Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Stændertorvet

Stændertorvet

Algade 1
4000 Roskilde


Brug i forbindelse med koncerter:
Koncerter med begrænset lydniveau pga. beliggenheden midt i byen.
Adgang til strøm mod symbolsk betaling.
Pladsen kan anvendes kl. 8-20.
Der er takstblad - afhængigt af om det er kommercielt eller ej
Kontakt: Roskilde Kommune, Park- og vejafdelingen ved Thomas Carlsen på 46 31 37 04 eller thomasc@roskildekom.dk



Viser 58 events fra/efter 4. jul. 2024

Flags for Common Grounds - Hesselholdt & Mejlvang

Tirsdag den 25. juni til lørdag den 31. august 2024, 12:00 - 12:00.
Pris: Fri entré
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Hen over sommeren vil man i Roskilde bymidte kunne opleve den nye installation af kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang. Værket er udført specielt til Roskilde og består af flagranker hængende i wirer over gågadeforløbet og 15 flagstænger på Stændertorvet.
Luk

Kunst på Stribe 2024

Lørdag den 29. juni til søndag den 28. juli 2024, 12.00-16.00.
Pris: Fri entré
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Fire kunstnergrupper fra Roskilde: "Halvcirklen", "Kunstnerværkstedet", "Fotoklubben NEGATIV" og "OnsdagsMalerne" udstiller billedkunst. Udstillingen finder sted i Palæfløjen, lige neden for Roskilde Domkirke, med indgang fra Stændertorvet og fra Domkirkepladsen/Domkirkestræde.

Udstillingen er åben tirsdag - søndag, fra kl. 12 til 16

FERNISERING lørdag den 29. juni 2024 kl. 12

Her kan du møde kunstnerne bag alle udstillede værker

Sidste udstillingsdag: søndag den 28. juli 2024
Luk

Kridt og kreativitet på Stændertorvet (for alle)

Mandag den 1. juli til søndag den 11. august 2024, 08:00-00:00.
Pris: Fri entré
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Slip fantasien og farverne løs på Stændertorvet i hele sommerferien. Sjov Ferie inviterer alle kreative sjæle til at skabe et stort fælles kunstværk i byens hjerte. Brug malertape til at lave grafiske mønstrer, optegn skygger, eller hvad med, at tegne den største is du kan forestille dig? Alt kan trylles frem på det grå torv, og vi glæder os til at se, hvad du finder på.

Find kridt og malertape i kassen under halvtaget (Spunken) ved Stændertorvet.

God fornøjelse.

Arrangementet afholdes i anledning af "Sommerliv på Stændertorvet" som finder sted i juli-august. Her kan du kan opleve madboder, legestuer, gadeteater og meget mere i Roskilde Bymidte
Luk

Hestevogn gennem Roskildes gader

Tirsdag den 2. til tirsdag den 30. juli 2024, 11:00 - 15:00.
Pris: Entré: Børn 30 kr, voksne 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Stig ombord og nyd synet, når Fredes fantastiske Frieserheste kører jer gennem Roskildes gader. Mærk købmandsgårdens toppede brosten, Algades pulserende sommerliv og et Stændertorv fuld af aktiviteter, når vi fejrer 150-året for Roskildes første busrute. Den driftige vognmand Lars Larsen fik en idé i 1874: at lade sin hesteomnibus transportere publikum fra Roskilde Station til Ringstedgade i rutefart gennem Roskildes hovedgade. Mens ruten ikke blev den store succes, så var de første erfaringer med offentlig transport indenfor byens rammer gjort.

Hestevognen kører ad to ruter, som begge starter og slutter på Stændertorvet. Den første rute går over Hestetorvet, og den anden går over Lützhøfts Købmandsgaard. Det er muligt at stige af begge steder, men påstigning er kun muligt på Stændertorvet.

Tid, pris og sted

Alle tirsdage og torsdage i juli, kl. 11-15. Dog ikke d. 18. juli.

Påstigning og billetkøb på Stændertorvet.

Billetten gælder kun til én af de to ruter.

Det er ikke muligt at forudbestille biletter.

Betaling kun med kontanter eller MobilePay.

Børn: 30 kr.

Voksne: 50 kr
Luk

Plexus Roskilde åbningsdag

Torsdag den 4. juli 2024, 16:30-21:00.
Pris: Fri entré
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Plexus Roskilde er et mødested for ensomme unge i alderen 18-35 år. På en åbningsdag handler vi ind, laver mad og spiser sammen. Derudover spiller vi en masse spil og har en masse hyggeligt samvær i trygge rammer.
Luk
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
'Let Them Eat Dirt' er fakeness in real life. Det er en verden, hvor alt er tilladt, og hvor du sammen med andre kan have det sjovt og være fræk og sanselig på måder, som vores normer ofte anser som forbudte. Performancen 'Let Them Eat Dirt', som er lavet specifikt til dette
årets Roskilde Festival, udfordrer vores forestillinger om kunsten.

Gennem en spiselig sansning af en jordbund, der består af spiselige blomster, svampe og sten, får du mulighed for at træde ind i en verden, hvor du kan være fjollet, tumle rundt og røre ved kunsten uden at blive dømt, og hvor leg er i centrum.

Alberte Skronski er uddannet fra Royal Institute of Art i Stockholm, 2022. Hun arbejder med humor og latter som et aktivistisk redskab og lader deltagerne træde ind i en legende sindstilstand, der muliggør en intuitiv oplevelse af hendes kunstværker
Luk
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Arrangør: Roskilde Bibliotek
Det er sommer, og livet i byen sprudler. Og er der noget bedre end poetiske perler til at sætte ord på de følelser, der vælter op i os, når træerne blomstrer, solen skinner og livet er godt? Med Kristian Himmelstrup og Asger Schnack som guider, bevæger vi os ud i et lyrisk landskab af smukke følelser, skøn natur og sommerens poesi.

De to forfattere, de herrer Himmelstrup og Schnack, vil med stor glæde og vanlig entusiasme dele lyriske guldkorn og tale om digtere som Emil Aarestrup, Eske K. Mathiesen og mange flere med Stændertorvet som ramme.

Kristian Himmelstrup
Han er senest aktuel med den historiske-politiske roman 'Pio', og har i sit forfatterskab excelleret i det at skabe fængende og levende portrætter. Lige nu arbejder han på et biografisk projekt om den romantiske 1800-tals digter, Emil Aarestrup.

Asger Schnack
Er forfatter, redaktør, og foredragsholder. Han har en omfattende viden om danske digtere og digtning, og har udgivet et utal af digte og antologier, en bog om J.P. Jacobsen og Thisted, og meget mere.

Sommerliv på Stændertorvet

Lyrik og livsglæde på Stænderen afholdes på Stændertorvet ved Byens Hus som en del af kommunens initiativ, Sommerliv på Stændertorvet, der igennem juli og august byder på hyggelige og spændende aktiviteter for alle.
Oplev bl.a debatter, legestuer, gadeteater, spændende madboder og meget mere.
Luk
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Arrangør: Roskilde Bibliotek
Go' Morgen Roskilde er rykket på Stændertorvet, hvor Annette W. Thuesen taler med Den Franske Vinhandels Line Kaagaard. Dagens gæst, Line Kaagaard, er til daglig indehaver af Den Franske Vinhandel, medlem af Roskilde Handels bestyrelse og har en baggrund hos IKEA.

Der indledes vanen tro med en snak om, hvad der ligger af læsestof på natbordet, og naturligvis gæstens nyhedsforbrug og foretrukne nyhedskanaler med 3 nedslag på henholdsvis en lokal, en national og en international nyhed.

Publikum er som altid velkommen til at være med i samtalen, og vi byder på kaffe og te, samt byens muligvis bedste croissanter.

Go' Morgen Roskilde afvikles i samarbejde med Roskilde TV den første fredag formiddag i måneden, hvor redaktør og journalist Annette W. Thuesen taler med en lokal gæst om nyheder, medievaner, bøger og verden, som gæsten ser den.

Live på Stænderen

Sæsonens to første omgange af "Go' Morgen Roskilde" afholdes på Stændertorvet 1 ved Byens Hus som en del af kommunens initiativ om sommerliv på Stændertorvet
Luk

Torvedag

Lørdag den 6. juli 2024, 10:00-15:00.
Pris: Fri entré
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Hver onsdag og lørdag er der torvedag på Stændertorvet og alle er inviteret. Stændertorvet summer af liv, når der hver onsdag og lørdag er torvemaked hen over sommeren.

Med alt fra lækre råvarer og delikatesser til unikt håndværk og skønne antikviteter, er der noget for enhver smag - og sommerstemningen er ikke til at tage fejl af.

Kom og nyd muligheden for opleve markedsstemningen og sommerlivet
Luk

Jumpin' Jacks - Roskilde Midtby

Lørdag den 6. juli 2024, kl. 11.00-14.00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Stændertorvet Algade 1, Roskilde
Jumpin' Jacks er "Livsglæde i musikalsk indpakning" for alle aldre. Festlige versioner af alt fra Elvis Presley til Otto Brandenburg, samt deres egne originale "syng-med-hits". Se meget mere på www.JumpingJacks.dk. Jumpin' Jacks - Forførende Livsglæde!
Vil du opleve sprudlende energi, festlige livsglæde og uimodståelig karisma? Her er muligheden!
Jumpin' Jacks leverer musikalsk underholdning, der sætter både fødder og hjerter i bevægelse. De kommer ikke bare udover scenekanten, men griber stemningen og forfører publikum. Jumpin' Jacks leverer både dansevenlig energi, men formår også at skabe en intime atmosfære. Med et enormt nærvær og empati giver Jumpin' Jacks, gang på gang publikum en unik oplevelse
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.