Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Borgernes Hus

Borgernes Hus

Østre Stationsvej 15
5000 Odense C
Hjemmeside
Åbent: Man-fre 8-21, lør-søn 10-16

I huset finder du Hoved- og Musikbiblioteket, Borgerservice, Center for Civilsamfund og Frivilligcenter Odense



Viser 4 events fra/efter 17. jul. 2024

Ramt af kræft - hvad nu? v/Bernt Lassen

Torsdag den 22. august 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Borgernes Hus Østre Stationsvej 15, Odense C
Bernt fortæller sin personlige rejse med en kræftdiagnose og de valg, der er forbundet med et Nej Tak til konventionel behandling. Bernt er ikke imod konventionel behandling, men vælger livskvalitet frem for en forventning om længere levetid. I foredraget: RAMT AF KRÆFT - HVAD NU?" med undertitlen "Er livskvalitet vigtigere end levetid?" beskriver Bernt sig selv og hans hustru Heidis rejse med hans kræftdiagnose, og henvisninger til de alternative veje, de har valgt at følge i stedet for en konventionel behandling. Veje, der indtil videre har givet 2 år med et normalt liv efter diagnosen.

Bernt er ikke imod konventionel behandling, men han kunne ikke se sig selv leve med de konsekvenser, som lægerne stillede ham i udsigt efter en konventionel behandling. Han valgte derfor at gå en anden vej og vægte livskvalitet frem for forventet levetid.

Bernt's budskab er, at give sig selv tid til at lytte til sig selv og mærke efter, hvad der føles rigtigt, når man rammes af en kræftdiagnose. Det kan sagtens være, at en konventionel behandling er det rigtige, det er bare vigtigt, at man har sig selv med i beslutningen og bevarer håbet og troen på, at man kan komme godt ud på den anden side af diagnosen.

Læs mere om Bernt Lassen og hans bog på Ramt af kræft - hvad nu?

Vigtigt vedrørende adgangen:
Adgangsforhold uden for Borgernes Hus' åbningstid. I kommer ind i huset udenfor åbningstid via personaleindgang fra Østre Stationsvej. Denne indgang findes 50 meter til venstre/vest for hovedindgangen på Østre Stationsvej 15 . Vi vil være ved døren og lukke jer ind i 30 minutter før foredragets start.

Tidslerne serverer lidt godt til ganen i pausen.

Kursusleder:
Annette Demant, Fyn@tidslerne.dk, Telefon 6065 0351

Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til 1/3-dels pris
Luk

Er der liv i Odense Fjord?

Onsdag den 18. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Foredrag 70 kr Køb/bestil billet
Borgernes Hus Østre Stationsvej 15, Odense C
Tilstanden i de indre danske farvande er kritisk, og Odense Fjords miljøtilstand er desværre ikke enestående. Det, vi ikke kan se under vandoverfladen, er stærkt bekymrende. Hvordan står det til, og hvilke tiltag er der på vej for at redde fjorden? Mellemfolkeligt Samvirke/Kafé Kloden og Klimanetværket i Odense har indbudt Mogens Flindt til at holde et oplæg om miljøtilstanden i Odense Fjord.

Mogens Flindt er professor og forskningsleder på Biologisk Institut på SDU. Han har i mange år arbejdet med miljøtilstanden i vores fjorde. I første runde for at forstå hvorfor miljøtilstanden ikke er forbedret efter at belastningen af næringsstoffer er blevet reduceret.
Hans forskningsgruppe har identificeret en lang række presfaktorer, som imidlertid ikke er indeholdt i det nationale moniteringsprogram. Efterfølgende er forskningsgruppen begyndt at gennemføre marin naturgenopretning ved reetablering af ålegræsenge, muslingebanker og stenrev, hvilket hans præsentation vil indeholde.

Mogens Flindt vil desuden fortælle om, hvilke tiltag der er i gang for at forbedre Odense Fjord:
Odense Fjord Samarbejdet
Arcadia, et EU forskningsprojekt omkring erfaringsdeling
Kystvandrådets planer for Odense Fjord.

Hvornår: onsdag 18. september 2024 kl. 19.00

Kom senest kl. 18.50, da bibliotekets døre lukker kl. 19.00
Luk

International Welcome Day 2024

Lørdag den 21. september 2024, 10:00 - 14:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Borgernes Hus Østre Stationsvej 15, Odense C
Vi inviterer til stor international messe i Odense, hvor organisationer fra hele byen sammen vil byde nye internationale borgere velkommen til vores vidunderlige og livlige by. Deltag i Odenses store velkomstmesse lørdag den 21. september!

På denne dag inviterer vi alle internationale borgere i Odense til at møde nogle af Odenses lokale organisationer - fra sportsklubber til frivillige grupper, kulturelle organisationer og offentlige institutioner. Forbered dig på en sjov dag med netværk, samtaler, underholdning, familieaktiviteter og meget mere!

Messen afholdes på Borgernes Hus, og alle er velkomne.

Deltagelse er gratis.

Dette arrangement er en del af Welcome September - et national initiativ, der byder internationale borgere velkommen i hele Danmark.

Messen afholdes af International Community Odense og Odense Hovedbibliotek.

Bemærk, at der vil blive taget billeder og videoer til brug i markedsføring og reklame under arrangementet. Hvis du ikke ønsker at blive fotograferet, bedes du informere en af teammedlemmerne fra International Community Odense, der er til stede ved begivenheden
Luk
Pris: Entré: Voksen 70 kr Køb/bestil billet
Borgernes Hus Østre Stationsvej 15, Odense C
Klimamålene betyder en hurtig omstilling af vores energiforbrug, og elforsyningen er kun første spæde skridt. Vedvarende energi skyder op rundt om i landet i hastigt tempo. Og skaber lokale konflikter mange steder. Er der plads? Og hvad med naturen? Klimakrisen er kun en af flere planetære kriser.

Vi ved godt, at udbygningen er nødvendigt. Men man kan godt sidde tilbage med det indtryk, at hverken naturen eller naboerne må gå i vejen.
Men behøver VE-udbygningen og naturhensyn at være modsætninger?
Kan udbygningen gennemføres, uden at man sidder tilbage som lokalområde og føler sig kørt over?

Kafé Kloden har inviteret Jakob Sønderskov Weber fra Better Energy til fortælle om, hvordan det kan lykkes at inddrage lokalbefolkningen i planerne om anlæg af vedvarende energi.

Kom senest kl. 18.50, da bibliotekets døre lukker kl. 19.00
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.