Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus

Sønder Allé 33
8000 Aarhus C
Tlf: 60 24 52 66
Hjemmeside
Åbent: Mandag til torsdag 12.30 - 15.30

Kontakt: Hanne Sanderhoff Degn
Tlf. 60 24 52 66 - 61 26 04 88
E-mail: post@frivilligcenteraarhus.dk

Vi støtter foreningernes frivillige sociale arbejde i Aarhus
Brug os hvis I har behov for lokaler til jeres foreningsarbejde, kontakt til andre foreninger i byen, støtte til fx rekruttering af frivillige, foreningsudvikling eller fundraising. På disse sider kan du læse mere om vores tilbud til jer.






Viser 2 events fra/efter 29. jun. 2024

22 Okt Foredrag

Foredrag: Sorg, krop og eksistens - Aarhus

Tirsdag den 22. oktober 2024, kl. 19-21.
Frivilligcenter Aarhus,
Sønder Allé 33, Aarhus C
Efterladte efter selvmord, Lokalkreds Midtjylland - Aarhus, inviterer til. foredragsaften. med temaet: Sorg, krop og eksistens, oplæg v. Mai-Brit Guldin. Der er mulighed for at tilmelde sig fællesspisning kl. 18.00. Foredraget starter kl. 19.00

Mødested: Frivilligcenter Aarhus, Sønder Allé 33, 8000 Aarhus C. Vi skal være i konferencesalen.

Aftenens program:

Velkomst og kort præsentation af deltagerne - ved en fra bestyrelsen

Aftenens tema: Sorg, krop og eksistens, oplæg ved Mai-Britt Guldin

Mai-Britt Guldin er psykolog, forfatter, tidligere professor, og hun har nu oprettet Center for sorg og eksistens i Aarhus. Hendes nye bog Tab, sorg og eksistens udkommer i september 2024.

Mai-Britt vil fortælle om, hvordan sorg i mange år blev regnet for en følelsesmæssig reaktion, som forløb i faser, og hvor sorgen skulle bearbejdes ud fra en snæver forståelse af sorgens opgaver. Forskningen kan nu vise, at sorg skal forstås ud fra en helhedsorienteret tilgang til mennesket. Sorg er også fysisk, og vi sørger med hele vores krop og nervesystem - ikke kun med følelserne. Sorg er også en helt eksistentiel tilstand, som vi alle kender til og har erfaring med.

Hør Mai-Britt fortælle om, hvordan vi sørger med hele vores krop og eksistens, og hvordan det kan hjælpe os med at forstå mere af sorgen og støtte hinanden bedre, så sorg ikke behøver være så ensomt.

Dialog om aftenens tema.

Afrunding - Farvel og tak for i aften.

Alle er velkomne!

Link til:

Foredrag: Sorg, krop og eksistens - Aarhus - Efterladte.dk
Vis kort
3 Dec Foredrag

Caféaften med oplæg: At være efterladt - Aarhus

Tirsdag den 3. december 2024, kl. 19-21.
Frivilligcenter Aarhus,
Sønder Allé 33, Aarhus C
Efterladte efter selvmord, Lokalkreds Midtjylland - Aarhus, inviterer til. caféaften. med. oplæg. : At være efterladt - En læreproces om tab/sorg, omsorg og taknemmelighed. Mødested: Frivilligcenter Aarhus, Sønder Allé 33, 8000 Aarhus C. Vi skal være i konferencesalen.

Aftenens program:

Velkomst og kort præsentation af deltagerne - ved en fra bestyrelsen

At være efterladt - En læreproces om tab/sorg, omsorg og taknemmelighed, oplæg ved Morten Holler

Der er næppe nogen mennesker, der forinden har lært, hvordan vi skal være i og håndtere dét at være efterladt efter selvmord.

Vi skal lære at være i verden, med os selv og andre på en anden og ny måde og det kræver viden (forståelse), erfaring (tid) og træning (nye færdigheder).

Vi skal sammen se på forskellige måder, hvordan vi sammen og hver for sig på værdig vis kan blive bedre til at være både efterladte og samtidigt leve vores liv med de mennesker og aktiviteter, vi er med og i.

Morten Holler er krise-og erhvervspsykolog, tidlige ejer og direktør af et psykologfirma, Dansk Krisekorps og Dansk Erhvervspsykologi, er selv efterladt og bl.a. holdt foredrag 2-4 gange årligt i mange år for Foreningen for Efterladte efter selvmord. Morten er kasserer i lokalforeningen Efterladte efter selvmord og sidder tillige i Landsbestyrelsen.

Dialog om aftenens tema

Afrunding - Farvel og tak for i aften.

Alle er velkomne!

Link til:

Caféaften med oplæg: At være efterladt - Aarhus - Efterladte.dk
Vis kort
Download denne liste som pdf