Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/5 2021
Bygningen
Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Tlf: (+45) 75 83 86 77
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7111, Lon 9.53326

BYGNINGEN - ET LEVENDE KULTURHUS MIDT I VEJLE. Bygningen i Vejle danner ramme om et væld af aktiviteter. Her er både plads til møder, konferencer, foredrag, dans og fester m.m. I Spillestedet og Store Sal lægges der op til masser af timer i super godt musikalsk selskab, når Bygningen hvert forår og efterår præsenterer et sprudlende koncertprogram med musik i topklasse. Bygningen stiller også kreative værksteder og øvelokaler til rådighed. Caféen på 1. sal sørger for alt godt til ganen! Bygningen drives af fonden Vejle Kulturservice, med Jelling Musikfestival som hovedaktør


Viser 64 events fra/efter 26. okt. 2024

26. Okt Møder

Samtalegruppe for voksne pårørende ved Coach/autoriseret psykoterapeut Maja Ryom Glitzky

Mandag den 16. september 2024 til mandag den 14. april 2025, kl. 17.
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Vi tilbyder Samtalegruppe for voksne pårørende, der er pårørende til et menneske, der er ramt af psykisk sygdom..

Samtalgruppen giver et frirum, hvor der er plads til at dele, det svære og de "forbudte" følelser med andre, der selv står i samme situation og ved, hvad det vil sige, at være pårørende.

Derudover vil der blive gennemgået mulige mestringsstrategier.

Der vil være en let anretning i løbet af aftenen.

Coach/autoriseret psykoterapeut: Maja Ryom Glitzky, der har erfaring i at arbejde med samtalegrupper.

Ved evt. spørgsmål kan man kontakte: Karin Birch Lange

E-mail: vejle@bedrepsykiatri.dk eller 21268228
Vis kort
26. Okt Undervisning

Højskoleformiddage - Vejle

Torsdag den 3. oktober til torsdag den 28. november 2024, 8 mødegange kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Vejle
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Torsdag 3/10. Christian Friis. Israel. Landområdet Israel, der tidligere hed Palæstina, er såvel en levende, moderne stat som et land, der historisk trækker tråde flere tusinde år tilbage i tiden..

Fra den bibelske periode gennem talrige kulturer og rigers påvirkninger til den nyere tid, zionismens fremkomst og endelig proklamationen af staten Israel i 1948. Foredraget sætter fokus på den nyere tid og forudsætningerne for staten, der stadig udgør et kernepunkt i den mellemøstlige konflikt.

Torsdag 10/10
Asbjørn S Bruhn
Alaska Når frosten bider
Stjernevrimlen tændes på himmelhvælvingen, natten og kulden kommer med nådesløs styrke. Kulden mærkes helt ind til rygmarven. Frosten bider og den sætter spor, og det er sporene jeg følger. Sporene efter polarforskerne, pelsjægerne, slædekuskene, guldgraverne og eventyrene. Sporene har ført mig og mine ski til alle landene nord for polarcirklen. Med spændt træ og en meter sne under fodsålerne og ryggen vendt mod syd, kæmper jeg mig frem på Iditarod sporet, til bjergene, til tundraen, til Yukonfloden og helt ud til Beringshavet på kanten af verden. Sporet følger den gamle guldgraverrute fra Anchorage til Nome og giver genlyd fra hårdtarbejdende hundespand og deres hårdt prøvede slædekuske. Alaskas natur ridser stilheden ind i min knoglemarv. Jeg står stille på tundraen og lytter. Ørerne fanger mine hjerteslag - dunk, dunk, dunk. Jeg lytter igen - helt stille. Den eneste lyd er blodet, der suser i mine øregange. Mit eneste selskab er stjernevrimlen, der blinker optimistisk ned til mig. Sådan står jeg alene, uden en lyd. Fuld af taknemlighed. Taknemlig og iskold.

Torsdag 24/10
Leo Schmidt
Vort vestlige demokrati
Smukke billeder danner baggrunden i dette interessante og højaktuelle foredrag. Tilhørerne er med på en rejse med Sejlbåden Galadriel til kendte steder, hvor begivenheder har ført til udviklingen af vores kultur og demokrati. Foredraget er levende fortalt. Det sætter demokratiet, som vi kender det, i et historisk perspektiv, og giver et bud på, hvad fremtiden måske kan bringe: Kend fortiden for at kunne forstå nutiden og forme fremtiden.

Torsdag 31/10
Kaare Kristensen
Tordenskjold
Vi kender alle Tordenskjold fra tændstikkerne, og mon ikke de fleste har sunget sangen om Tordenskjold: Jeg vil sjunge om en helt? Peter Wessel, adlet Tordenskjold, bliver betegnet som Danmarks største søhelt, og han er i hvert fald den farverigeste. Han udførte sine meriter under Store Nordiske Krig 1709-1720, hvor Danmark brugte helt op til 70- 80% af sit nationalbudget på krigsførelse, og hvor hans egenrådige adfærd ikke altid faldt i kongens smag. I dette løbende billedforedrag hører vi om hans opvækst i Trondheim og om hans karriere, indtil han som 30-årig dør i en duel i Tyskland. De fleste kender talemåden Tordenskjolds soldater, og i foredraget får vi naturligvis også en forklaring på dette udtryk

Torsdag 7/11
Bitten Holmsgaard
Opdagelsesrejsende
Når vi taler om opdagelsesrejser, tænker vi tit på de store og epokegørende. Som dengang Columbus opdagede Amerika. Eller Marco Polo, som den første europæer rejste tværs gennem Asien til Kina. Men hvis vi er opmærksomme, består vores såkaldte almindelige liv også af store og små opdagelsesrejser. Og vi kan endda få endnu mere eventyr ind i vores hverdag med en ganske lille indsats. På underholdende vis kommer du på tur med de allerstørste opdagelsesrejsende fra
verdenshistorien. Men du følger også i fodsporene på mindre kendte. Undervejs deler journalist, rejseleder og lokalguide, Bitten Holmsgaard, ud af sine egne større og mindre eventyr. Du kan ikke undgå at blive ramt af ny indsigt, inspiration og oplevelseslyst.

Torsdag 14/11
Lena Bjørn
Løgnehistorier fra mit liv
I kender det godt - vi lyver altid lidt, smører lidt tykt på, når vi fortæller om noget vi har oplevet. Nå ikke? I lyver aldrig?
Det gør jeg - altså lyver. Jeg har til gengæld besluttet, at enten taler jeg sandt - eller også lyver jeg så stærkt som en hest kan rende.
I "Løgnehistorier fra mit liv" fortæller jeg 6-8 historier fra mit liv. Halvdelen af historierne er sande og halvdelen er løgn. Det er så op til jer, kære publikum, at gætte, hvad der er hvad.
Og det er ikke helt enkelt. Jeg fortæller historier fra mine ophold i fjerne lande, som Uganda, Afghanistan og fra en kongelig arbejdsplads. Det, der lyder helt tilforladeligt, kan godt være løgn, ligesom det, der lyder langt ude, godt kan være sandt.

Torsdag 21/11
Martin Herbst
Fra dødssynd til livsglæde
Målet er mere livsmod og livsglæde. Rejsen dertil er en ny forståelse af de syv dødssynder. I dette foredrag gør Martin Herbst op med samtidens negative, fejlagtige syn på synd og viser, at de syv dødssynder er nøglen til at forstå, hvordan vi lever helhjertet, nyder livet sammen og gør verden til et bedre sted for vore efterkommere
Med vanlig dedikation og indsigt vender Martin Herbst mængder af litterære og idéhistoriske sten i sin søgen efter sandheden om de syv dødssynder. Hvordan opstod traditionen om de syv dødssynder? Hvorfor har den spillet en afgørende rolle for det vestlige menneskes selvforståelse, dannelse og kultur? Hvem er de toneangivende dødssyndstænkere gennem historien? Hvorfor benyttede Dante De syv dødssynder som det strukturende princip for Den Guddommelige Komedie, der er verdens mest kommenterede litterære værk? Var der andre end Martin Luther, der tog fejl, når de vendte de syv dødssynder ryggen? Og hvordan kan vi som moderne mennesker forstå os selv bedre og udvikle os godt ved at begribe de syv dødssynder til bunds?
På en klar og vedkommende måde formidler Martin Herbst svarene på disse spørgsmål, og undervejs bliver det tydeligt, at læren om de syv dødssynder ikke repræsenterer et uheldigt levn fra en mørk fortid, men en kilde til selverkendelse, spiritualitet og livsmod.

Torsdag 28/11
Erik Lindsø
Livsglædens nødvendighed
Livsglæden er det, der gør livet levende. Livsmod er det, som man løbende får sat ind på sin glædeskonto. Foredraget sætter ind på fælleskontoen! Jeg har samlet på historier om glædesspredere og skrevet en hel bog om dem. Det var derfor, jeg begyndte at gå med hat, så jeg kan tage den af, når jeg møder dem. Bogen hedder "Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder". Foredraget bygger på bogen, og er et muntert, livgivende foredrag - et mentalt kurbad. Nogle skaber glæde, hvor de går - andre når de går. De sidste har jeg døbt de langtidsskuffede eller de bekymringsparate. Det er når denne tilstand af levebrødspessimisme rammer os, at vi har behov for, at en glædesspreder kigger forbi. Et muntert og livgivende foredrag - et mentalt kurbad. Vi tror, det er nemt at være glad. Men der er ikke noget, der er nemmere at lade være med. Glæden kommer ikke af sig selv. Man må lave opsøgende virksomhed. Hvis der ikke er noget at glæde sig over, er der noget at glæde sig til. Ved at leve livet, erfares det, men ved at elske livet forklares det. Vi må gerne græde over livet, men ikke begræde det. Det handler mit foredrag om. Foredraget en poetisk rundrejse i livsglædens, smilets og den muntre alvors univers

Underviser: Anne Marie Storm
Hold: 9124211001
Vis kort
26. Okt Andet/Ukendt

Ussel X Josva

Lørdag den 26. oktober 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 170 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Sidste år leverede USSEL en række festival-optrædener, der vakte genklang på tværs af den danske upcoming-scene, med overbevisende koncerter på bl.a. Roskilde Festival, Syd For Solen og Smukfest, samt 3 x udsolgt koncert på Hotel Cecil i København..

Nu er tiden kommet til at rejse Danmark rundt for at præsentere USSELs nye musikalske kapitel, værket 'Jeg vil ikke vide du findes', der udkommer i sensommeren 2024. USSEL tager sit husorkester Revisorerne med rundt til både Train i Aarhus, Store Vega i København, og mange flere spillesteder på de 15 forskellige koncertdatoer i efteråret 2024. Efter USSELs sejr i Karrierekanonen 2022 har karrieren i den grad taget fart og endda udmundede sig i en Ugens Uundgåelige på P3 med singlen "Datter Af Dæmoner", der dertil er også at finde på debutalbummet "ENGLE & BLAA MAERKER", der udkom i efteråret 2023. "ENGLE & BLAA MAERKER" er et album af ærlighed og følsomhed. USSELs røst skærer gennem lyden og rammer dybt ind i sjælen, hvilket gør hver sang til en intens lytteoplevelse. Albummet er en musikalsk rejse, der tager lytteren med på en vild tur gennem følelsernes labyrint. USSELs sange griber fat i de øjeblikke i livet, hvor vi føler os mest sårbare, og sætter ord på de følelser, vi måske ikke selv tør udtrykke. Højdepunktet på albummet, "Oslo til København", er en rørende fortælling om den grænseløse kærlighed. Trods adskillelsen på tværs af landegrænserne, fortsætter to hjerter med at slå i samklang. Denne stærke forbindelse, der udfordrer afstanden og tiden, viser at ægte kærlighed kender ingen grænser. En fortælling om mod, tålmodighed og det søde løfte om genforening
Vis kort
29. Okt Foredrag

Temaaften: "Tanker kan gøre dig syg" ved Forfatter, Foredragsholder, Konsulent, Lærer og Coach Gitte

Tirsdag den 29. oktober 2024, kl. 18.45-21.
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Hedegaard. Gitte Hedegaard vil denne aften dele ud af sin faglige viden og egne erfaringer..

Hun har gennemlevet en barsk opvækst med en skizofren mor, alkohol i hjemmet, seksuelle overgreb, spiseforstyrrelse og har haft et voksenliv med flere depressioner m.m

Gitte Hedegaard vil denne aften dele ud af sin faglige viden og egne erfaringer.
Hun har gennemlevet en barsk opvækst med en skizofren mor, alkohol i hjemmet, seksuelle overgreb, spiseforstyrrelse og har haft et voksenliv med flere depressioner og angst og er diagnosticeret med ADHD og bipolar lidelse.

Som Gitte siger: "Jeg ved om nogen, hvordan mine tanker gjorde mig syg.
Jeg har været nede og bide i græsset mange gange, og først da jeg lærte at slippe fri af mine tanker kunne jeg LEVE fremfor kun at overleve hver dag"
Vis kort
30. Okt Foredrag

Klarsyn Vejle i selskab med ånderne og Christian Viborg

Onsdag den 30. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 210 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Klarsyn i Vejle - i selskab med ånderne og Christian Viborg. Christian Viborg fortsætter succesrækken af klarsynsdemonstrationer..

Han vil bringe os tættere på den åndelige verden og på denne måde viderebringe tydelige, præcise beskrivelser og beskeder til publikum fra "afdøde" familiemedlemmer og venner fra den åndelige verden. En aften i trygge og kærlige rammer med fokus på nærvær og kærlighed.
I løbet af aftenen vil deltagerne også få mulighed for at stille spørgsmål omkring eget liv og få clairvoyante beskeder. Der er også mulighed for at stille spørgsmål om egne oplevelser eller hvordan et medium arbejder.
Christian forstår at formidle med højt humør og stor energi, empati og stor præcision. En aften med livsenergi, healing, glæde, kærlighed, alvor og humor. En aften med kærlige beskeder fra dem, vi kender som har forladt denne verden.

Christian vil gerne ændre vores holdning til dem på den anden side, så vi tager imod den kærlighed, healing og vejledning, de har til os. Åndelig sjælskontakt er en naturlighed og har altid været en del af menneskeheden siden tidernes morgen. Christians holdning er, at kommunikation med ånderne er for alle - det er en naturlig evne, vi alle har.
Christian Viborg arbejder som clairvoyant medium med base i Århus. Han afholder klarsyn over hele Danmark, og tidligere i Norge og England. Han arbejder med rådgivning, foredrag, workshops, retreats og medieskabsudvikling. Læs mere om Christians arbejde eller på Facebook
Dato: 30 oktober maj 2024 19:00 - 21:00
Bygningen - Vejle Kulturservice Ved Anlæget 14B, 7100, Vejle
Entre: 210 plus gebyr
Dørene åbner 45 min før start. Fyld gerne pladserne op ved siden af hinanden, da det er unummererede pladser og det bliver lettere for alle at sidde sammen. Tak
Vis kort
31. Okt Jazz

Storyville Jassband (NL)

Torsdag den 31. oktober 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Medlem 80,0, Gæster 130,0, Medlem af anden Jazzklub 80,0, Studerende 80,0 Køb/bestil billet
Arrangør: Vejle Jazzklub
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Bandet, som flere gange har besøgt Vejle Jazzklub, er influeret af den traditionelle New Orleans stil og den engelske revival jazz, som bl.a. Chris Barber og Mr. Acker Bilk dyrkede til fuldkommenhed. Glæd dig til en god oplevelse!.
Vis kort
1. Nov Rock/Pop

Annika Aakjær

Fredag den 1. november 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 345 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
ANNIKA AAKJÆR og hendes band er klar til at indtage landets scener til efteråret 2024 med en masse nye sange. Det sidste års tid har været dedikeret til sangskrivning og indspilning af nye numre sammen med hendes faste producer, svenske Johan Eckeborn..

Efter den sidste turné i foråret 2022, er de nu klar til at drage rundt i landet igen med stop bl.a. i Vejle, Esbjerg, Birkerød og Struer. Men selvfølgelig er landets fire største byer også på plakaten, og i København er det Store Vega som danner rammen. "Musik er min måde at forbinde med verden på, og på denne turné ser jeg virkelig frem til at skabe den forbindelse og dele de øjeblikke med mit publikum. Der noget magisk ved at optræde live, det er som om musikken får et helt nyt liv, når den bliver delt med andre" - siger Annika Aakjær. Siden hendes debut med albummet 'Lille Filantrop' tilbage i 2008, har Annika Aakjær stået som en markant stemme på den danske musikscene. Hendes evner som sanger, komponist og tekstforfatter er uomtvistelige, og hun formår med sine syleskarpe og selvudleverende fortællinger og sange forsat at overraske sit publikum. Gennem årene er Annika vokset både som kunstner og som menneske, og hendes stærke forbindelse med sit publikum har gjort hende til en af landets mest elskede og respekterede kunstnere, både på spillesteder og festivaler."
Vis kort

Delta blues band

Lørdag den 2. november 2024, kl. 20-22.30.
Pris: Entré: 100-200 kr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Arr. Bluesforeningen CROSSROADS, https://crossroads-vejle.dk. Skandinaviens længst eksisterende bluesband. DELTA BLUES BAND. siden 2022 i ny, revitaliseret udgave med endnu flere af Danmark bedste bluesmusikere..

Delta Blues Band gjorde sensationelt comeback ved årets Copenhagen Blues Festival i 2008. Bandet anses som nogle af de vigtigste grundlæggere af blues-scenen i Danmark tilbage i tresserne. I den senere udgave som Delta Cross Band fik de kæmpe succes i firserne. I forbindelse med Copenhagen Blues festival mente de gamle drenge, at det kunne være sjovt at samle bandet igen, idet det da var 40 år siden, det hele startede.
I spidsen for bandet stod Danmarks Mr. Blues: Troels Jensen, som desværre i 2020, gik alt for tidligt bort.

I 2022 præsenteredes publikum imidlertid for en ny og udvidet udgave af orkestret. Bandet har fået forstærkning af pianisten Henning Verner og Danny Linde aka "Dee Boy Junior" (Zididada m.fl.) - Danny har i mange år haft Troels som sin gode ven og inspirationskilde.

Mundharperne spilles af mesteren selv: Jørgen Lang. Bag trommerne finder man den erfarne og vidt berejste Asmus Jensen. På Bas og vokal, møder man den navnkundige og meget benyttede session-musiker Knut Henriksen. Og på guitar har man stadig Troels Jensens gamle "sideman" siden 68, Thomas Puggaard-Müller, der i 2008 havde sit comeback på den danske blues-scene.

DELTA BLUES BAND spiller solid, velspillet og meget kompetent musik, der kommer langt ud i alle kroge af bluesmusikken.

I 2023 leverede DELTA noget af fedest bluesmusik ved BLUES-A-RAMA og bjergtog fuldstændig alle tilstedeværende.
En stor succes!

Line-up:
Danny Linde aka "Dee Boy Junior" - guitar, vokal
Knut Henriksen - basguitar & vokal
Jørgen Lang - mundharpe & vokal
Asmus Jensen - trommer
Henning Verner - orgel, piano
Thomas Puggaard-Müller - guitar

PRISER I FORSALG
Entré: kr. 200,- / Medlemspris: kr. 170,-
Max. 100 billetter til salg

PRIS VED INDGANGEN: +30 kr.

PRAKTISK INFORMATION

Siddepladser ved cafeborde. Handicapvenlig adgang

PARKERING

P-Hus Albert
På pladsen lige foran Bygningen står parkeringshuset "Albert" klar med over 300 parkeringspladser.
Der er parkeringsafgift i perioden mandag-fredag kl. 9-17 og lørdag kl. 9-14. Dog er de første to timers parkering gratis.
LÆS SKILTNINGEN VED P-HUSET!

P-hus Tróndur
Parkeringshuset Tróndur ligger på Volmers Plads, med adgang fra Dæmningen og kun få minutters gang til Bygningen.
Her er også parkeringsafgift.
LÆS SKILTNINGEN VED P-HUSET!

Med forbehold for ændringer / Subject to change / Änderungen vorbehalten

Bluesforeningen CROSSROADS modtager støtte til musikernes honorar støttes fra hhv. VEJLE KOMMUNE https://www.vejle.dk/ og STATENS KUNSTFOND - Projektstøtteudvalget for Musik https://www.kunst.dk/
Vis kort
6. Nov Jazz

Brada quintet

Onsdag den 6. november 2024, kl. 19.30.
Pris: Entré: 76,25-166,25 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Jive Jazzklub
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
De tre unge brasilianere, Henrique Gomide, João Fideles og Noa Stroeter, har i deres egen ret den fænomenale trio, CAIXA CUBO, som har spillet sammen en del år..

De har spillet i Danmark tidligere og har nu genoptaget samarbejdet med de danske top-musikere, trompetisten Jesper Riis og pianisten Martin Schack, som begge er fantastiske instrumentalister.
Hvilken musik skulle dette band så spille ved en aften i JIVE? Brasiliansk, dansk eller måske egne kompositioner? Svaret er JA, for det er blevet en trylledrik af det hele. Danskerne spiller brasiliansk, brasilianerne spiller dansk (!) og så oveni et tilskud af egne kompositioner. Sådan tager man en musikalsk udfordring op!
På den måde skiftede Caixa Cubo for en tid navn til "BRAsilien-DAnmark" - BRADA, som er navnet på aftenens orkester og i øvrigt også anvendes i betydningen "brødre", hvilket disse fantastiske musikere også er - musikalske brødre!

Henrique Gomide - piano, orgel, João Fideles - trommer, Noa Stroeter - bas, Jesper Riis - trompet, Martin Schack - piano, orgel
Vis kort
7. Nov Show/stand up

Rikke Stokland

Torsdag den 7. november 2024, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
I det sprudlende tankevækkende show "Hvad vil de gøre ved det" tager Rikke Stokland publikum med på en guidet tour ind i den svære kunst at være ligeglad med andres mening..

Med en unik kombination af underholdning personlig udvikling leverer Rikke Stokland konkrete værktøjer til, hvordan du kan håndtere frygten for andres mening samt budskaber, der inspirerer til at tænke anderledes, leve modigt omfavne det autentiske uperfekte.

Måske går du drømmer om at sige jobbet op købe en one-way-ticket til Bahamas? Eller spice hverdagen op med læbestift mere glimmer? Eller måske blive bedre til at sige nej til ting, du egentlig ikke orker, uanset hvad nogen måtte synes om det?

Pak bekymringerne væk, læn dig tilbage nyd en forrygende aften med god energi, inspiration empowerment - gør klar til at træde ind i en mere befriende tilgang til livet med mantraet "hvad vil de gøre ved det"

Dørene åbner 1 time før arrangementsstart

Der betales dog gebyr
Vis kort