysten taler om L.A. Ring. Jes er afgående formand for kunstforeningen i Roskilde, han er medlem af L.A. Rings venner og knyttet til arbejde med Rings hus/museum i Roskilde.
Jes har gennem mange år været sognepræst i Vindinge og Vor Frue sogne, er nu pensioneret.

I foredraget vil vi komme rundt om LA Rings liv, vigtige temaer i udvalgte værker fra hans store produktion - samt den spændende fortælling om genetablering af hans atelier i Brøndgade i Roskilde.

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med koordinationsgruppen i Gevninge, her v. Birgit Albrechtsen, som er vært
Vis kort