Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
Kulturhuset Rejsestalden

Kulturhuset Rejsestalden

Hovedgaden 29A
3630 Jægerspris
Tlf: 4735 2770
Hjemmeside
Åbent: Ti., to. fr. kl. 10-15, on. kl. 12-18, sø. kl. 11-16

I Kulturhuset Rejsestalden er der skiftende udstillinger og mange forskellige kulturelle arrangementer. Se den månedlige aktivitetskalender på www.frederikssund.dk eller tilmeld dig nyhedsbrevet



Viser 16 events fra/efter 6. jul. 2024

Gratis friluftskoncert med Jens Lysdal Trio i Jægerspris

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 19:00.
Pris: Fri entré
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Musik mellem Fjordene inviterer til gratis friluftskoncert med Jens Lysdal Trio. I tilfælde af regn flyttes koncerten ind i Rejsestalden. Koncerten er stadig gratis, men der er kun plads til de første 70 gæster. Info: musikmellemfjordene.blogspot.com.
Vis kort
28 Aug Foredrag

Fragmenter fra et politi-liv

Onsdag den 28. august 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
True Crime i Rejsestalden John Lorentzen - tidligere politikommissær - holder foredrag om sit 41 årige virke i dansk politi. Omdrejningspunktet er en lang karriere i et hektisk miljø, krydret med spændende og lærerige oplevelser. I løbet af foredraget kommer du blandt andet med på politiskolen og den første patruljetur, du får indblik i de mange forskellige efterforskningsenheder, hører om det hedengangne Rejsehold og dets sager og opgaver.

Er du nysgerrig på, hvordan det egentlig foregår med terrorbekæmpelse i Danmark? Hvordan det gik til, at Blekingegadesagen blev en af danmarkshistoriens største kriminalsager? Og hvilke særlige metoder og teknikker, der skal tages i brug for at drive en effektiv drabsefterforskning? Så er dette foredrag lige noget for dig.

Læs mere og køb billetter på vores hjemmeside!
Vis kort
5 Sep Foredrag

Forfattersamtale med Hannah Kazmi Høgsbro

Torsdag den 5. september 2024, 16:00-18:00.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Bibliotekar, Line Kjærgaard Jensen, i samtale med forfatter, Hannah Kazmi Høgsbro, om hendes bog "Hør lyset lande på musvit" samt en interaktiv gåtur i slotsparken. "Hør lyset lande på musvit" er en poetisk og dybt sanselig fortælling om vores tilhørsforhold, de skrøbelige forbindelser mellem kroppen, verden og naturen - og om det sprog vi har til at udtrykke os med. Bogen er en hybrid-form af kortprosa, digt og roman, der fuldstændig formår at overføre de intense indtryk og erindringer til læseren. Frederikssund Bibliotekerne inviterer i samarbejde med Kulturhuset Rejsestalden til en poetisk oplevelse.

Arrangementet byder på en kombination af en samtale om bogen mellem bibliotekaren Line Kjærgaard Jensen og forfatter Hannah Kazmi Høgsbro.

Derefter skal vi alle ud på en kort slentretur i slotsparken, hvor Hannah vil give inspiration til og guide os i, hvordan dét at skrive poesi foregår.

Du får mulighed for at skrible et digt under gåturen, hvis du har lyst og mod på det.

Når vi vender tilbage til Rejsestalden, samler vi op på vores oplevelse og deler eventuelle nye digterier.

Tilmelding
Det koster 50,- kroner at deltage. Der vil være hyggelig forplejning undervejs
Vis kort

Koncert med MusikOrkestret

Fredag den 20. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
MusikOrkestret! Ingen grund til de store præsentationer. Vi kender dem som gedigne musikere, der har spillet landet tyndt i en menneskealder. Kom og nyd musikken i Rejsestaldens hyggelige lokaler. Banks, Lang og Andersen!
Vis kort
24 Sep Foredrag

Spejlbilleder og molekyler (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 24. september 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Spejlbillede-molekyler består af samme atomer, men er et spejlbillede af hinanden. Det ene kan være vital for os mens den anden version kan være giftig. Derfor er det afgørende at forstå molekylernes struktur - bl.a. når der udvikles nye lægemidler. Dine to hænder er ikke ens: den ene hånd er et spejlbillede af den anden. På samme måde er det med en række vitale molekyler inden i os og omkring os - livets molekyler. De består af samme slags atomer, men er spejlbilleder af hinanden. Forunderligt nok er det ofte kun den ene af de to spejlbillede-versioner af disse molekyler der forekommer i os mennesker.

Ligesom kun højre hånd passer i en højre-handske, er det med spejlbillede-molekyler og receptorer for kroppens sanser: fx har molekylet, som passer i vores receptor for duften af jordbær, en spejlbillede-version - og dét molekyle sanser vi som duften af basilikum.

For andre molekyler kan den ene spejlbillede-version være vital for os, mens den anden version kan være giftig eller ligefrem dødelig.

Derfor er den rumlige opbygning af fx et lægemiddel ofte af afgørende betydning for dets biologiske og derigennem helbredsmæssige effekt. Under foredraget vil du høre eksempler på hvordan Aarhus-forskere har bidraget til udvikling af nye lægemidler pga. deres ekspertise i molekyler og deres spejlbilleder og hvordan denne nye forskning kan bidrage til en mere bæredygtig fremstilling af lægemidler.

Du vil også høre om hvordan spejlbillede-molekyler påvirker vores liv og omgivende samfund.

Dette er en opdateret udgave af et foredrag fra efteråret 2017.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
1 Okt Foredrag

Jordens forhistoriske klimakatastrofer (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 1. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Igennem Jordens 4,6 mia. års historie har klimaet ændret sig mange gange. Variationer i drivhuseffekten har spillet en nøglerolle i Jordens klimaforandringer, men hvad styrede drivhuseffekten før vi mennesker kom til, og hvad kan vi lære af det? Igennem Jordens 4,6 mia. års historie har klimaet ændret sig mange gange - fra ekstreme kuldeperioder hvor Jorden var dækket af is og sne til globale hedebølger med skove og krokodille-lignende dyr i Arktis. Variationer i drivhuseffekten har spillet en nøglerolle hele vejen igennem, men hvad styrede drivhuseffekten før vi mennesker kom til, og hvad kan vi lære af det?

Én af Jordens unikke egenskaber er at dens yderste lag er brudt op i store plader som kan bevæge sig, kaldet pladetektonik. Når de tektoniske plader bevæger sig, kan det resultere i perioder med mange vulkanudbrud som tilfører CO2 til atmosfæren. Ligeledes kan bevægelse i de tektoniske plader også resultere i perioder med meget bjergkædedannelse som fjerner CO2 fra atmosfæren ved at omdanne CO2 til mineraler som bindes i jordlagene. Jordens pladetektonik har altså en tydelig indvirkning på vores klima via dens påvirkning på kulstof, C, et yderst vigtigt grundstof. Kulstof indgår i alle organiske forbindelser og har en helt essentiel rolle for livet på Jorden. Ud over at spille en rolle i biologiske processer på Jordens overflade er kulstof også en vigtig del af de geologiske processer dybt nede i jorden hvor man finder både olie, gas og mineraler. Udvekslingen af kulstof mellem atmosfæren, de biologiske processer på planetens overflade og de geologiske processer dybt nede i jorden kaldes for Jordens kulstofkredsløb.

Kom og hør om Jordens klimahistorie, kulstofkredsløbet og menneskers indflydelse på det. Du vil i foredraget også høre mere om omdannelse af CO2 til mineraler og hvordan forskerne vil udnytte Jordens geologiske lag til aktivt at fjerne CO2 fra atmosfæren. Jorden har en 4,6 mia. år lang klimahistorie - hvad kan vi lære af fortiden og hvor er vi på vej hen?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
22 Okt Foredrag

Teleskopet - vores øje til universet (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 22. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Teleskoperne giver os ikke bare flotte billeder, men kan også give os viden om bl.a. big bang og universets udvidelse, samt om stjerners grundstofindhold og deres exoplaneter. Hør om teleskopets historie og hvordan det er nøglen til at forstå universet. Menneskets syn på universet blev ændret for altid, da den italienske fysiker og astronom Galileo Galilei for godt 400 år siden rettede en primitiv kikkert mod nattehimlen. For han så detaljer på himlen, som intet øje før havde set. Siden da har udviklingen af astronomiske teleskoper til stadighed flyttet grænsen for vores erkendelse af universet.

Teleskoperne giver os ikke bare flotte billeder. Ved at analysere det lys som forskellige teleskoper indfanger kan vi også få viden om bl.a. big bang og universets udvidelse, om galaksers rotation, om stjerners grundstofindhold, temperatur og opbygning - og om de har exoplaneter omkring sig.

Hør videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen fortælle om kikkertens udvikling, og hvordan den virker. De giver også eksempler på nogle af de fascinerende objekter og fænomener i universet, som vi kan se takket være vor tids avancerede teleskoper, både jordbaserede kæmpeteleskoper og James Webb-rumteleskopet.

I foredraget får du altså ikke kun historien om kikkerten men også fortællingen om hvordan den har hjulpet os til vores nuværende forståelse af universet.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort

Koncert med Benny Holst solo

Fredag den 25. oktober 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 180 kr Køb/bestil billet
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Der er tale om et særligt arrangement, hvor Benny Holst en sjælden gang optræder solo med fortællinger fra et langt liv på scenen og garneret med dertil hørende sange.
Vis kort
30 Okt For børn

Halloween i Rejsestalden

Onsdag den 30. oktober 2024, 17:00-19:00.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Mørket kaster skygger på Jægerspris og (u)hyggen spreder sig iblandt beboerne. I Rejsestalden byder vi mørket velkomment med et arrangement, hvor du kan komme og varme op til Halloween. Vi mødes uden for Rejsestalden, og sammen går vi en lommelygtetur i skoven, så husk en lygte eller en lanterne. Efter gåturen mødes vi igen i Rejsestalden til historiefortælling, hvor specialisterne i Jægerspris Bibliotek finder de bedstespøgelseshistorier frem - dem, som rigtig giver kuldegys. Men bare rolig, imens serverer vi en lækker varm græskarssuppe, som får hårene til at lægge sig igen og som giver plads til en hyggelig fællesspisning.

Tilmelding
Arrangementet begynder kl. 17.00 i Rejsestalden. Ca. 2 timer varighed. Kom meget gerne udklædt!

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding
Vis kort
5 Nov Foredrag

Tal, tilfældigheder og tipping points (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 5. november 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden,
Hovedgaden 29A, Jægerspris
Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik spiller også en vigtig rolle i at forstå verden omkring os. Hør om statistikkens heldige og mindre heldige historier og dyk ned i den nyeste forskning omkring tipping points i klimaet. Når salget af cykelhjelme stiger er der flere cykelulykker. Ergo er det farligt at køre med cykelhjelm! Eller er det nu også det? Måske bliver der solgt flere cykelhjelme fordi det er blevet farligere at cykle i trafikken? Men er det nu også rigtigt? Måske bliver der bare solgt flere hjelme og der er flere ulykker fordi der er flere der cykler? En sammenhæng betyder ikke, at der også er en årsagssammenhæng. Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik har spillet og spiller også en meget vigtig rolle i at forstå og afdække hvordan verden hænger sammen. Mange videnskabelige opdagelser er først blevet gjort udelukkende ved at undersøge statistiske sammenhænge - og først senere er de underliggende årsager blevet opdaget og forstået.

Kom og hør professor i statistik Susanne Ditlevsen fortælle om statistikkens heldige og mindre heldige historier - fra sømænd med skørbug, til børnedødelighed på fødselsklinikker, en teknisk fejl i en rumfærge der havde fatale konsekvenser og mulig racisme i amerikansk politi.

I foredraget vil du også dykke ned i Susannes egen forskning - fx om matematikken bag 'tipping points' og hvordan man vha. statistik kan forudsige sandsynligheden for at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Download denne liste som pdf