Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Roskilde Bibliotek

Roskilde Bibliotek

Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde
Tlf: 46 31 50 00
Hjemmeside
Åbent: Betjent åbent mandag-torsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-17 og lørdag kl. 10-15 Selvbetjent åbent mandag-fredag kl.8-10, fredag kl.17-19, søndag kl. 10-15

Mail: bibliotek@roskilde.dk

Centralbibliotek for Region Sjælland og Bornholm.
Roskilde Bibliotekerne består af følgende:
Roskilde Bibliotek, Gadstrup Bibliotek, Viby Bibliotek, Gundsømagle Bibliotek, Ågerup Bibliotek, Jyllinge Bibliotek og en bogbus.
Bogbussen kører ikke i juli måned.

Roskilde Lokalhistoriske Arkivs ekspedition findes i stueetagen. Tlf. 46 31 50 95. Mail: lokal@roskildebib.dk

Når børnene bliver lidt større, er det også hyggeligt at tage en formiddag på biblioteket, der bugner af nye spændende billedbøger og legetøj. Her er der også jævnligt arrangementer i form af film, teater, musik, udstillinger, workshops m.m. I skolernes sommerferie arrangeres børneunderholdning og "Store legedag"

Brug i forbindelse med koncerter:
Salen er på 160 m2, og der er plads til 150 stående eller 120 siddende personer.
Foreninger og organisationer kan gratis benytte salen til arrangementer. Salen kan ikke udlånes til privat eller erhvervsmæssig benyttelse. Udenfor bibliotekets normale åbningstid skal der påregnes betaling. Salen kan anvendes kl. 8-22.
Man kan benytte projektor, flipover, tavle, teleslynge, mikrofon, højtalere, forstærkeranlæg, musikanlæg, video og projektor. Der er lydanlæg, mørklægning og klaver. Mulighed for mad fra køkken, samt mulighed for barsalg.
Bibliotekets forgård og Bibliotekshaven kan lånes til små koncerter eller andre arrangementer.
Kontakt bibliotekets sekretariat på 46 31 50 09 eller bibliotek@roskilde.dk
StedAAbningstid: Man-tor 10-19, fre 10-17 og lør 10-15. Selvbetjent åbent mandag-fredag 8-10 og fredag 17-19, samt 19/9-27/3 søndag 10-15



Viser 63 events fra/efter 6. jul. 2024

Den mest bogtastiske skattejagt (fra 0. klasse)

Lørdag den 29. juni til søndag den 11. august 2024, I bibliotekets åbningstid.
Pris: Fri entré
Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Det er sommer og tid til at læse bøger og gå på skattejagt! Hurra! Men har du styr på fantasien? Hvilke dyr bor i Læseskoven og hvad er egentlig krokodillens yndlingsbog? Skal prinsesser altid reddes og kan man læse højt for drager? Kom og prøv Den Mest Bogtastiske Skattejagt og bliv fuld af vidunderlig fantasi og bogenergi. Bogtastisk sjov for hele familien
Luk

Tag på fotoskattejagt (0. til 5. klasse)

Mandag den 1. juli til lørdag den 31. august 2024
Pris: Fri entré
Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Vi har taget 10 fotos af steder i midten af Roskilde. Kan du se, hvad det forestiller, og hvor de er taget henne? Skattekortet med fotos kan hentes på Roskilde Bibliotek, hvorefter I skal en tur rundt i byen og løse opgaverne. I kommer blandt andet forbi Stændertovet, hvor der foregår en masse spændende ting for børn i sommerferien. Afleverer du din besvarelse på biblioteket, når du er færdig, er du med i konkurrencen om en bog og et brætspil.

Gratis. Ingen tilmelding
Luk

Besøg Hr. Struganoff på biblioteket

Onsdag den 3. juli til lørdag den 28. september 2024, kl. 10.
Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Legeudstilling på børnebiblioteket for børn fra 2-7 år. Udstillingen er skabt over Kim Fupz Aakeson og Siri Melchiors bøger. I bøgerne om Hr. Struganoff introduceres børnene til bogstaver, tal, modsætninger og farver. Bøgernes tema er på en eller anden måde repræsenteret i udstillingen.

Lad for eksempel dit barn stikke hovedet ind i "hul-væggen" og snak om modsætningen "sover" - "vågen". Eller tal om farverne, mens I bygger en stor skål frugtsalat med magneter.

Hr. Struganoff er en legeudstilling med masser af ting og sager, børnene kan lege med, og som I kan snakke om.

Og selvfølgelig kan I også låne en bog om Hr. Struganoff med hjem.

Udstillngen kan opleves på Festpladsen på Roskilde Børnebibliotek

Fakta om udstillingen

Udstillingen er en del af Fang Fortællingen, som er en samling litterære udstillinger for børn, der er skabt af danske folkebiblioteker i samarbejde med professionelle udstillingsdesignere. Udstillingerne rejser rundt til biblioteker og skaber sanselige, litterære oplevelser for børn og unge i hele landet.

Fotokreditering: Christoffer Askman Photography.
Luk

Læs og leg med Hr. Struganoff

Onsdag den 10. juli 2024, kl. 11.
Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Bibliotekaren læser en historie om Hr. Struganoff for børn fra 3-6 år. Bagefter går vi sammen på opdagelse i udstillingen om Hr. Struganoff, som er skabt over Kim Fupz Aakeson og Siri Melchiors bøger, hvor børnene introduceres til bogstaver, tal, modsætninger og farver. Vi vil lave forskellige aktiviteter sammen, og I kan deltage i en eller flere aktiviteter alt efter, hvad I har lyst til.

Gratis, mød bare op i børnebiblioteket. Udstillingen kan opleves på Festpladsen i Børnebiblioteket og i kan læse mere om den her

Fakta om udstillingen:

Hr. Struganoff er en legeudstilling med masser af ting og sager, børnene kan lege med og I kan snakke om.

Udstillingen er en del af Fang Fortællingen, som er en samling litterære udstillinger for børn, som er skabt af danske folkebiblioteker i samarbejde med professionelle udstillingsdesignere. Udstillingerne rejser rundt til biblioteker og skaber sanselige, litterære oplevelser for børn og unge i hele landet.

Fotokreditering: Christoffer Askman Photography.
Luk

BookCamp (7. til 10. klasse)

Torsdag den 11. juli 2024, 10:00-14:00.
Pris: Fri entré
Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Elsker du også bare at læse? En lang sommerferie giver masser af tid til hygge og bøger. Kom til vores super hyggelige BookCamp, hvor du har masser af tid til at læse sammen med andre unge.

Udover at læse en masse, skal vi quizze, spise pizza, cookies og snakke om vores yndlingsbøger.

Vi sørger for det hele. Husk en god bog, du kan læse i. Glemmer du den, hjælper vi dig med at finde en anden bog, som du helt sikkert gerne vil læse.

Tilmelding
Luk

Heino fikser en fest (for alle)

Torsdag den 11. juli 2024, kl. 10.
Folkeparken Louisevej, Roskilde Roskilde Bibliotek
Danmarks dårligste handyman er klar til at fyre den af med et show for fuld skrue for alle børn og voksne. Men desværre er Heino altid uheldig, og kommer hele tiden til skade. Han får derfor brug for børnenes hjælp. Og mon så ikke det hele ender godt med et brag af en fest med musik, farver og dans? Heino er kendt fra Ramasjang.

Arrangør: Roskilde Kommune
Gratis adgang. Ingen tilmelding
Luk
Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Hvor mange udfordringer kan du løse på én gang? Vi kalder alle opfindsomme børn til at gennemføre så mange læseudfodringer som muligt på én gang. Kan du f.eks. læse en tegneserie med en forside du godt kan lide, mens du har solhat på og spiser en is?
Tillykke, så har du klaret 4 udfordringer på en gang og hacket læsekonkurrencen "Sommerbogen".
De voksne sørger for 1 gratis sodavandsis pr. barn, rekvisitter og bøger I kan bruge til udfordringerne.
Pssst... Alle der klarer 4 udfordringer på én gang deltager i en lodtrækningen om en fed sommerferiepræmie kl. 14.

Samtidig er du med i konkurrencen "Sommerbogen", hvor du skal læse 3 bøger og løse 10 læseudfordringer.

Gratis. Uden tilmelding.

Til dig som skal starte i 4., 5. og 6. klasse efter sommerferien. Men alle børn mellem 6-15år er velkomne
Luk

Koncert med Bilband trio (for alle)

Torsdag den 18. juli 2024, kl. 10.
Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
Vil du med på køretur ud i sommerlandet og har du lyst til at bevæge dig? Børnene er med til at vælge bilmærke og destination, - og bagsædet er en maracas-motor. Bilband tager os med rundt i det danske sommerland og besøger fx; stranden, sommerhuset, Bon Bon land og en bondegård. Bilband laver medrivende musik til børn og alle sange er komponeret af bandet.

Arrangør: Roskilde Kommune
Gratis adgang. Ingen tilmelding
Luk
Stændertorvet Algade 1, Roskilde Roskilde Bibliotek
Så er der dømt hygge og fordybelse! Kom og vær med til stillelæsning med Roskilde Bibliotekerne. Denne eftermiddag kan du låne en bog fra Bibliotekscyklen, få gode læseanbefalinger fra bibliotekaren og tilmed få en kop gratis kaffe fra Café Korn, mens du kobler helt af og giver dig selv lov til at læse i ro og mag.

Stillelæsning er en glimrende mulighed for at give dig selv en rar pause, udvide din horisont, fokusere på de små detaljer og lade din fantasi få frit løb.

Sommerliv på Stændertorvet

Stillelæsning på Stændertorvet afvikles som en del af Sommerliv på Stændertorvet, der igennem juli og august byder på hyggelige og spændende aktiviteter for alle.
Oplev bl.a debatter, legestuer, gadeteater, spændende madboder og meget mere.
Luk

Børste Show (for alle)

Torsdag den 25. juli 2024, kl. 10.
Folkeparken Louisevej, Roskilde Roskilde Bibliotek
Minisjangs store stjerne optræder med et helt nyt show! Børste indtager scenen med et sprudlende og energisk show, der begejstrer de yngste børn, som bliver trukket ind i Minisjang Universet med de populære sange som "Hjulene på bussen", "Borte-Tit" og "Omvendt dag". Børste og hans nye ven optræder sammen og inviterer publikum til at danse med og deltage aktivt.

Arrangør: Roskilde Kommune
Gratis adgang. Ingen tilmelding
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.