Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Roots Aarhus

Roots Aarhus

Røllikevej 15
8240 Risskov
Hjemmeside



Viser 3 events fra/efter 17. jul. 2024

Almost Irish [DK]

Fredag den 6. september 2024, kl. 19.30-22.
Pris: Entré: 50-220 kr Køb/bestil billet
Maritzasalen Frederiksgade 78C, Aarhus C Roots Aarhus
Roots Aarhus skyder efterårssæsonen i gang med en koncert med et hjemligt band, som formår at ramme både den glade og den melankolske tone i den Irske sangskat. De et en eftertragtet band herhjemme, men er sjældent set i Aarhus. Det skal der ændres på, så derfor glæder det os at kunne præsentere dem i Roots Aarhus regi.

Almost Irish er et ungt folkband fra Danmark med erfaring,spilleglæde og en helt særlig musikalsk opvækst.Den har bandets 4 medlemmer nemlig gennemlevet i fællesskab, da de-som følge af at have samme mor og far-er brødre.Soundtracket til drengenes barndom lød ud fra deres fars pladespiller, hvor utallige irske, skotske og danske bands og folkesangere sang sange, som var svære at glemme igen.Da brødrene nåede skolealderen, kom de-en efter en-i den lokale musikskole og fik prøvet kræfter med forskellige instrumenter. I 2002 mødte de den Derry-fødte folkemusiker, Denis McLaughlin, som for alvor introducerede brødrene til en verden af irsk folkemusik, lærte dem at spille de velkendte sange fra barndommen og såede således kernen til det, der i dag er Almost Irish.Siden da har drengene spillet landet tyndt med små afstikkere til Norge, Tyskland, Nordirland og Skotland. De har udgivet 5 cd'er,eller 6, hvis man tæller den første-og i øvrigt udsolgte-cd i et oplag på 15 eksemplarer med. De har spillet sig frem på landets scener og har efterhånden skabt sig et anerkendt og velkendt navn i folkemusikkens univers.Almost Irish har en dyb forståelse for den traditionelle irske og skotske folkemusik og har den fordel at kendehinanden både som musikere og som brødre. Til sammen har de en unik energi og spilleglæde på scenen, og deres brede repertoire af traditionelle sange og melodier udtrykker fortolkning, kreativitet,fornyelse og respekt for traditionen. Almost Irish er dygtige musikere-og ikke mindst fortællere-og er derfor blevet en respekteret repræsentant for folkemusikken.

Mere Info: https://rootsaarhus.dk/arrangement/almost-irish-dk/

Arrangementet afholdes i samarbejde med Kulturgyngen.

Nøgleord:
irish
Traditionel
folkemusik
akustisk
irsk
ballader
Luk

Flook [uk/irl]

Lørdag den 28. september 2024, kl. 16-18.
Pris: Entré: 50-150 kr Køb/bestil billet
Turkis Vester Allé 15, Aarhus C Roots Aarhus
Bemærk: Eftermiddagskoncert. OBS: Partoutbillet og dagsbillet til Aarhus Folk Festival giver adgang til koncerten. Sted: turkis. Et sandt superband til Roots Aarhus. De behøver ingen nærmere introduktion. Flook er fra England og Irland.

Efter 14 års pause kom Flook tilbage i 2019, med albummet Anchora, som blev en stor success. Publikum havde savnet dem, og de selv havde savnet at spille sammen.

Med Brian Finnegans og Sarah Allens fløjter, Ed Boyds guitar og John Joe Kellys bodhran væver og spinder dette ikoniske band traditionelt rodfæstede melodier til en medrivende lyd - med stramme rytmer og virtuos improvisation. Flook besidder en sjælden blanding af brændende teknisk brillans, fint og præcist samspil, og en fed, eventyrlig musikalsk fantasi.

Flook blev dannet for over 25 år siden af fire venner og bragede ind på den internationale musikscene med deres debut studiealbum, 'Flatfish'. Bandet havde en bemærkelsesværdig succesfuld optræden- og indspilningskarriere - den rene fornøjelse ved at spille sammen skinnede igennem på deres album. Men det var deres liveoptrædener, der virkelig gik i hjerterne på dem, der så og lyttede. Relationen mellem disse fire musikere og den store nydelse, de udviklede ved at spille sammen, er blevet kommenteret af både publikum og kritikere.

Efter at have vundet bedste band ved BBC Folk Awards 2006, tog Flook en pause i 2008, men de forblev ikke tavse længe, og de sidste 4 år har set dem fortsat med at spille lejlighedsvise live shows, herunder korte turnéer i Japan, Irland og Tyskland, samt festivalshows blandt andet på Tønder Festivalen i 2016 og flere gange på Celtic Connections i Glasgow.

Se mere på Flooks youtube kanal https://www.youtube.com/c/FlookOfficial og på deres hjemmeside https://flook.co.uk/

Brian Finnegan - whistles and flutes
Sarah Allen - flutes and accordion
Ed Boyd - guitar
John Joe Kelly - bodhrán

Læs mere: https://rootsaarhus.dk/arrangement/flook-aarhus-folk-festival/

Koncerten afholdes af Roots Aarhus i samarbejde med Aarhus Folk Festival og turkis.

Nøgleord:
irish
Traditionel
folkemusik
irsk
engelsk
akustisk
whistle
bodhran
Luk

Intimkoncert med Adam Holmes Trio [SCO]

Onsdag den 23. oktober 2024, kl. 19.30-22.
Pris: Entré: 50-190 kr Køb/bestil billet
Teater Refleksion Jyllandsgaarden, Frederiksgade 72B, 1, Aarhus C Roots Aarhus
Adam Holmes fra Skotland (guitar/sang) har på få år markeret sig som en af de helt store stemmer og sangskrivere på scenen. Han har denne aften følgeskab af Jenn Austin (Klaver) og Michael McGovern (guitar, sang). Edinburgh-fødte sanger og sangskriver Adam Holmes er en af de klareste stjerner på den britiske rootsmusikscene. Hans stemme er hans varemærke: "sjælfuld", rig, gylden - balsam for sjælen, og dette kombineret med mesterlig sangskrivning, hvor han blander traditionel og nutidig folk med sit eget præg af af soul og americana. Adam Holmes og hans sange er musikalsk medicin: de imponerer, rører, bevæger, går lige ind i hjertet.

Adam Holmes website: https://www.adamholmesmusic.co.uk/

Koncerten afholdes på Teater Refleksion: Frederiksgade 72b, 1sal. Aarhus C, 8000 Danmark

I døren tager vi kun imod MobilePay eller kontanter.

Billetter kan købes i døren.

Der kan købes øl, vin og vand til koncerten.

Tilgængelighed: hvis du er dårligt gående eller i kørestol, findes der en lift i gården. Skriv til os, så hjælper vi med adgang på dagen
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.