Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Radar

Radar

Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6
8000 Aarhus C
Tlf: 8676 0344
Hjemmeside

Radar er et af Danmarks 17 regionale spillesteder, med tilskud til musikpræsentation og drift fra Aarhus Kommune og Statens Kunstråd. Publikumskapacitet er 300 stående gæster (mindre v. møblering). Radar afholder ca. 120 arrangementer om året. Radar er det tidligere Musikcaféen, der afholdt sin sidste koncert i Mejlgade 53 den 10. december 2011. Spillestedet fortsætter i samme ånd under det nye navn, Radar, på Aarhus' gamle godsbanegård i Skovgaardsgade 3. Foruden de fastansatte består Radars stab af 2 IT-ansvarlige, 2 baransvarlige samt ca. 40 frivillige (bar, entré, garderobe, afvikling, teknik og foto). Spillestedet er organiseret som en forening / selvejende institution med bestyrelse. Radars tidligere lokaler i Mejlgade 53 har været brugt til spillestedsdrift siden 1978. Fra midtfirserne er udviklingen gået fra primært amatørscene og undergrundsklub til en differentieret professionel scene. Historisk har spillestedet indtaget en central rolle som scene for de nyeste musikalske tendenser i Aarhus, og har været startscene for mange af de navne, der nu betræder de største scener. PROFIL. Fra Radars scene hører du hovedsagligt nye talenter fra den lokale, nationale og internationale musikscene samt mere etablerede navne fra diverse nichegenrer. Vi har særligt fokus på den elektroniske livescene og på eksperimenterende præsentationer indenfor både rock, pop, jazz, støj og mange andre genrer. Vi interesserer os for krydsfelterne mellem musik og andre kunstarter og for at eksperimentere med udtryk og præsentationsformer. En krumtap på Radar er vores udviklingsaktiviteter, rettet mod såvel programudvikling som publikumsudvikling. Disse aktiviteter udmønter sig i en række projekter med forskellige navne: [REAL], [HIGH], [REC], [8220], der hver føjer nyt til programprofilen. Yderligere oplysninger og links findes under fanebladet 'Projekter'



Viser 30 events fra/efter 16. jul. 2024

Sara Flindt // Precious Mayhem // LM Madsen

Torsdag den 29. august 2024, kl. 20-23.
Pris: Entré: 130 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Hjerteskærende vuggeviser, kammer-techno, katarsisk r&b og spirituelle vokaler. Tre fantastiske artister samles til en aften med hjerteskærende vuggeviser, kammer-techno, katarsisk r&b og spirituelle vokaler.

De tre artister Sara Flindt, Precious Mayhem og LM Madsen tager på turné i Danmark sammen. Til koncerterne bliver de tre soloprojekter flettet sammen i tre korte sets.

Solokompositionerne bliver fælles ejendom og musikken bliver vejviser for aftenens musikalske landskab. En aften med hjerteskærende vuggeviser, kammer-techno, katarsisk r&b og spirituelle vokaler - spillet med et fuldt band sammensat til lejligheden.

Projektet tager udgangspunkt i den fælles fascination af hinandens musik og stemmer samt deres kærlighed til den melankolske kammer-artpop og inspirationskilder som Under Byen, CTM og Björk. Derfor har de slået sig sammen for at undersøge, hvad der sker, når grænserne mellem individ og fællesskab skiftevis optegnes og udviskes.

Alle tre artister har på forskellig vis markeret sig på den danske (og islandske) musikscene med deres bjergtagende vokaler.

Sara Flindt (ZAAR) har med sit soloprojekt tryllebundet med sin rørende og virtuose vokal i både Danmark og Island. Hendes musik er en intens forening af elektronik, kammermusik og folkloriske tekster.

Bag Precious Mayhem står Amanda Drew, drivkraft bag artpop-bandet Natlyst, som nu spiller i Angående Migs liveband samt med Kasper Staub fra Lowly. Hendes soloprojekt er en forening af elektronisk musik, cello og art rock - alt sammen bundet sammen af hendes afvæbnende vokal og dramatiske harmoniske sprog.

LM Madsen har tidligere udgivet under kunstnernavnet Swell, og er en del af den fremadstormende vokaltrio ilinx. Hendes musik spænder bredt fra fintfølende kammerpop og minimalistiske korværker til katarsisk DIY r&b - sammenholdt af hendes bevægende vokal og egensindige fraseringssprog.

Vi glæder os til at se dig <3
Luk

Kristian Leth

Fredag den 30. august 2024, kl. 20-23.15.
Pris: Entré: 235 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Smukt akkompagneret poesi fra hverdagen og virkeligheden. Kom med på rundtur i hele Kristian Leths bagkatalog, når han gæster Radar med sit allstar-band.

Han er forfatter, journalist, men hans musikalske karriere har ligget som en tråd gennem snart 20 års karriere. Senest udgav han albummet En tid med mirakler i 2022, og koncerten strækker sig derfra og tilbage til Hjemad fra 2013.

Med sig har han sit allstar-band, der der tæller Søren Bigum, Mads Reinhold, Thomas Vang, Søren Møller og Jens Bach.
Forvent en aften, hvor du kommer hele palletten rundt i det bedste selskab med en af Danmarks mest anerkendte historiefortællere - og hans fantastiske band
Luk

Simon Goff // Radar, Aarhus

Lørdag den 31. august 2024, kl. 20-22.
Pris: Entré: 115 kr Køb/bestil billet
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Oplev den Grammy-vindende violinist til en ekstraordinær musikalsk tour de force på Radar. Simon Goff er en klassisk uddannet violinist, men der er intet klassisk over hans meritter på den musikalske scene. Han har optrådt internationalt med kunstnere som Peter Broderick, Federico Albanese, Xiu Xiu og mange mange andre.

Han komponerer problemfrit på tværs af en lang række formater; blandt andet for dansekompagnier og skriver scores til blockbusters og tv-serier med nogle af verdens mest anerkendte musikere som samarbejdspartnere. Derudover skaber sin egen musik, og har senest udgivet Spark Like Living Mothers i 2023

Goff har et særligt samarbejde med den Oscar-vindende komponist Hildur Guðnadóttir. Goff og Guðnadóttir har blandt andet arbejdet sammen på musikken til storfilmen Joker og HBO-serien Chernobyl. Senest har Goff skrevet musikken til BBC-serien The Gold, samt den kommende tjekkiske spillefilm We Have Never Been Modern.

I 2021 udgav Goff albummet Vale, som i manges ører står som en særlig vellykket milepæl, og i 2022 udgav Goff et album sammen med Katie Melua, med titlen Aerial Objects, der viser, at Goff i særdeleshed forstår sig på mange genrer og udtryk.

På Radar den 31. august vil Goff spille solo-violin tilsat et arsenal af effekter og pedaler, hvilket på imponerende vis vil emulere et fuldt orkester. Det bliver med garanti en musikalsk oplevelse, du ikke glemmer foreløbelig - hvis nogensinde
Luk

Døssing

Fredag den 6. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 165 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Kom med på en rejse med et af jazzens mest spændende navne. Anmelderrost søskendeorkester indtager Radar

Søskendeorkestret Døssing blander nordisk moderne jazz med musikalske indflydelser fra lounge og dub, og tilføjer en ekstra dimension gennem poetiske og samlende fortællinger i deres værker.

Deres lyd er kendetegnet ved mødet mellem det akustiske og det elektroniske, som særligt kommer til udtryk gennem luftige blæseinstrumenter og legesyg percussion, der sættes sammen med bassede synthesizers, trillende keys og taktfaste trommemaskiner.

I 2022 udgav Døssing deres debutalbum All Inclusive , der var en fortællerguidet, auditiv rejse gennem et hotel-inspireret univers. Albummet blev Ugens Album på P8 JAZZ med flittig rotation siden, fik flotte anmeldelser fra blandt andre GAFFA og Information samt åbnede op for live-optrædener til store begivenheder som DMA JAZZ 2022, SPOT Festival, Vinterjazz og Copenhagen Jazz Festival.

I 2024 er døssing tilbage med mere musik. De er stærkere end nogensinde efter deres faste tilføjelse af Thit Helbo Møller på percussion og et nyt instrument i trompeten, spillet af Annestine Døssing.

I foråret 2024 udgiver jazzorkestret to singler efterfulgt af en opsamlende ep, der kommer til at udvide deres stemme, lyd og stemningsunivers. I forlængelse af ep-udgivelsen tager døssing på turné rundt i hele Danmark i løbet af september 2024, og det er i den forbindelse, at du kan opleve den unge jazzsucces på Radar.

Vi glæder os til at se dig <3
Luk

Royal Metal Fest

Fredag den 13. til søndag den 15. september 2024, kl. 14.30-01.15.
Pris: Entré: 514 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
To dage proppet med eksklusivt metalprogram. Som en Fugl Fønix rejser Royal Metal Fest sig af asken, og byder på to vanvittigt vidunderlige dage i metallens navn.

Den 13. og 14. september 2024 åbner Radar dørene for Royal Metal Fest. KOM UD AARHUS, og lad os vise hele Danmark, at Aarhus både er smilets OG mørkets by. Der bliver plads til rystende manker og bangende hoveder til de absolut tungeste riffs.

Til årets Royal Metal Fest skrues der op for eksklusiviteten og ned for antallet af billetter. Der er plads til 280 gæster per dag, så du er sikret en helt eksklusiv og intim oplevelse med ligesindede metalnørder. Gør dig klar til gruppekram i moshpitten og muligheden for at komme helt tæt på scenen igen og igen.

HVAD KAN DU FORVENTE?
  • To dage proppet med hårdtslående bands fra både den mørke undergrund, samt toppen af metal-tronen.

  • En chance for at dykke ned i metalgenrens sammen med ligesindede som ved, at metal er mere end musik - det er en livsstil.

  • Kolde øl i rigelige mængder

  • Merchandise, der får dit metalhjerte til at banke hurtigere end den vildeste dobbeltpedal.



DETALJER

STED: Radar, Aarhus
DATO: 13. og 14. september
DØRE: 14.00 begge dage
LUK: 01.15 begge dage

BILLETPRISER

Early Bird Partout (sælges eksklusivt indtil 15. april)
499 DKK + gebyr

Patout (efter 15. april)
666 DKK + gebyr

Fredag- og lørdagbilletter (sælges kun, hvis der er plads)
385 DKK + gebyr

VI glæder os til at gøre genopstandelsen af Aarhus' mørkeste og absolut bedste festival til en bragende, uforglemmelig succes sammen med alle jer
Luk

Lars Bech Pilgaard: "Folklórica"

Torsdag den 19. september 2024, kl. 20-23.23.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Prisvindende guitarist iscenesætter nyt album i samarbejde med visuel designer.
Luk

Archon: "Requiem"-release + special guests

Lørdag den 21. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 165 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Vi lover smæk for skillingen og hele fire fantastiske bands på menuen. ARCHON holder release-fest på Radar, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Med sig tager de tre tunge navne fra den danske metalscene, og der er garanti for en fantastisk og helstøbt aften for gamle og nye fans.

Den 21. september er du inviteret til en særlig aften på Radar. Vi lover smæk for skillingen og hele fire fantastiske bands på menuen, når ARCHON generøst inviterer til release på deres kommende ep Requiem . De medbringer venner fra hele Danmark, og der er garanti for fantastisk lyd, indlevelse og fest.

Vi glæder os til at fejre udgivelsen med ARCHON, deres gæstebands og ikke mindst dig, der kommer med som publikum.

ARCHON

ARCHON er klar til at ryste metal-scenen med deres kommende ep, hvilket også markerer en betydelig udvikling i deres lyd. Med forfinede soniske landskaber udforsker bandet et område af tonal dybde, der omfavner en mere dybtgående og mørkere resonans, blandet med tordnende breakdowns, der rammer hårdere end nogensinde.

Siden deres debut-ep, Altiora i 2021, har ARCHON vakt opsigt både nationalt og internationalt. Deres unikke fusion af klassiske metalcore-elementer med symfoniske nuancer og tunge breakdowns har høstet anerkendelse fra medier som heavymetal.dk og Metal Hammer UK.

ARCHONs ry er yderligere blevet cementeret via support for anerkendte bands som MØL, CABAL, UNSEEN FAITH og ROYAL DECEIT, samt deres nylige turnéer i Norge og Sverige.

ARCHON vil helt sikkert resonere med fans af bands som Polaris, Fit For A King og Wage War, og tilbyde en frisk.

Unseen Faith

Unseen Faith leverer en knusende fusion mellem deathcore og metalcore på øverste hylde. Bevæbnet med tunge guitarriffs, masser af energi og halsbrækkende breakdowns er Unseen Faith mere end klar til at sætte et markant aftryk.

Efter albummet Evoke fra 2020 har Unseen Faith udgivet ep'en Prodigal Sons , der blandt andet byder på en gæsteoptræden fra Siamese. Lytteren kan forvente en ny musikalsk side af Unseen Faith, men stadig med kompositioner, der naturligt bevæger sig fra det mørke og tunge udtryk til ophøjede atmosfæriske passager.

Ep'en Prodigal Sons har en fortællende og reflekterende tilgang til, hvordan vi som mennesker og samfund svigter ved at bygge vores imperium op omkring os selv med grådighed, mens vi glemmer, hvad vi allerede besidder i vores sameksistens med andre.

Nothing Noble

Københavnske Nothing Noble er ikke dit typiske metalcore-udspil. Med inspirationer trukket fra progressiv metal til mørk metallisk hardcore har Nothing Noble sat sejl mod ukendte territorier af metalgenren. Lavt tunede instrumenter, tunge grooves, tunge hjerter og tunge samfundsproblemer definerer deres musik og deres lyriske univers, smedet ud af frustrerede screams og en undertrykkende atmosfære.

Nothing Noble dukkede første gang op i 2015 under navnet Everything is Terrible, udgav ep'en Life is Garbage og udgav senere deres selvbetitlede album i 2017. Bandet gravede sig derefter ned for at fortsætte med at forfine deres lyd og æstetik, før de genopstod som Nothing Noble i 2021. Det gjorde de med udgivelsen af deres andet album Modern Dismay. Albummet er produceret, mixet, mastereret af Chris Kreutzfeldt (CABAL, MØL, Siamese), og det byder på features af prominente vokalister fra den internationale metalscene (Counterparts/END & MØL). Sidenhen har bandet spillet landet tyndt for at promovere albummet og supportet mange prominente bands på den danske metalscene.

De tunge drenge i Nothing Noble er tilbage, og denne gang peger kompasset i en ny retning. De skæve taktarter og grooves er blevet erstattet med bidske riffs, tempofyldte tønder og metallisk råhed - et kalkuleret spring fra deres tidligere materiale, der var karakteriseret af atmosfæriske melodier og synkoperede grooves i skæve tidssignaturer. Bandet har altså fundet sig til rette i den nye bølge af moderne metalcore, men tag ikke fejl; Nothing Noble har aldrig og vil aldrig gå på kompromis med tunghed. De nye sange bærer elementer af melodi og atmosfære og kaster et lille glimt af lys tilbage til deres gamle lyd, lige inden de river dig tilbage i deres rå, nedstemte mørke.

Sansera

Fra de mørkeste afkroge af det nordlige Danmark er en dyster kraft blevet vækket. Sansera er en ung og lovende metalcore-kvintet med en mission om at sikre deres plads blandt de fineste heavy music acts i deres Danmark. Drevet af rasende instrumentaler og hjerteskærende, brølende vokaler bringer Sansera en ny dybde og betydning til ordet mørke med deres karakteristiske lyd og visuelle æstetik. En foruroligende sammensmeltning, der lader lytterne klamre sig fast, inden de uundgåeligt må give efter og lader tomheden tage over.

Sansera begyndte deres rejse i 2020 førstesingle, "Totem of Pain" efterfulgt af "Carved in Bones" i 2021. Kort efter udgav de singler fra debutalbummet Funeral For A Broken Mind der landede i januar 2023.

Funeral For A Broken Mind løftede Sansera til nye højder, og gjorde dem til et navn, man skal holde øje med. Sansera har spillet på flere prominente festivaler som Copenhagen Metal Fest, Aalborg Metal Fest samt en række supportkoncerter - blandt andet for MØL. Så de er mere end varme til at indtage scenen på Radar
Luk

Skrallebang

Tirsdag den 24. september 2024, kl. 10-11.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Leg, læring, inspiration, grin og skøre påfund. Skrallebang har siden 2017 samarbejdet med Radar om at introducere børn til musikkens univers. Sanserne skærpes og børnene får mulighed for at opleve, hvad et rigtigt spillested kan levere i form af lyd, lys og samhørighed.

Skrallebang spiller aktive koncerter, hvor børnene inddrages gennem leg, bevægelse, historiefortælling og udklædning. Det er et koncertformat, hvor fantasien sættes i gang, hvor der grines, læres og opleves. Fælles for sangene, legene og rekvisitterne er, at både pædagoger, lærere og børn bliver inspirerede til at synge, spille, fortælle og lege på nye måde. Skrallebangs koncerter emmer af musik, motorik, leg, læring, inspiration og finurlige indslag.

Koncerterne henvender sig hovedsageligt til børn mellem 3 og 6 år samt eventuelle specialklasser og institutioner.

Skrallebang består af musikerne Nana Bang Kirkegaard og Søren Jensen: "Vi vil gerne videreformidle vores glæde for musik, sang, bevægelse, leg - og for de gode fortællinger. Vi arbejder mest ud fra eventyr og børnebøger, og vi har sammensat flere temakoncerter med fortællingerne som omdrejningspunkt. Vi brænder for at levere anderledes børnemusik på rigtige instrumenter og på grej - der har samme kvalitet - som det de voksne kræver, når de går til koncert. Ikke mindst derfor er samarbejdet med Radar genialt!" siger de to musikere fra Skrallebang.

Det praktiske

Koncerterne afholdes i Radars koncertsal på Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, 8000 Aarhus C.

Koncerten starter kl. 10, der er adgang til koncertrummet fra kl. 9.30.

Her er garderobe og toiletfaciliteter, der kan frit benyttes. Koncerterne vare 50 minutter, og salen vil efter hver forevisning være åben, hvor institutionerne er velkomne til at blive hængende og f.eks. spise medbragte madpakker.

BILLETTER

Institutioner

500 kr. for max 20 børn + voksne. Der sendes en faktura til institutionen. Billetter reserveres ved at skrive til kontakt@radarlive.dk

Private

50 kr. pr. person, børn under 2 år har gratis adgang. Billetter købes i døren.

MERE INFORMATION

Alle er velkomne til at kontakte spillestedet for yderligere information (Tlf. 8676 0344 eller på mailen kontakt@radarlive.dk).

Skrallebang spiller omkring 120 koncerter om året, fungerer som gæstelærere i forbindelse med musicalopsætning på flere skoler, og de afholder inspirationskurser for pædagoger, indskolingslærere, DGI og dagplejere. De har desuden stor erfaring i arbejdet med specialinstitutioner.
Læs mere på om Skrallebang på www.skrallebang.dk
Luk

Yune

Torsdag den 26. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Gør dig klar til et nyt, radikalt take på moderne rockmusik. Yune er tilbage, og kickstarter en ny, fantastisk æra på Radar.

Det har været sparsomt med livstegn fra indierock-kvintetten Yune, siden de forsvandt ind i Nis Bysteds lille studie for snart tre år siden, men nu er de endelig klar til at præsentere resultatet for omverdenen. Det nye materiale har bevæget sig fra liveversioner af halvfærdige guitar-skitser til et gennemarbejdet, radikalt take på moderne rockmusik.

Og det er netop det, du kan opleve, når Yune indtager scenen på byens bedste spillested i september.

Førstesinglen "Cake", som udkom i december 2023, startede en seriøs hype hos publikum og anmeldere, der kulminerede med A-rotation på P6 Beat. Den nyeste single, "Lemon Soft Perfection", varsler sommerens indtog, men i den melankolske indpakning, som Yune mestrer så fint.

Lemon Soft Perfection er også titlen på det nye album, der lander den 20. september 2024, og Yune melder klar til både fantastisk fejring af albummet og fænomenalt liveshow, når den officielle release-fest for den længe ventede opfølger til debuten Agog rammer alle indierockere med 180 i timen.

Om Yune:

Yune er Tobias på trommer, Erlend på guitar, Nikolaj på guitar, Mads på bas, Tobias på vokal. De mødte hinanden på konservatoriet i Aarhus. I flere år eksisterede bandet primært på Soundcloud og dukkede sporadisk op til udvalgte, hypede shows på bl.a. New Note, SPOT, Uhørt og Sorte Firkant.

I 2020 udgav Yune debutalbummet Agog på det Københavnske indielabel Crunchy Frog. Albummet blev produceret af Steppeulv-vinderen Nis Bysted og høstede begejstrede anmeldelser i bl.a. Jyllands-Posten, Politiken, Nordic Music Review, Soundvenue og GAFFA.

Og hvis du tænker, at du har hørt Yune en del, så er det nok fordi, at samtlige singler fra debuten var i rotation på P6-Beat
Luk

Aarhus Drag Extravaganza // Radar, Aarhus

Lørdag den 28. september 2024, kl. 20-23.59.
Pris: Entré: 190 kr Køb/bestil billet
Radar Godsbanen, Karen Wegeners Gade 6, Aarhus C
Efter et udsolgt show i Januar 2024, kommer Aarhus Drag Extravaganza tilbage på Radar allerede til efteråret! Måske er du en af dem, der aldrig har oplevet drag i virkeligheden. Gad vide om det så ikke er på tide? For hvis du allerede har oplevet det (måske sidste gang Drag Extravaganza indtog Radar?), så ved du også, at det er en fuldstændig enestående aften i festen og fællesskabets tegn.

Kom med og få en oplevelse, du næppe vil glemme foreløbelig

Dine værter på aftenen er Annie Rection (fra P3's Dragcentralen) og Lathisya Adore (fra DR1's Far Med Fjerboa). Med glimmer og jokes vil de styre slagets gang til et show, hvor alt uden tvivl kan ske - og sansynligvis også vil ske.

Forvent strudsefjer ad libitum, humor, tårnhøje stiletter og sky-højt hår, når nogle af Danmarks mest fantastiske drags indtager scenen den 5. oktober 2024.

Line-uppet afsløres løbende, og vær opmærksom på at sikre din billet i god tid, da der ofte meldes udsolgt et godt stykke tid inden arrangementet afholdes

Aftenen er tiltænkt et modent publikum, og man skal være fyldt 15 for at være med. Det hele foregår på dansk og eventet er for et stående publikum.

OBS: Der er unummererede ståpladser til dette event, og kom i god tid, da der forventes fuldt hus til denne aften

Vi glæder os til at se dig!
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.