Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.
Kunne ikke hente 'https://nationalparkskjoldungernesland.dk/kalender/' indenfor 15 sek.

Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/4 2023
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1534, Lon 10.2138

Hovedbiblioteket har et ambitiøst og professionelt arrangements- og aktivitetsprogram, som bl.a. omfatter forfattermøder, musikalske foredrag, forskningsformidling, filmfremvisninger og eksperimenterende og nytænkende projekter, som f.eks. medielab og techlab. Biblioteket har fingeren på pulsen og følger byens kulturelle liv og begivenheder. På biblioteket er der læsesale og studiepladser, og du kan slå dig ned med en god bog med udsigt ud over Aarhus Bugt. For de mindste er der er et stort børnebibliotek med masser af legesager og underholdning. Der er også mulighed for at deltage i forskelligartede introduktionskurser. Hovedbiblioteket, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C


Viser 310 events fra/efter 6. okt. 2024

Udstilling: De magiske mursten
Udstilling | Blandet/Ukendt

Udstilling: De magiske mursten

Onsdag den 25. september til mandag den 28. oktober 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hovedbiblioteket, Bastionen. Legepladsen v. isflagerne, Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek
Oplev 1000 års Danmarkshistorie i billeder. Tag på en rejse tværs igennem landet og ind i en række markante og betydningsfulde bygninger med udstillingen De magiske mursten. Maya skulle egentlig bare køres hjem fra Nordjylland til Ørestad. En hyggelig dagstur med morfar.

Men morfar elsker at tage på afveje. Og han elsker huse.

Så pludselig befinder Maya sig i alle mulige hjem. Hvor Konger, købmænd, bønder og arbejdere har boet eller sat deres ben.

'De magiske mursten' er en bog og en tempofyldt roadtrip gennem Danmark og arkitekturhistorien skrevet af forfatter Majken Astrup.

Og så er det også blevet til en udendørs udstilling, hvor børn og voksne kan udforske vores bygninger og boligformer i store, farverige og indbydende tegninger fra bogen. Dén kan du opleve rundt om Dokk1 på legepladsen ved Isflagerne
Del
Hvad betyder fællesskaber for dig?
Udstilling | Foto

Hvad betyder fællesskaber for dig?

Tirsdag den 1. til søndag den 13. oktober 2024, kl. 00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Ny fotoudstilling fra TrygFonden kommer til Aarhus. I Danmark findes der mange fantastiske fællesskaber, hvor vi mødes for at dyrke fælles interesser og pleje vores sociale relationer. Alligevel føler hver fjerde af os, at det er svært at deltage i fællesskaber, og hver tyvende føler sig helt udenfor. Det går ud over vores trivsel og livskvalitet.

Heldigvis er det muligt at blive en del af fællesskaberne igen og mærke glæden ved at være sammen med andre. Rundt om i Danmark er der mange ildsjæle, foreninger og andre aktører, som har overskuddet og idéerne til at skabe fællesskaber, hvor der er plads til at være, som man er.

En ny fotoudstilling fra TrygFonden viser nogle af de gode fællesskaber, der er sat i gang i hele landet, og inviterer samtidig til refleksion over, hvad vi hver især kan gøre for andre.

Udstillingen er en hyldest til de mange, der hver dag året rundt skaber og vedligeholder fællesskaber, får folk med og åbner fællesskaberne for dem, der kan have svært ved at komme med.

Bliv inspireret til at bidrage til fællesskabet hos DOKK1

Netop nu besøger fotoudstillingen "Det handler OGSÅ om dig" DOKK1 frem til den 14. september, og håbet er, at den kan inspirere endnu flere til at gøre en forskel for andre.

Udstillingen viser, at der bliver skabt så meget glæde i de nære fællesskaber. Det kan være fællesspisning for dem, som savner selskab, skydetræning der hjælper børn med ADHD eller fælles motion på kontoret til gavn for kollegaskabet. Det, som betyder noget, er, at vi gør noget, vi kan lide, sammen med andre og føler, at vi hører til, fortæller Christian Nørr, dokumentarist i TrygFonden, og fortsætter:

I TrygFonden har vi i 25 år arbejdet for at skabe tryghed i Danmark og bl.a. støttet mennesker, der har rakt ud for at hjælpe fællesskaber på vej. Udstillingen viser nogle af de mennesker og de fællesskaber, de har skabt. Vi håber, at det kan inspirere til, hvordan vi hver især kan blive vigtige for nogen, og nogen kan blive vigtige for os. Vi har alle sammen brug for at give og være en del af noget, og fællesskaber er med til at skabe tryghed og give vores liv mening.

Har du en idé til at styrke fællesskabet?
Hvis du har en god idé, der kan styrke fællesskabet i dit lokalområde eller i hele landet, kan du søge TrygFonden om støtte. Læs mere på:

https://www.tryghed.dk/sog-stotte

Fakta:
24 pct. af den voksne befolkning i alderen 18-69 år føler sig på kanten af fællesskaberne. 5 pct. føler sig helt udenfor.

Kilde: Fællesskabsmålingen 2022, udarbejdet af VIVE for Mary Fonden og TrygFonden

Billedtekst:
Fotoudstillingen består af 18 fotos med tilhørende tekster, der viser forskellige former for fællesskaber, som er med til at øge trivslen blandt børn, voksne og ældre mennesker. Der er blandt andet fotos af skydetræning for børn med ADHD, motionsfællesskab blandt kolleger og fællesspisning for dem, der savner selskab
Del
Træværk - det nye træ i skoven
Udstilling | Blandet/Ukendt

Træværk - det nye træ i skoven

Fredag den 4. oktober til torsdag den 7. november 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Træværk er et kunstværk skabt af upcyclede materialer. Det tre meter høje træ er strikket i garn, der er blevet tilovers fra tæppeproduktion i Danmark. Skelettet er konstrueret af affaldstræ, mens de strikkede ringe, der udgør træets krone, er formet af kasseret haveslange.

Tanken bag TRÆVÆRK er at sætte fokus på overproduktionen i tekstilindustrien samt vores fælles overforbrug af naturens ressourcer. Med de mange dystre klimaprognoser, kan man forestille sig en dystopisk fremtid, hvor vi, hvis vi fortsætter som hidtil, ender i en verden uden et rigt plante- og dyreliv, hvor den eneste tilgængelige ressource er det affald, vi selv har skabt. Træværk har også til formål at tænde en kreativ gnist hos beskueren. Værket viser, at når det kommer til garnkunst, er det kun fantasien, der sætter grænser. Det inviterer til at se nye muligheder og opfordrer til at tænke kreativt i forhold til genanvendelse af materialer, der ellers ville blive kasseret.

Kunst har en unik evne til at engagere på et personligt niveau og skabe plads til refleksion. Derfor spiller kunsten en vigtig rolle i klimadebatten, da den kan vække følelser og skabe opmærksomhed på nye måder.

Kunstneren bag TRÆVÆRK, Sara Pape, udtaler:

"Først og fremmest håber jeg, at rigtig mange vil komme forbi dokk1 og se træet. Jeg er ret sikker på at de mange farver, træets størrelse og den eventyrlige udformning vil tale til både børn og voksne.

Derudover håber jeg, at træet vil inspirere til kreativ udfoldelse - meget gerne med brug af upcyclede materialer."

Arrangementer i forbindelse med TRÆVÆRK:

4. oktober: fernisering af TRÆVÆRK. Læs mere:

her

12. oktober: strikke- og hækle workshop med fokus på genbrugsgarn med Sara Pape. Tilmeld dig og læs mere: her

13. oktober: strikke- og hækle workshop med fokus på genbrugsgarn med Sara Pape. Tilmeld dig og læs mere: her

Løbende: besøg udstillingen, hvor du på egen hånd også kan være med til at brodere smukke blade, som bliver en del af udstillingen.

Træet bliver efter endt udstilling sat til salg til højestbydende. Alle penge vil gå direkte til afholdelse af kreative workshops for sygemeldte borgere.

Kunstværket er støttet af KIRSTEN OG GUNNAR FONDEN

Materialer til kunstværket er upcyclet hos:

EgeCarpets, Herning

Skumhuset, Aarhus

Pana Systue, Ry
Del
Søndagsfilm
Film | Andre Film

Søndagsfilm

Søndag den 6. oktober 2024, kl. 14-15.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Den første søndag i måned viser Dokk1 Søndagsfilm. Vi viser dokumentarfilm, spillefilm, danske og udenlandske, sorthvide og i farver, animation, nye og gamle. Der vil altid være noget spændende at se den første søndag eftermiddag i måneden.

Dagens film er en klassiker indenfor dokumentargenren, instrueret af brødrene Albert og David Maysles
Filmen følger mor Edith Bouvier Beale ("Big Edie") og datter Edith ("Little Edie"), to excentriske kvinder, som lever isoleret i den faldefærdig villa Grey Gardens i East Hampton, New York. De er fra en velstående og socialt prominente familie, og begge nære slægtninge til Jacqueline Kennedy Onassis.
Dokumentaren giver et intimt og ofte råt indblik i deres liv og komplekse forhold. Villaen er overgroet og forfalden, og filmen fokuserer på de to kvinders daglige rutiner, deres minder om fortidens glamour og deres kamp for at bevare deres værdighed på trods af de hårde økonomiske, sociale og psykiske slag livet har givet dem.

NB: Filmen vises uden danske tekster
Del
Åbning af Aarhus Arkitekturuge 2024: Hvordan vil vi gerne bosætte os i byen?
Udstilling | Arkitektur

Åbning af Aarhus Arkitekturuge 2024: Hvordan vil vi gerne...

Mandag den 7. oktober 2024, kl. 08.15-09.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Borgere, investorer, bygherrer, entreprenører, planlæggere, arkitekter og politikere inviteres til en skarp morgendebat som start på Aarhus Arkitekturuge 2024. Arkitektforeningen Østjylland inviterer i samarbejde med stadsarkitekten til morgenmøde på DOKK1 med debat om fremtidens urbane bosætningstypologier i Aarhus. Mens kaffen drikkes, er der en række korte indlæg fra fagfolk, der arbejder med byens udvikling.

Morgenmødet afsluttes med debat mellem publikum og panelet. Her kan alle stille spørgsmål og kommentere på emnet: Hvordan vil vi gerne bo i byen, og hvad er det for en by vi ønsker os at bo i?

Debatten modereres af Rie Øhlenschlæger, Arkitektforeningen Østjylland

Program:

Velkommen fra Arkitektforeningen Østjylland
Stadsarkitekt, arkitekt maa Anne Mette Boye: Åbning af Arkitekturugen
Prof. arkitekt maa Søren Nielsen: Hvordan vil vi bo i byen, og hvordan gør vi det?
Bystrategisk Chef, Aarhus Kommune, Bente Lykke Sørensen: Hvad kan vi gøre?
Byrådsmedlem, arkitekt Metin Lindved Aydin: Byrådspolitikerens drøm om byen
Stadsarkitekt Anne Mette Boye: Hvad drømmer vi om at kunne gøre?

Tilmelding er ikke nødvendigt

Mødested: DOKK1 på Rampen
Del
Leg med Blue-Bots
Diverse | For børn

Leg med Blue-Bots

Mandag den 7. oktober 2024, kl. 10-11.15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Kom og lær, hvordan du kan styre en robot! Vi starter med at snakke om og kigge på billeder af nogle af alle de seje robotter der findes. Kender I mon selv nogle? Herefter skal vi lære at programmere den lille gulvrobot, Blue-Bot, ved at trykke på knapperne på robottens ryg og på den måde bestemme, hvor den kører hen.

Når vi har lært Blue-Bot at kende, bygger vi baner til robotten, spiller robotspil og sætter en tegneskal på ryggen af robotten, så vi kan lave den fineste robot-krusedulle-kunst. Det kan også være, at I kan finde på nogle helt nye seje robotlege.

Arrangementet er for børn på 4-6 år i dagtilbud.

Der skal bookes en billet pr. barn - voksne skal ikke have billet.
Del
Lytteklubben
Musik | Andet/Ukendt

Lytteklubben

Mandag den 7. oktober 2024, kl. 16.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Lyst til ny musikinspiration?. I Lytteklubben skiftes vi til at høre hinandens yndlingsmusik. Nyt eller gammelt, uanset stil og genre. Tag din yndlings-LP, cd eller kassettebånd under armen - vælg ét eller to gode numre - og glæd dig til at møde andre musiknørder, der gider høre efter.

Vi kan også streame, så du behøver ikke at have musikken med.

Sted: M1
Del
Kreativ Maker-Lab
Musik | Funk/Blues/R&B

Kreativ Maker-Lab

Mandag den 7. oktober 2024, kl. 16.30-18.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Et kreativt værksted hvor vi bruger teknologien til at understøtte den kreative proces. Et kreativt værksted hvor vi bruger teknologien til at understøtte den kreative proces. I hele efteråret holder Maker-Lab åbent med et nyt koncept, Kreativ Maker-Lab .
Vi afholdte et par prøveballoner i foråret, og nu bliver mandagen officielt til Kreativ Maker-Lab dag.

Så hvad gør disse mandage særligt kreative? Og kan man komme, hvis man ikke ved noget om hvordan en 3D-printer og en lasercutter virker?

Man behøver ikke andet end en nysgerrig kreativ energi. Fokus er på den kreative process og udforskning af materialerne.
Tænk på et åbent værksted for kreative sjæle, hvor vi står klar til at hjælpe dig igang med at få maskinerne til at realisere dine kreative drømme.

Hver mandag vil have et tema, hvor vi har særligt fokus på en maskine eller et materiale, så du behøver ikke have noget forberedt, det har vi klaret for dig.

Kreativ Maker-Lab er tænkt som et fællesskab, hvor vi skaber sammen fordi vi ikke kan lade være.

Alle er velkomne fra 12 år

ENGLISH VERSION

A creative workshop where we use the technology to support the creative process

Throughout the fall season Maker-Lab hosts a new concept called Creative Maker-Lab
We've held a few prototype workshops last spring, and the Monday now officially becomes Creative Maker-Lab day.

So, what makes one of these Mondays especially creative? And are you allowed to join, if you don't know anything about how a 3D-printer or a laser cutter functions?

You don't need anything but a curious and creative energy. We focus on the creative process and an exploration of materials.
Think, an open workshop for creative souls, where we stand at the ready to help you handle the machines and make them manifest your creative dreams.

Every Monday will have a theme, where we focus on a specific machine or material, so you don't need to come prepared, we made the preparations already for you.

Creative Maker-Lab is envisioned as a community, where we create together because we can't help ourselves not to.

Everyone is welcome from the age of 12
Del
Star Wars Figurspil
Diverse | For børn

Star Wars Figurspil

Mandag den 7. oktober 2024, kl. 17.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Kom og vær med når Star Wars Figurspil Danmark stiller op og spiller X-Wing og Legion. De spiller strategiske miniature spil hvor du med snilde og held skal vinde over din modstander i enten rummet, eller på jorden på en af de mange karakteristiske planeter i Star Wars universet.

Henvendt til børn fra 8 år.

Partnerskab: Star Wars Figurspil Danmark
Del
Boligen i forandring: Få inspiration til at ombygge din bolig
Udstilling | Arkitektur

Boligen i forandring: Få inspiration til at ombygge din bolig...

Mandag den 7. oktober 2024, kl. 18-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Hvordan kan man ombygge og renovere sin eksisterende bolig, så den passer til nutidens krav og drømme? Det kan du få inspiration til, når Kristine Virén, formidlingschef i Bolius, gør os klogere på danskernes boligvaner, og en række arkitekter kommer med eksempler på, hvordan de har ombygget eksisterende boliger.

Vores krav til boligen ændrer sig hele tiden, og det kan være svært at se, hvordan man for eksempel kan renovere en bolig fra 1970, så den matcher de behov, værdier og drømme, vi har til et hjem i dag. Går du med tanker om at ombygge dine boliger, så kan du få inspiration til det mandag aften på DOKK1.

Aftenens program:
  • Stadsarkitekt Anne Mette Boye byder velkommen
  • Formidlingschef i Bolius, Kristine Virén giver et indblik i boligen før, nu og i fremtiden og giver viden om danskernes boligvaner
  • Arkitekter vil præsentere eksempler på ombygninger af bl.a. murermestervillaen og parcelhuset
  • Opfølgende debat med oplægsholderne
Mødested: DOKK1 (rampen)

Arrangør: Aarhus Kommune

Hent billet via grøn knap
Del