Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Sorø Bibliotek & Bykontor

Sorø Bibliotek & Bykontor

Storgade 7
4180 Sorø
Tlf: 57 87 70 00
Hjemmeside
Åbent: Man 10-19, tirs 10-18, ons 13-18, tors 10-18, fre 10-18 og lør 10-13



Viser 40 events fra/efter 16. jul. 2024

Bogstavjagt i sommerferien

Lørdag den 29. juni til søndag den 11. august 2024, kl. 00.
Pris: Fri entré
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
Find de gemte bogstaver på børnebibliotekerne i Sorø og Dianalund. I skolernes sommerferie har vi bogstavjagt med Lasse-Leif på børnebiblioteket - både i Sorø og Dianalund.

Konkurrencen går ud på, at børnene skal på jagt efter bogstaver, som vi har gemt rundt omkring på børnebiblioteket. Og alle disse bogstaverne skrives på et særligt ark, sådan at de til sidst danner en sætning fra en af bøgerne om Lasse-Leif.

Onsdag d. 14. august trækker vi lod blandt deltagerne om en præmiekurv til en værdi af ca 250,- kroner. Vinderen får direkte besked
Luk

Juli måneds udstiller: Marianne MacArthur

Mandag den 1. til onsdag den 31. juli 2024, kl. 00.
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
I juli måned præsenterer vi en udstilling af Marianne MacArthurs malerier på udstillingsgangen. Udstillingen består af billeder som er klart grafisk funderede, med tydeligt definerede kraftige farver og stram komposition - ofte humoristiske, finurlige, fabulerende.
Inspirationen kommer fra mange vinkler - selve udførelsen er langsom og omstændelig.
Der er ingen store armbevægelser - men små pensler og mange tynde lag og farvejusteringer.
Og hvis hun ikke lige har haft et lærred ved hånden, har hun malet på noget andet, f.eks. plader, klodser og sten.

MacArthur's mangeårige arbejde som redaktør og med layout af bøger, er en særlig kilde til malerierne - som så også virker den anden vej rundt, så grafiske skitser til malerier ender som faktiske bogomslag - ud over at de er malerier.

På udstillingen kan bl.a. ses forside til forfatter Dan Schiødts digtsamling "Efterglød" 2023, Susanne Nyholm Michelsens digtsamling "Ahhh ..." 2014, samt illustration til D'Ziebell's musikudgivelse "Eileen" (kan høres på bl.a. Youtube) - ved siden af "tilhørende" malerier.
Fra udstillerens egen erfaring: "Mit udtryk er sammensatte følelser gjort enkle".
Marianne MacArthur har selv udgivet flere digtsamlinger - uden maleri inspiration (indtil videre).

MacArthur er egentlig det firmanavn, hun har brugt gennem omkring 30 års arbejde med marketing og grafisk design fra sin bopæl på Krøjerup Overdrev. De seneste år har hun så også forfattet lidt og malet en del
Luk

Sommerlæsning for børn

Mandag den 1. juli til lørdag den 24. august 2024, kl. 00.
Pris: Fri entré
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
Vær med i Danmarks største og sjoveste læsekonkurrence for børn og vind flotte præmier. Sommerferie er lig med leg, afslapning og selvfølgelig mange fantastiske oplevelser i selskab med alverdens forunderlige fortællinger. Sommerbogen er et tilbud til børn i alderen 6 - 15 år.

For at deltage skal du læse 3 bøger i din sommerferie og udfylde Sommerbogens udfordringsark. Når du afleverer udfordringsarket i vores betjente tid, må du meget gerne fortælle om bøgerne til personalet.

Når du har afleveret blanketten, så kan du vælge en bogpræmie og du deltager i bibliotekets lodtrækning om en gavekurv til en værdi af ca. 250,- kr.

MEN du er også med i Sommerbogens landsdækkende lodtrækning om de 3 hovedpræmier, hvor man får lov til at "tømme" en boghandel på 5 minutter.

Du kan vise din blanket/fortælle om bøgerne:

På biblioteket i Dianalund: Mandag kl. 13 - 17, tirsdag kl. 10 - 14 og torsdag kl. 13 - 17, dog ikke i uge 29 og 30

På biblioteket i Sorø: Mandag kl. 10 - 17; tirsdag kl. 10 - 17; torsdag kl. 10 - 17; fredag 10 - 15 og lørdag 10-13.

Du kan hente udfordringsarket på biblioteket fra lørdag den 22. juni.

God sommer og læselyst!
Luk

Sorø Jazz Festival - Snorre Kirk Trio

Tirsdag den 16. juli 2024, 11:00-12:00.
Pris: Entré: 25 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
Tirsdag den 16. juli kan du og dine børn få lov at opleve hvordan det lyder når musikken rigtig SWINGER, for da er vi så heldige at Snorre Kirk Trio kommer forbi Grøn Scene foran Sorø Bibliotek og spiller koncert for alle børn (og voksne) under Sorø Jazz. Hvad betyder det nu egentlig, når vi siger, at noget swinger? Og hvad ialverden har det mon med biler at gøre?Den prisvindende trommeslager og komponist Snorre Kirk byder sammenmed sin swingende trio på jazz i øjenhøjde, hvor spilleglæde og samarbejdeer i højsædet.Målet er at give de yngste lyttere en spændende og anderledes musikalskoplevelse, hvor de løbende inddrages med indspark, sang og klap. Enkoncert hvor alle kan være med, og som giver et godt indblik i, hvorfor det erså fedt at spille sammen, og at jazz i virkeligheden sagtens kan være meresjovt end svært!

Snorre Kirk Trio- Magnus Hjorth (p) | Anders Fjeldsted (b) | Snorre Kirk (tr)

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer.

Sorø Kommune

Stiftelsen Sorø Akademi

Sorø Spare & Laanekasses Fond

Egholt Fondet

Brand af 1848 Fond.

Entré: Diverse
Luk
Pris: Entré: 25 kr Køb/bestil billet
Den Grønne Scene Torvet 7, Sorø Sorø Bibliotek & Bykontor
Kom til koncert med Snorre Kirke på Sorøs Grønne Scene. Børn og jazz er den perfekte cocktail! For jazz er nemlig leg, evnen til at finde på og skabe på stedet, rytmer der sætter gang i kroppen, underfundighed, osv. Og derfor elsker vi at præsentere legende familierkoncerter hvor I børn og forældre inddrages og inviteres med ind i jazzuniverset.
En af de bedste til at spille jazz for børn, er Snorre Kirk med sin trio "SWING SWING SWING" - og glæd jer, de kommer nemlig og spiller for jer på Grønne Scene tirsdag d. 16. juli kl. 11-12 i forbindelse med Sorø Jazzfestival.

Slå alle sanser ud og forvent at blive inddraget i en koncert hvor alle børn og forældre kan bidrage med indspark, sang og klap. En koncert der giver et godt indblik i hvorfor det er så fedt at spille sammen og at jazz i virkeligheden sjovt og ikke svært.

Bandet består af:
Magnus Hjorth: Klaver
Anders Fjeldsted: Bas
Snorre Kirk: Trommer

"SWING SWING SWING" koncertrække til et utal af skoler, festivaler, spillesteder, mv. Læs her hvad et par af stederne siger om bandet:
"Swingjazz kan være svært at formidle videre, men Snorre Kirk trio gjorde det på en meget troværdig måde. De var tro mod genren, men samtidigt skabte de en "magnetisme" i forhold til at fange børnenes opmærksomhed." Vibeholmskolen, Ishøj

"Snorre Kirk Trio var fantastiske til at formidle swing jazzen. Eleverne var med hele vejen, og efterfølgende var de også meget begejstrede for koncerten. Musikerne var yderst sympatiske, og jeg kan kun give dem mine bedste anbefalinger." Hastrupskolen, Køge

Koncerten er et samarbejde mellem:
Sorø Jazz
Sorø Kunstmuseum
Sorø Bibliotek

Praktisk info:

Parkering
Der er gode parkeringsmuligheder omkring Sorø Bibliotek & Bykontor. På Storgade og torvet er det muligt at parkere i en tidsbegrænset periode. Derudover er det muligt at parkere i Munkevænget samt ved Holbergarkaden med indkørsel fra Rolighedsvej.

Handikaphensyn
Der er flere steder med handicapparkering i Storgade og to pladser ved biblioteksporten ind til Den Grønne Scene. Derudover er der automatiske døre ind til biblioteket og elevator op til læsesalen.

Venteliste
Hvis arrangementet er udsolgt, har du mulighed for at skrive dig på en venteliste. Hvis der frigives billetter, vil du modtage en mail fra Place2book og her gælder først til mølle-princippet.

Afbestilling
Hvis du bliver forhindret i at deltage i et arrangement, hvor du har købt/booket en billet, så ser vi gerne, at du afbestiller din billet. Så har vi mulighed for at tilbyde din plads til en anden
Luk
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
Hvordan er din indre Ronja Røverdatter? Find ud af det når vi tager på udflugt fra Sorø Bibliotek til Sønderskoven, med Ronja Røverdatter som usynlig guide. Vi kender Ronja Røverdatter som en stærk og selvstændig pige der elsker naturen, er fuld af mod og eventyrlyst, har masser at styrke og som en der nysgerrigt udforsker naturen.
Men hvordan er du som Ronja Røverdatter? Find ud af det når vi tager på udflugt fra Sorø Bibliotek til Sønderskoven, med Ronja Røverdatter som usynlig guide.

Sorø Biblioteks formidler Rose Gaihede viser vej, læser op fra Astrid Lindgrens bog og kender alle de gode steder hvor du kan leve din indre Ronja Røverdatter ud; springe langt og højt, holde øje, holde vejr og give dit bedste sommerbrøl!

PRAKTISK
"Ronja-Udflugt" torsdag d. 18. juli kl. 10-12
Vi mødes og går samlet fra Sorø Bibliotek, Storgade 7 til Sønderskoven; til udvalgte steder der ligger i gåafstand for børnefødder.
I tilfælde af voldsomt uvejr bliver vi på biblioteket og læser/leger Ronja Røverdatter.
Det er gratis at deltage, men kræver billet. Der skal kun bookes billet til børnene.
Børn kan kun deltage i følgeskab med en forælder eller anden voksen.

Alder: 7-11 år + forældre oa. ledsagende voksne
Luk

Ronja-udflugt

Torsdag den 18. juli 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
Spring langt og højt, hold øje, hold vejr - og giv dit bedste sommerbrøl! Kom med på en udflugt fra Sorø Bibliotek til Sønderskov med Ronja Røverdatter som usynlig guide.

Bibliotekets formidler viser vej, læser op fra bogen undervejs og giver deltagerne mulighed for at prøve Ronjas oplevelser med egen krop.

Mødested: Sorø Bibliotek
Udflugtsmål: Sorø Sønderskov

I tilfælde af voldsomt uvejr bliver vi på biblioteket og læser/leger Ronja Røverdatter.

NB: Børn kan kun deltage i følgeskab med en forælder eller anden voksen.

Det er gratis at deltage, men kræver billet. Der skal kun bookes billet til børnene.
Alder: 7-11 år + forældre oa. ledsagende voksne
Luk
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
Gå på opdagelse i de vilde biers univers med naturformidlerne fra Kongskilde Naturcenter, adopter en stenhumle og find ud af, hvordan du kan hjælpe de vilde bier. Oplev hvor fantastiske vilde bier er, når naturvejledere fra Kongskilde Naturcenter folder biernes verden ud på Grønne Scene.
Efter dette arrangement ved du hvordan en vild bi ser ud helt tæt på, hvad den spiser, hvordan den sover, hvordan du kan servere dens livret derhjemme - og måske har du selv adopteret en stenhumle.

På Den Grønne Scene kan du adoptere en vild bi, og få taget et portræt i vores bi-fotomat, få blomsterfrø så du kan så din bis livret. Med stereolupper kan du zoome helt ind på bierne og undersøge dem. Gå på opdagelse på den kæmpe bi-plakat og find din nye yndlings bi.
Og vil du høre endnu mere, har vi højtlæsning af bi-historier samt mulighed for at gå på bi-skattejagt indenfor på børnebiblioteket.

Du kan låne vores nye bi-rygsæk med hjem, hvis du vil hjælpe de vilde bier, hvor du bor. I rygsækken er der lege og inspiration til, hvordan du kan bygge bihoteller, og sørge for at der er mad og drikke til din vilde bi.

Arrangementet er lørdag d. 10. august kl. 10-12 udendørs på Grønne Scene og indendørs på børnebiblioteket. Det afholdes i samarbejde med Kongskilde Naturcenters naturvejledere og kræver ingen tilmelding
Luk

Sorø Summer

Lørdag den 10. august 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Sorø Bibliotek & Bykontor Storgade 7, Sorø
Gå på opdagelse i de vilde biers univers med naturformidlerne fra Kongskilde Naturcenter Adopter en stenhumle og find ud af, hvordan du kan hjælpe de vilde bier. Har du nogensinde set en vild bi helt tæt på? Ved du hvad bierne spiser, eller hvor de sover om natten?

Kom på besøg i de vilde biers verden!

På Den Grønne Scene kan du adoptere en vild bi, og få taget et portræt i vores bi-fotomat, få blomsterfrø så du kan så din bis livret. Med stereolupper kan du zoome helt ind på bierne og undersøge dem. Gå på opdagelse på den kæmpe bi-plakat og find din nye yndlings bi.

Inde på Børnebiblioteket er der undervejs højtlæsning af bi-historier samt mulighed for at gå på bi-skattejagt.

Du kan låne vores nye bi-rygsæk med hjem, hvis du vil hjælpe de vilde bier, hvor du bor. I rygsækken er der lege og inspiration til, hvordan du kan bygge bihoteller, og sørge for at der er mad og drikke til din vilde bi.

Arrangementet kræver ingen tilmelding - bare mød op!
Luk

Kuffert Fuld af Fortællinger

Fredag den 23. august 2024, kl. 09.30.
Ruds Vedbys Bibliotekspunkt Ruds Vedby Skole, Skolegade 19, Ruds Vedby Sorø Bibliotek & Bykontor
Børnebibliotekar Sanne besøger Ruds Vedby bibliotekspunkt med en Kuffert Fuld af Fortællinger. Tilbud til dagplejere og vuggestuer (og enkelte hjemmebørn når der er plads), så de allermindste 1-3 år kan få oplevelsen af at komme på biblioteket og møde en børnebibliotekar. Og ikke mindst opleve litteratur, der både kan udvikle vores fantasi, empati og give os indsigt og mulighed for fordybelse. Flere undersøgelser peger nemlig på, at vores basale sprogkundskaber, og derved indgangen til læring, grundlægges i vores allerførste leveår. Men sproget kan ikke tilegnes på egen hånd. Det sker igennem interaktionen med andre, og vi voksne er dem der skaber og videregiver en god læsekultur, som børnene tager med sig hele livet.

Med en Kuffert Fuld af Fortællinger skal vi hygge, have læst et par pege- og billedbøger op og måske synge en sang eller sige en remse. Det er samtidig muligt at få lavet et institutionskort, og få masser af inspiration til hvilke pege- og billedbøger, der kan lånes med hjem eller reserveres.

Denne gang kommer en Kuffert Fuld af Fortællinger til Ruds Vedby bibliotekspunkt. Det er gratis, men kræver tilmelding, da der maks. kan være ca. 20 børn. Skriv en mail til Sanne Ginger Noer på shar@soroe.dk eller ring på 22910912 med dit navn og antal børn.

Efteråret 2024:
  • Fredag den 23/8 kl. 9:30
  • Fredag den 6/9 kl. 9:30
  • Fredag den 4/10 kl. 9:30
  • Fredag den 1/11 kl. 9:30
  • Fredag den 6/12 kl. 9:30
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.