Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
FOF Fyn-Fredericia

FOF Fyn-Fredericia

Kochsgade 31A, stuen
5000 Odense C
Hjemmeside



Viser 35 events fra/efter 30. sep. 2024

30 Sep Foredrag

Kulturhøjskolen i Odense

Fredag den 20. september til fredag den 13. december 2024, 09:30 - 12:00.
Pris: Entré: 1395 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
Marienlystcentret, Windelsvej 138, Odense C
8 fantastiske foredrag - én samlet pakke - én pris Velkommen i FOF's Kulturhøjskole i Odense, hvor du kan opleve en række tankevækkende og underholdende foredragsholdere. Alle foredrag ligger på fredage. Se fuldt program på vores hjemmeside. Program for efterår 2024

Fredag den 20. september
"Christiansborg, køn og uformelle magtstrukturer"
Pernille Skipper, politisk kommentator og tidligere politisk leder for Enhedslisten

Pernille åbner døren på klem ind til magtens centrum i dansk politik og giver både indsigt i arbejdsgangene, kulturen og normerne på Christiansborg og de særlige forhold, som kvindelige politikere lever under. Hun tegner et tydeligt billede af, hvor ligestilling og magt hænger uløseligt sammen, men også et håbefuldt billede af de forandringer, der finder sted i disse år.

Fredag den 27. september
"Dansk sundhedsvæsen under krydspres og forandring"
Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi

Det danske sundhedsvæsen har i årtier været i et krydspres af stigende forventninger fra politikere og befolkning om state-of-the-art behandling til tiden på den ene side og på den anden side lav betalingsvilje og en meget skarp og effektiv økonomistyring.

Fredag den 11. oktober
"På vej med Hanne - en fortælling om kærlighed og Alzheimer"
Jesper Buhl, operasanger

På 30 års dagen for deres første møde kørte Jesper Buhl sin elskede kone Hanne på plejehjemmet Lykkevang. Hanne var efterhånden hårdt angrebet af Alzheimer. Kom og hør en gribende fortælling om, hvordan det er at være pårørende til en ægtefælle med demens.

Fredag den 25. oktober
"Fra Vorbasse til Christiansborg"
Henrik Dam Kristensen, tidligere folketingsmedlem og formand for Folketinget

I foredraget vil Henrik Dam Kristensen komme ind på den udvikling, der er sket i de godt 30 år, han var medlem af Folketinget. Herunder pressens rolle og effekten af nye sociale medier for det parlamentariske arbejde. Foredraget krydres med små anekdoter.

Fredag den 1. november
"Konflikt uden ende - glimt fra Vestbredden"
Jacob Svendsen, journalist

I årtier har konflikten mellem staten Israel og palæstinenserne splittet ikke bare verden men også den danske hverdag. Journalist Jacob Svendsen, Politiken, fortæller om sine møder med pårørende til de israelske gidsler, palæstinensere der ikke vil føje sig for aggressive israelske bosættere og en dybt splittet hverdag præget af frygt, had, hævn og håbløshed i Gazakrigens skygge.

Fredag den 15. november
"USA efter skæbnevalget"
Niels Bjerre-Poulsen, lektor

Adskillige amerikanske præsidentvalg er i de seneste årtier blevet udråbt til at være skæbnevalg, men ingen af dem synes at have haft så afgørende en betydning for det amerikanske demokratis videre skæbne, og for USA's rolle i verden, som valget i november 2024. Historikeren Niels Bjerre-Poulsen gør i dette foredrag status over valgresultatet og dets mulige konsekvenser for den politiske udvikling i verdens førende supermagt.

Fredag den 29. november
"Danmark i rummet"
Christina Toldbo

Den danske astronaut Andreas Mogensen vendte i marts 2024 hjem fra den internationale rumstation (ISS) 400 km over jorden. Men hvad lavede han deroppe, og hvad er ISS for en størrelse? Hvordan bidrager de eksperimenter, han udførte, til, at vi en dag kan kolonisere Månen og Mars, og bør vi egentlig bruge så mange penge på rumfart, når der er rigeligt med problemer her på jorden?

Fredag den 13. december
"Thi hjertesproget er vers og sang"
Erik Sommer, musikpædagog og tidligere lektor

'Thi hjertesproget er vers og sang' . . . står der i Den danske Sang. Og netop vers og sang giver Højskolesangbogen den styrke og kraft, som vi mærker i fællesskab, når vi synger sammen. Det er her, i mødet mellem fortællingerne, sproget, poesien og musikken at sangene opstår og lever
Vis kort
3 Okt Foredrag

Muldvarpen - undercover i Nordkorea

Torsdag den 3. oktober 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 125 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70, Svendborg
FOF Foredrag - Oplev "Muldvarpen" fortælle sin surrealistiske og fantastiske historie om at være undercover i Nordkorea. THE MOLE - kom med en helt almindelig mand på en usædvanlig rejse.

Mød Ulrich 'Muldvarpen' Larsen - kendt fra den prisvindende danske dokumentar Muldvarpen - undercover i Nordkorea.

Hvorfor brugte en helt almindelig dansk familiefar fra Vestegnen ved København 11 år af sit liv på at infiltrere Nordkorea? Hvad var motivationen? Og hvordan skjulte Ulrich de konstante løgne for sin hustru, mens han som muldvarp rejste verden rundt med skjult kamera og mikrofon? Disse spørgsmål og mange flere besvarer Ulrich Larsen i dette spændende foredrag om hans tid som undercoveragent.

En præstation som CIA ikke er lykkedes med i 20 år!

Kom med Ulrich Larsen på en surrealistisk rejse til Nordkorea, Kina, Jordan, Uganda, USA og Europa. Hør ham fortælle den fascinerende beretning om, hvordan han bluffede sig ind i hjertet af det Nordkoreanske regime - noget som CIA i 20 år har forsøgt uden held.

En fortælling, der kommer med nye detaljer omkring:

Detaljer i afsløringen af våbenhandel og produktion af metamfetamin i Nordkorea.
Sekunderne før afsløringen i en kælderbunker i Spanien.
Hvordan det kan lykkedes en familiefar at være undercover blandt ekstreme kommunister og igennem 10 år foregive, at man er én af dem.
Ulrichs deltagelse på CIA-kursus i USA.
Og mange flere vilde historier...

Hvem er Muldvarpen?

Ulrich Larsen er født i Slagelse, er opvokset på Vestlolland, er uddannet kok - og levede som mange andre et helt almindeligt liv. I 2010 blev han, pga. kronisk sygdom, dog tvunget til at gå på førtidspension fra sit virke som kok. Under sine lange hospitalsindlæggelser opgav han ikke livet, men blev optaget af det mystiske Nordkorea.

I dag kan Ulrich se tilbage på en vanvittig rejse. Igennem ti år mødte og lærte Ulrich om en spions metier fra de mest erfarne operative MI5 og CIA-agenter - og endte som få andre med at komme helt tæt på det Nordkoreanske styre. Ulrich havde aldrig forventet eller håbet på, at han skulle blive et kendt ansigt verden over, men dokumentaren om Muldvarpen er nu den hurtigst og bedst sælgende danske dokumentar nogensinde.

Få svar på de spørgsmål, som den prisvindende dokumentar "Muldvarpen - Undercover i Nordkorea" efterlod.

Efter at have set Mads Brüggers prisvindende dokumentar er vi mange, der sidder med en bunke ubesvarede spørgsmål. Dem vil vi få svar på i selskab med Ulrich, som også sætter tid af til spørgsmål fra salen.

Dokumentaren Muldvarpen har bl.a. vundet en Robert i kategorien Bedste Dokumentar 2021 & TV-Prisen i 2022 ligeledes for bedste dokumentar, samt flere internationale priser
Vis kort
4 Okt Undervisning

Bælgfrugter for begyndere

Fredag den 4. oktober 2024, 17:30 - 31:30.
Pris: Entré: 400 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
FOF Odense Svendborg Fredericia Middelfart Assens, Vindegade 72-74, Odense C
Kom til fredagshygge i bælgfrugternes tegn. Kostrådene anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter - mere specifikt skal vi spise 100 g bælgfrugter om dagen, da de er klimavenlige, bæredygtige og rige på protein og kostfibre, men i dag spiser danskerne i gennemsnit kun 2 g om dagen.

Få inspiration til aftensmaden
Mange mangler inspiration til lækker mad med bælgfrugter, men denne fredag aften skal vi lave velsmagende og simple vegetariske retter med bønner, linser og ærter. En stor buffet af bl.a. gryderetter, brød, salat, spreads og desserter, som vi til sidst samles om og spiser. Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket med mindre kød i kosten, og hvordan bælgfrugterne kan integreres i det danske hverdagskøkken.

Medbring
Prisen er inkl. råvarer. Tag gerne egne drikkevarer med
Vis kort
5 Okt Undervisning

Croquis - lørdag

Lørdag den 5. oktober 2024, 09:30 - 16:25.
Pris: Entré: 680 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
FOF Odense Svendborg Fredericia Middelfart Assens, Vindegade 72-74, Odense C
Lørdags-croquis. Et kursus med fokus på at iagttage og gengive den nøgne menneskekrop. Det er både sjovt, lærerigt og særdeles udfordrende! Både øvede og begyndere, der aldrig før har tegnet efter model, kan være med, da der undervises individuelt efter behov. I løbet af kurset vil modellen skiftevis posere i meget korte og lidt længere stillinger - derved får du mulighed for dels at øve dig i at lave hurtige skitser, hvor du forsøger at fange kroppens helhed/balance/bevægelse - dels at arbejde med mere detaljerede tegninger, hvor du kan fokusere på proportioner,form, skygger etc.

Der kan arbejdes med tegning såvel som med akvarel og akryl. Medbring dine egne foretrukne materialer: Tegneredskaber (blyanter, tusch, kul, farveblyanter mm.), papir, farver, pensler.

Prisen er inkl. udgift til model
Vis kort
5 Okt Undervisning

Akustisk Samspil

Lørdag den 5. oktober 2024, 12:00 - 14:15.
Pris: Entré: 270 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
FOF Odense Svendborg Fredericia Middelfart Assens, Vindegade 72-74, Odense C
Weekend-samspil. På dette kursus har du mulighed for at musicere sammen med andre; duo, trio...
Første gang fastlægger vi programmet ud fra vores forudsætninger. Du medbringer dit instrument, som også kan være din stemme.

Målet er at optimere musikglæden via gehør (med eller uden noder) og fremme lydhørheden over for hinanden, så der opnås en frugtbar, dynamisk sammenhæng, hvad enten vi spiller børnerim, jazz, folkemusik, klassisk eller skaber vor egen musik pr. intuition
Vis kort
6 Okt Undervisning

Weekendsyning

Søndag den 6. oktober 2024, 09:30 - 15:00.
Pris: Entré: 395 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
FOF Odense Svendborg Fredericia Middelfart Assens, Vindegade 72-74, Odense C
Brug en lørdag eller søndag i sylokalet. Kom til weekend-syning og slap af ved symaskinen. Holdet er både for begyndere og øvede, og du kan sy, lige hvad du har lyst til. Du får rigtig god hjælp til mønstertegning, tilretning og syning, og du vil lære syteknikker som at sy lynlås i, rynkemetoder, lommepåsyning og meget meget mere
Vis kort
23 Okt Ekskursion

Bunkeren Regan Vest

Onsdag den 23. oktober 2024, 07:00 - 19:00.
Pris: Entré: 995 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
Rema 1000 Fredericia,, Strevelinsvej 1, Fredericia
FOF udflugt til Bunkeren REGAN Vest. Her er chancen for at opleve den hemmelige regeringsbunker REGAN Vest fra koldkrigstiden. Den atomsikre bunker blev opført i al hemmelighed i 1960-erne. Bunkeren er ikke et militært anlæg men blev bygget med det formål at huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig.

Herfra skulle landet ledes igennem en krisesituation. Faldt REGAN Vest, så faldt Danmark - og dermed det danske demokrati. Bunkeren var længe skjult for offentligheden, men som noget nyt åbner de topsikrede døre sig, og vi skal på en eksklusiv rundvisning i bunkeren, som stadig står med alt sit originale interiør.

Indgangen til selve bunkeren ligger godt skjult mellem træerne i skoven, men foran den - ud mod vejen - ligger en gul murstensvilla. Her boede maskinmesteren med sin familie. Han havde det daglige tilsyn med bunkeren. Maskinmesterens villa er, som den ville se ud i 1980, da der boede en familie med far, mor og to børn. Vi har mulighed for selv at gå på opdagelse i deres hjem og på skærme høre de enkelte familiemedlemmer fortælle om deres hverdag under Den Kolde Krig.

Ved ankomsten spiser vi frokost, og herefter begiver vi os til REGAN Vest. Koldkrigsbunkeren ligger 60 m under en kridtbakke i Rold Skov. Som en del af besøgsoplevelsen skal vi også vandre ad nye stier ovenover bunkeranlægget og på den måde få en fornemmelse af anlæggets størrelse og funktion.

Under vores besøg bliver vi delt op i små hold med hver vores rundviser, som guider os igennem bl.a. regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstue og kantine.

Efter lidt tid på egen hånd kører vi retur til vores hjembyer med lidt af Danmarkshistorien i bagagen.

Turen egner sig ikke for dårligt gående.

Inkluderet i prisen:
Kørsel i 4-stjernet bus
Morgenkaffe og rundstykke
3 stk. smørrebrød med 1 drink
Rundvisning og entré i REGAN Vest
Eftermiddagskaffe og kage
Repræsentant fra GIBA Travel

Opsamling:
Kl. 07.00 - FOF Sønderborg, Kasernen
Kl. 07.30 - Afkørsel 70 Rødekro v/McDonald's
Kl. 08.20 - Fredericia v/Rema 1000, Strevelinsvej
Kl. 08.45 - Afkørsel 59 v/Vejle Transportcenter
Kl. 09.10 - Afkørsel 56 Horsens Lund v/Q8

Hjemkomst ca. kl. 20.00 (Sønderborg)
Vis kort
24 Okt Foredrag

Political is Personal - kvindernes stemmer i Israel-Palæstina

Torsdag den 24. oktober 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 95 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
Østergades Forsamlingshus, Østergade 33, Middelfart
FOF foredrag - Kvindernes stemmer. Israel-Palæstina konflikten er en yderst kompliceret og kompleks konflikt. Som med mange andre samfundsproblemer rundt om i verden mangler konflikten og dens løsning kvinders stemmer.

I forelæsningen vil Sarah fortælle, hvorfor det er vigtigt at sætte fokus på kvindernes stemmer i konflikten - på en ufiltreret, ærlig og nuanceret måde. Hun tager eksempler med på de fortællinger, der er blevet udgivet af PiP indtil nu - der portrætterer konflikten med kvindernes egne ord.

Mød Sarah Arnd Linder, en dansker, der har boet i Israel i 17 år, (BA i Conflict Resolution og International Affairs fra IDC og MA i Mellemøsthistorie fra Tel Aviv Universitet), grundlægger af Political is Personal - PiP - et initiativ baseret på interviews foretaget med israelske jødiske og palæstinensiske kvinder, der frit fortæller hvorledes konflikten har påvirket deres liv
Vis kort
25 Okt Foredrag

Kulturhøjskolen i Fredericia

Fredag den 25. oktober til fredag den 6. december 2024, 09:30 - 12:00.
Pris: Entré: 995 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia
7 fantastiske foredrag - én samlet pakke - én pris Velkommen i FOF's Kulturhøjskole i Fredericia, hvor du kan opleve en række tankevækkende og underholdende foredragsholdere. Alle foredragene ligger på fredage. Se fuldt program på vores hjemmeside. Program for efterår 2024

Fredag den 25. oktober
"Fokus på ulve i Danmark"
Uwe Lindholdt, lektor og biolog

Hvad er ulven for et dyr? Hvordan er ulvens levevis og fødegrundlag? Er der plads til vild natur? Hvor kommer de danske ulve fra? Hvilke erfaringer har man med ulve i Danmark siden indvandringen i 2012? Det er ikke et foredrag for eller imod ulve, men om ulve.

Fredag den 1.november
"Præsidenten på Als - fortællingen om Bruno Topff"
Hans Peter Rasmussen, fortæller, pianist

Måske nok kun en lille anekdote i vores historie - en anekdote, der udspillede sig i det, der måske var det mest forrykte, forvirrende og kaotiske tidspunkt i Europas Historie: Fredsslutningen efter Første Verdenskrig. Det er en speciel og rørende fortælling.

Fredag den 8. november
"Dramaets kunst - Italiensk barokkunst"
Mathilde Nielsen, kunsthistoriker

Vær med til en formiddag, hvor vi kommer tættere på kunst af Caravaggio, Bernini og andre kunstnere fra den italienske barok (ca. 1600-1700). Italiensk barokkunst er tæt forbundet med modreformationen; den katolske kirkes svar på reformationens kritik.

Fredag den 15. november
"Få minus på klimakontoen og plus på bankkontoen"
Leif Petersen, bæredygtighedsekspert, cand.scient.

Dette foredrag stiller skarpt på klimaændringer og CO2-udledning. "Kloden opvarmes ikke blot længere, den koger" lød det i juli 2023 fra FN's generalsekretær António Guterres.
Hvordan kan du reducere dit klimaaftryk? Det vil du få en masse praktiske tips til i denne foredrag.

Fredag den 22. november
"Livet på Kongeskibet Dannebrog"
Peter Schinkel Stamp, kommandør og jagtkaptajn

Kommandør Peter Schinkel Stamp fortæller om livet ombord på Kongeskibet Dannebrog. Peter giver et unikt indblik i det smukke skibs historie, skibets store betydning for monarkiet, besætningen, arbejdet på skibet og ikke mindst de mange opgaver, der skal løses, når Hans Majestæt Kongen og den øvrige kongelige familie er ombord.

Fredag den 29. november
"Mit græske eventyr"
Leo Schmidt, forfatter og langturssejler

Foredraget er en underholdende fortælling om mødet med nutidens Grækenland kombineret med historiske beretninger fra berømte steder, hvor fundamentet til vor vestlige kultur blev dannet. Foredraget er krydret med humoristiske korte fortællinger fra møder med farverige grækere.

Fredag den 6. december
"Et muntert musikalsk juleforedrag"
Jeannet Ulrikkeholm, sanger og musiker

Et foredrag om vinter- og julesange. Der er mange forskellige julesange på programmet - mest danske, men også engelske, tyske, en på italiensk, et par franske og en på latin. Jeannet fortæller bl.a. om Jeppe Aakjærs første jul og læser nogle af hans mindre kendte juledigte. Deltagerne er med på fællessang
Vis kort
25 Okt Foredrag

Kulturhøjskolen i Svendborg

Fredag den 25. oktober til fredag den 6. december 2024, 09:30 - 12:00.
Pris: Entré: 595 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Fyn-Fredericia.
Færgegården, Færgevej 13, Svendborg
5 fantastiske foredrag - én samlet pakke - én pris. Velkommen i FOF's nyåbnede Kulturhøjskole i Svendborg, hvor du kan opleve en række tankevækkende og underholdende foredragsholdere. Alle foredrag ligger på fredage. Se fuldt program på vores hjemmeside. Program for efterår 2024

Fredag den 25. oktober byder borgmester Bo Hansen byder velkommen til vores nyåbnede Kulturhøjskole.

Fredag den 25. oktober
"Svendborg før, nu og i fremtiden"
Erik Meldgård Bendorf, kommunaldirektør

Svendborgs historie går langt tilbage og har igennem århundrede været præget af maritim handel og skibsfart. I dag er Svendborg en moderne by og er kendt for både sin maritime industri, men også for at være et kulturcentrum med mange festivaler, kunstgallerier og museer. Men hvordan ser fremtiden så ud for Svendborg?

Fredag den 1.november
"Kunstig intelligens"
Henrik Schøneberg, filosof

Kunstig intelligens er blevet kaldt det bedste og det værste, der potentielt kan ske for menneskeheden, og de omvæltninger teknologien er i færd med at medføre, er så omsiggribende, at det er blevet sammenlignet med overgangen fra landbrug til industrisamfund.

Fredag den 15. november
"Efter det amerikanske præsidentvalg - perspektiver for demokratiet og retsstaten i USA, Europa og i Danmark"
Steen Ole Jørgensen, journalist

"Demokratiet og retsstaten er truet efter det amerikanske præsidentvalg" - en analyse baseret på foredragsholderens rundrejser i USA. Udgangspunktet er USA´s nye politiske virkelighed i et land, hvor halvdelen af vælgerne støtter Donald Trump, selvom han i europæisk og dansk målestok er en trussel mod demokratiet og retsstaten.

Fredag den 29. november
"Fragmenter fra et politivliv"
John Lorentzen, pensioneret efterforskningsleder

John åbner døren op for livet i politiets tjeneste. Hør om arbejdet og læringen på politiskolen, sager og opgaver i patruljetjenesten, efterforskning, spor og kriminalitetsformer. Hør også om Rejseholdet, om Blekingegadesagen og arbejdet som central efterforskningsleder i København.

Fredag den 6. december
"Benny Andersen og Povl Dissings enestående kunstneriske samarbejde"
Nikolaj Andersen, musiker

I starten af 1970'erne færdiggjorde Benny Andersen sin sanghistorie "Svantes Viser", og da han skulle vælge en sanger, der kunne medvirke ved indspilningen af viserne, var han overhovedet ikke i tvivl - det skulle være den dengang meget kontroversielle troubadour Povl Dissing. Det blev indledningen til et uhyre frugtbart kunstnerisk makkerskab gennem mere end 40 år
Vis kort
Download denne liste som pdf