Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby

Sejerskovvej 20
5260 Odense S
Tlf: 6551 4601
Hjemmeside
Åbent: 29/3-31/5: tirs-fre 10-16, lør-søn 10-17, 1/6-30/6: tirs-søn 10-17, 1/7-31/8: dagligt 10-18, 1/9-21/10: tirs-fre 10-16, lør-søn 10-17
Entré: Voksne: 75 / 100 Børn (0-17 år inkl.): Gratis

I det fynske frilandsmuseum, med landbygninger fra 1700- og 1800-tallet, er der genskabt et landsbymiljø med bindingsværksbygninger, hegn og husdyr, gadekær og bygade - alt sammen omgivet af dyrkede marker. Museet fortæller historien om livet på landet på H.C. Andersens tid og her drives landbrug efter gamle metoder. Især i sommermånederne og i ferieperioder er der aktiviteter, teater og Levende Historie. Når du ankommer til Den Fynske Landsby bydes du velkommen i Besøgscentret. Her er der butik, udstilling, PC standere til informationssøgning samt en biograf med en film om livet på landet i gamle dage



Viser 240 events fra/efter 16. jul. 2024

Smag på den hjemmebryggede øl

Lørdag den 31. august 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Smag på Landsbyens hjemmebryggede øl og blive klogere på øllets kulturhistorie. I dag kan du møde bryggerne, der giver smagsprøver og fortæller om bryggeprocessen og øllets kulturhistorie.

Ved du f.eks. hvorfor man bruger udtrykket "det tynde øl"? Hvorfor man ofte drikker særlig stærk øl til påske, jul og andre fester? Og hvorfor øl har været så almindelig en drik igennem store dele af vores historie - og er det endnu?
Landsbyens bryggere har svaret på det hele og mere til.

Besøg bryggerne i Præstegårdens bryggers og smag på øllet, vi bryggede for nogle uger siden
Luk

Korn & Kerner

Lørdag den 31. august 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Vi høster frugterne af foråret og sommerens arbejde og går helt ind til kernen. I weekenden den 31. august - 1. september går vi ind til kernen af landbruget når vi nørder "Korn & Kerner".

Du kan bl.a. møde mikromølleriet Vild Hvede, opleve hvordan kornet tærskes, høre hvordan korn bliver til øl og mærke duften af nybagt brød, når vi tænder op i den store bageovn.

Kan vi både blæse og have mel i munden? Besøg os og find ud af det
Luk

Liv på gården

Lørdag den 31. august 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Mød folkene på Torupgården og bliv inspireret af livet i 1800-tallet. Aktiviteterne skifter fra gang til gang og efter årstiden. I 1800-tallet levede folk et helt andet liv, end vi gør i dag. Et liv der var indrettet efter årstiden og foregik i et helt andet tempo end i dag.
På gården boede og arbejdede man sammen i fællesskab - familien, tjenestepiger, karle, børn, unge og gamle.

På udvalgte dage i sæsonen kan du møde vores frivillige formidlere i Torupgården. De er klædt i historiske dragter og viser, hvordan man levede og arbejdede på landet for 200 år siden.
Kom og få en snak med dem om livet i gamle dage og bliv inspireret til nye aktiviteter derhjemme.
Deres aktiviteter skifter fra gang til gang
Luk

Mad som i 1901

Lørdag den 31. august 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Kom indenfor i Præstegårdens store køkken, hvor råvarerne omdannes med kærlighed for kvalitet, nøjsomhed og hensyn til skiftende årstider. I køkkenet på Præstegården er der både travlhed og sund langsommelighed, når der bliver lavet mad fra bunden af årstidens råvarer på det store brændekomfur - ligesom Frk. Jensen gjorde, da hun udgav sin Kogebog i 1901.

Oplev den gode stemning i det hyggelige køkken, og få en snak om opskrifter fra gamle dage, og om hvordan du kan lave mad, der tager hensyn til både kvalitet, lokale råvarer og mindre madspild.
Måske bliver du inspireret til nye retter med mindre kød eller til at bruge gamle lokale råvarer eller opskrifter, der er gået lidt i glemmebogen
Luk

Krebsfalch + Søs Fenger

Lørdag den 31. august 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 430 kr Køb/bestil billet
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Krebsfaclhs duo-turné kommer i Den Fynske Landsby i sensommeren 2024. Det er en helt særlig musikalsk ånd, der er mellem vennerne, det er netop den der foldes ud på scenen. Tag med ind i Poul Krebs Michael Falchs poetiske univers, der rummer masser af varme, humor længsel samt en sætliste af sange, der har lagt lyd til danskernes hverdage de sidste 4-5 årtier.

Søs Fenger har gennem fire årtier placeret sig bredt i det musikalske landskab, hun markerer sig således ubesværet som en af Danmarks dygtigste vokalister. Hun formår altid at bevare en inderlig unik forbindelse til flere generationer.

Denne aften i Den Fynske Landsby bliver en helt særlig nærværende aften, hvor følelserne får frit spil hvor hyggen er i centrum.

Dørene åbner kl. 18:30.

Landsbyen Odense
Nyd den særlige stemning oplevelse når der er livemusik på scenen i Den Fynske Landsby.
Amfipladsen danner rammen for den perfekte liveoplevelse.
Vi garanterer magiske aftner med livemusik af højeste kvalitet.
Porten åbner kl.18.30, musikken starter kl.20.00.

Læs mere på

www.landsbyen.nu
Luk

Hestevognstur

Søndag den 1. september 2024, kl. 10.30-15.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Kom med på en tur rundt i hele Den Fynske Landsby med hestevogn. Hop op i hestevognen og nyd turen rundt i hele landsbyen, mens kusken fortæller om landsbyens historie, vores huse, gårde og dyr.
Det er en helt særlig oplevelse. *frokostpause undervejs
Luk

Smag på den hjemmebryggede øl

Søndag den 1. september 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Smag på Landsbyens hjemmebryggede øl og blive klogere på øllets kulturhistorie. I dag kan du møde bryggerne, der giver smagsprøver og fortæller om bryggeprocessen og øllets kulturhistorie.

Ved du f.eks. hvorfor man bruger udtrykket "det tynde øl"? Hvorfor man ofte drikker særlig stærk øl til påske, jul og andre fester? Og hvorfor øl har været så almindelig en drik igennem store dele af vores historie - og er det endnu?
Landsbyens bryggere har svaret på det hele og mere til.

Besøg bryggerne i Præstegårdens bryggers og smag på øllet, vi bryggede for nogle uger siden
Luk

Korn & Kerner

Søndag den 1. september 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Vi høster frugterne af foråret og sommerens arbejde og går helt ind til kernen. I weekenden den 31. august - 1. september går vi ind til kernen af landbruget når vi nørder "Korn & Kerner".

Du kan bl.a. møde mikromølleriet Vild Hvede, opleve hvordan kornet tærskes, høre hvordan korn bliver til øl og mærke duften af nybagt brød, når vi tænder op i den store bageovn.

Kan vi både blæse og have mel i munden? Besøg os og find ud af det
Luk

Liv på gården

Søndag den 1. september 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Mød folkene på Torupgården og bliv inspireret af livet i 1800-tallet. Aktiviteterne skifter fra gang til gang og efter årstiden. I 1800-tallet levede folk et helt andet liv, end vi gør i dag. Et liv der var indrettet efter årstiden og foregik i et helt andet tempo end i dag.
På gården boede og arbejdede man sammen i fællesskab - familien, tjenestepiger, karle, børn, unge og gamle.

På udvalgte dage i sæsonen kan du møde vores frivillige formidlere i Torupgården. De er klædt i historiske dragter og viser, hvordan man levede og arbejdede på landet for 200 år siden.
Kom og få en snak med dem om livet i gamle dage og bliv inspireret til nye aktiviteter derhjemme.
Deres aktiviteter skifter fra gang til gang
Luk

Mad som i 1901

Søndag den 1. september 2024, kl. 11-16.
Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20, Odense S
Arrangør: Museum Odense
Kom indenfor i Præstegårdens store køkken, hvor råvarerne omdannes med kærlighed for kvalitet, nøjsomhed og hensyn til skiftende årstider. I køkkenet på Præstegården er der både travlhed og sund langsommelighed, når der bliver lavet mad fra bunden af årstidens råvarer på det store brændekomfur - ligesom Frk. Jensen gjorde, da hun udgav sin Kogebog i 1901.

Oplev den gode stemning i det hyggelige køkken, og få en snak om opskrifter fra gamle dage, og om hvordan du kan lave mad, der tager hensyn til både kvalitet, lokale råvarer og mindre madspild.
Måske bliver du inspireret til nye retter med mindre kød eller til at bruge gamle lokale råvarer eller opskrifter, der er gået lidt i glemmebogen
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.