Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/12 2011
Silkeborg Medborgerhus
Bindslevs Plads 5
8600 Silkeborg
Tlf: 8970 4300
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1659, Lon 9.54815

Medborgerhuset Silkeborg


Viser 33 events fra/efter 6. okt. 2024

Swing Singers
Diverse | Undervisning

Swing Singers

Torsdag den 22. august til torsdag den 12. december 2024, 16 mødegange kl. 19-21.15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Har du lyst. til at synge med i et rytmisk kor med base i Silkeborg? Vi er forskellige, men. bundet sammen af glæden ved at synge. Vores repertoire indeholder alt. inden for pop, jazz, swing og gospel. Vi bliver. Dirigeret af Anne Katrine Christensen, som også komponerer og arrangerer dele
af vores repertoire.

I løbet af året optræder vi ved forskellige arrangementer, og vi forventer
selvfølgelig, at du deltager så vidt muligt. Koret består af godt 30 medlemmer
i alle aldre fordelt på otte stemmegrupper

Der er
optagelsesprøve to gange om året. Hold øje med vores hjemmeside eller
facebookprofil

www.swingsingers.dk , eller skriv til os
info@swingsingers.dk . Prisen for at være med i koret er kr. 800,-

Hold: 7424207004
Del
Courage
Diverse | Andet

Courage

Onsdag den 28. august til onsdag den 11. december 2024, 15 mødegange kl. 19-21.15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Starter den 28. august og slutter den 11. december - i alt 15 gange. Vi synger onsdag aften kl. 19 - 21 i sal B i Medborgerhuset på Bindslev Plads. Vi synger en blanding af klassiske danske sange og rytmiske sange af nuværende sangskrivere.
Dirigent er stadig Leif Munksgaard

Hold: 7424207016
Del
Kirkehøjskole
Diverse | Andet

Kirkehøjskole

Onsdag den 9. oktober 2024, kl. 10-12.15.
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Grebet af Job. Tre litterære vinkler på Jobs Bog: Søren Kierkegaards, Karen Blixens og Joseph Roths. v/ Ingrid Mejer Jensen, tidligere koordinator i KK44, forfatter m.m. Fortællingen om den velrespekterede kvægavler og familiefar, Job, står at læse i Det Gamle Testamente. Siden historiens tilblivelse i det 5.-4. århundrede før vor tidsregning, har den inspireret til både teologiske, billedkunstneriske og litterære fortolkninger. Teksten rejser en række evigt aktuelle spørgsmål til den menneskelige eksistens: Er der en mening med de lidelser, der overgår os? Er der en tillidvækkende gud bag de vilkår, vi lever under, bag den skæbne, vi tildeles? Er der retfærdighed til? Og hvad er Satans rolle i livets spil? Alle er hjerteligt velkomne til Kirkehøjskole. Der er ingen tilmelding - kom blot! Pris: 60 kr for foredrag og kaffe (kontant eller Mobilepay) Kirkehøjskolen er tilrettelagt af Alderslyst, Mariehøj og Silkeborg sogne, og foregår i Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5 i Silkeborg. Læs mere om Kirkehøjskole og find hele efterårets program her »
Del
Når smerterne flytter ind
Diverse | Foredrag

Når smerterne flytter ind

Torsdag den 10. oktober 2024, kl. 18.30-21.30.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Gigtforeningen Søhøjlandskreds holder et foredrag den 31. januar 2024, hvor emnet handler om kroniske smerter og med overskriften "Når smerterne flytter ind". Gigtforeningen Søhøjlandskreds holder et foredrag den 10. oktober 2024, hvor emnet handler om kroniske smerter og med overskriften "Når smerterne flytter ind"

Vi får besøg af sygeplejersker Mette Dalsgård Bergmann og fysioterapeut Stine Aalkjær Clausen. Begge er a nsat i Smerteklinikken i Silkeborg. Arbejder til daglig med akutte og kroniske smertepatienter. Underviser praktiserende læger og deres personale i Nedtrapning af vanedannende smertestillende. Underviser sygeplejestuderende i Smertebehandling.

Mette og Stine vil fortælle om kroniske smerter og behandlingen.

Kom til et spændende foredrag, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål
Del
Kirkehøjskole
Diverse | Andet

Kirkehøjskole

Onsdag den 23. oktober 2024, kl. 10-12.15.
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Jeg er til, fordi du er til v/ Peter Lodberg, tidligere professor i teologi, forfatter og foredragsholder Emnet for foredraget er inspireret af den tidligere sydafrikanske ærkebiskop Desmond Tutu og hans anvendelse af den afrikanske ubuntu-filosofi. Når vi skal orientere os i verden, skal vi begynde et sted. Netop når verden synes uoverskuelig, er det vigtigt at kunne orientere sig ikke kun ud fra sig selv men også ud fra de fællesskaber, vi indgår i. Foredraget vil belyse vores opfattelse af os selv og hinanden, og hvad den relation betyder for vores måde at se på verden og være til i den. Hvad er fundamentet for os, og hvad betyder det for vores syn på hinanden og vores udsyn i verden? Alle er hjerteligt velkomne til Kirkehøjskole. Der er ingen tilmelding - kom blot! Pris: 60 kr for foredrag og kaffe (kontant eller Mobilepay) Kirkehøjskolen er tilrettelagt af Alderslyst, Mariehøj og Silkeborg sogne, og foregår i Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5 i Silkeborg. Læs mere om Kirkehøjskole og find hele efterårets program her »
Del
Belastningspsykologi
Diverse | Foredrag

Belastningspsykologi

Onsdag den 23. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Kom og hør forebyggelseskonsulent Susanne Holm fortælle om hvordan, man som pårørende til en psykisk syg lærer at leve med den belastning, man i den sammenhæng møder. Forebyggelseskonsulent Susanne Holm er underviser ved Institut for Belastningspsykologi.
Belastningspsykologi er den del af psykologien, der beskæftiger sig med de situationer, der belaster mennesker og de reaktioner der opstår, når mennesker udsættes for belastninger. Belastningerne kan optræde i privat som i arbejdsmæssig sammenhæng og kan være af både hverdagsagtig karakter og katastrofekarakter. Reaktionerne spænder bredt fra belastningstilstande, som f.eks. stress og udbrændthed, til egentlige traumatisk betingede sygdomme som PTST, angst, depression og misbrug.
Denne aften vil vi få viden og håndgribelige strategier, så vi kan forebygge mental slitage.

Arrangementet støttes af Trygfonden
Del
Partikelforurening fra jetfly er et af de største miljøproblemer på jorden
Diverse | Foredrag

Partikelforurening fra jetfly er et af de største...

Torsdag den 24. oktober 2024, kl. 19-22.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Arrangør:May Day
Den verdensomspændende COVID19-pandemi havde et lyspunkt for den vågne læser. Pludselig var der næsten ingen blivende kondensstriber på himlen i hele år 2021, og det gav naturen mulighed for at kunne genoprette den efterhånden mælkehvide atmosfære, så vi igen kunne iagttage en dybblå himmel med naturlige skyer uden forstyrrende blivende kondensstriber fra jetfly.

Nu er pandemien afblæst, og folk flyver igen i stor stil overalt i verden og igen ses, at de blivende kondensstriber fra jetfly langsomt omdannes til kunstige skyformationer. Det betyder, at himlen på en fin solskinsdag først bliver dækket at et sløret skylag, som til sidst er så tykt, at det bliver overskyet.

Kom og hør ingeniør Frank Rasmussen fortælle om de blivende kondensstriber fra jetfly, hvad de består af og hvordan det overhovedet er muligt at organisere et så stort projekt på verdensplan

May Day arrangerer dette foredrag omkring miljøpåvirkninger men også omkring den bagvedliggende agenda omkring økonomi og global kontrol
Del
Et liv med ADHD - Fra offerrolle til ejerskab og styrke
Diverse | Foredrag

Et liv med ADHD - Fra offerrolle til ejerskab og styrke

Mandag den 28. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Et foredrag på godt og ondt. Pernille fortæller om hendes liv med ADHD og om hvad der skubbede tingene i den rigtige retning for hende. Pernille fortæller om hendes liv med ADHD og om hvad der skubbede tingene i den rigtige retning for hende.

Kort om Pernille:
Som 34 årig blev Pernille udredt for ADHD. Ikke lige det hun havde regnet med, da hun gik til lægen med depression og udbrændthed.
Forinden udredningen lå der et liv med depression, stress, nedture, manglende selvværd, misbrug og en barndom som ingen burde have oplevet.
Det har Pernille gjort op med og er nu klar til at dele ud, af alt det hun har været igennem for at kunne stå stærkt i dag.

Dette er en personlig beretning, så der kan komme historier som er meget følsomme. Et liv med ADHD uden at vide det, har sat sine spor i Pernilles liv. Men hun gør hvad hun kan, for at lette stemningen hvis den bliver tung. Som hun selv siger: Jeg er jo ikke kommet så langt, for at lade negativiteten tage over.

Vi glæder os til at se jer
Del
Lær at styre dine tanker og følelser
Diverse | Foredrag

Lær at styre dine tanker og følelser

Onsdag den 30. oktober 2024
Pris: Entré: 195 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Den måde vi tænker på, kan betyde, at vi får en dårlig følelse. Hvis du skal til eksamen i morgen og bliver nervøs, så er det ikke eksamen, der gør dig nervøs, men det du TÆNKER om eksamen.

Hvis du får det dårligt, når du tænker på en ubehagelig oplevelse, du oplevede for en uge siden, så er det ikke oplevelsen der gør, at du får det dårligt, men det du TÆNKER om oplevelsen.

Hvis du tænker: "Det kan jeg ikke finde ud af", så får du ret.

Ved foredraget får du teknikker til at kunne styre dine tanker, så du ikke tænker dig til en dårlig følelse.

Læs her, hvad andre mener om foredraget:

https://brughjernenbedre.dk/referencer/

Foredraget indeholder også følgende emner:

Styr dine tanker og følelser og bliv fri for stress, angst og depression:

85% af alle bliver på et tidspunkt i livet ramt af mentale helbredsproblemer eller psykisk sygdom.

NY forskning har via hjernescanninger med mere identificeret bestemte fastlåste bias eller mønstre i hjernen, som forårsager de mentale helbredsproblemer og psykiske sygdomme.

Disse fastlåste bias eller mønstre kan, med simple teknikker, ændres.

Ved foredraget får du viden om disse bias/mønstre, og hvordan du selv kan ændre disse

Kan man lære "IKKE AT KUNNE CYKLE"?

Dengang du i sin tid lærte at køre på cykel, brugte du helt bevidst al din opmærksomhed på at holde balancen, træde rundt, se på vejen og andet. Det var ikke muligt, på samme tid, at tænke eller tale om andre ting.

Efter du havde gjort det i et stykke tid, blev der lavet automatiske mønstre i hjernen, og i dag kan du cykle uden at tænke over, hvad du gør. Det fungerer helt automatisk.

Hvis du skal lære "ikke at kunne cykle", skal du de næste tre måneder, hver gang du sætter dig op på din cykel, vælte bevidst. Så vil der blive dannet nye automatiske mønstre i hjernen, og derefter vil du vælte helt automatisk.

Alle dårlige vaner og uhensigtsmæssige reaktioner kan man ændre på samme måde.

Ved foredraget får du en nærmere forklaring og flere teknikker til, at ændre det du gerne vil ændre.

At være i Nuet:

Mennesket er i modsætning til dyrene udstyret med en forestillingsevne. Det har gjort, at vi har udviklet os så langt som vi har. Det skal vi være taknemmelig for. Men det kan også være en ulempe, hvis ikke man kan styre sin forestillingsevne.

Mange mennesker forestiller sig dårlige ting, der aldrig vil ske, og bliver derfor triste, nervøse, vrede eller hvad det nu måtte være. De lever i fremtiden.

Der er ikke noget galt med at tænke ud i fremtiden, men hvis du bliver fyldt med dårlige følelser og bliver handlingslammet, når opmærksomheden er rettet mod fremtiden, så er det bedre at rette opmærksomheden mod Nuet.

Ved foredraget: får du teknikker til at kunne styre din opmærksomhed, så du kan have den rettet mod Nuet og ikke mod fremtiden, hvis det er det, du ønsker.

Læs mere her: https://brughjernenbedre.dk/laer-at-styre-dine-tanker-og-foelelser/
Del
Senioruniversitetet - Brug hjernen til en tryg fremtid
Diverse | Foredrag

Senioruniversitetet - Brug hjernen til en tryg fremtid

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 15-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Menneskets psykologi og dets rolle i at forme fremtiden. Rune Kappel belyser med sin baggrund som underviser, forfatter og chefpsykolog på Aarhus Universitet, vigtigheden af at forstå vores mentale funktioner i mødet med globale udfordringer. Med en solid akademisk baggrund og erfaring fra Aarhus Universitet deler Rune Kappel dybdegående indsigt i psykologiens rolle i at forstå og løse komplekse samfundsproblemer. Oplæggene er altid videnskabeligt funderede, men samtidig gjort spændende og tilgængelige.
Deltagerne vil få værdifulde værktøjer og strategier til at håndtere fremtidens udfordringer på en bæredygtig måde baseret på forståelse af psykologiske processer

Hold: 7424211011
Del