Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Hjemmeside

Hovedbiblioteket har et ambitiøst og professionelt arrangements- og aktivitetsprogram, som bl.a. omfatter forfattermøder, musikalske foredrag, forskningsformidling, filmfremvisninger og eksperimenterende og nytænkende projekter, som f.eks. medielab og techlab. Biblioteket har fingeren på pulsen og følger byens kulturelle liv og begivenheder. På biblioteket er der læsesale og studiepladser, og du kan slå dig ned med en god bog med udsigt ud over Aarhus Bugt. For de mindste er der er et stort børnebibliotek med masser af legesager og underholdning. Der er også mulighed for at deltage i forskelligartede introduktionskurser. Hovedbiblioteket, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C



Viser 308 events fra/efter 16. jul. 2024

Naturdysten

Fredag den 3. maj til søndag den 11. august 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Tør du dyste mod nogle af de super seje dyr, som vi har ude i den danske natur? Og hvor meget ved du egentligt om dem?. I naturdysten på Dokk1 får du mulighed for at blive klogere på nogle af de seje dyr vi har i den danske natur. Du vil blive guidet rundt på Dokk1, hvor du skal finde de forskellige dyr. Ved hvert dyr udfordres du til en duel med dyret eller på din viden om dyret. God fornøjelse.

Naturdysten er tilgængelig i hele bibliotekets åbningstid og den starter ved betjeningspunktet i børnebiblioteket.

Naturdysten er skabt af naturformidler og biolog Thea Larsen fra Naturens Børn
Luk

De Natura Libris

Fredag den 7. juni til torsdag den 1. august 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
En fotografiserie, som portrætterer møder vi har med bøger: fysiske og abstrakte. Oplevelser med bøger er i sidste ende individuelle, fremkaldt af et hvilket som helst antal attributter: indholdet af en bog, dens teksturer og dufte, de minder den vækker, eller simpelthen den æstetiske skønhed af dens dele. Ved at læse og bruge bøger skaber folk bånd.

Da enhver rejse gennem en bog er personlig, er fortolkningen af fotografierne også individuelle.

Serien, som vil blive vist i Dokk1, er skabt af Álvaro Alejandro López og består af 35 fotografier, hvoraf 12 vises i Dokk1. Álvaro Alejandro López, der bor i Mexico, indgår med denne udstilling i LitteratureXchange programmet på Dokk1.

Derudover suppleres fotografierne og projektet af tekster fra forskellige forfattere, der generøst har samarbejdet, herunder Salman Rushdie, m.fl.

Álvaro Alejandro López arbejder på at udstille projektet på forskellige biblioteker og universiteter rundt om i verden.

ENGLISH

A photographic series that portrays the interactions we have with books, both physical and abstract.

Experiences with books are ultimately individual, evoked by any number of attributes: the content of a book, its textures and smells, the memories it awakens, or simply the aesthetic beauty of its parts. By reading and using books, people create ties. As each journey through a book is personal, so is the interpretation of the photographs.

The series that will be shown in Dokk1 is created by Álvaro Alejandro López and consists of 35 photographs, 12 of which are exhibited in Dokk1. Álvaro Alejandro López, who resides in Mexico, is participating with the exhibition in the LiteratureXchange Program at Dokk1.

Besides, the photographs and project are complemented by texts from various authors who have generously collaborated, including Salman Rushdie, among others.

Álvaro Alejandro López is working on exhibiting the project in different libraries and universities around the world
Luk

Se det store i de små

Onsdag den 26. juni til søndag den 4. august 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
En over hundrede år gammel insektsamling fra Skatkammer Siam i Ebeltoft har inspireret Nationalpark Mols Bjerge og Museum Østjylland til at sætte egnens insektliv i perspektiv. Hvilke arter har vi stadig, og hvilke har vi mistet? Med Feike van der Woudes 2 x 2 meter store makrofotografier går udstillingen helt tæt på insekterne, og lader dem selv fortælle, hvorfor de små er så vigtige i det store billede.

I forbindelse med udstillingen vil du kunne opleve et foredrag onsdag d. 26.juni. Mere information følger

Oplev et foredrag i forbindelse med udstillingen. Læs mere:

her.
Luk

Udstilling: Stem på din favorit alien

Fredag den 28. juni til søndag den 4. august 2024, kl. 15.30-15.20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Fire aliens er landet på jorden og de vil alle overtage verdensherredømmet. Men det skal gå rigtigt til, og derfor stiller de nu op til valg. Stem på din favorit! 5. klasse fra Søndervangskolen har sammen med forfatterne Stine Sillesen og Signe Ried tegnet, diskuteret og leget sig frem til fire vidt forskellige aliens. De ser meget forskellige ud, har stærke mærkesager (og også et par mindre heldige sider, som de fleste andre). Tag kandidattesten for at blive klogere på, hvem du gerne vil stemme på.

Udstillingen er blevet til som en del af projektet 'Børnenes Demokrati' og er støttet af Slots- og kulturstyrelsen
Luk

Venner for livet

Lørdag den 29. juni til søndag den 4. august 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Luk øjnene. Forestil dig et ældre menneske, der er afbilledet i et dansk medie. Hvad ser du?. Sandsynligheden for at du ser et trist, måske ligefrem melankolsk fotografi er stor. Sandsynligheden for at historien handler om ensomhed, skrøbelighed eller dårlige forhold på plejehjem er stor. Det viser forskningen af dækningen af ældre*.

Denne fotoserie tegner et anderledes billede af et ældre menneske og bidrager til at nuancere den samlede medieportrættering af ældres tilværelse, interesser og livslyst.

Som en slags moderne dokumentar i små bidder dokumenterer fotograf Simon Wittrup og journalist Isabella Alberte Hedeager på Instagram, hvordan Svend Aage Jensen på 99 år lever et liv, som netop er et liv og ikke kun en alderdom

Humor, ligeværdighed, glæde og samvær gennemsyrer fotoserien, som er taget gennem de seneste fem år, hvor Simon Wittrup har boet sammen med Svend Aage Jensen. Wittrup danner nemlig par med Svend Aage Jensens barnebarn Isabella Alberte Hedeager, som nu på 12. år bor sammen med sin morfar

Sammen har de tre rejst rundt i autocamper i Europa som et levende bevis på, at hverken medicin eller iltmaskine behøver slå rejselysten eller -mulighederne ihjel. Danske strande og skove er ligeledes blevet udforsket i kørestol med mountainbikedæk og sågar på skuldrene af svigerbarnebarnet, ligesom hverdagen med eksotiske madretter og utallige flødeboller er blevet indfanget på kærlig vis. Og måske vigtigst af alt har trekløveret dokumenteret, hvordan et ansigt med mange furer godt kan have øjne, der stadig funkler

Fotoudstillingen er kun et lille udpluk af de mange øjeblikke, familien først og fremmest har delt sammen, men også gavmildt delt med omverdenen. Du finder den komplette fotosamling på instagramprofilen @isabellaalberte

*Uddrag fra artiklen "75-årige Inger kan slet ikke genkende sig selv i medierne" fra Journalisten, februar 2023:

Realiteterne er, at der i alt lever 1.156.000 ældre mennesker over 65 år i Danmark, og det er for eksempel kun omkring 40.000 af dem, der bor på plejehjem. Men selv om ældre er langt bedre stillet end tidligere, så er mediebilledet ikke fulgt med. For de portrætterede især i nyheds- og debatdækningen er i stigende grad de svage ældre, viste en undersøgelse fra Syddansk Universitet i 2005.

"Der sker en dem-og os-positionering, hvor stereotypen handler om, at vi ikke har særligt stor fidus til, at man bliver ved med at være en del af samfundet, når man når en vis alder," siger Anne Leonora Blaakilde, der i mere end 30 år har forsket i ældreområdet, og dermed også fulgt mediernes dækning.

Rikke Andreassen, professor i kommunikation ved Roskilde Universitet, peger på, at den ofte stereotype fremstilling af ældre i medierne skyldes, at ældre sjældent bliver spurgt til andet end deres alder.

"I forhold til hvor stor en andel ældre udgør af befolkningen, er det påfaldende, hvor få hverdags- og erfaringskilder der udgøres af mennesker over 60 år," fortæller hun
Luk

Aktiviteter for alle på Rampen

Torsdag den 4. juli til torsdag den 8. august 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Hele sommerferien kan alle tage et slag bogtennis eller bygge en bogdominobane på Rampen. Aktiviteterne er selvkørende og er tilgængelige i hele bibliotekets åbningstid. Inviter venner og familie med til en dyst.
Luk

Lego build the Change - sommerferie

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 08-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Kom og vær med, når Dokk1 laver LEGO Build the Change i sommerferien. Til denne ufaciliterede Build the Change aktivitet bruger vi LEGO-klodser til at bygge vores gode ideer, der kan gøre verden til et bedre sted at leve i. I sommerferien kan alle på egen hånd bygge videre på den store hvide LEGO-by i værkstedet.

Vi glæder os til at se, hvad I finder på :-)
Luk

Copenhagen Clarinet Choir - for børn

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 14-15.
Pris: Entré: 80 kr Børn gratis, voksne 80 kr - for hvert medbragt barn gives 20 kr i rabat
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Eksperimenterende clarinet-ensemble med improvisation og åbne partiturer. Copenhagen Clarinet Choir er et nyt eksperimenterende ensemble, der skaber multifarvede soniske plateauer gennem improvisation og med udgangspunkt i åbne partiturer. Sekstetten arbejder på en ligeværdig tilgang til musikken; indbyrdes afhængige af hinanden finder de en overordnet form, der er lige så harmonisk som en levende organisme. Ensemblet består af Anders Banke (DK), Francesco Bigoni (IT), Maria Dybbroe (DK), Jonas Engel (DE), Carolyn Goodwin (IE) og Henriette Groth (DK). Deres debutalbum Organism blev udgivet på det prisvindende År & Dag-label i september 2022.

Koncerten afholdes som en del af af LilleJazz' koncertrække i jazzfestivalen. LilleJazz er en koncertforening, der præsenterer eksperimentel jazz for voksne og deres børn - eller for børn og deres voksne. Til koncerterne er der plads og rum til at både børn og voksne oplever levende musik, der er med til at skubbe til jazzens grænser. Koncerten vil være fokus, men i rummet vil der være tegnesager, puslespil, plus-plus'er eller andre stille legesager, og det er muligt at gå ind og ud af rummet under koncerten
Luk
Pris: Entré: 80 kr Børn gratis, voksne 80 kr - for hvert medbragt barn gives 20 kr i rabat
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Unikt kunstværk hvor arabisk tradition fusioneres med vesten. Maher Mahmoud (oud) Mette Marie Ørnstrup (voc, perc) Eva Esmann Behrens (lys). Når solen står op, danser lysets farver på vandet. I Lysets og Lydens Landskaber bydes lyset velkommen og to kulturer mødes i smukke sanselige lydlandskaber, som danner en helhed med lys og visuelle flader på vægge der skabes live.

Værket er skabt af Ruh duo, bestående af Oudist Maher Mahmoud og vokalist og percussionist Mette Marie Ørnstrup samt lyskunstner Eva Esmann Behrens.

Til denne koncert giver de os et primært klassisk mellemøstligt repertoire, der gennem deres forskellige musikalske baggrunde udgør et unikt møde mellem øst og vest.

Koncerten er en del af foreningen Lillejazz' program. Lillejazz er en koncertforening der arrangerer eksperimenterende jazzkoncerter for voksne og deres børn - for børn og deres voksne. Til vores koncerter er der plads og rum til at børn kan være i uvante koncertsituationer.

Oud spilleren Maher Mahmoud er en yderst anerkendt syrisk musiker og komponist. Han er uddannet i den klassisk arabiske tradition, men er også en mester i at fusionere med alle andre stilarter. Maher har spillet og indspillet med et væld af danske og internationale kunstnere.

Vokalist og percussionist Mette Marie Ørnstrup har udforsket mange musiske grænselande, både som improvisator, performer og global musiker. Mette Marie har rejst verden rundt med sin musik og har blandt andet været bosat i Istanbul i halvandet år, hvor hun studerede klassisk osmannisk musik og sang på konservatoriet.

Eva Esmann Behrens arbejder som visuel kunstner med projektioner og lys i større og mindre installationer samt i liveopsætninger. Med en baggrund inden for bl.a. dans, har hun siden 2016 udviklet sin praksis i det visuelle, med afsæt i et netværk af internationale kunstnere
Luk

Ruh Duo & lyskunstner Eva Behrens - Lillejazz

Torsdag den 18. juli 2024, kl. 14-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Unikt kunstværk hvor arabisk tradition fusioneres med vesten. Når solen står op, danser lysets farver på vandet. I Lysets og Lydens Landskaber bydes lyset velkommen og to kulturer mødes i smukke sanselige lydlandskaber, som danner en helhed med lys og visuelle flader på vægge der skabes live.

Værket er skabt af Ruh duo, bestående af Oudist Maher Mahmoud og vokalist og percussionist Mette Marie Ørnstrup samt lyskunstner Eva Esmann Behrens.

Til denne koncert giver de os et primært klassisk mellemøstligt repertoire, der gennem deres forskellige musikalske baggrunde udgør et unikt møde mellem øst og vest.

Koncerten er en del af foreningen Lillejazz' program. Lillejazz er en koncertforening der arrangerer eksperimenterende jazzkoncerter for voksne og deres børn - for børn og deres voksne. Til vores koncerter er der plads og rum til at børn kan være i uvante koncertsituationer.

Oud spilleren Maher Mahmoud er en yderst anerkendt syrisk musiker og komponist. Han er uddannet i den klassisk arabiske tradition, men er også en mester i at fusionere med alle andre stilarter. Maher har spillet og indspillet med et væld af danske og internationale kunstnere.

Vokalist og percussionist Mette Marie Ørnstrup har udforsket mange musiske grænselande, både som improvisator, performer og global musiker. Mette Marie har rejst verden rundt med sin musik og har blandt andet været bosat i Istanbul i halvandet år, hvor hun studerede klassisk osmannisk musik og sang på konservatoriet.

Eva Esmann Behrens arbejder som visuel kunstner med projektioner og lys i større og mindre installationer samt i liveopsætninger. Med en baggrund inden for bl.a. dans, har hun siden 2016 udviklet sin praksis i det visuelle, med afsæt i et netværk af internationale kunstnere
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.