Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
2/11 2021
Kulturhotellet Rønde
Hovedgaden 10
8410 Rønde
Tlf: 87 53 50 00
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.3001, Lon 10.4794

"Hotellet" er en kommunal institution, der skal danne ramme om folkelige og kulturelle aktiviteter og være samlingssted for alle borgere og foreninger i Rønde kommune på tværs af alder og foreningsmæssig status


Viser 12 events fra/efter 17. jul. 2024

Grundlæggende skuespilteknik (8x 2 timer)
Diverse | Undervisning

Grundlæggende skuespilteknik (8x 2 timer)

Tirsdag den 13. august 2024, kl. 18-20.
Pris: Entré: 900 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Drømmer du om livet som skuespiller eller ønsker du bare at blive bedre til at stå foran et publikum?. Få en masse konkrete værktøjer i kassen og få indblik i det håndværk det er at være skuespiller. Vi skal ikke spille scener, men arbejde med at lære os selv at kende i det tekniske arbejde. Der er masser af grin, god stemning. Vi giver plads til at afprøve og fejle, for gennem vores fejl vokser vi og bliver bedre.

Mulighed for at slutte af med en arbejdsvisning.
Mødegange: Hver tirsdag fra den 13.8.- 2.10 fra 18-20

Tilmelding via Kuls.dk

Man betaler for hele forløbet ved tilmelding, tilmelding er bindende og refusion er ikke mulig.

(foto: Emilia Therese)
Del
Den syvende søn
Musik | Rock/Pop

Den syvende søn

Lørdag den 17. august 2024, kl. 20-22.30.
Pris: Entré: 110-270 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Med Michel Belli i front, er beatorkesteret Den Syvende Søn klar med sange fra det nye album- Når mængden svinder ind - deres 5. album, som samler en række sange fra bagkataloget - og føjer fire helt nye til! Blandt de nye indspilninger er både en fortolkning "Morgenstund har guld i mund" - som Michel Bellis afdøde far indspillede tilbage i 1960'erne - samt en nyskrevet hyldest til Peter Belli

I 2013 udkom bandet med deres første udgivelse, og i foråret 2023 kom albummet - Alt på spil- som havde 2 gæster med på nogle sange - Mathilde Falch og Michels far, Peter Belli, som gav sit bidrag i en smuk og rørende duet med sin søn; "En sidste sang" blot to måneder før sin død. Smag fx på dette tekst-uddrag:

Når lyset brænder ud /

og natten den bliver ved /

og takten går i stå /

så er det helt okay /

for publikum var med /

og stemningen var høj /

og sættet det var langt /

der' altid en sidste sang

Men hvordan lyder Den Syvende Søn? tænker du.
Bandet er først og fremmest et rockorkester, med et charmerede og lunt retro-udtryk hentet i 60'er-beat og psykedelisk rock.

Det aktuelle album er som forgængeren produceret af Christian Ki, og besætningen er også den samme. Det er altså Michel Bellis karakteristiske vokal, brødrene Winbergs symbiotisk swingende bund, Mads Jensens orgel og tangenter, der bryder og samler og Mikkel Grues smagfulde og til tider rivende guitar.

Der er lagt op til en markant musikalsk aften

Den Syvende Søn er:

Michel Belli, vokal

Adam Winberg, trommer

Tobias Winberg, bas

Mads Jensen, keys

Mikkel Grue, guitar

Koncerten er støttet af Syddjurs kommune og Statens Kunstfond
Del
Helte taler om
Diverse | Andet

Helte taler om

Onsdag den 18. september 2024, kl. 16.30-19.30.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Tag dine kolleger, bestyrelse eller partner med til et underholdende og lærerigt fyraftensarrangement, når Syddjurs Egnsteater og Business Djursland slå dørene op til Helteaften på Syddjurs Egnsteater. Vi får besøg af Søren Stockholm fra Worldperfect, Danmarks første bæredygtighedsbureau, der tager os igennem en række konkrete eksempler på hvad man kan gøre for at gøre sin virksomhed mere bæredygtig og Frederik Svinth fra SnakSpil. Frederik udfordrer deltagerne til at tænke over de roller og tilgange de har til samtalekulturen på deres arbejdsplads, og med en blanding af faglighed, humor og en uformel tone, får han deltagerne til at reflektere over deres individuelle ansvar for det fællesskab de er en del af.

Undervejs byder vi på en forfriskning og netværk.

Helteklubben er en erhvervsklub med et godt formål. Her kan du få nye kontakter, gode inspirations oplæg og god samvittighed i en og samme pakke
Del
Oliver Mønster og Jarl Strømfeldt
Musik | Andet/Ukendt

Oliver Mønster og Jarl Strømfeldt

Fredag den 20. september 2024, kl. 19.30-22.
Pris: Entré: 50-140 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
"Blues spilles da kun af gamle mænd for et gråhåret publikum". Den opfattelse støder man ofte på, når man falder i snak om musik med andre, som aldrig selv går til en blueskoncert. Intet kunne være mere fejlagtigt. Oliver mønster og Jarl Strømfeldt er en dansk Folk/blues duo som har spillet sammen i 10 år. De fortolker de gamle traditionelle blues numre med deres helt egen lyd og stil. De får med garanti jeres fødder til at stampe, hænderne til at klappe i takt og en gi' dig en oplevelse i sent vil glemme.

Så er du til slide guitar og blues i særklasse så er det her lige noget for dig.

Oliver Mønster, guitar

Jarl Strømfeldt, guitar

Støttet af Syddjurs Kommune og Statens Kunstfond
Del
Sindet er en Sommerfugl (10+)
Teater | Børneteater

Sindet er en Sommerfugl (10+)

Onsdag den 9. oktober 2024, kl. 17-17.50.
Pris: Entré: 40-80 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Træd ind i en verden af poesi og forvandling. Inspireret af kunstneren Ovartacis enestående rejse gennem kunstens og sindets landskaber, byder vi ind til en særlig forestilling, hvor forvandlingens skønhed møder det sårbare sind med empati og forståelse.

Co-produktion med Museum Ovartaci og Hakkehuset.

Bemærk børn under 10 har ikke adgang
Del
Mika Vandborg - Solo uden cykelstyr
Musik | Andet/Ukendt

Mika Vandborg - Solo uden cykelstyr

Lørdag den 12. oktober 2024, kl. 19.30-22.
Pris: Entré: 60-170 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Du har sikkert hørt ham spille elektrisk guitar med Love Shop, Electric Guitars, Sanne Salomonsen, Gnags eller Claus Hempler. Men nu drager Mika ud på landevejen med sin akustiske guitar, sine danske sange og sande røverhistorier.

Siden hans danske debut i 2022 "DEN DANSKE" og opfølgeren "DEN EVIGE TOER" (2023) har han spillet en lang række solokoncerter i private hjem, på spillesteder og festivaler.

Inden hele albummet " DEN EVIGE TOER" blev tilgængeligt for Mika's trofaste følgere, udkom først singlen "Rejsefeber"

Og her indrammede han atter nogle af de følelser, som de fleste af os rummer her i vores lille forkælede land.

Om singlen "Rejsefeber" forklarer Mika Vandborg;

"Alle kender vel til den del af året, hvor toner af grå i gråt går hånd i hånd med kulde, regn og løbende næser. Tiden hvor man længes væk til det sted man var engang, nyforelsket med sin kæreste, den sommer hvor alt lykkedes. Dét sted hvor oplevelserne stod i kø, hvor maden var spændende, hvor håndtegn pludseligt var det eneste sprog man mestrede og regninger og pligter var en by i Danmark."

Positive anmeldelser af både pladerne og live koncerterne har stået i kø, bl.a. har begge plader fået 5 stjerner i Gaffa med ordene: "Vandborgs voksenunivers er (Ve)modigt og umanerligt godt skruet sammen".

Glæd dig til en aften hvor han med sangbare linjer, vedkommende tekster - og en stor respekt for dansk musik gennem mange årtier - kaster han sig ud i poetiske og melodiske refleksioner over livets kontraster ... både når sorg og modgang fylder mest - eller livet er på toppen.

Imellem hver sang underholder Mika med ironiske og humoristiske historier, som man ville tro var løgn, hvis ikke det var fordi man nu ved at det er sande røverhistorier.

Medvirkende:

Mika Vandborg: guitar og vokal

Støttet af Syddjurs Kommune og Statens Kunstfond
Del
Brevet
Teater | Skuespil

Brevet

Tirsdag den 22. oktober 2024, kl. 19.30-20.10.
Pris: Entré: 55-195 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
En mand skal skrive et brev. Og det gør han 15 gange i løbet af denne tour de force i præcision, timing og opfindsomhed. Paolo Nani, alene på scenen, med rekvisitter der kan være i én kuffert, giver liv til 15 forskellige versioner af den samme, næsten banale historie: Den spilles forlæns, baglæns, med overraskelser, vulgært, uden hænder, som western, som stumfilm, som skrækfilm, som cirkusnummer... uden at der bliver sagt et eneste ord.

Forestillingen er et sprudlende studie i stilarter, fyldt med overraskelser og gags, der ikke levner publikums lattermuskler et eneste øjebliks pause i de 70 minutter den varer.

Kvaliteten af BREVET ligger i opsætningens enkelthed: ingen scenografi, intet specielt lys, ingen specielle effekter, intet særligt kostume, men en skuespillers tour de force i præcision, timing og opfindsomhed. Forestillingen er blevet betegnet som kult af den danske såvel som den internationale presse og er en klassiker indenfor det komiske fysiske teater.

Siden 1992 har denne forestilling været præsenteret i ca. 50 lande, i alle fire verdensdele. Mere end 2.000 forestillinger er det blevet til med denne grine-klassiker, som bliver ved med at overraske, selv om man har set den mange gange.

Fællesspisning inden forestillingen
Vær med til fællesspisning kl. 18. Her serveres en lækker tapastallerken fra Danhostel Rønde til 125 kr. Hertil kan købes drikkevarer.

Husk at tilmelde dig på forhånd, når du køber billet til forestillingen.

Medvirkende: Paolo Nani
Koncept: Paolo Nani / Nullo Facchini
Instruktion: Nullo Facchini

OBS: Har du funktionsnedsættelse, der kræver en særlig placering i salen, så kontakt os påbillet@syddjursteaterforening.dk
Del
HOTspot - Danmark som kolonimagt
Teater | Anden forestilling

HOTspot - Danmark som kolonimagt

Onsdag den 6. november 2024, kl. 17-17.30.
Pris: Entré: 55-100 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Oplev Teatergrads nye tværæstetiske format, hvor vi dykker ned i det problematiske forhold mellem Danmark, Grønland og Færøerne. I krydsfeltet mellem kunstudstilling, dramatik, musik, lyrik, journalistik og billedkunst fører HOTspot publikum langt ud på indlandsisen, til toppen af de frodige færøske fjelde og helt ind i hovedet på den hvide danske mand, der modvilligt må bære skylden for århundreders koloniherredømme.

HOTspot er et publikumsinvolverende udstillingsformat, hvor teater smelter sammen med installationskunst, der stiller skarpt på det problematiske forhold mellem Danmark, Grønland og Færøerne.

Godt hjulpet på vej af klimaforandringer, fundet af olie og nye politiske venskaber er det arktiske område pludselig igen blevet et geopolitisk hotspot.

Medvirkende: Rolf Hansen
Iscenesætter: Christine Worre Kann
Fotograf: Per Morten Abrahamsen
Videodesigner: Flora Pelle Brandt
Dramaturg: Pelle Nordhøj Kann
Del
Jekyll on Ice (6+ år)
Teater | Børneteater

Jekyll on Ice (6+ år)

Fredag den 8. november 2024, kl. 18.30-19.30.
Pris: Entré: 40-80 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Gæstespil: Paolo Nani Teater. En del af børnekulturnatten i Rønde - mødetiden er sat efter ådningen for hele arrangementet. I Paolo Nanis fortolkning er Jekyll en sjov, rund og charmerende figur, en is-sælger med sin helt egen måde at drive forretning på.

I løbet af forestillingen, under en dramatisk eskalering, står Jekyll over for det ene mere absurde optrin efter det andet.

Muligvis vil isen ende med at smelte og luften sive ud af ballonerne inden publikum kan nå at nyde dem, men til gengæld er de sikret fest, overraskelser og grin for alle pengene!
Del
Englene i Sneen (5+ år)
Teater | Børneteater

Englene i Sneen (5+ år)

Mandag den 11. november 2024, kl. 16.30-17.15.
Pris: Entré: 40-80 kr Køb/bestil billet
Kulturhotellet Rønde Hovedgaden 10, Rønde
Gæstespil: Meridiano Teatret. Et juleeventyr begynder, da to børn drager af sted for at finde hjælp til deres fødende mor. Da sneen begynder at falde, farer de vild, og det bringer dem på en mytisk og magisk færd, hvor det eventyrlige blander sig med virkeligheden.

En poetisk og tankevækkende forestilling fremført af en skuespiller og en cellist.

Caféen åbner 1 time før forestillingen, her vil det være muligt at købe lidt drikke og en æbleskive eller to
Del