Anchers Hus

Kunstnerhjem for kunstnerparret Michael og Anna Ancher, som er bevaret autentisk til vore dage. Interiører med familiens møbler og kunstsamling.
Anchers Hus var hjem for et af de mest kendte par i dansk kunst, Michael og Anna Ancher og deres datter Helga. Huset rummer i dag den utrolig velbevarede samling af familiens private ejendele, møbler og ikke mindst deres kunstsamling.
En kunstnerfamilies hjem. Anna og Michael Ancher flyttede ind i huset på Markvej den 1. maj 1884, året efter at deres datter Helga blev født. Her indrettede de sig med en meget personlig stil, der var langt forud for deres tid. Den herskende indretningsmode var klunketidens pomponer, tæpper og tunge gardiner, men Ancher-parret skabte et hjem med møbler fra mange forskellige perioder og miljøer. Både med lokalt håndværk, souvenirs fra udenlandsrejser og gaver fra lokalsamfundet, fra kongefamilien og internationale berømtheder. Huset har gennemgået en række om- og tilbygninger, hvilket blandt andet kan ses på de forskellige gulvniveauer indenfor. Den sidste udvidelse blev tegnet og opført af arkitekten Ulrik Plesner i 1913

Anchers Hus

Markvej 2

9990 Skagen

Tlf: 98 44 64 44

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: Hjemmeside

Entré: 60 kr