Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
Kræftforeningen Tidslerne

Kræftforeningen Tidslerne

Ådalsparken 29
6710 Esbjerg V
Tlf: 86 11 32 44 - 40 15 90 11
Hjemmeside

Tidslerne er en forening for nysgerrige, aktive cancerpatienter. Patienter, som selv vil have indflydelse på egen situation, og som gerne vil vide mere om de muligheder der findes indenfor såvel komplementær som konventionel behandling. I Tidslerne arbejder vi for en positiv og åben dialog mellem alternativ/komplementær behandling og det etablerede sundhedssystem - kun hvis der skabes åbenhed og gensidig forståelse, kan vi som patienter få den bedste behandling. Vores primære formål er at varetage patienternes interesser og sætte disse i centrum. Gruppen af patienter er ingen ensartet eller homogen gruppe, men præget af mangfoldighed. Foreningen arbejder da også ud fra den værdi, at det enkelte menneske er fysisk, psykisk og åndeligt unikt. Dette betyder, at hver enkelt må finde sin egen vej. Hvad der virker og er godt for den ene patient, behøver ikke at virke eller være godt for den anden patient



Viser 24 events fra/efter 1. jul. 2024

5 Jul Andet

Aflyst! 3-dages selvhjælpskursus - Lær at tage ansvar for dit liv - pga manglende tilmelding

Fredag den 5. til søndag den 7. juli 2024, kl. 15.
Pris: Entré: 500 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Stenstruplund Kursuscenter, Jernbanevej 2, Stenstrup
"Lær at tage ansvar for dit liv i tanke, ord og handling, for krop, sind og ånd". Ved hjælp af metoden "Art of Transformation" vil du lære at transformere din modstand mod forandring og arbejde mere bevidst med at opnå dine mål og ønsker. AOT-Metoden bygger på 3 søjler:

* Første søjle handler om at de aftaler, du laver med dig selv.
* Anden søjle handler om dit succesmønster.
* Tredje søjle handler om, hvordan du synliggør din succes for dig selv og fejrer den.

Træningen giver dig værktøjer til at forløse fastlåste følelser, traumer og blokeringer, som forhindrer dig i at leve dit liv i overensstemmelse med dit højere formål, indre ønsker og drømme.

Undervisningen:
Vi tager udgangspunkt i den ældste visdom og den nyeste forskning og bestræber os på at gøre det enkelt og let forståeligt. Øvelserne er konkrete og operationelle og angiver metoder til at arbejde struktureret med dig selv.
Du er din egen mester og elev. Så du kommer ikke sovende til dine resultater. Til gengæld kan du takke dig selv for at være nænsom, tålmodig og vedholdende.

Træningen:
Træningen starter på kurset og fortsætter resten af livet. Livet er allerede nu din træningsplatform. Vi kommer ind på, hvordan du kan opsøge din fortsatte træning og transformere modstanden i dit liv. Mens Livet leves vokser vores bevidsthed med vores erfaringer. udfolder sig. Det betyder også at det du giver opmærksomhed skaber din virkelighed. Du bliver, hvad du træner.

Mønsterdannelse:
Ved at ændre perspektiv på elementer i dit liv, kan du ændre udbytte og vælge en ny retning. Livet består for det meste af gentagelser og ved nærmere øjesyn dukker der ofte et mønster frem, som kan hjælpe dig til at frigøre begrænsende tankemønstre og uhensigtsmæssige vaner.

Fornyelse:
Ved at blive bevidst om dine begrænsende mønstre og overbevisninger kan du skabe nye og bedre vaner og handlinger og vælge at sætte dig selv fri til at være den du er.

Find dit indre mod, styrke og din retning:
Metoden hjælper dig med at opdage dit indre mod, styrke og værdier, så du kan skabe en autentisk identitet og dermed retning i dit liv. Oplev glæde og frihed, der kommer fra at leve i overensstemmelse med din sande kerne. Det er en proces, der inviterer til selvrefleksion og nysgerrighed. En proces der kan resultere i et rigere og friere liv, hvis du ønsker det.

Michael Broby Lorenzen, (indianske navn er Oceanbow) er ekspert i transformationer. Som en moderne Shaman arbejder han ud fra den opfattelse, at udvikling sker indefra og ud. Hans særlige talent er at få folk "ned i kroppen" og transformere tanker og følelser på en måde, der giver vækst og udvikling.

Oceanbow vil med sin empatiske autoritet, nysgerrighed og nærvær, invitere deltagerne på en indre rejse mod selvautoritet og selvansvarlighed. Uanset hvilket prædikat, man sætter på Michael Broby Lorenzen, er hans arbejde båret af passion, energi og empati. Hans mangeårige erfaring, gør at han både kan udfordre og provokere - og besøge de svære ting med indsigt og sans for humor.

Læs mere om underviser Michael Broby Lorenzen her.

På Stenstruplund er det kun nogle værelser, der har eget bad/toilet og nogle værelser er placeret på 1. sal med trapper.

Har du specielt behov for eget bad/toilet pga. stomi eller andet eller har du svært ved trapper, så giv venligt besked til kursusleder.

Kosten på Stenstruplund er vegansk, økologisk og glutenfri. Som et tilvalg vil der også være alm. brød, æg, fisk, oste mm til de fleste måltider.

Der er tog lige til døren.

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!



Kursusleder:
Dorthe Helbrink, dorthe.helbrink@tidslerne.dk, mobil 51270176

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Har et medlem deltaget i samme kursus/foredrag indenfor 3 år og der er venteliste, skal medlemmet vige pladsen for nye deltagere.

Selvhjælpskurser er KUN for patientmedlemmer.
Der er som regel 20 deltagere på selvhjælpskurser.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.

Melder du fra efter tilmeldingsfristens udløb, kan du ikke forvente at få refunderet kursusgebyret. Tidslerne forpligter sig til udgifterne forbundet med ophold, forplejning og underviser til 20 pladser på holdet, uanset deltagerantallet. Derfor refunderes det beskedne deltagergebyr på 500 kr. kun ved forfald pga. sygdom.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.
Vis kort
2 Aug Undervisning

3-dages Selvhjælpskursus - Kursus for par - Tapping, tankefeltterapi TFT/EFT v/Lars Mygind

Fredag den 2. til søndag den 4. august 2024, kl. 14-15.
Pris: Entré: 700 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Stenstruplund Kursuscenter, Jernbanevej 2, Stenstrup
Kursus for Par - Slip dit ubehag med Tapping, tankefeltterapi (TFT)/EFT. Grundkurset er for alle, og du får et værktøj, som nemt og effektivt giver gode resultater. Få et værktøj der lige her og nu kan lindre eller fjerne ubehag på kort tid. Grundkurset er for alle, og du får et værktøj, som nemt og effektivt giver gode resultater.

Kunne du tænke dig et værktøj der lige her og nu kan lindre eller fjerne ubehag på kort tid, og med varige resultater?

Har du allerede prøvet mange andre værktøjer og teknikker ude på markedet, men uden resultat - eller har du oplevet aftagende virkning noget tid efter?

Hvis ja - kan du nu lære et meget simpelt og dog yderst effektiv selvhjælpsværktøj, der kan forandre dit liv.

På disse 3 spændende dage lære du tapping/tankefeltterapi/EFT, en effektiv behandlingsteknik, der er let at lære og anvende for helt almindelige mennesker.

Behandlingen virker gennem aktivering af visse meridianpunkter, kombineret med samtale og fokus på ubehaget.

Lars Mygind er en erfaren og underholdende underviser som har lavet 18 kurser for tidslerne siden 2012

Dokumenteret behandling med TFT/EFT

Forskning dokumenterer at behandling med en professionel EFT/TFT-terapeut kan skabe følgende resultater:
  • Nedsættelse af angst med 40% - nogle gange på en enkelt session (Clond, 2015)

  • En bedring af PTSD hos 84% af veteraner i løbet af 6 sessioner (Sebastian & Nelms, 2016)

  • Overvægtige klienter ikke bare taber sig - men holder vægten nede på langt sigt (Stapleton et al., 2014)

  • Nedsættelse af depressionssymptomer hos 41% (Nelms & Castel, 2016)

  • Nedgang eller ophør af stress-relaterede tilstande (Church, 2013a)

  • Opfølgningsstudier viser at resultaterne er vedvarende over længere tid hos de fleste klienter (Church, 2013a)

  • Smerteniveauer falder med gennemsnitligt to tredjedele på en 30 minutters session (Church & Brooks, 2011)

  • Sympomter fra autoimmune sygdomme som psoriasis og fibromyalgi nedsættes (Brattberg, 2011; Hodge & Jurgens, 2014)

  • Effekten er ensartet i mange forskellige befolkningsgrupper, fra stressede ansatte, til studerende og flygtninge (Boath et al., 2014; Church 2013a)

  • Neutralisering af traumatiske erindringer, gennem hukommelses (Church, 2013b)

  • Nedsættelse af stresshormoner som kortisol(Groesbeck et al, 2017)

  • Regulering af inflammationer og immunitetsgener (Maharaj, 2016)



Der findes i dag over 330 videnskabelige artikler om tapping/TFT/EFT.

For at deltage i kurset skal du se en video inden kurset, vi sender et link når du er tilmeldt og desuden anbefaler vi at du har læst bogen "Tankefeltterapi og EFT" af Lars Mygind og Hanne Heilesen fra 2014.

Medbring: Sengelinned, Håndklæder og evt. badetøj

Læs mere om Stenstruplund her www.stenstruplund.dk

Der er faciliteter til rådighed for aftenhygge. Da det er par, bor I på dobbeltværelser.

På Stenstruplund er det kun nogle værelser, der har eget bad/toilet og nogle værelser er placeret på 1. sal med trapper.

Har du specielt behov for eget bad/toilet pga. stomi eller andet eller har du svært ved trapper, så giv venligt snarest besked

Kosten på Stenstruplund er vegansk, økologisk og glutenfri. Som et tilvalg vil der også være alm. brød, æg, fisk, oste mm til de fleste måltider.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Kursusleder: Mai Nielsen, formand@tidslerne.dk mobil 40159011.

Dette Selvhjælpskursus er for patientmedlemmer og deres partner.
Der er plads til 30 deltagere på kurset.

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.


Vær OBS. på at der først lægges én billet i kurven for patientmedlemmet og svares på alle spørgsmål, og dernæst lægges endnu en billet i kurven og svares på spørgsmål for partneren.

Husstandsmedlem er registreret som et tillæg på Patiensmedlemmets medlemsnummer og koster 25 kr. årligt.

Støttemedlemmer har eget medlemsnummer og koster 225 kr. årligt.

At få kræft er en livsomvæltende oplevelse, ikke blot for den ramte, men også for de pårørende.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.
Vis kort
9 Aug Undervisning

3-dages selvhjælpskursus - Lær at bruge lyd og hjertesangs helende effekt

Fredag den 9. til søndag den 11. august 2024, kl. 14-15.
Pris: Entré: 500 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Feriecenter Slettestrand, Slettestrandvej 140, Fjerritslev
Vi løfter energien vha. lydmeditation, energi- og åndedrætsøvelser og enkle sange. Du lærer, at igangsætte helende vibrationer i din krop, og du bliver "badet" i hjertesang. Løft din frekvens ind i en glædesfyldt healingsrejse for krop, sind og sjæl. Denne weekend er til dig, der vil transformere dit liv gennem selvomsorg og egenterapi med lyd, stemme, åndedræt og sang. Vi arbejder med lyd og sang til afbalancering af det følelsesmæssige og mentale felt, der begge påvirker kroppen helt ned på celleplan. Du får praktiske værktøjer og brugbar viden, du let kan bruge efterfølgende i din hverdag.

Du får mulighed for at holde dig selv i kærlig, helende lyd, lærer at lytte fra hjertet til beroligende, nærende hjertesang, så du bliver bevidst om at løfte din indre frekvens. Og du arbejder på den positive fortælling som et konkret redskab. De positive vibrationer hjælper dig til, at du slipper spændinger i kroppen, får ro på dit nervesystem og klarhed i din hjerne. Vi kalder det "syngende sunde celler".

Du får

* helende lydmeditation og harmonisering af krop, sind og sjæl

* kontakt til din krop gennem åndedræt og energiøvelser

* afspænding af dit sind og nervesystem vha. lydbad og hjertesang

* mulighed for at skrive din nye positive historie

* nydning og næring i naturen, via sanserne og gennem fællesskabet

Som noget ganske unikt, får du mulighed for at flyde ind i lydmeditation og et kærligt lydbad i varmtvandsbassinet på Slettestrand. Her mærker du virkelig, hvad lyd, stemme og sang gør i et nydende, sansende nu. Kan du af én eller anden årsag ikke være med i vand er det muligt at deltage fra basinkanten.

Din rejseguide på denne weekend er intuitiv hjertesanger, sangterapeut og stresscoach Anne Ryom. Ud over, at lære dig om lyd og sangs helende effekt på krop, sind og sjæl, så deler Anne også ud af sin viden fra sit besøg på Köln Syngesygehus, ligesom hun guider dig til, hvordan du efterfølgende let kan integrere værktøjerne i din egen hverdag. Læs mere på heartsongs .

Karen Sangvin er erfaren lydhealer, musiker, korleder og sangskriver og deltager som assistent på din rejse. Karen skaber et trygt rum for fællesang og assisterer med, at du skriver din nye positive historie.

Er du parat til at sætte dig i førersædet og tage styringen over dit liv, din hverdag og dit helbred? Og vil du løfte dig op i en højere frekvens i krop, sind og sjæl? Så skynd dig at tilmelde dig. Der er begrænsede pladser.

NB! Sangkundskaber er ikke nødvendigt. Dog skal du være parat til - og åben overfor - at bruge din stemme til lydmeditation, enkle mantrasange og opløftende fællessang.

Tidligere deltager Grethe Michaelsen:
"Jeg tænker tit på, hvor heldig jeg var at møde dig på Slettestrand til Tidslernes selvhjælpskursus. Så mange kunne blive godt hjulpet på kærlig vis af dig.

Jeg har arbejdet med lyd og humming næsten 1 ½ år nu. Det har haft en stor positiv effekt ift kræftknuden i mit bryst og mit helbred generelt. På grund af flytning mm holdt jeg pause et par måneder og det kunne mærkes negativt. Nu har jeg genoptaget humming og sang som en del af min hverdag. Jeg bruger også dine lydbade og det har helt afgjort en positiv effekt på hele mit system. "

HUSK:
På Slettestrand skal der medbringes sæbe mm. og evt. kaffe/te til lejligheden.

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!

Kursusleder: Mai Nielsen, formand@tidslerne.dk, 40 15 90 11

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Har et medlem deltaget i samme kursus/foredrag indenfor 3 år og der er venteliste, skal medlemmet vige pladsen for nye deltagere.

Selvhjælpskurser er KUN for patientmedlemmer.
Der er som regel 20 deltagere på selvhjælpskurser.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.

Melder du fra efter tilmeldingsfristens udløb, kan du ikke forvente at få refunderet kursusgebyret. Tidslerne forpligter sig til udgifterne forbundet med ophold, forplejning og underviser til 20 pladser på holdet, uanset deltagerantallet. Derfor refunderes det beskedne deltagergebyr på 500 kr. kun ved forfald pga. sygdom.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.
Vis kort
18 Aug Foredrag

Dagskursus - 5RHYTHMS® WORKSHOP for kvinder med senfølger efter kræft

Søndag den 18. august 2024, kl. 10-16.30.
Pris: Entré: 400 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Livslyst, Frederikshavn, Mejlinggårdsvej 26, Frederikshavn
Du vil danse og bevæge dig mod din indre kraft og visdom og dermed få mere fred og ro inden i. Få åbnet ind til flere ressourcer i dig og hele det, du har mistet kontakten til. Her kan du gå på opdagelse i alt det, der gerne vil leves og frisættes. En 1 dags 5RHYTHMS® WORKSHOP for kvinder, der har senfølger efter kræft, psykisk og/eller fysisk.

På denne workshop vil du danse og bevæge dig mod din indre kraft og visdom og dermed få mere fred og ro inden i.

Du får mulighed for at åbne ind til flere ressourcer i dig og hele det, du har mistet kontakten til.

Her kan du gå på opdagelse i alt det, der gerne vil leves og frisættes i dig.
Det gør du i dit eget tempo og med den krop du har.

Om 5Rhythms®
De 5Rhythms® er en helende og frisættende dansemeditations-praksis udviklet af Gabrielle Roth (USA 1941-2012), hvor du bevæger dig gennem rytmerne flowing- staccato- chaos- lyrical- stillness , der tilsammen danner en Wave/bølge af energi.

Der er ingen trin at følge, ingen spejle og intet du kan gøre forkert. Du får mulighed for at udforske dit eget indre univers, give det bevægelse og skabe større forbindelse mellem krop og følelser, mellem dine styrker og sårbarheder og visdommen og spiritualiteten i dig.

Senfølger og din udvikling
Alvorlig og livstruende sygdom slår benene væk under os. Om du vil det eller ej, er du i forvandling og din identitet kræver nyorientering. Gamle måder at være og tænke på holder ikke længere. Du kaldes til noget mere, - noget større, noget dybere, noget, der føles mere ægte......

Måske du
  • mærker længslen efter en dybere kontakt med dem du elsker, efter større intimitet og nærhed.

  • mærker en længsel efter større klarhed, personlig styrke og evnen til at sige til og fra.

  • oplever, at du har fjernet dig fra din krops sanselige visdom og ofte fortaber dig i tankemylder og bekymringer.

  • savner at give din kvindelighed, din seksualitet og din sanselighed liv.

  • oplever en spirituel opvågning, der kalder på næring og større fordybelse.



Praktisk info
Spørgsmål eller mere info til indholdet til Laila via kontakt@lailanissen.dk eller på 22 25 42 43.

Om Laila
Certificeret 5Rhythms® lærer af Gabrielle Roth i USA /2007-2008, uddannet certificeret psykoterapeut MPF, aut. Fysioterapeut. Jeg har arbejdet som terapeut i Kræftrådgivningen Århus og holdt 5Rhythms® forløb og retreats for kvinder med senfølger efter kræft igennem flere år.

Jeg har uddannet mig grundigt i mange aspekter af at føre mennesker fra lidelse til heling. Du kan læse mere på lailanissen.dk

Der serveres vegansk frokost. Forhåbentlig er vejret til at vi kan danse i den skønne have på Livslyst. Alternativet er den skønne sal.

Kursusledere: Kreds Nordjylland, nordjylland@tidslerne.dk

Har et medlem deltaget i samme kursus/foredrag indenfor 3 år og der er venteliste, skal medlemmet vige pladsen for nye deltagere.

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Vis kort
22 Aug Foredrag

Ramt af kræft - hvad nu? v/Bernt Lassen

Torsdag den 22. august 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, Odense C
Bernt fortæller sin personlige rejse med en kræftdiagnose og de valg, der er forbundet med et Nej Tak til konventionel behandling. Bernt er ikke imod konventionel behandling, men vælger livskvalitet frem for en forventning om længere levetid. I foredraget: RAMT AF KRÆFT - HVAD NU?" med undertitlen "Er livskvalitet vigtigere end levetid?" beskriver Bernt sig selv og hans hustru Heidis rejse med hans kræftdiagnose, og henvisninger til de alternative veje, de har valgt at følge i stedet for en konventionel behandling. Veje, der indtil videre har givet 2 år med et normalt liv efter diagnosen.

Bernt er ikke imod konventionel behandling, men han kunne ikke se sig selv leve med de konsekvenser, som lægerne stillede ham i udsigt efter en konventionel behandling. Han valgte derfor at gå en anden vej og vægte livskvalitet frem for forventet levetid.

Bernt's budskab er, at give sig selv tid til at lytte til sig selv og mærke efter, hvad der føles rigtigt, når man rammes af en kræftdiagnose. Det kan sagtens være, at en konventionel behandling er det rigtige, det er bare vigtigt, at man har sig selv med i beslutningen og bevarer håbet og troen på, at man kan komme godt ud på den anden side af diagnosen.

Læs mere om Bernt Lassen og hans bog på Ramt af kræft - hvad nu?

Vigtigt vedrørende adgangen:
Adgangsforhold uden for Borgernes Hus' åbningstid. I kommer ind i huset udenfor åbningstid via personaleindgang fra Østre Stationsvej. Denne indgang findes 50 meter til venstre/vest for hovedindgangen på Østre Stationsvej 15 . Vi vil være ved døren og lukke jer ind i 30 minutter før foredragets start.

Tidslerne serverer lidt godt til ganen i pausen.

Kursusleder:
Annette Demant, Fyn@tidslerne.dk, Telefon 6065 0351

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til 1/3-dels pris
Vis kort
26 Aug Foredrag

Foredrag - Slip dig selv fri og stå stærkere i dig selv uden stress og tankemylder

Mandag den 26. august 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Aktivitetscenter Sophielund, Sophielund 25, Hørsholm
Du får mulighed for at frigøre dig fra gamle fastlåste begrænsninger. Når oplevelserne fra fortiden bliver ved med at styre dit liv, bliver du drænet for energi og overskud. Vær med når bestseller forfatter, mentor og Tai Chi ekspert Torben Rif kommer til Hørsholm med sin 30 års udvikling, viden og erfaring. Her får du redskaber til på en simpel og enkel måde at give slip på begrænsninger skabt af gamle oplevelser. Torben Rif præsenterer sine metoder på en sjov og let tilgængelig måde.

Du får redskaberne til at give slip og tage magten tilbage - det er simpelt, enkelt og effektivt. Når du giver slip og frigør dig, oplever du ny styrke, energi og glæde.

Du lære blandt andet:

  1. Sådan står du stærkt i dig selv, uden at det går ud over andre.

  2. Sådan giver du slip på det, der holder dig fastlåst.

  3. Sådan holder du fokus på det, der er vigtigt for dig.


Find flere informationer om Torben Rif her: www.torbenrif.dk

Tidslerne serverer lidt godt til ganen i pausen.

Sted: Aktivitetscenteret Sophielund, Hørsholm - indgang fra Alsvej.

Alle er velkomne.

Kursusleder: Maj-Britt Lyng, maj-britt.lyng@tidslerne.dk, tlf. 23690735

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Har et medlem deltaget i samme kursus/foredrag indenfor 3 år og der er venteliste, skal medlemmet vige pladsen for nye deltagere.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Vis kort
29 Aug Foredrag

Foredrag - Human Healing inviterer dig til healing - for kræftpatienter og pårørende

Torsdag den 29. august 2024, kl. 18-20.
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Zealand / Sjællands Erhvervsakademi, Køge, Lyngvej 19-25, Køge
Healere fra HumanHealing kommer og tilbyder healingssessioner. Først hører vi foredrag v/Marzcia Techau om hvad healing kan gøre for kræftpatienter og pårørende. Healing er en del af behandlingstilbuddet på hospitaler i England. Alle deltagere vil få tilbudt en behandling med healing i 30 min.

Vi får besøg af HumanHealing som er en gruppe af healere, der inviterer alle deltagere til individuelle healings sessioner.

Aftenen indledes med et foredrag af Marzcia Techau som er biolog og healer. Marzcia vil fortælle om healing og hvilke erfaringer, der er med healing som tilbud til både kræftbehandlingsforløbet, rehabilitering efter et kræftforløb, og som støtte til et liv med kronisk kræft og til terminalfasen.

Derefter tilbydes der 30 minutters healing til de fremmødte, udført af HumanHealing healere.

Dette er en unik mulighed for, at høre om, hvad healing kan bruges til som støtte i dit liv, og prøve hvordan det opleves, at modtage healing.

HumanHealing er en undergruppe af healere fra Healerringen, som har specialiseret sig i at arbejde med patienter og pårørende og sundhedspersonale.

For at udbrede kendskabet til HumanHealings arbejde tilbydes der som et samarbejde mellem Tidslerne og HumanHealing, en aften hvor du kan se hvad healing kan gøre for dig eller en som står dig nær.

Yderligere infomationer om Healerringen

CancerTherapies er der mulighed for at se små videoer optaget på engelske hospitaler. På videoerne vises hvorledes healerne healer kræftpatienter, som en del af de behandlingstilbud patienterne modtager.

Flere af HumanHealings healere har deltaget i undervisning i, hvordan engelske healere healer på hospitalerne i England, og de har besøgt både hospice og hospitaler, for herigennem at erfare, hvorledes arbejdet udføres i praksis og tale med engelske kollegaer.

Tidslerne serverer lidt godt til ganen i pausen.

Alle er velkomne.

Parkering er gratis på skolens P-plads, Husk at du skal registrere din nummerplade på standeren lige inden for hovedindgangen.

Kursusleder: Christina Hovedskou, sydsjaelland@tidslerne.dk, mobil 23373363

Husk at melde fra hvis du bliver forhindret, så der bliver plads til en anden. Afbud kan ske via den mail, du modtager ved tilmeldingen.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag
Vis kort
7 Sep Foredrag

Dagskursus - Hvile og ro V/Christina Guldberg

Lørdag den 7. september 2024, kl. 12-17.
Pris: Entré: 300 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Purple Fitness, Jægerspris, Hovedgaden 60, Jægerspris
Kom til en selvforkælelses dag med blid yoga, massage og en masse andet. Christina er 49 år. Har 16 års erfaring som yogalære, 12 års erfaring som terapeut, healer og systematisk familieopstilling. Christina har klinik i sin bolig i Jægerspris.

Christina underviser i selvkærlighed og respekt for egne grænser. I undervisningen anerkendes det, at vi alle har dage hvor vi føler os udmattede og sårbare.

Dagen vil tage udgangspunkt i din situation lige nu og her. Vi skaber plads til indre refleksion og dit forhold til nydelse. Du vil gå hjem med større kontakt til kroppen og dit indre.

Christina har dyb respekt for den enkeltes grænser og underviser med humor, lethed og dybde.

Læs mere om Christina her

Kom med til en fantastisk dag.
Kom i afslappet tøj og medbring en vandflaske.
Yogaudstyr er på stedet.

Der vil blive serveret te, kaffe og lækre snaks.
Vi ses i Jægerspris

Kursusleder: Lotte Bonometti, lotte.bonometti@tidslerne.dk, 22588091

Har et medlem deltaget i samme kursus/foredrag indenfor 3 år og der er venteliste, skal medlemmet vige pladsen for nye deltagere.

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Vis kort
9 Sep Andet

Forkælelsesaften i Dronning Dorotheas Badestue

Mandag den 9. september 2024, kl. 17-21.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Dronning Dorotheas Badstue, Hospitalsgade 16, Kolding
Kreds Kolding inviterer til en dejlig forkælelsesaften i Dronning Dorotheas Badstue. Arkitekturen og indretningen er inspireret af 1500-tallet. Dette arrangement er KUN for patientmedlemmer, samt deres ægtefælle/kæreste.

Arkitekturen og indretningen er inspireret af 1500-tallet. Det skaber en helt unik atmosfære med hygge og varme, og det indbyder til ro og fordybelse langt væk fra hverdagen.

Ved ankomsten får du udleveret badekåbe og håndklæde. Du skal selv huske badetøjet og evt. badetøfler.

Der bliver mulighed for at benytte alle Badstuens faciliteter som dampbad, sauna, koldtvandsbassin, saltbassin, relaxbassin, duftbassin og tagterrassen med spabad og sauna, hvorfra du kan nyde den fantastiske udsigt til Koldinghus og Slotssøen.

Badstuen har en lille overraskelse til os i løbet af aftenen.

Der vil blive serveres en lækker økologisk aftensmad.

Vigtigt:
Badstuen er mobilfri zone.
Undlad barbering af ben på dagen.
Du bør tage dine smykker af inden du går i saltvand.

Der vil være opkald fra vandet kl. 20:30.

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontigent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Er du ikke medlem, kan du tilmelde dig Kræftforeningen Tidslerne her

Er du allerede medlem, kan du tilmelde din ægtefælle/kæreste som Støttemedlem på dit eget medlemskab. Det koster kun 25 kr. om året.
Det hjælper Tidslerne og I får billet nr. 2 til medlemsprisen.

Vis kort
16 Sep Foredrag

Foredrag - Antiinflammatorisk kost og livsstil v/Frede Damgaard

Mandag den 16. september 2024, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Kræftforeningen Tidslerne.
Sindal Bibliotek, Torvegade 15, Sindal
Kan der med periodisk faste og kostens specielle sammensætning leves bedre med kræft eller gøres noget ved inflammationer i kroppen, dvs. lidelser i bevægeapparatet, eller som sænker immunforsvaret? Mød Frede Damgaard, RAB - godkendt Alternativ Behandler.
DET ernærings-terapeut, Phytoterapeut - FUT, FDK Kostvejleder, Biopat/naturopath ibm, foredragsholder og underviser.

Foredrag om antiinflammatorisk kost og periodisk faste.

Alternativ/ komplementær behandling kan ikke nødvendigvis kurere kræft, men mange kræftpatienter har stor glæde af komplementær behandling med kostvejledning samt ekstra supplement med gode tilgængelige og letoptagelige kosttilskud af vitaminer og mineraler, samt urter som anbefales ud fra individuelle tilstande, enten for at lindre udviklingen, hæmme udviklingen, lindre bivirkninger af behandlingen eller som ekstra hjælp mod de psykiske følger af den livstruende sygdom og ikke mindst sen-følgerne af behandling.

Ved kronisk sygdom af kræft, kan man i de fleste tilfælde leve fint, hvis man gør noget godt for sig selv med antiinflammatorisk kost.

Med en antiinflammatorisk kost reduceres risikoen for livsstilssygdomme, idet kosten målrettet arbejder på kroppens inflammatoriske tilstande, dvs. lidelser i bevægeapparatet, eller som sænker immunforsvaret?

Antiinflammatorisk kost kan holde dit blodsukker stabilt, holde din tarmflora sund ved hjælp af råvarer rige på antioxidanter og umættet fedt.

Foredraget omhandler kostens betydning set i forhold til syre/base-balancen, inflammation og andre belastningsfaktorer i forbindelse med smerter og nedsat immunforsvar.

Antiinflammatorisk kost er ingen streng diæt, men består nærmere af særlige fødevarer, der modvirker inflammationstilstanden i kroppen.

Hvordan sammensættes en inflammationshæmmende og syre-udrensende kost med urter og kosttilskud? Og hvordan bygger du de anti-inflammatoriske principper ind i din livsstil?

Periodisk faste er blevet meget populært. Hvorfor kan det være en god idé at faste? Er du nysgerrig omkring din krop og din sundhed. Har du lyst til at styrke og rense dig selv, kan faste være interessant.

Mange oplever vægttab i forbindelse med faste. Har du lidt ekstra på sidebenene, kan det givetvis også hjælpe dig at faste og derefter vænne kroppen til en mindre madindtag.

Mange oplever fasten har en både opkvikkende, udrensende og appetitdæmpende effekt. Den appetitdæmpende effekt kan vare i flere dage. Dog er det vigtigt at huske alle er forskellige, og din krop kan reagere anderledes.
  • Du renser kroppen, og gendanner nye celler

  • Du regulerer dit blodsukker

  • Du regulerer din vægt - fedtforbrænding

  • Du får bedre energi regulering

  • Du regulerer forskellige hormonelle ubalancer

  • Du kommer til at tænke mere klart

  • Du får et bedre immunforsvar

  • Du bliver bedre til at regulerer stress, også biokemisk, herunder:
    • Autofagi som er celle nedbrydning og efterfølgende ny celle opbygning

    • Væksthormon /ungdomshormon. HGH øges.

    • Normal celleregulering




Alt dette bliver du klogere på til foredraget. Vel mødt.

Ha en god, sund og dejlig dag videre - og vær god ved dig selv!

Kursusleder: nordjylland@tidslerne.dk

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Du modtager ikke en fysisk billet. Arrangøren har deltagerliste.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til halv pris
Vis kort
Download denne liste som pdf